PDA

View Full Version : Ана Ивановић бела краљица

Тара
06-06-08, 12:53
Ана Ивановић на крову света

У српском полуфиналу на Ролан Гаросу Ана Ивановић савладала Јелену Јанковић са 6:4, 3:6, 6:4 и избила на чело светске ВТА листе. – За трофеј против Рускиње Сафине сутра у 15 часова
http://www.politika.co.yu:8080/uploads/rubrike/44537/i/1/Ana%20Ivanovic22.jpg Меч за памћење: Ана после српског полуфинала (Фото АФП)

У српском полуфиналу на Ролан Гаросу, у којем је улог био прво место на светској ВТА листи, Ана Ивановић је савладала Јелену Јанковић са 6:4, 3:6, 6:4. Седми међусобни сусрет ове две тенисерке, које су на Међународно првенство Француске дошле с намером да запоседну светски трон, био је пун узбуђења, преокрета и уздаха - и на терену и на трибинама централног стадиона „Филип Шатрије".
Свака тенисерка је имала своје светле тренутке, али и падове, а Ивановићева је била за нијансу боља у тренуцима када је изгледало да би први српски полуфинале на једном турниру „велике четворке" могао да се претвори у „маратон". Ивановићева (рођена 1987), две године млађа од Јанковићеве, сада води с 6:1 у међусобним сусретима (поред тога, један меч је завршен без борбе, пошто је Јанковићева предала због повреде).
У сутрашњем финалу, које ће почети у 15 часова, наша тенисерка ће играти против неустрашиве Рускиње Динаре Сафине (14. на ВТА листи) која је и у мечу с трећом својом земљакињом, Светланом Кузњецовом, потврдила да је у животној форми - 6:3, 6:2. Како год да се заврши тај дуел, Ивановићева ће од понедељка бити прва на светској ВТА листи, а Јанковићева остаје на трећој позицији. Шарапова, која је у осмини финала прокоцкала меч лопту против Сафине, пашће с првог места на друго.
Ово је Ани Ивановић други узастопни финале. Она је прошле године у борби за трофеј изгубила од Жистин Енен (6:1, 6:2) која је уочи овог Ролан Гароса одлучила да заврши каријеру и тако ослободи прво место на ВТА листи.извор Политика

Тара
06-06-08, 13:09
БЕОГРАД Ã¢â‚¬â€œ Светска штампа у данашњим издањима велича „нову краљицу” женског тениса Ану Ивановић, која је до првог места на WТА листи дошла захваљујући победи над земљакињом Јеленом Јанковић у полуфиналу Ролан Гароса.

Француска штампа оцењује да је јучерашњи меч две српске тенисерке био „прави спектакл”.
„Након узбуђујућег меча, који је био у знаку обостраног надигравања, друга тенисерка света Ана Ивановић пласирала се у финале Ролан Гароса. Две Српкиње су се смењивале у вођству и свака је имала своје јаке моменте, али и тренутке празног хода”, пише париски „Монд”.
„Притерана уз зид, Ивановићева је успела да пронађе своју најбољу игру у правом тренутку. Зато су последњи гемови представљали ретко виђен спектакл на централном терену”, додаје лист.
Лист додаје да „имајући у виду прошлогодишње искуство финалисткиње, логично је да је (Ана Ивановић) фаворит у борби за титулу”.

http://www.politika.co.yu:8080/uploads/galerija/44559/i/1/dve.jpg
МЛАЂА ВОДИ:У међусобним дуелима Ана је до сада била боља од Јелене. Победила је шест пута а Џеј Џеј само једном (Фото АФП)

Позивајући се на изјаву Јелене Јанковић, париски „Либерасион” оцењује да ће женско финале Ролан Гароса бити такође, „спектакл” јер ће се на централном терену појавити једна од најјачих ако не и најјача тенисерка на свету.

Та снага међутим, не би била довољна да Ана Ивановић нема и „изненађујући смисао за игру за једну девојку од 20 година”, оцењује француски лист.

Сличне ставове имају и остали светски штампани медији.
„На врху ће од понедељка бити Ана Ивановић, а могла је и Јелена Јанковић. Две Српкиње су одиграле меч од којег вам се глава заврти”, написао је „Лос Анђелес Тајмс”.

Британски „Гардијан”, међутим, оцењује да би некада најбоља тенисерка света Жистин Енен из Белгије, која је Ролан Гарос освајала у последње три године, лако одбранила титулу шампиона да се ове сезоне није пензионисала.
„Судећи по форми четири овогодишње полуфиналисткиње, Ененова би са лакоћом одобранила титулу. Она је сигурно најбоља тенисерка своје генерације на шљаци, мада би Ивановићева могла да јој буде достојан наследник”, додаје лист и примећује да је Ивановићева начинила огроман напредак у кретању у односу на прошлу годину.

„Л'Екип” подсећа да је Ивановићева у прошлогодишњем финалу Ененовој, „власници Ролан Гароса, њеног приватног турнира” одузела само три гема.
Ивановићева је, према писању француског спортског дневника, утисак значајно поправила игром још у финалу Отвореног првенства Аустраије, када је изгубила у финалу од своје претходнице на врху WТА листе Марије Шарапове.
„Прошле године је била несрећна, нервозна. Ове године, Ивановићева у финале (у Паризу) улази пуна самопоуздања”, додаје лист.

Светски медији нису заборавили ни поражену Јелену Јанковић и листом су у извештајима навели да је на питање новинара шта ће радити после полуфиналног меча иронично али уз осмех одговорила: „Убићу се”.
Сви медији су подсетили да је Јанковићева успела да Ивановићеву савлада само једном, али су неки оценили да је овај последњи пораз био најболнији.

Шпанска „Марка” тако наводи да је Јанковићева „братоубилачки рат” са Ивановићевом напустила у сузама.

„Њујорк Тајмс” је приметио и да публика на терену „Филип Шатрије” није могла да се одлучи којој играчици да се приклони.
„Публика је често тапшала, али је овација било мало...Награда је на крају припала млађој, смелијој Ани Ивановић...А зашто да не”, запитао се извештач листа.

Прво место на WТА листи Ивановићевој је донело и бројне комплименте.
„Коријере дело спорт” ју је назвао новом краљицом женског тениса, док је, такође италијанска „Газета дело Спорт” истакла да ће „слатка Ана, која вам се увлачи под кожу” на првом месту WТА листи наследити „хладну и арогантну (Марију) Шарапову”.

Британски „Индепендент” наводи и да не би било изненађење да Ивановићева, „девојка у розе хаљиници”, дуго остане на челу светске ранг листе.

semberac
06-06-08, 13:16
Ljudi ja bi zenio ovu Anu:D:hurray::cheers:

Круела
06-06-08, 13:16
Навијала сам за Јелену, али добро, у сваком случају све честитке Ани на финалу! Увек кад играју Јелена и Ана ја навијам за Јелену, не знам, некако ми Јелена харизматичнија! Обожавам је онако нервозну, кад се расправља са судијама, прави наш менталитет:)! Ана је мала размаженица , много се мази кад прича, мало ме иритира кад игра са Јеленом јер кад осваја поен вришти ко луда и радује се више него кад побеђује неку тенисерку у финалу! А и нервира ме оно : Ана је боља јер је лепша:rolleyes:. Ето , због тога кад је у питању дуел Ане и Јелене, мој фаворит је Јелена! Наравно у финалу ћу бити свим срцем уз Ану!

Тара
06-06-08, 13:25
Сви ми имамо своје фаворите из разноразних разлога. Мени је драго што је српски тенис у самом врху.

А што се тиче лепоте и женствености, и треба тако неко да нас представља, зашто да не?!
А да је Ана мала размаженица не би била прва, сви знамо колико труда и зноја је потребно за тако шта.

Круела
06-06-08, 15:16
Сви ми имамо своје фаворите из разноразних разлога. Мени је драго што је српски тенис у самом врху.

Па наравно, ту се сви слажемо!

А што се тиче лепоте и женствености, и треба тако неко да нас представља, зашто да не?!

Наравно да треба, али да ли то значи да нећемо примећивати успехе оних тенисерки које можда нису довољно лепе по нечијим укусима?

А да је Ана мала размаженица не би била прва, сви знамо колико труда и зноја је потребно за тако шта.

Само се много бенави и мази кад прича. А и једном је дала тако глуп одговор на питање новинара ко јој је најбоља пријатељица од тенисерки и да ли је то Јелена, на шта је она одговорила да са Јеленом није најбоља пријатељица јер немају много заједничког, јер живе у потпуно различитим крајевима Београда! :rolleyes: Ма да , Београд је Њујорк па се делови града драстично разликују по саставу и навикама становништва:rofl:! Али добро, то ћемо јој одбити на неискуство и незрелост! Ипак је она наша Аница, мала маза!

Тара
06-06-08, 15:46
Наравно да треба, али да ли то значи да нећемо примећивати успехе оних тенисерки које можда нису довољно лепе по нечијим укусима?

А ко то овде не примећује успехе Јелене Јанковић???

Само се много бенави и мази кад прича. А и једном је дала тако глуп одговор на питање новинара ко јој је најбоља пријатељица од тенисерки и да ли је то Јелена, на шта је она одговорила да са Јеленом није најбоља пријатељица јер немају много заједничког, јер живе у потпуно различитим крајевима Београда! :rolleyes: Ма да , Београд је Њујорк па се делови града драстично разликују по саставу и навикама становништва:rofl:! Али добро, то ћемо јој одбити на неискуство и незрелост! Ипак је она наша Аница, мала маза!

Није она ту да даје паметне одговоре, већ да игра. А покушала је да буде фина и да никога не увреди. Уосталом што би требала да се дружи са Јеленом???

Алекса
06-06-08, 22:40
Молим да се о српским женама пише с поштовањем. То, ко би, кога, како, то оставите за приватне разговоре.

miloca
06-06-08, 22:55
Навијала сам за Јелену, али добро, у сваком случају све честитке Ани на финалу! Увек кад играју Јелена и Ана ја навијам за Јелену, не знам, некако ми Јелена харизматичнија! Обожавам је онако нервозну, кад се расправља са судијама, прави наш менталитет:)! Ана је мала размаженица , много се мази кад прича, мало ме иритира кад игра са Јеленом јер кад осваја поен вришти ко луда и радује се више него кад побеђује неку тенисерку у финалу! А и нервира ме оно : Ана је боља јер је лепша:rolleyes:. Ето , због тога кад је у питању дуел Ане и Јелене, мој фаворит је Јелена! Наравно у финалу ћу бити свим срцем уз Ану!

Слажем се али ја би ту додао још само то да Ана и не зна да поднесе пораз, увек плаче кад изгуби...ко да буквално мора да победи...А ова Сафина право чудовиште:ack2:

Тара
07-06-08, 07:37
Слажем се али ја би ту додао још само то да Ана и не зна да поднесе пораз, увек плаче кад изгуби...ко да буквално мора да победи...А ова Сафина право чудовиште:ack2:

Шта значи да не зна да поднесе пораз и да увек плаче кад изгуби?! Ништа, девојка је емотивац и то је све. Улаже пуно и ирга за победу, сви ми другачије подносимо своје поразе и имамо другачије вентиле. У осталом девојка је а не мушкарац, зашто да не плаче, а и млада је, приличи јој. То што се бави спортом не значи да треба да потисне своју женску страну. Кад би се неки други толико трудили да победе као наше девојке данас бисмо играли на ЕП. Зар треба да буде као Сафина, која је још мало па већи мушкарац од свог брата?!
Свим срцем за Ану у финалу:hurray::hurray::hurray:

Круела
07-06-08, 10:57
Уосталом што би требала да се дружи са Јеленом???

Па ко каже да треба да се дружи? Само сам дала осврт на њен глуп одговор због чега њих две немају ништа заједничко!
Уосталом ајде да не ширимо сад ово,ишло би у недоглед јер ме очигледно погрешно капираш! Испада сад да ја не волим Ану!

Битно је да Ана игра данас у 15:00 чини ми се. Значи напред Ана и то је то!:hurray:

udar
07-06-08, 15:07
ПОБЕДА СЕ ТРАЖИ ,ПА ЋЕ И ДА СТИГНЕ.глупо је да буде број 1 на свету,без освојеног гранд слама,и зато има да га освоји сад!!!Напред АНА!!!

Тара
07-06-08, 17:03
http://www.b92.net/news/pics/2008/06/1525788761484aa0c696813047057307_big.jpg

Ana Ivanović novi je Å¡ampion Rolan Garosa! Srpkinja je svoj prvi Gren slem osvojila savladavÅ¡i u finalu 13. nositeljku Dinaru Safinu u dva seta, po setovima 6:4, 6:3 za sat i 38 minuta igre. Ivanovićeva je proÅ¡le godine u finalu Rolan Garosa poražena od Žistin Enan. Pored svog prvog Gren Slema, Srpkinja će od ponedeljka na prvom mestu smeniti Ruskinju Mariju Ã…Â*arapovu, koja je izgubila u osmini finala upravo od Safine. Ivanovićeva je pobedom na drugom Gren slemu sezone zaradila i milion evra.

bogsvarog
07-06-08, 17:09
СВАКА ЧАСТ АНА СРПКИЊО !!!!!!! :hurray::hurray::hurray:

Тара
07-06-08, 17:09
http://www.fotorola.com/uploads/e4e4c4e2d9.jpg (http://www.fotorola.com/)
СРПСКЕ ДЕВОЈКЕ У ПАРИЗУ

Србија Србима
07-06-08, 17:14
Свака част Ана само тако!!!:hurray:

Четник Срб
07-06-08, 17:30
Свака част Ана! ... рускиња се појела током игре:biggrinjester:

bf_109_g6
07-06-08, 18:01
osecam da ce posle ove poruke da me optuze da sam zlonameran , zavidan , kvariigra ... :biggrinjester: ali chini mi se da se kod nas ljudi previshe odushevljavaju uspesima vrhunskih sportista i identifikuju sa njima (zaboravljajuci da su to ipak samo obichni ljudi)

- profesionalni sport je deo industrije zabave - i nishta vishe .

- profesionalni sportisti su pogodni prenosioci raznih vrsta propagande .

- kakvu ce sliku sportisti da propagiraju publici ,najmanje zavisi od samih sportista ,nego od onih koji ih kontrolishu ( "vlasnici" sporta ).

u konkretnom sluchaju ,ako pogledate ko su menadzeri i sponzori ane ivanovic , ko drzi WTA i.t.d. bojim se da bi neki od vas mogli da budu razocharani nekim njenim eventualnim buducim potezima. ja se naravno nadam da do toga nece doci ,ali bilo bi pozeljno da malo zauzdate emocije ,radi svake eventualnosti ... ;)

eto rekoh - a sad me opljunite ... :D

Војвода Милета
08-06-08, 00:37
Ljudi ja bi zenio ovu Anu:D:hurray::cheers:

Ја сам је упознао,колико смо разговарали деловала ми је сасвим ок,да уопште није уображена,иначе њеног брата знам добро...:D:D:D

Војвода Милета
08-06-08, 00:44
osecam da ce posle ove poruke da me optuze da sam zlonameran , zavidan , kvariigra ... :biggrinjester:

Нема разлога да те нико оптужи,све што си написао је на месту...

bojim se da bi neki od vas mogli da budu razocharani nekim njenim eventualnim buducim potezima. ja se naravno nadam da do toga nece doci ,ali bilo bi pozeljno da malo zauzdate emocije ,radi svake eventualnosti ... ;)

Па ево на пример,један Анин поступак,она је рекла после избора како јој је драго што је Тадић добио велики број гласова и да је то корак напред за Србију али да не жели дубље да залази у политику јер се не разуме:banghead:

Круела
08-06-08, 09:24
Па ево на пример,један Анин поступак,она је рекла после избора како јој је драго што је Тадић добио велики број гласова и да је то корак напред за Србију али да не жели дубље да залази у политику јер се не разуме:banghead:

Е то већ нисам знала! Уф , па то јој није требало!
Не разуме се у политику, а драго јој је што је Тадић добио велики број гласова и то је по њој велики корак за Србију? Е сад мени овде нешто није јасно! Како зна да је то добро за Србију кад се не разуме у политику? Ма збунила се мала!
Него ајде сад то да пустимо и да склонимо на страну, нећемо сад да јој засенимо велику победу! Ипак ми је било топло око срца кад је свирала наша химна са зумираном српском заставом!

Војвода Милета
08-06-08, 23:44
Е то већ нисам знала! Уф , па то јој није требало!
Не разуме се у политику, а драго јој је што је Тадић добио велики број гласова и то је по њој велики корак за Србију? Е сад мени овде нешто није јасно! Како зна да је то добро за Србију кад се не разуме у политику? Ма збунила се мала!
Него ајде сад то да пустимо и да склонимо на страну, нећемо сад да јој засенимо велику победу! Ипак ми је било топло око срца кад је свирала наша химна са зумираном српском заставом!

Па тако је изјавила и мени је било чудно али...
Свакако да је ово велика победа,у праву си,ипак се на крају чула наша химна,али јој изјава није требала уопште...

MRKELA
10-06-08, 14:45
Супер што је Ана прва у свету...Мислим да је превише очекивати од ње да има појма о политици. Она нека и даље игра добро тенис, за остало ћемо се ми већ побринути...:D

Живана
12-06-08, 04:07
Па тако је изјавила и мени је било чудно али...
Свакако да је ово велика победа,у праву си,ипак се на крају чула наша химна,али јој изјава није требала уопште...

Pa i Novak Djoković, poreklom sa Kosmeta..slikao se, govorio, išao u obilazak, poklonio sanitetsko vozilo Mitrovčanima..kad, malo posle, izjavio da je glasao za proevropsku tadićevu koaliciju :rolleyes:
Ali da su najbolji - najbolji su:cheers:

http://byzantinesacredart.com/blog/images/sports/Ana-wins-RolandGarros.jpg

http://byzantinesacredart.com/blog/images/serbia/AnaIvanovic-BelgradeCelebration.jpg

Serb and volley: the tennis school that conquered the world
http://www.independent.co.uk/sport/tennis/serb-and-volley-the-tennis-school-that-conquered-the-world-842718.html

A najviše sam se radovala i uživala i smejala se kad su javili da je ovaj čuveni trofej u Aninim rukama- dizajnirao i izradio :D:D opet Srbin:D
Milivoje Čardačanin iz Čačka

http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/000/997/v99733p0.jpg

http://www.blic.co.yu/reportaza.php?id=44928

Војвода Милета
15-06-08, 01:20
Pa i Novak Djoković, poreklom sa Kosmeta..slikao se, govorio, išao u obilazak, poklonio sanitetsko vozilo Mitrovčanima..kad, malo posle, izjavio da je glasao za proevropsku tadićevu koaliciju :rolleyes:
Ali da su najbolji - najbolji su:cheers:
Да,све је то ок,али некако мислим да је Ноле под великим утицајем оца,за ког мислим да је оне терене направио да би Ђоковићи имали велику корист,а не да би се деца играла...
Конкретно,чланарине за тенис су веома скупе а деца све више због Нолета,Ане,Јелене,Јанка и Зимоњића желе да играју тенис који је веома скуп спорт и веома велики профит имаће Ђоковићи

Моје мишљење:rolleyes:

A najviše sam se radovala i uživala i smejala se kad su javili da je ovaj čuveni trofej u Aninim rukama- dizajnirao i izradio :D:D opet Srbin:D
Milivoje Čardačanin iz Čačka

Ово стварно нисам знао,како си само сазнала?:)

Тара
18-06-08, 01:00
IMA LI KO JAČI

Srpkinje Ana Ivanović i Jelena Janković od juče zvanično prva i druga teniserka sveta

http://www.kurir-info.rs:8080//files/image_for_teaser/1706otpozadi.jpg

Srbi treba dobro da se uštinu i shvate da nije san: imamo dve najbolje teniserke na svetu! Ana Ivanović i Jelena Janković od juče su zvanično zauzele prva dva mesta WTA liste, a to je uspeh koji mogu da sanjaju mnogo poznatije teniske sile. Srpkinjama u leđa gleda čak pet Ruskinja i dve Amerikanke.
Ana Ivanović postala je liderka pre nedelju dana, kad je pobedivši Danijelu Safinu i osvojila Rolan Garos. U proteklih sedam dana ona nije branila niti jedan NJTA poen, pa je zadržala 4.222 poena - 507 više od Jelene. Ona će na predstojećem žrebu za Vimbldon biti prvi nosilac. Interesantno da dve Srpkinje na najprestižnijem turniru na svetu mogu da se susretnu tek u finalu, pošto se Jankovićeva izborila za drugog nosioca. Jeca je pretekla Mariju Šarapovu na drugom mestu liste, iako nije branila titulu u Birmingemu iz 2007. godine.
Legendarni srpski teniser Slobodan Živojinović, danas prvi čovek našeg saveza, komentarišući vrh WTA liste izjavio je da mu je izuzetno drago što se tenis u Srbiji vratio na velika vrata.
- U šali volim da kažem: imamo drugu teniserku sveta koja nije broj jedan na Novom Beogradu. Šalim se, ovo je fantastičan uspeh Ane i Jelene i kao predsedniku Saveza izuzetno mi je drago što Srbija postiže ovakve rezultate. Poznato je da je posle raspada Jugoslavije došlo do praznine. Krajem 80-ih kod nas se igrao jako dobar tenis. Monika Seleš, Goran Ivanišević, Goran Prpić i ja beležili smo odlične rezultate. Raspadom države, Hrvatska je preko Ivaniševića zdržala visok nivo, dok je kod nas zavladao teniski muk, koji je, na sreću, prošao - kaže za Kurir Živojinović i dodaje:
- Nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim rezultatima, da će pojaviti nove Ane, Jelene, Đokovići ili Tipsarevići. Popularnost tenisa je u usponu, treba stvoriti nacionalni centar i, u kombinaciji s privatnim akademijama, verujem da će se uspesi nastaviti.
Poznatog stručnjaka i bivšeg selektora reprezentacije Jugoslavije Radmila Armenulića takođe oduševljava pogled na vrh WTA liste.
- Ovo su zlatna i srebrna vremena srpskog tenisa i nadam se da će tako i ostati. Neverovatan uspeh, bilo bi sjajno kada bi njih dve zadržale vodeće pozicije posle Vimbldona. Biće veoma teško, jer one više nemaju koga da jure. To je sudbina svih vrhunskih igrača i igračica - kaže Radmilo Armenulić.
Na predstojećem Vimbldonu Ana brani 450 bodova, pošto je prošle godine došla do polufinala, dok je Jelena dogurala do osmine finala, pa će imati lakši zadatak (150 bodova).
WTA LISTA
1. Ana Ivanović (Srbija) 4.222
2. Jelena Janković (Srbija) 3.715
3. Marija Šarapova (Rusija) 3.706
4. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3.565
5. Elena Dementijeva (Rusija) 2.750
6. Serena Vilijams (SAD) 2.676
7. Venus Vilijams (SAD) 2.606
8. Ana Čakvetadze (Rusija) 2.541
9. Dinara Safina (Rusija) 2.222
10. Danijela Hantukova (Slovakinja) 2.032

извор Курир