PDA

View Full Version : Alkohol

Весели пламичак
10-03-08, 13:17
Alkohol...

Moze da nas ucini veselim, moze da sluzi kao lek u nekim situacijama, moze da nas natera da povracamo, moze da nam rasturi porodicu. Znaci zavisno od kolicine koju uzimamo u toku dana.

Do koje mere ga vi konzumirate? I kakav odnos imae prema njemu...

Slav
10-03-08, 13:29
Антиалкохоличар, не пијем ни повремено више.

Гризли
10-03-08, 13:39
Samo u svecanim prilikama, nikada do pijanstva i nikada zestinu.

Slav
10-03-08, 13:51
Samo u svecanim prilikama, nikada do pijanstva i nikada zestinu.

Ja сам баш, док сам волео да попијем обожавао ракију, пиво ми никада није лежало, али зато неку квалитетну дуњу или кајсију неверујем да сам икада одбио, оргинал домаћи вињак исто.

Младен
10-03-08, 14:59
Пијем само у посебним приликама, тј. највише 3 пута годишње, али се тада солидно ''средим'' :D

Србин
10-03-08, 16:12
Не волим да "циркам", пиво не пијем већ добар низ година...
Пијем само у посебним приликама (код мене их има више од 3. пут годишње :p), пијем чешће кад сам у иностранству (то морам јер је тада понос у питању, до сада непоражен :cool:)...
Све у свему не срамотим се кад попијем алкохол, у нашој традицији је већ више векова, само треба имати меру!

Љотићевка
10-03-08, 21:17
Антиалкохоличар, не пијем ни повремено више.

Питам се зашто :p

Пијем...Пиво углавном...Понекад нешто жестоко...Врло ретко..не прија ми...Ни пиво ми не прија увек...Фино је лети, кад је топло и кад сам жедна...
У сваком случају не конзумирам редовно, повремена ''цирка'' са друштвом...
Никад се нисам ''одвалила'' и немам намеру ни жељу :D

Никола
10-03-08, 23:37
А где је опција пијем кад ми се пије???

Ја углавном цепам пиво, понекад кад има онда и ракију.. Тешко се напијем, ал кад се нациркам, то требате да видите...

Serbska
11-03-08, 04:45
Нисам заговорник алкохолизма, штавише жестоки сам противник... И противник сам укоријењене традиције у српском народу, да је алкохолизам нешто позитивно, као и да је "већа фаца" онај који може више да попије...

Међутим, заговорник сам пар анти-антиалкохоличарских теорија :(

Пиво није ни алкохол ни пиће, пиво представња храњиву материју, која ако се користи у умјереним количинама може имати само позитивне ефекте - повољно утиче на пробаву.

Медовина, старословенско пиће, пиће богова. Повремено покоја медовина - позитивно утиче на свеукупно стање организма. У неким дијеловима словенских земаља је називају еликсиром живота.

Ракија, наташте. Одлично за циркулацију.

Вино, чак га и неки љекари препоручују, као позитиван утицај на срчане сметње и циркулацију.

Ех сад... свака од ових теорија и има неку позадину у науци, међутим многи људи комбинују у пракси више ових теорија истовремено... Или не могу никако да пронађу гдје је њихова граница, умјерено коришћење...

Лично, сматрам да покоје пиво попијено викендом, или медовина и ракија када је у питању неко славље - не могу да наштете организму. :D

Али подржавање алкохоличарске традиције у нашем народу, исте те традиције против које се ми бунимо када спомињемо "кафански национализам"... Није у реду. ;)

Србин
11-03-08, 05:28
Нисам заговорник алкохолизма, штавише жестоки сам противник... 1 И противник сам укоријењене традиције у српском народу, да је алкохолизам нешто позитивно, 2 као и да је "већа фаца" онај који може више да попије...

Али подржавање алкохоличарске традиције у нашем народу, 3 исте те традиције против које се ми бунимо када спомињемо "кафански национализам"... Није у реду. ;)
Подебљане бројеве сам ја додао...

Oвако, ја сам први поборник здравог живота, не пушим, дрогу никад нисам пробао, газирано не пијем (осим неких енергетских пића, али то гледам да смањим), трудим се да тренирам кад могу и шта могу...
Први сам за ону паролу "умри за Државу не од алкохола!", али мислим да умерено пиће није ништа лоше, са времена на време.

1 Алкохолизам никад у Србском народу није био нешто позитивно, већ у нашој традицији је алкохол! Да објасним боље... Обичај је сваког госта у вашој кући понудити ракијом (домаћом по могућству)...
Скоро сваки Слављански народ има пиће по коме је познат: Чеси шљивовицу и пиво, Словаци боровичку, Руси вотку, Срби ракије свих врста, итд. итд... А добро је познат утицај Медоваче-Медовине у Слављанској традицији, тако да је алкохол дубоко укорењен у нашој традицији, али то не значи да сви сад треба да будемо алкоси! Чак шта више, сваки прави Православац зна шта је умереност у јелу и пићу! А сваки Родоверни зна да пиће Богова не сме тако лако да се злоупотреби...

2 Пусти децу да се играју :D

3 Морамо правити разлику између некога је Србенда једино кад једе пршуту и пије ракију и са својим "пајташима" прича како нам је председник издајица (а гласа за тог истог због ЕУ ;) ) и прича о томе како ће клати турке једног дана кад за то дође време, а кад је било време био је код тетке у НемачкУ :rolleyes:и од оног ко се бори за Србију, а једноставно воли да попије са времена на време!

Да скратим причу, УВЕК ћу се поносити Ракијом коју прави мој ђед, а увек ће ме бити срамота неке пијанице због које сам и принуђен да водим ову "расправу" :)

Serbska
11-03-08, 05:32
Србине, мање-више се слажем са тобом,објасних ја и неке медицинске предности алкохола, осим обичајних које си ти навео :D

(Уосталом, битно да генетика ради :p)

Живана
11-03-08, 23:13
Alkohol...
Do koje mere ga vi konzumirate? I kakav odnos imae prema njemu...

Гласала за средњу опцију..
Не иде риба без белог вина и не иде срнетина без црног..
А количине? Коме колико прија..да му буде лепо а остане достојанствено људско биће.
Знам неке баксузне људе што тек после мало алкохола почну да причају вицеве, орасположе се и делују људски..Али одвратно је кад "добрица" постане злоћа.

Ја лично пијем мале количине,али волим да имам чашу на столу..
Сама никад..Без хране на столу никад.
Пиво никад (било ми горко у детињству први пут и нисам то прерасла)..
Вина чиста да..Више волим црна, мало слађа.
Понекад, у кафићима мешавина жестоког са битер лемоном .
А дневно,иначе литар-два природних сокова.

Мала ранг-листа, потпуно личне природе:
Одвратни ми екстреми, признајем: пијанци који се рољају и гњаве,али исто тако и кокаколичари и заклети анти-алкохоличари..Први ме нервирају, други ме плаше.
Шприцераши најбоље причају приче и воле да кркају, често су људи природе бар у мојој околини ... пивопије знају вицеве и весели су ,али трчкарају сваки час "тамо где цар иде пешке"
Најлепши ми мушкарци са чашом жестоког- дал је ракија, вотка или виски, није битно. Само да није пелинковац.

Никола
11-03-08, 23:41
Од правих пића највише ценим ракију (домаћу наравно), па текилу (лежи ми), па виски... Водку баш и не волим, али...

Ljoticevac
12-03-08, 03:26
Понекада у друштву,углавном пиво и вино...

Весели пламичак
12-03-08, 09:19
У највећем броју ситуација пиво. Иначе нисам пробирљив, могу да пијем било шта.

Никола
13-03-08, 00:03
Вино не могу да пијем... Од самог мириса ме боли глава... :(

bogsvarog
13-03-08, 01:50
Анти алкохоличар сам.Није алкохол али пробајте овај старословенски рецепт:

Медовина

Потребно: 1,5 кг меда, 6 л воде, 1 беланце, по укусу - цимет или каранфилић.

Шест литара воде и 1,5 кг меда кувати на доброј ватри три сата. Пену скидати кашиком, све дотле док се течност не смањи за 1-1,25 литар. За време кувања дода се цимет или каранфилић, или рузмарин. Кад се течност охлади, дода се пена од 1 беланца, поклопи се и остави у топлији подрум 2-3 дана да одстоји. Потом се филтрира, прелије у флаше и добро запуши. Пре употребе треба да одстоји 5-6 месеци!

Отворио сам и нову тему:
http://www.gorandavidovic.com/forum/showthread.php?p=723#post723

Љотићевка
13-03-08, 13:12
Вино не могу да пијем... Од самог мириса ме боли глава... :(

Мени је вино фуј :o

Младен
13-03-08, 15:55
Мени је вино фуј :o

Шта да ти кажем, морамо да почнемо да се дружимо како би отклонили то:)

Љотићевка
13-03-08, 22:49
Шта да ти кажем, морамо да почнемо да се дружимо како би отклонили то:)

А Брате шта да радим... не свиђа ми се...покушали су људи пре тебе да ме навуку..не иде :)

Младен
14-03-08, 16:13
А Брате шта да радим... не свиђа ми се...покушали су људи пре тебе да ме навуку..не иде :)

Ма, не знају ти методе. А можда и нису користили праве продукте;)

Љотићевка
16-03-08, 12:56
Ма, не знају ти методе. А можда и нису користили праве продукте;)

Ценим да је ово друго у питању...ко зна... Добродошао си да пробаш да ме едукујеш :D

Никола
16-03-08, 14:39
Пиво је бре закон.... :D

MRKELA
16-03-08, 21:21
Није проблем попити понекад пивчугу или добро вино, ракицију, али све мора бити умерено. Пијанци су слабићи, алкохолизам је болест.

Никола
16-03-08, 21:39
Није проблем попити понекад пивчугу или добро вино, ракицију, али све мора бити умерено. Пијанци су слабићи, алкохолизам је болест.

Алкохолизам се сврстава у ранг са дрогама, дакле то је болест зависности... :(

Живана
17-03-08, 00:30
Алкохолизам се сврстава у ранг са дрогама, дакле то је болест зависности... :(
Bolesti su i satirijaza i nimfomanija, pa niko zbog toga ne izbegava seks;)

Ima Šekspir jednu divnu rečenicu kad opisuje Sunce (darivaoca života svemu) kako se zbog njega ubrzano raspada telo mrtvog psa, ne znam je napamet.
Svako preterivanje je bolest, to hoću da kažem.

Miris tamjana u crkvi je prijatan miris, ali u dozi uzetoj kroz vene i to bila droga.

Mladen Ljotićevki
Ма, не знају ти методе. А можда и нису користили праве продукте
U pravu je..Ja nisam pila uopšte, nisam htela ni da probam, dok me nisu (vešto) namamili i priučili:)

Љотићевка
18-03-08, 01:24
Bolesti su i satirijaza i nimfomanija, pa niko zbog toga ne izbegava seks;)

Ima Šekspir jednu divnu rečenicu kad opisuje Sunce (darivaoca života svemu) kako se zbog njega ubrzano raspada telo mrtvog psa, ne znam je napamet.
Svako preterivanje je bolest, to hoću da kažem.

Miris tamjana u crkvi je prijatan miris, ali u dozi uzetoj kroz vene i to bila droga.

Mladen Ljotićevki

U pravu je..Ja nisam pila uopšte, nisam htela ni da probam, dok me nisu (vešto) namamili i priučili:)

хехе..Па ја сам вољна да пробам..и пробала сам..и намамили су ме...хехе...али вино једноставно не волим :)

Serbska
19-03-08, 20:00
Vidis, ni ja ne volim da se napijem od vina... Ono momacki... Za to je bolje pivo i rakija...

Ali kvalitetno vino uz kvalitetno jelo... :) Moc...

Весели пламичак
19-03-08, 23:09
Вино уме да те ухвати али уме исто тако и да те пусти, од њега је се стварно можеш добро напити ал не оставља неке веће последице сутра кад устанес барем у мом случају... док са пивом може бити ужас, што су потврдили чак и неки професори са пољопривредног факса како сам чуо... а о одваљивању од ракије да и не помињем... то је тек..

Војвода Стреља
20-03-08, 01:06
док са пивом може бити ужас
Са пивом је ужас што ноћу мораш да устајеш да би отишо до WC, а и ујутру боли и глава и стомак, поготово ако се меша са нечим.

а о одваљивању од ракије да и не помињем... то је тек..
Ако је ракија права домаћа без шећера, онда ти ујутру ништа неће бити, али ако је шећеруша онда је заје*ано.

Ксенофобија
20-03-08, 14:45
Пиво је бре закон.... :D
ваистину :D

Никола
20-03-08, 23:19
Најбоља комбинација дефинитивно је пиво колико можеш, па онда ЛОЗА... :cheers:

Родољуб
21-03-08, 03:18
Има једна пословица
"Што трезан мисли, пијан говори"
и ово је истинито, имао сам прилике да видим.
Треба пити али у ограниченим количинама.
Има понекад кад ми се несвиђа пиво, или вино
зависи како кад, понекад ми се од једног гутљаја вина повраћа.
А иначе волим и пиво и вино. :)

Љотићевка
23-03-08, 16:29
Најбоља комбинација дефинитивно је пиво колико можеш, па онда ЛОЗА... :cheers:

Пиво и пелинковац :D:biggrinjester:

Jelena
23-03-08, 16:51
Пијем веома ретко и у малим количинама. У главном су то специјалне прилике ( славља, празници ... ) а у обзир долази чаша црног вина или бамбус, некакав фин ликер или једно, ређе две флашице пива. Шта више, пиво и вино, у веома малим количинама имају позитиван ефекат по здравље, што неки алкоси то злоупотребљавају као изговор!

Љотићевка
23-03-08, 17:00
па да...лекари препоручују чашу црног вина на дан..али ЧАШУ..једнина...хехе...
а и пиво је наравно здраво у умереним количинама...Витамин Б...хехе...

The Will to Power
20-04-08, 21:03
Pijam vino vrlo često uz ručak ili večeru, po čaÅ¡icu. Žestoka pića izbegavam. Pivo može da prodje ali ga vrlo retko pijem i u malim količinama.

Владимир_СМ
21-04-08, 13:48
Што се мене тиче пијем пиво често мада ``жестину`` не смем да пијем :D ал срећа моја те имам меру када пијем! :cheers:

Филип
07-05-08, 14:35
Гласао сам за опцију нешто квалитетно јер ми је деловала најближе,не патим од снобовских ставова да пијем само квалитетно.Пијем ретко,углавном да испоштујем људе,када има повода.Обично је то понека чашица горког листа или понека чаша пива.

Србија Србима
07-05-08, 17:34
Непијем редовно,једноставно доста радим,а на послу никако не могу да пијем,а и кад пијем пијем скоро искључиво само пиво,кад год имам прилике тамно,ретко шприцер или пелинковац и то у строго дозираним количинама.

semberac
27-05-08, 19:23
ne pijem cesto ali kada mi dodje volim da popijem kvalitetnu votku sa nekim energetskim picem:cheers:

Четник Срб
27-05-08, 22:55
Volim popit samo rakiju sto je moj deda skuva.. i to je stvarno domaca rakija i tesko da boli glava od nje..zavisi u kolicinama (koliko popijes)... a ove kafanske sto je vise zita i secera nutra i nepijem jedna casica je dovoljno da imas efekat ovako ===>:banghead:

NS_omladina_kg
28-05-08, 02:49
ne pijem cesto ali kada mi dodje volim da popijem kvalitetnu votku sa nekim energetskim picem:cheers:
Хтео бих само да ти кажем да се ради сопственог здравља распиташ како утиче то на срце.
Ја од 2. Марта ове године не пијем, а до тада сам волео да попијем, али увек заборавим за границе и претерам,чак сам почео и сваки дан да пијем,што ми је створило велике проблеме у кући,ишао сам чак и код психотерапеута који ми је много помогао. Сада понекад попијем једно до два пива жестину и не гледам. Откад не пијем морам да кажем да се много боље осећам и психички,а и физички, чак ми више и не смета кад седим у друштву људи који пију што ја не пијем.

semberac
28-05-08, 02:58
Хтео бих само да ти кажем да се ради сопственог здравља распиташ како утиче то на срце.

Bio kod doce nedavno na pregledu kaze da sam ok:hurray: a iskreno mogu ovi pica popiti preko deset ako sam predhodno dobro jeo:D

Оклопник
28-05-08, 13:37
Volim pivo i domaću ali samo domaću rakiju, ponekad i kvalitetno belo vino posle prikladnog obroka.

Naravno opijao sam se viÅ¡e puta ali Å¡ta ćeÅ¡ ko se joÅ¡ rodi pametan i zreo.

:cheers:

fanatik
11-06-08, 16:16
Volim da popijem dobro i domace pice
ali ne pijem nikakve kupovne brend najmove

Poneki put popijem domacu rakiju sa caletom i burazerom
pre rucka ( samo jednu, dve obicno mogu da budu suvise jer kako
kazu dosao si na dve noge pa popi dve ili " nemas jednu ruku nego dve " a gde su dve tu i tri ... pa ima i ona pet prstiju imas na ruci .itd
nakon takvih izgovora lako se dodje do stadijuma supermena
ono sa jednom rukom ispod glave a drugom ispruzenom pa posle
bude ma malo sam samo zadremao za stolom ili stanja krokodila
kada se valja po podu ;) )

Pivo retko ,a kad pijem pijem samo Jelen i to u staklu
jer je plastika cist otrov

Smatram da nije svako mesto i bilo koje drustvo za pice
jer lako moze doci do Sranja razlicitog obima ;)

A i ko sto rekose stari grci ako se nevaram
Razlika izmedju leka i otrova je samo kolicina !

Svako preterivanje donosi kontra efekte
ali obicno to ljudi tek kada je kasno uvide !

Српкиња
27-11-08, 21:36
Попијем понекад за викенд.. :) Али наравно у умереним количинама.. :)

Blood_Of_Patriots_18/88
28-11-08, 23:25
Непијем већ 2 недеље лол успех :D

БПС
30-11-08, 09:03
Никада нисам много пио алкохол и никад се нисам напио у животу. Пре једно 6 месеци сам потпуно престао да пијем.

То саветујем и другима.

Боби
08-07-09, 01:34
Na žalost :( , ne mogu da se pohvalim kao većina vas (umerenih i normalnih) što se tiče alkohola. Kad je bilo ovo glasanje, iz šale sam glasao za četvrtu opciju, ali mi sada uopšte nije do šale, jer me saznanje o jednom nedavnom događaju potpuno dotuklo.

Pijem od svoje 17-18 godine i mogu reći da dugo vremena nisam primećivao (niti moja okolina) neku veliku razliku kad popijem, ili kad sam trezan (a umeo sam često da budem prilično pijan). Čak sam se bolje zezao ili upuštao u ozbiljnije i kvalitetnije razgovore sa ortacima kad sam pio.
Međutim, alkohol polako uzima pod svoje. Kad sam napunio 24-25 već mi se desilo da imam "crnu rupu" (da se ne sećam celog jednog dela večeri), pa mi se dešavalo da uzmem i provociram na verbalni razgovor nekog namerno (iako taj recimo nije ni želeo da ima verbalni duel sa mnom), pa da budem jako naporan čak i prijateljima. I onda sam prestao da pijem godinu dana (zacrtao sam to sebi i uspeo) i sećam se te pijanke posle godinu dana, pili smo neku rakiju i razbili smo se, a ja osim što mi se mutilo u glavi, totalno sam bio cool.
I onda, jovo nanovo sve iz početka.
Najviše me ubija to što sam nekad čas Ok kad popijem, a nekad mnogo smaram svoju okolinu (ko što sad vas smaram, ali eto, oću i sa vama da podelim).
Zadnji događaj:
- Pre par dana sam imao pijanku sa nekim ortacima, koje se maltene uopšte ne sećam (sećam se samo do određenog dela večeri), posle pijanke se ko najgori klošar probudih ujutru na autobuskoj stanici... vidim, Ok sam koliko-toliko i dovukoh se nekako kući i legoh da spavam.
Sutradan mi drugar priča: "U kafiću je bio neki dečko iz austrije, pa sam ga prvo provocirao oko politike, iako mi je on 100 puta rekao da ga politika ne interesuje, uplašio sam bio dečka. Onda sam se svađao sa nekim momcima i na kraju sam kelneru rekao da ću da sve da polomim, ceo kafić (?), na kraju sam izašao i opet psovao i jurio neke momke (koji su se srećom povukli, a i da su me otkinuli od batina, zaslužio sam bio skroz)"
Bio sam preneražen kad sam čuo.
I onda sad stavljam sebi prst na čelo: Otkud meni pravo da se ponašam ko najgori kafanski nacionalista kakve sam uvek prezirao? Zašto napadoh čoveka ni krivog, ni dužnog? Zašto napadoh kelnera koji mi je samo rekao da je fajront? Zašto izvređah momke?
Kud se dedoh ja od pre 5-6 godina, kad sam pio i bio cool?
Alkohol je zlo (ili još bolje, moja slaba volja je zlo). :mad:
Prezirem samog sebe posle tog zadnjeg incidenta :mad: i čvrsto sam rešio da prva kazna bude 3 meseca potpune apstinencije od alkohola, a posle... kako zaslužim.
Imam 27 godina, osamostalio sam se, sve je Ok... obično isfrustrirane osobe su agresivne kad popiju, ja nemam razloga da budem isfrustriran (mada sam jesam zbog toga što se desilo).

Братислав
08-07-09, 10:16
Е,Боби Боби,срам те било:rofl:
Буразеру,у питању је алко-стаж и године.Ко каже да може малтене свакодневно да пије,а пије годинама,и има близу 30,или нешто преко,тај дебело лаже,првенствено себе.
Почео сам врло млад,са 15 година,та пијанства су безазлена,и могу се манифестовати кроз промену понашања и евентуално заглављивање на испирање.Неколико година касније сам почео да важим,чак и код старијих људи за човека који може невероватно много да попије.Пио сам,и уредно извршавао све своје обавезе.Са нешто преко двадесет су почели мали проблеми,али се ја нисам нешто секирао око тога.
Тренутак када човек осети да не може да функционише без алкохола у друштву,је веома озбиљна ствар,и то су први знаци алкохолизма.С обзиром да сам био окружен људима сличним себи,нисам ни на то обраћао пажњу.
Нешто касније сам провалио да људи таје нешто од мене,знао сам да нешто није у реду,јер сам у то време имао рупе,и проживљавао неке ствари у пијанству,које се нису десиле-халуцинације!
Неко време сам правио паузе,месец,два,и опет се враћао на старо(сво то време сам радио најтеже физичке послове)!
Почео сам да имам и физичке проблеме!Одлучио сам да одем код лекара.После два месеца посматрања,и свих анализа,доктор ми је поставио питање "младићу,да ли сте ви можда хероински зависник?"Толико ми је организам био уништен,и резултати очајни.То је било пре три године.
Сад је фала Богу све на месту,али да будем искрен,прошао сам мали пакао.
Све ово сам испричао због живих лешева из моје генерације,које и дан данас виђам у разним стањима,а и због људи који мисле да је алкохол неко мало зло!
Браћо,пијте умерено,мој савет-домаћа ракија:hurray: а за оне који немају кантар,као што га нисам имао ја,кад осетите неки озбиљнији проблем,правац код лекара!

Весели пламичак
08-07-09, 11:27
Ја сам Весели Пламичак и ја сам алкохоличар.

Тако обично почиње излагање сваког правог алкохоличара барем када говори о алкохолу. Чини ми се да имам сличан проблем као и остали алкохоличари. Пијем углавном из разлога што незнам шта бих паметније радио увече. Понекад кад имам добру идеју шта бих нормално могли да радимо нико од ових мојих испред продавнице није за акцију. Тако да обично вече завршим са неколико дволитарки у стомаку. Ето једино што некад кад је лепо вече одемо у оближњу шуму па онда пијемо тамо... И можда два три пута годишње ако одемо на пецање па онда пијемо поред реке. Ја незнам да пецам па онда обично ја морам километар до радње по још... Што се црних рупа тиче ја то имам и трезан, пошто се у мом крају готово никада ништа не дешава, немам практично чега ни да се сећам јер се ништа није ни десило. Окрећем ја ово на зезање али није тако... Прве симптоме алкохолизма изгледа већ имам. Тако да морам да поведем рачуна мало о томе док не дође до већих проблема. Само да нађем нешто чиме би попунио празнину у времену и био бих миран.

MRKELA
08-07-09, 11:30
Ја не могу да одем на утакмицу ако претходно не звизнем неколико пива...:D:hurray:
Када се укаже прилика волим да пробам добро црно вино, а и домаћу ракијицу понекад. Друга пића не пијем.

-буђење-
08-07-09, 13:02
Као што Боби рече алкохол је зло (као и сви остали опијати)!
Не сећам се када сам се последњи пут напио. Готово да уопште не пијем алкохол. Једноставно не волим да пијем, не прија ми, не прија ми ни укус а ни "рад" што би се рекло. Када сам као клинац почео да циркам још од самог почетка сам имао веома јаке мамурлуке и док су моји другари недељом поподне ишли на фудбал и баскет ја сам цео дан проводио у кревету са мучнином и главобољом што ми се никако није свидело па сам баталио алкохол. Моја пијанства су постала веома ретка а и у тим ретким ситуацијама ми није било пријатно у алкохолисаном стању иако се нисам претерано одваљивао и нисам имао последице сличне онима о којима сте говорили. Данас једноставно не видим смисао циркања и пијанства нити осећам било каву потребу за тим.

http://img27.imageshack.us/img27/1111/rubinspartak2007054.jpg (http://img27.imageshack.us/i/rubinspartak2007054.jpg/)

Братислав
08-07-09, 14:52
Ја сам Весели Пламичак и ја сам алкохоличар.

Тако обично почиње излагање сваког правог алкохоличара барем када говори о алкохолу. Чини ми се да имам сличан проблем као и остали алкохоличари. Пијем углавном из разлога што незнам шта бих паметније радио увече. Понекад кад имам добру идеју шта бих нормално могли да радимо нико од ових мојих испред продавнице није за акцију. Тако да обично вече завршим са неколико дволитарки у стомаку. Ето једино што некад кад је лепо вече одемо у оближњу шуму па онда пијемо тамо... И можда два три пута годишње ако одемо на пецање па онда пијемо поред реке. Ја незнам да пецам па онда обично ја морам километар до радње по још... Што се црних рупа тиче ја то имам и трезан, пошто се у мом крају готово никада ништа не дешава, немам практично чега ни да се сећам јер се ништа није ни десило. Окрећем ја ово на зезање али није тако... Прве симптоме алкохолизма изгледа већ имам. Тако да морам да поведем рачуна мало о томе док не дође до већих проблема. Само да нађем нешто чиме би попунио празнину у времену и био бих миран.

Е,то за празнину је највећи проблем пријатељу.Недостатак посла и новца,не пружа човеку,да ту исту празнину попуни оним што заиста воли,и оним што га опушта,растерећује.Има лека и за то!Мени су,најискреније,помогли пријатељи који су ме навулки на сони(фудбал),јер се дављеник и за сламку хвата,и моја тадашња и садашња девојка,која је невероватно била упорна и толерантна.Ја сам и у то време увек нешто радио(док нисам отишао скроз у аут здравствено)и зарађивао,па сам могао да дам себи одушка,да не оде све на ону другу стран.,Задовољавао сам се неким малим стварима,којима до тада нисам,а која човеку живот значе.Колико год сам могао,бежао сам од алкохола,и од људи који су ми били "браћа"по њему!
И као свакој класичној причи,кад су сви сазнали да здравствено нисам добро,почело је избегавање,звали су,долазили,али у очима им се видео страх!
Пошто сам се читавог живота бавио музиком,свирањем,покушао сам да део свог душевног мира,поново нађем на ту страну,међутим,знајући какви су људи у тим водама,и то је пропало!
Дистанцирао сам се од свих,и почео да тражим стално запослење.Уз Божју,и помоћ још неких људи,успео сам,и са близу тридесет био поново на почетку.
Данас се трудим да завршим све оно што је остало у фиоци "преспаваног" времена,и да мојој деци не дам никакав повод да крену мојим младалачким стопама,које су могле да ме коштају главе!

Обнова14
20-08-09, 09:48
Попити треба коју чашу или флашу само да се не дође до стања овог на снимку
9J1wTtqt9QU

Марко88
22-12-11, 23:48
Баталио сам алкохол.Попијем чашицу у свечаним приликама,и то је све.Никако не подржавам људе који покушавају да своје проблеме реше алкохолом.