|
|
|
#1 |
|
Члан
Придружио се: Mar 2008
Поруке: 129
![]() |
Dobio nagradu za mučenje psa!
http://guillermohabacucvargas.blogspot.com/ Guillermo Habacuc Vargas, pseudo umetnik, iz Costa Rike, uzeo je psa lutalicu, namamio ga hranom a zatim vezao u ugao jedne poznate galerije u Nikaragvi. Psu je dato ime za izložbu Nativitz Iznad psa je napisao sa keksom za pse, ‘Eres lo que lees’ (Ti si ono što je napisano). Pas je ostavljen bez hrane i vode tokom cele izložbe koja je trajala nedelju dana. Posetioci ove izložbe nisu reagovali na prikaz mučenog psa. Nakon mučenja , pas je umro. Umetnička komisija je predložila Guillermu Habacuc Vargas-u, da ponovi svoju instalaciju za Centralnoamericki Biennale 2008. http://www.petitiononline.com/13031953/petition.html Loši postupci prema psima, spominju se kao znakovi u Arijevskoj eshatologiji , ništa neočekivano ,ali ipak ...... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Живо биће
Боравиште: Живејска гора
Поруке: 1,531
![]() ![]() ![]() ![]() |
Prvi Arjuna je imao veliku moralnu dilemu pred polazak u rat koji se ne može izbeći, ali na suprotnoj strani su ljudi koje on poznaje i koji su mu srodnici..I zbog te dileme, sve ono što je osnova "arijanstva", pokreće ceo niz pitanja..o smislu suštine života, postojanja, ljudi i ponašanja, božje promisli i slično..
Knjiga koju ja imam u prevodu ( a ne tvrdim da je cela) ima oko 900 strana teksta.. Преправио Живана; 01-05-08 у 21:27. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Поносна Српкиња
Боравиште: Пчелињак
Поруке: 312
![]() ![]() ![]() |
Цитат:
![]() И још као шлаг: "комисија" да предложи болесникову "инсталацију" за Бијенале!! Мучење и убијање (уживо!!) они називају "модерним уметничким" термином - "инсталацијом"?? Ја просто не могу да верујем.. И да ствар буде гора, вероватно је сада том "уметнику" највећи проблем у животу да нађе још којег, вероватно сличног луталицу за његово следеће и велико "излагање" за Бијенале.. ![]() Ма све бих ја њих "инсталирала" у ланцима и приковала их за зидове тих галерија, док не цркну у најгорим мукама. Са све изговором како је то уметничко дело, тј. "инсталација". Наравно, чак бих смислила и адекватнији назив.
|
|
|
|
#4 | |
|
-НС-
Боравиште: Нови Београд
Поруке: 334
![]() |
Јесте да је овде забрањено:
Цитат:
|
|
|
|
#5 | |
|
Члан
Боравиште: SERBIA
Поруке: 140
![]() ![]() |
Цитат:
истог оног што гледамо и слушамо сваког дана о иложбама, односно инсталцијама , те нове неуметности у нашој земљи! Гомиле неких нових самозваних уметника који су преко јеврејских веза завршили којекакве приватне ликовне, дизајнерске академије и школе, па нам сад пружају то задовољство да се дивимо њиховим искривљеним глупостима.Уметност је, за мене, нешто што не може свако, већ само човек са посебним даром за то, који уз то мора бити несвакидашњи и неоспоран. Овакву глупост, најблаже речено, може да направи свка будала која мало више попије или се удува, па заборави шта је реалност и нормално понашање.
Ti si znak u nebu i svetlost u noći, Kolevka i groblje, u odeći sunca; Ti si gorki zavet stradanja i moći, Jedini put koji vodi do vrhunca. Mi smo tvoje trube pobede, i vali Tvog ognjenog mora i sunčanih reka: Mi smo, dobra majko, oni što su dali Svagda kaplju krvi za kap tvoga mleka. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Члан
Боравиште: Стара престониц&
Поруке: 1,057
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Данас је уметност претерано либерализована, како код нас, тако и другде. Кад помислим само да је марко видојковић књижевник, све ми буде јасно!
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|