PDA

View Full Version : Почиње битка за Војводину!

Тара
08-06-08, 16:18
Почиње битка за Војводину!

http://gorandavidovic.com/images/stories/DSS008.jpg„Бранећи Косово, Србија брани и Војводину и целу Србију“- узвикнуо је Коштуница на предизборном скупу у Бачкој Паланци и одушевио српске националисте. Ова изјава, која утврђује чињеницу да „Србија чувањем Косова чува и Војводину“, можда је од круцијалног значаја за ове изборе.

Ову родољубиву и тако битну изјаву коначно смо чули од српског премијера Војислава Коштунице на митингу ДСС-НС. То за нас, српске националисте у Војводини, истински рађа наду, јер су то јако охрабрујуће, судбоносне и надасве јако важне речи премијера Србије. Коштуница је подигао три прста као и ми прави српски националисти, надамо се да неће стати само на томе.

Очекивање српских националиста да ће Србија после 11.маја добити једну српску националистичку, одговорну владу , не би требало да буде узалуд.
Изборна математика говори да ће тако нешто највероватније и да се деси. Посебно би било значајно ако нека будућа коалиција ДСС-НС-СРС-СПС преузме власт у Покрајини.

Ми Срби, који живимо у Војводини, знамо колико би то било битно за опстанак северне српске покрајине. И то не само зато што би будућа српска власт у Војводини укинула атрибуте државности покрајине /грб и заставу покрајине на пример/, већ изнад свега због тога што би се коначно знало да је Војводина српска, и да има припадати Србима.
Као што је рекао на митингу ДСС-а министар Лончар:„Војводина јесте широка кућа за све, али права нациoналних мањина су гарантована уставом а не тајним договорима“.
Према томе коначно би се знало шта је чије? Докле су српске, а докле мађарске међе...

Дубоко неслагање ДСС-НС са потписивањем Споразума о придруживању и сарадњи, учврстило ме је у уверењу да Коштуница и Веља са правом заслужују назив српских националиста, а тиме и моју подршку на овим изборима, колико год то некоме изгледало чудно.

Истрајавањем на доказивању да је ССП фалсификат и превара, Коштуница је показао државничку мудрост, а удруживањем са провереним српским патриотом Вељом Илићем, премијерова листа је са правом добила од народа назив „народњачка“.

Ако посматрамо ситуацију са друге стране, и узмемо у обзир спољнополитички фактор, који је за Србију увек пресудан, подршка коју Коштуници и његовој листи пружа Русија и Владимир Путин, битнија је на геополитичком плану од подршке већине земаља Европске уније листи Демократске странке.То би значило, да до краја изразим своју мисао-да ће више одлучивати велике силе него српски гласачи.
Међутим ја бих укратко изложио само неке од разлога зашто се може поклонити поверење ДСС-НС коалицији. Ти разлози су углавном персонификовани у неким личностима са листе ДСС-НС.

Неколицина политичара из ДСС-а посебно улива поверење да би се од ДСС-а штошта могло очекивати у будућности.

Од људи које ја лично познајем, потпредседник ДСС-а Борко Илић је један од тих часних људи из ДСС, који се може заиста назвати српским националистом. Не тако давно Борко Илић је био један од главних људи у Студентскоj десници, организацији којој сам ја био један од оснивача и чланова Главног одбора, и која је онда имала епитете профашистичке и екстремистичке.

Он је само један од оних за које у ДСС-НС коалицији гајим изузетно поштовање и који ми лично улива поверење и намеће могућност да би у будућности са њим могло бити и неке сарадње.

Још један од људи из ДСС-а које изузетно поштујем је Зоран Лончар који je отворено рекао да „неће дозволити да Војводна буде република„“.

Лончар је очигледно частан човек и српски националиста који јасно види да Чанак и Пајтић планирају прављење НАТО базе „Бондстил 2“ управо у нашој српској Војводини.

Затим, било би неправедно да прескочим и фунционера ДСС-а Марка Јакшића са Косова. Јакшић који је све Србе ,не тако давно, обрадовао својим бескомпромисним расно свесним ставом, и духовитим поимањем „циганског менталитета“, пре неки дан је јасно рекао да „народњачка коалиција„ неће заборавити „велеиздају земље и да ће издајници бити кажњени“.

Сепаратисти Ненаду Чанку, и његовој мрачној коалицији са Демократском странком, има Богу хвала ко да парира и имаће ко да се супростави у будућности.

У неком будућем сукобу подразумева се да ћемо ми Срби морати да станемо једни другима раме уз раме, против свих осталих, како мањинских екстремиста, тако и српских изрода. А нешто ми говори да ће са нама у том будућем „српском рову“ да буде и ДСС и НС.

Нада у добар резултат ДСС-НС и СРС на овим изборима, и њихова све извеснија коалиција, како на на покрајинском и локалним тако и на републичком нивоу, све је што је преостало српским националистима како у Војводини тако и у целој Србији. А после видећемо. Ионако ће свакако бити „или они или ми“, јер таква је изгледа српска судбина.

Горан Давидовић
Нови Сад
7.05.2008

Добровољац 18
08-06-08, 22:54
Cisto sumnjam da su bilo kojim partijasima bilo kojih boja, Srbstvo i Srbija vazniji od licnih i partijskih interesa....