View Full Version : Милорад Улемек ,,Гвоздени ров'' ,,Чопор''
Кнез Данило II
10-06-08, 00:26
Јесте ли читали ове авантуристичке књиге, ако јесте мало да прокоментеришемо.
Гвоздени ров је много добра и занимљива, и трагична прича о добровољцу који на крају остаје инвалид, и на крају умире.
Чопор такође исто много јака.
Коме треба преко нета,нек каже па да поставим. . .
chitao sam gvozdeni rov - stil je malo "grbav" :D a i knjiga je naivna shto se tiche objashnjenja nekih stvari koje su iznad pishcevog nivoa iskustva.
najbolji su oni delovi koji se direktno odnose na ono shto pisac zna - vojnichki zivot i obichaje u vojsci :) .
Стављај слободно у овој теми.
Војвода Стреља
10-06-08, 11:47
Читао сам ''Гвоздени ров'', ''Чопор'' нисам па ако можеш постави.
О писцу књиге као човеку имам негативно мишљење, али ''Гвоздени ров'' ми је веома занимљива књига. Као што каже bf_109_g_6 најбољи су делови о војничком животу, док се писац мало губи кад почне причу о политици. Писац добро описује стање код омладине у Београду, већином су незаинтересовани и није их брига за рат. Најбољи ми је део кад му у болници у посету долази само онај наркоман, а он схвата да су му једини ортаци који су му остали они у рововима преко Дрине.
Кнез Данило II
10-06-08, 12:27
На крају се тужно завршава, нарочито оно за Ћорину ногу, поставићу али прво да рапидшерујем.
Мени се баш свиђа гвоздени ров, кад би га имали као лектиру у школи, где би нам био крај...
Али не они нам дају доживљаје Николетине Бурсаћа.
Легија у "Гвозденом рову" јако критикује начин на који су Срби ратовали, и ја сам убеђен да је то тачно. Највише ми је криво што су многе жртве биле узалуд.
Ако није проблем...;)
NS_omladina_kg
10-06-08, 20:11
Nisam citao ni jednu Ulemekovu knjigu, ali sam cuo da su dobre, ako bi mogao neko da okaci ovde.
eve vi rov ... :biggrinjester:
http://rapidshare.com/files/121508798/mulgr.rar.html
NS_omladina_kg
10-06-08, 21:51
Hvala, Zhiv bio!! 88
Serbian Nationalist
11-06-08, 15:54
Хвала човек
Прочитајте књигу и момци из Бразила, ради се о неколико истинитих догађаја са ратишта, а писана је више као нека врста подсећања па је лака за читање.
Gvozdeni rov je zanimljiva knjiga, ali je ocito da je pisana za siroke narodne mase i da je isuvise komercijalizovana...
Medjutim, ima jedan razlog zasto obozavam ovu knjigu... Cesto se provuce polemika izmedju Srba sa lijeve i desne strane Drine... Vojvodjanima i Beogradjanima je muka od "Bosancerosa" koji su "iz cista mira dosli i oteli sve direktorske pozicije". Bosancima je opet krivo sto od svoje brace ne dobise pomoci koliko su ocekivali, vec "opet neko drugi mora da gine za beogradske picke"... (nijedno od ova dva nije moje misljenje, samo citiram standardne prozivke kada se pokrene ovakva tema.)
Ali nekako citanjem ove knjige ljudi mogu postati svjesni koliki je morao biti patriotizam mladica iz Srbije koji su dolazili u bosanske gudure da se bore za Srpstvo... Dolazili su iz Srbije, gdje je najveci problem bio to sto nema hljeba i brasna... na bosansko ratiste gdje osim sto nije bilo sta da se jede - zivot je bio u torbi... Mene je taj aspekt knjige opcinio... I cast mi je sto sam imala priliku da poznajem dvojicu boraca iz unutrasnjosti Srbije koji dase svoje zivote za stvaranje Republike Srpske...
Medjutim, ima jedan razlog zasto obozavam ovu knjigu... Cesto se provuce polemika izmedju Srba sa lijeve i desne strane Drine... Vojvodjanima i Beogradjanima je muka od "Bosancerosa" koji su "iz cista mira dosli i oteli sve direktorske pozicije". Bosancima je opet krivo sto od svoje brace ne dobise pomoci koliko su ocekivali, vec "opet neko drugi mora da gine za beogradske picke"... (nijedno od ova dva nije moje misljenje, samo citiram standardne prozivke kada se pokrene ovakva tema.)
За то је крив издајнички режим Слободана Милошевића. Док су људи гинули за Српску, он је уводио њима санкције, да би постао "гарант мира на Балкану". Говно једно одвратно, заслужио је да цркне.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.