Go Back   Форум српских патриота > Расправа > Опуштено

Обавештење

Одговори

Thread Tools Display Modes
Old 01-05-08, 12:13   #1
Мајор Баук
Члан

Мајор Баук's Avatar

Придружио се: Mar 2008
Поруке: 129
Мајор Баук will become famous soon enough
Default Dobio nagradu za mučenje psa!

Dobio nagradu za mučenje psa!

http://guillermohabacucvargas.blogspot.com/

Guillermo Habacuc Vargas, pseudo umetnik, iz Costa Rike, uzeo je psa lutalicu, namamio ga hranom a zatim vezao u ugao jedne poznate galerije u Nikaragvi. Psu je dato ime za izložbu Nativitz
Iznad psa je napisao sa keksom za pse, ‘Eres lo que lees’ (Ti si ono što je napisano).
Pas je ostavljen bez hrane i vode tokom cele izložbe koja je trajala nedelju dana. Posetioci ove izložbe nisu reagovali na prikaz mučenog psa.
Nakon mučenja , pas je umro.
Umetnička komisija je predložila Guillermu Habacuc Vargas-u, da ponovi svoju instalaciju za Centralnoamericki Biennale 2008.

http://www.petitiononline.com/13031953/petition.html

Loši postupci prema psima, spominju se kao znakovi u Arijevskoj eshatologiji , ništa neočekivano ,ali ipak ......
Мајор Баук is offline   Одговори уз цитат
Old 01-05-08, 13:58   #2
Живана
Живо биће

Живана's Avatar

Боравиште: Живејска гора
Поруке: 1,531
Живана is just really niceЖивана is just really niceЖивана is just really niceЖивана is just really nice

Prvi Arjuna je imao veliku moralnu dilemu pred polazak u rat koji se ne može izbeći, ali na suprotnoj strani su ljudi koje on poznaje i koji su mu srodnici..I zbog te dileme, sve ono što je osnova "arijanstva", pokreće ceo niz pitanja..o smislu suštine života, postojanja, ljudi i ponašanja, božje promisli i slično..
Knjiga koju ja imam u prevodu ( a ne tvrdim da je cela) ima oko 900 strana teksta..

Преправио Живана; 01-05-08 у 21:27.
Живана is offline   Одговори уз цитат
Old 02-05-08, 00:23   #3
Пчелица
Поносна Српкиња

Пчелица's Avatar

Боравиште: Пчелињак
Поруке: 312
Пчелица is a jewel in the roughПчелица is a jewel in the roughПчелица is a jewel in the rough
Angry

Цитат:
Pas je ostavljen bez hrane i vode tokom cele izložbe koja je trajala nedelju dana. Posetioci ove izložbe nisu reagovali na prikaz mučenog psa.
Nakon mučenja , pas je umro.
Umetnička komisija je predložila Guillermu Habacuc Vargas-u, da ponovi svoju instalaciju za Centralnoamericki Biennale 2008. ()
Могу (у неку руку) да разумем да постоји један болесник, који би тако био у стању да третира јадну животињу, али да изложба траје недељу дана и да сви ти људи који су је посетили нису баш ништа предузели сем што су гледали (вероватно су га посматрали из свог болесног "уметничког" угла!!) мучење и малтретирање јадног пса. Па био он луталица или не, овако нешто је по мени тотално непојмљиво и ужасно.

И још као шлаг: "комисија" да предложи болесникову "инсталацију" за Бијенале!! Мучење и убијање (уживо!!) они називају "модерним уметничким" термином - "инсталацијом"?? Ја просто не могу да верујем.. И да ствар буде гора, вероватно је сада том "уметнику" највећи проблем у животу да нађе још којег, вероватно сличног луталицу за његово следеће и велико "излагање" за Бијенале..

Ма све бих ја њих "инсталирала" у ланцима и приковала их за зидове тих галерија, док не цркну у најгорим мукама. Са све изговором како је то уметничко дело, тј. "инсталација". Наравно, чак бих смислила и адекватнији назив.

СЛОБОДА ЗА ГОРАНА!!
www.nsprogram.org
Пчелица is offline   Одговори уз цитат
Old 02-05-08, 10:31   #4
Никола
-НС-

Боравиште: Нови Београд
Поруке: 334
Никола is on a distinguished road

Јесте да је овде забрањено:

Цитат:
Упућивање претњи било ком појединцу, припадницима странке, етничкој групи или националној мањини, али и претње смрћу било коме на форуму или ван њега..
Али мислим да тог човека треба строго казнити...
Old 02-05-08, 12:54   #5
weisse_wolfe
Члан

weisse_wolfe's Avatar

Боравиште: SERBIA
Поруке: 140
weisse_wolfe will become famous soon enoughweisse_wolfe will become famous soon enough

Цитат:
Пчелица View Post
Ма све бих ја њих "инсталирала" у ланцима и приковала их за зидове тих галерија, док не цркну у најгорим мукама. Са све изговором како је то уметничко дело, тј. "инсталација". Наравно, чак бих смислила и адекватнији назив.
Баш тако! Болесници! То је само слика "модерне уметности". Ово је врхунац
истог оног што гледамо и слушамо сваког дана о иложбама, односно инсталцијама, те нове неуметности у нашој земљи! Гомиле неких нових самозваних уметника који су преко јеврејских веза завршили којекакве приватне ликовне, дизајнерске академије и школе, па нам сад пружају то задовољство да се дивимо њиховим искривљеним глупостима.
Уметност је, за мене, нешто што не може свако, већ само човек са посебним даром за то, који уз то мора бити несвакидашњи и неоспоран.
Овакву глупост, најблаже речено, може да направи свка будала која мало више попије или се удува, па заборави шта је реалност и нормално понашање.

Jedini put koji vodi do vrhunca.

Mi smo tvoje trube pobede, i vali
Tvog ognjenog mora i sunčanih reka:
Mi smo, dobra majko, oni što su dali
Svagda kaplju krvi za kap tvoga mleka.
weisse_wolfe is offline   Одговори уз цитат
Old 02-05-08, 14:10   #6
Младен
Члан

Боравиште: Стара престониц&
Поруке: 1,057
Младен is a name known to allМладен is a name known to allМладен is a name known to allМладен is a name known to allМладен is a name known to allМладен is a name known to all

Данас је уметност претерано либерализована, како код нас, тако и другде. Кад помислим само да је марко видојковић књижевник, све ми буде јасно!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules