View Full Version : Опонентни Кутак?
Ово је нешто као Opposite Views ako сам добро разумео, можда би та секција требала да буде отворена за људе који нису регистровани на форум.
Е сад, зашто, ако је већ то у питању, немам намеру да се препуцавам са малоумницима, не мислим да би због тога требало да се отвори за јавност, већ зато што мислим да би то припомогло људима који нису чисти са својим ставовима, а знам да их има, и који желе да се информишу о томе ко смо, шта смо и за шта се залажемо добију одговоре из прве руке, те самим тим можда стекнемо још којег саборца.
Поздрав.
Ово је нешто као Opposite Views ako сам добро разумео, можда би та секција требала да буде отворена за људе који нису регистровани на форум.
Е сад, зашто, ако је већ то у питању, немам намеру да се препуцавам са малоумницима, не мислим да би због тога требало да се отвори за јавност, већ зато што мислим да би то припомогло људима који нису чисти са својим ставовима, а знам да их има, и који желе да се информишу о томе ко смо, шта смо и за шта се залажемо добију одговоре из прве руке, те самим тим можда стекнемо још којег саборца.
Поздрав.
Нисам те потпуно разумио. Дали мислиш да буде отвереног типа да нерегистровани чланови могу да остављају поруке?
Мислим да неком ко је заиста заинтересован неби требало да представља превелик проблем да одвоји који минут свог времена да се региструје пре него што почне да учествује на форуму.
И да, управу си кад кажеш да је опонентски кутак домаћа верзија opposing views-a.
Нисам те потпуно разумио. Дали мислиш да буде отвереног типа да нерегистровани чланови могу да остављају поруке?
Да, управо на то сам мислио :)
Баш као на СФу, иако тамо више не залазим (opposite views секцију)
Мислим да неком ко је заиста заинтересован неби требало да представља превелик проблем да одвоји који минут свог времена да се региструје пре него што почне да учествује на форуму.
Хмм, да, има смисла, шта ја знам, обе опције имају предности и мане, можда је ипак и боље овако.
weisse_wolfe
09-03-08, 21:47
Поздрав.
Ово ми звучи веома смислено. Нпр. тред за оне који нису баш у потпуности начисто сами са собом којој идеолошкој опцији припадају, или који нису упознати много са нашом орјентацијом, па да не баљезгају свакакве глупости по другим темама и да кваре дискусију без нужде. Као што се повремено дешавало на СФ србија, да се неко таквав појави, а убрзо након тога и оде уведевши, или да је промашио форум или да није баш много упознат са идеологијом.
Ово ми звучи веома смислено. Нпр. тред за оне који нису баш у потпуности начисто сами са собом којој идеолошкој опцији припадају, или који нису упознати много са нашом орјентацијом, па да не баљезгају свакакве глупости по другим темама и да кваре дискусију без нужде. Као што се повремено дешавало на СФ србија, да се неко таквав појави, а убрзо након тога и оде уведевши, или да је промашио форум или да није баш много упознат са идеологијом.
Много је боље, по мом мишљењу да такви као што си и сам навео постављају питања на једном месту, него да се иста провлаче по целом форуму, што наш модератор наравно неће дозволити. Провокатора је увек било и биће, па зашто не бисмо имали за то једну, уместо сто тема.. У сваком случају, да скратим и поједноставим, сматрам да је одлична идеја.
Mislim da bi bilo dobro da se kutak za oponente otvori za goste, ali da se obavezno brise sve sto nije u skladu sa osnovnim pravilima civilizovanog ponasanja.
Kada neko nesto pita, da mu se odgovori. Kada neko zeli da raspravi par stvari, da mu se izadje u susret a ako neko psuje i prijeti da se obavezno brise.
Ima ljudi nama bliskih ili ne mnogo razlicitih koji se necega plase ili stide pa nece da se zamajavaju sa registrovanjem, neka imaju jednu otvorenu sekciju pa neka pitaju sta god hoce.
Засад ће остати како и јест. Ненајављени гости нису добродошли. Они који буду смарали по форуму бит' ће ограничени на опонентски кутак или ће им се налог угасити.
И да, управу си кад кажеш да је опонентски кутак домаћа верзија opposing views-a.Здраво Војине,
Мислим да би то, да гости могу писати без да се регистурју у секцији Опонентски кутак оставило добар ефекат на заинтересоване појединце који набасају на сајт и форум. Наравно, ако то драстично не би отежавало посао одржавања.
Опште је познато да на форумима као што су антисрБ92 не постоји слобода мишљења и изражавања која је уставом загарантована, те мислим да би овај сајт требао да буде сушта супротност демонократској тиранији једноумља. Наравно, све дотле док се опоненти понашају цивилизовано.
Срдачан поздрав.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Blue_Ribbon_Campaign_banner.png
ИЗМЕНА: Де, молим те, ако ти није тешко стави ми ову (http://img261.imageshack.us/img261/7140/atl08nh4.jpg) или ову (http://img28.picoodle.com/img/img28/4/4/21/f_banners1m_3edc54d.gif) сличицу у аватар, ради прегледности, трећи пут покушавам безуспешно. Пробао сам и са другима, не знам шта је проблем.
Слажем се са Расеном.Нама не дају слободу говора и једини начин да укрстимо ставове са нашим неистомишљеницима је преко овог форума..
Mislim da bi bilo dobro da se kutak za oponente otvori za goste, ali da se obavezno brise sve sto nije u skladu sa osnovnim pravilima civilizovanog ponasanja.
Kada neko nesto pita, da mu se odgovori. Kada neko zeli da raspravi par stvari, da mu se izadje u susret a ako neko psuje i prijeti da se obavezno brise.
Ima ljudi nama bliskih ili ne mnogo razlicitih koji se necega plase ili stide pa nece da se zamajavaju sa registrovanjem, neka imaju jednu otvorenu sekciju pa neka pitaju sta god hoce.
Нисам сигурна како тачно функционише део форума који је отворен за госте, (можда зато што се до сада нисам сусретала са таквим проблемом.. ;)) па не могу ни да замислим како би функционисало. Односно, не знам да ли би модератори због таквих (мисли се на провокаторе, који би писали којекакве глупости само из тог разлога што им је дозвољено) морали бити у послу 24-7.. или би и такви постови били на модерацији док им се не одобри објављивање од стране модератора. Ако је друга опција икако могућа, онда верујем да не би представљало неки посебан проблем да се отвори и за "госте", а ако није онда је тренутна ситуација најбезболнија за све. Свакако одлука админа је коначна, али ајде као и ми нешто да додамо.. хехе.
Шалим се, наравно..
Заиста, ето можда и није изводљиво да се "гости" ставе на модерацију, односно њихови постови, па је разумљиво и то што није "отворено" за њих. Подржавам одлуку каква год да је, јер верујем да је свакако у нашем интересу. Односно, све што радимо (мисли се сад конкретно на форум), морамо се трудити да буде за добробит и интерес како овог нашег форума, па тако и свих наших чланова. Што би значило да ако неко жарко жели нешто да приупита, верујем да не би требало да му представља неки посебан проблем да издвоји пар минута за регистрацију. Ако га већ нешто баш занима, то би по мом мишљењу био најмањи проблем. А опет и са друге стране, фамозна регистрација такође има и посебан ефекат на провокаторе.. :rolleyes:
@Obilic:
Слажем се у неку руку, али зашто бисмо ми издвајали (читај - губили) своје драгоцено време на неке тотално небитне индивидуе, којима је већ добро и самовољно испран мозак? Ако се већ они који се толико позивају на "демократију", "толеранцију" и (само нама познату њихову, такозвану) "слободу говора" одричу истих, зашто бисмо ми изигравали будале и толерисали идиоте на "свом терену"? Не видим смисао у томе?
Не бих сад да будем вулгарна, али хтели ми да признамо то или не, некима је заиста: "лакше ут***** него утувити".. у то смо нажалост имали прилике да се уверимо у више наврата.
Зато, памет у главу.. ;)
Ја сам мислио углавном да би тако могли да укрстимо ставове са оним делом српских националиста који и даље живе у прошлости и заглупљују се реакционарним идејама.Мислим да са њима требамо да водимо расправу и покушамо да приближимо ставове ,ер нас пре свега води иста идеја о очувању српства.
Уосталом ми смо сви који постујемо на овом форуму,мање више истомишљеници,тако да би у сваком случају то било занимљивије..
поздрав:cheers:
Ја сам мислио углавном да би тако могли да укрстимо ставове са оним делом српских националиста који и даље живе у прошлости и заглупљују се реакционарним идејама.Мислим да са њима требамо да водимо расправу и покушамо да приближимо ставове ,ер нас пре свега води иста идеја о очувању српства.
Уосталом ми смо сви који постујемо на овом форуму,мање више истомишљеници,тако да би у сваком случају то било занимљивије..
поздрав:cheers:
Јесте, али као што већ рекох, сматрам да регистрација није и не би требала бити никакав баук. Зар не? Ако је већ неко заинтересован да учествује у дискусији, зашто се не би регистровао као човек? :D
Верујем да ће бити и тога, само полако. Сваким даном имамо све више чланова. Мада сам ја одувек била пре за квалитет, него квантитет. Тако да је по мени, некад и увек боље паметно ћутати, него отварати неке потпуно непотребне теме, гомилати и ширити своје глупости и небулозе, смарајући све чланове при том. А веруј ми, таквих је много. Зато морају постојати овакве мере, које би на неки начин кориговале учешће у дискусијама на форуму.
Поздрав!! :)
Северна Звезда
26-01-09, 12:48
Не треба да буде омогућено гостима да пишу тамо без регистрације. Из простог разлога. Због ботова који би се појавили кад тад. Програми и скрипте који постављају по 100-200 коментара дневно под другим именом рекламирајући вијагру и којекакве педерске сајтове типа ЛДП и Квирија итд.
Не би било први пут да форуми падају због таквих ствари. Али мислим да би модерација у тој секцији требала бити искључена.
Е сада прави проблем. Колико год писали како је б92 овакав или онакав то је последица лицемерних модератора. Није ситуација пуно боља и овде. Људи бивају бановани иако пишу само у том под-форуму не слажући се са овим програмом и не залазећи у друге теме. А због чега? Зар се толико бојимо другачијих мишљења? Ок, разумем да су појединци бановани због своје културе (илити недостатак исте) и језика, али зашто се онда дозвољава такво понашање осталих чланова који отворено пропагирају шовинизам уз крајње непријатне и не културне коментаре. Задњи пут када сам проверавао ово је форум српских патриота а не SF или некакав WP сајт.
Али мислим да би модерација у тој секцији требала бити искључена.
Не долази у обзир. Какве смо гадости били принуђени да гледамо, то само ми знамо. Модерација је право решење, свидело се то неком или не.
Е сада прави проблем. Колико год писали како је б92 овакав или онакав то је последица лицемерних модератора. Није ситуација пуно боља и овде.
Ма ајде молим те. :rolleyes:
Људи бивају бановани иако пишу само у том под-форуму не слажући се са овим програмом и не залазећи у друге теме. А због чега?
То што си написао то је глупост, јер ако постоји неко место где свако пристојан може да пише, то је управо овај форум. Као доказ за тако нешто могу ти послужити километарске дискусије са опонентима које можеш тамо да читаш. Сад, ја не знам баш о коме ти говориш, али кад нешто пређе границу пристојности, онда нема ни једног разлога да се дозвољава.
Зар се толико бојимо другачијих мишљења?
Таман посла, откуд то?
Ок, разумем да су појединци бановани због своје културе (илити недостатак исте) и језика,
Управо то. Још да додам, бановани су они који дођу на форум мислећи да ће сад све објаснити злим нацистима, па све пуца од ароганције и безобразлука... извини, овде нико није задужен да се неки тупан спрда с нама. Пристојна дискусија увек, све ван тога биће санкционисано.
али зашто се онда дозвољава такво понашање осталих чланова који отворено пропагирају шовинизам уз крајње непријатне и не културне коментаре.
Ништа се не дозвољава, за такве ствари имаш опцију "репорт пост", након чега модератори одлуче како ће деловати. Тако функционише форум. Или, што је још поштеније, ако видиш лош пост, јасно и гласно кажеш том истом у лице то што имаш, и решите то ко људи.
Задњи пут када сам проверавао ово је форум српских патриота а не SF или некакав WP сајт.
А шта је ово сад, СФ сајт?
Мислим, кад нападаш, мораш очекивати да ће се тај неко и бранити. Ми овде много улажемо у ово место. Конструктивне критике су увек добродошле, али ако ти ово место можеш да поредиш са Б92, онда ја стварно не знам како очекујеш да неко реагује.
Али мислим да би модерација у тој секцији требала бити искључена.
Да си био у прилици да прочиташ гомилу глупости и безобразлука које су тамо написали ти исти који су дошли да нас "опамете" променио би причу. Форум не може да има ни један део без модерације, посебно не наш који се пажљиво посматра.
Е сада прави проблем. Колико год писали како је б92 овакав или онакав то је последица лицемерних модератора. Није ситуација пуно боља и овде. Људи бивају бановани иако пишу само у том под-форуму не слажући се са овим програмом и не залазећи у друге теме. А због чега? Зар се толико бојимо другачијих мишљења? Ок, разумем да су појединци бановани због своје културе (илити недостатак исте) и језика, али зашто се онда дозвољава такво понашање осталих чланова који отворено пропагирају шовинизам уз крајње непријатне и не културне коментаре.
Ако имаш неки проблем са управом Форума зашто ниси то написао. Волела бих да видим да на неком другом форуму водиш овакву дискусију са модераторима. На једном од филмских сајтова наишла сам да је управа њиховог форума "БОГ И БАТИНА И ДА СЕ О ОДЛУКАМА УПРАВЕ АПСОЛУТНО НЕ РАСПРАВЉА".
Кад култура изражавања и вођења цивилизоване дискусије буде на нивоу можемо укинути модерацију. Као што ти је Алекса и рекао да си читао километарске дискусије видео би да ми нисмо "демократски" форум.
А што се тиче банованих, за све важе иста правила. Да си се потрудио могао си на форуму Саопштења да пронађеш тему где су истакнути сви који су бановани и модерисани, чак и разлози, а тешко да су они сви били наши опоненти.:rolleyes:
И у вези понашања чланова Алекса ти је написао да имаш опције које могу да ти послуже да реагујеш на неки недоличан пост.
Захваљујући нашим члановима који правовремено реагују, наш форум има изглед и ниво који има.
Задњи пут када сам проверавао ово је форум српских патриота а не SF или некакав WP сајт.
Ово ЈЕСТЕ форум српских патриота.
Северна Звезда
26-01-09, 18:50
Модератори не теба да буду Бог и батина већ да заједно са члановима учествују у дискусији. То је једини начин да се развије нека нормална дискусија. Јако је ружно што на многим сајтовима модератори и администратор на кориснике гледа као на нижу расу.
Признајем да нисам био у прилици да читам те километарске постове, али искрено, волео би да их прочитам. То даје добар увид у њихов начин размишљања и показује осталима колико су они задрти у својим ставовима. Додуше јесам се начитао глупости на СФ форуму (иако тамо никад нисам учествовао у расправи због ситних идеолошких разлика) и било је стварно заслужених банова, али такође је било и банова који су били не основани и крајње кукавички. Не би желео да то и овде постане пракса.
Алекса, не нападам никог, само указујем на неко моје виђење ствари. Искуство ме је научило да ситни проблеми ако се не реше постају већи временом.
И молим Вас, нисам желео да овај сајт поредим са Б92 форумом. Можда је мало незграпно испало написано, и извињавам се на томе.
Овде сам првенствено дошао да научим нешто и да чујем запажања истомишљеника и да кроз расправу сазнам где можда грешим. Посматрам себе као великог патриоту, али због разних проблема и немаштине у младости (због рата) нисам имао прилике и средстава да се дубље упустим у ове теме и да кроз неку квалитетну дискусију сазнам више јер сам био окружен многобројним проблемима. И пар пута ме је заболело када сам на неким десничаским форумима добио коментар да сам никаквав патриота јер не знам шта се тачно десило пре 100 година у некој битци. Темељи за патриотизам су у срцу, а кров у глави. Ја сам овде да попуним то глави.
Модератори не теба да буду Бог и батина већ да заједно са члановима учествују у дискусији. То је једини начин да се развије нека нормална дискусија. Јако је ружно што на многим сајтовима модератори и администратор на кориснике гледа као на нижу расу.
Хм... брате, јел ти видиш колико имамо, рецимо Тара, Живана и ја постова? Па знамо ми то, свесни смо тога.
Признајем да нисам био у прилици да читам те километарске постове, али искрено, волео би да их прочитам.
Па добро, значи закључак је - пре него што осујеш паљбу, прво погледаш форум, па онда пишеш. ;)
И молим Вас, нисам желео да овај сајт поредим са Б92 форумом. Можда је мало незграпно испало написано, и извињавам се на томе.
У реду је.
Овде сам првенствено дошао да научим нешто и да чујем запажања истомишљеника и да кроз расправу сазнам где можда грешим. Посматрам себе као великог патриоту, али због разних проблема и немаштине у младости (због рата) нисам имао прилике и средстава да се дубље упустим у ове теме и да кроз неку квалитетну дискусију сазнам више јер сам био окружен многобројним проблемима. И пар пута ме је заболело када сам на неким десничаским форумима добио коментар да сам никаквав патриота јер не знам шта се тачно десило пре 100 година у некој битци. Темељи за патриотизам су у срцу, а кров у глави. Ја сам овде да попуним то глави.
Добродошао на форум, за сваку врсту савета и помоћи, обрати се неком од модератора.
Ово важи и за све остале, наравно. Свако ко следи правила пристојног понашања, добродошао је.
Све похвале за начин размишљања.
Многи би требали прво да уче па тек онда да се упуштају у дискусије...
Добродошао на форум и свако добро :cheers:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.