PDA

View Full Version : 500 милиона динара за цигане

Алекса
02-07-08, 18:41
Đelić: PoboljÅ¡ati položaj Roma 1. jul 2008. | 01:59 | Izvor: B92 Beograd -- Srbija će do kraja godine izdvojiti 500 miliona dinara za pomoć poboljÅ¡anju položaja Roma, izjavio je potpredsednik Saveta za unapređenje položaja Roma Božidar Đelić.

ProÅ¡le nedelje je Srbija od Mađarske preuzela predsedavanje Dekadom uključenja Roma. Ta inicijativa, koja je pokrenuta 2006. godine, usmerena je ka popravljanju položaja ove nacionalne manjine.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je, gostujući u emisiji Uvećanje TV B92, da je izvrÅ¡eno istraživanje na temu koliko vlada u finansijskom smislu radi u cilju unpaređenja položaja Roma i da rezultati do kojih se doÅ¡lo nisu zadovoljavajući.

"Ja sam bio veoma iznenađen kada sam video da su mi razna ministarstva govorila - pa svi programi su otvoreni, pa sve je moguće, ali kada sam tražio specifične programe za najmnogoljudniju manjinu kod nas, a za neke druge sam video da ima viÅ¡e novca nego za Rome, to je doÅ¡lo sveukupno do 120 miliona dinara. Znači ni milion i po evra godiÅ¡nje za pola miliona ljudi, koji su u situaciji koju smo opisali. To je skandal“, smatra Đelić.

Koordinator lige za dekadu Roma, Osman Balić, rekao je da angažovanje države na ovom pitanju ne treba da zavisi od, kako je rekao, čestih izbora i smena na vlasti, već odgovornost mora da bude jasna i konstantna. On je podsetio na uslove u kojima neki Romi žive.

"Od sto Roma jedan doživi 60. godinu. Ja ću da vam kažem jedan podatak ovako ilustracije radi, Ã…ÂÂ*aban Bajramović je umro u 72. godini. On je u gradu gde imamo 25.000 Roma bio jedan od desetak Roma koji ima toliko godina. Dakle, moji vrÅ¡njaci, 50-godiÅ¡njaci, su vrlo retki. Najtragičnija je situacija kod sakupljača sekundarnih sirovina, njihov životni vek je, zbog uslova u kojima rade, negde oko 45 godina“, upozorava Balić.

Đelić je najavio da će Srbija do kraja godine investirati 500 miliona dinara za poboljÅ¡anje uslova života Romske manjine. Učesnici diskusije su se složili da u narednom periodu i Vlada, u okviru Ministarstva za ljudska i manjinska prava, ali i drugih ministarstvava, kao i nevladine organizacije, moraju da preduzmu konkretne mere kako bi se romskom stanovniÅ¡tvu omogućili bolji životno i radni uslovi.
Извор: http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=306414

Ето, гласајући за Ђелића, Тадића и Динкића, грађани Србије дају свој потпис да дају своје паре и капом и шаком прљавим циганштурама. Очигледно у већини Срба данас постоје самоубилачки инстинкти чим може да у оваквој мери подржи ово лудило.

bogsvarog
02-07-08, 19:30
Очигледно у већини Срба данас постоје самоубилачки инстинкти чим може да у оваквој мери подржи ово лудило.И више него очигледно. Ипак је у питању милион и пар стотина хиљада "грађана" Србије који су подржали ову лудницу.:mad:

Када ћемо ми Срби, чији су корени дубоко у овој земљи, чији су дедови гинули за ову земљу, видети овакву вест:

500 милиона динара за најугроженије СРБЕ

:banghead:

У ствари, кад мало боље размислим, ми смо превише узвишен народ да би добијао овакву помоћ. То је ипак намењено бактеријама и вирусима чији је назив-циганин. Одстрањивање (мисли се на депортацију) тог вируса из срца Србије, данас се назива "расизам". Било би боље да се такав новац уложи негде где би Срби могли да раде и зараде.

Или је ђелић тих 500 милиона динара могао потрошити на аутобуске карте за све цигане који загађују и краду по Србији. Верујем да би прошли на референдуму!

Србија Србима напоље са Циганима!

Мане Роквић
03-07-08, 14:45
500000 избеглица у Србији живи по колективним центрима. Поштени,вредни људи који су све изгубили.Уместо да њима да 500 милиона, Ђелић и остали деле ромима и бесплатне станове које они одма продају јер су навикли да живе у картонима.Колико младих српских брачних парова нема стан?
Докле ће циганска гамад прљати наше градове,дувати лепак по аутобусима,пљачкати,сећи каблове...Странцима се згади Београд због њих.Сад су почели и да убијају Србе,а да не заборавимо и ромског манијака који је силовао по бутицима у више наврата.Шта још треба да се деси?
Што је нагоре, радикали су можда и гори од жутих што се тиче циганштура.Већина цигана гласа за њих.Радикали би их тек заштитили.Док коначно не добијемо праву српску националистичку партију немамо за кога да гласамо!

СРБИЈА СРБИМА НАПОЉЕ СА РОМИМА!

Кнез Данило II
03-07-08, 22:39
Ето мало ме нема, и одмах неке катастрофалне вести.

Људи знате шта је 500 000 000 динара, знате ли како тај новац може да се уложи, на које све начине, шта да се купи.

Људи, док моји вршњаци сезонски раде по градилиштима, беру малине по селима, и продају сладоледе да би имали за џепарац, ЦИГАНШТУРЕ не раде ништа, у правом смислу те речи. Најактивнији и најзаступљенији занат је просјачење. Гледам шта се дешава у мом крају.

Испод сам написао шта смо данас ја и другар радили циганки, али сам се предомислио, и избрисао јер је глупо, а тема озбиљна, али често имам навику да збијам шале са циганима.

Ово је невероватно, у сред земље Србије, нема дана да прођем улицом да одем некуд, а да не видим ове паразите, и не само њих, већ и ЖУТЕ, и сличне.

Корбач
04-07-08, 18:38
Очигледно је да угрожени Срби не постоје!
Мало је овој гамади што им дају станове у замену за картон насеља, мало што их Веља Илић спашава од поплава тако што им гради куће, мало помоћи од Немачке (ваљда и Норвешка треба да има да неку помоћ) јер су жртве холокауста (шта ли је то?) него још их и влада Србије стимулише. Напунише се парама, па неѕзнају шта ће више са њима!
У Пироту циганштуре возе све нека екстра аута, накитили се златом, ЕПС им опрашта дугове за струју који износе око 300.000 динара по домаћинству јер нису у стању да им наплате јер гамад прети да ће да бије, изградисе им вртић и козна шта још у њиховој махали... А нико од њих ништа не ради сем што краде!
Питам се само дали ћу дочекати да у својој држави ја као Србин будем најбитнији или ће моја права бити занемаривана довека док се разна гамад богати на рачун државе.

Фића
04-07-08, 22:59
Колико младих српских брачних парова нема стан?!Ово је проблем који треба да решавају! Последице овога су бела куга и поремећено друштво! Њима је, очигледно, стало да у Србији све буде поремећено и да влада бела куга, стало им је да Срби нестану, то је оно што желе сви ти који финансирају цигане по Србији.
Док коначно не добијемо праву српску националистичку партију немамо за кога да гласамо!Тачно! Србији требају прави националисти а не лажови који све раде из интереса!
Србија треба да има праву патриотску странку која ће радити на очувању српског народа и државе!