View Full Version : Збор?
Draga braco i sestre,pre izvesnog vremena sam cuo da u Srbiji postoji Srbski narodni pokret ZBOR,pa me interesuje da li neko od vas zna o cemu se tu radi i kako bih mogao doci do vise informacija o tome.....
http://www.snp-zbor.com/
изволи брате :)
Овај сајт ради од скоро, јел' тако? Када сам ја контактирао једног од њих, пре једно годину дана, нису га имали.
Поштен да будем, нисам ни знао да овакав покрет постоји. Јел може неко нешто да напише више о њиховим активонстима (ако их је било)?
http://www.snp-zbor.com/
изволи брате :)
Hvala ti puno.... Pogledao sam ovaj sajt,ali mi dosta toga nije jasno.Da li neko zna nesto vise od onoga sto je na sajtu,ko je osnivac,gde su prostorije,ima li kakvih aktivnosti....?
Ljoticevac
20-05-08, 02:58
Као што сам чуо и ја пре годину дана, имали су просторије у Панчеву , а колико видим и даље су тамо. Нисам чуо за акције, и мислим да су тек на почетку и осим часописа Србски Огањ, нема других активности, барем ја нисам чуо, али мислим да имамо овде браћу која нам могу сазнати мало више од члана са СДФ'а, Зборка...:)
Ја им желим срећу и успех!
Живи били!:cheers:
Evo sta stoji na sajtu SNP-ZBOR
Позив у ЗБОР
Свим појединцима, групама и
организацијама
Поштовани, ваша борба, труд и истинољубље су ме натерали да вам упутим искрен поздрав и позив на сарадњу у заједничкој борби за ослобођење нашег светог и бесмртног народа од свакога зла нападнутог, од сваке лажи обманутог и од сваког лудила поседнутог.
СНП ЗБОР је (као што пише у устројству) политички, идеолошки и борбени центар србског народа. Једини православно-фундаментални, апсолутно-монархистички и органсконационални покрет Срба. СНП ЗБОР је обновитељ србског племства на исконском неофеудалстичком темељу, чувар патријархалне културе и расадник србског витештва (чојства и јунаштва) оличеног у заветном идеалу небеске Србије. Једном речју СНП ЗБОР је истински СВЕТОСАВСКИ ПОКРЕТкоји делује на свим нивоима и у свим слојевима друштва.
Као такав СНП ЗБОР нема такмаца нити равног или бар сличног међу разним покретима, странкама, удружењима...(десне оријентације) јер сви су у нечему и за нешто, а само је ЗБОР у свачему и за свакога. Још је овај наш покрет једини у коме припадник прво изграђује себе па тек онда утиче на друге. Још је овај наш покрет једини настављач (и дограђивач) свих славних србских зборова кроз историју закључно са ЈНП ЗБОР-ом.
Добро знате браћо и сестре Срби у каквом стању се налази наш свети и бесмртни народ!
Добро вам је позната дубина нашег народног пада и застрашујућа разједињеност као најпрепознатљивија наша особина са којом смо готово срасли!
Добро знате и пуно вам је срце бола и праведног гњева док црне слутње помрачују и најхрабрије синове србства!
Добро знате или не знате али засигурно осећате црнило понора свакодневнице. (О, ви малобројни који још можете да осетите и који се нисте предали свеопштој резигнацији и лудилу)!
Али, браћо моја србска заиста вам кажем да ГОСПОД, ГОСПОД има силу подићи свој народ од камења. Верујемо у то и са том вером светога Саве оца нашег србског, ја вас позивам да вашу борбу, стремљена, истраживања, трудове, прегалаштва и све силе ујединимо у јуначки ЗБОР. Приступите дакле ЗБОРУ и наставите своју борбу, али не више као независни од целине већ у јединственом фронту свих светих србских сила јер овај народ
нема никог осим нас.
Не треба нам број него сој!
НЕМАМО ИЗБОР - САМО ЗБОР
У овом светом рату ми смо крсташи, ми смо последња линија одбране србства која ће по наредби цара Исуса Христа кренути у одсудни напад до коначне победе. Амин.
Бјели Вук
Вођа ЗБОРА
У години спасења 05.(18.) марта 2005. г.
на Светог мученика Конона и преподобног Марка. Амин.
Овај сајт ради од скоро, јел' тако? Када сам ја контактирао једног од њих, пре једно годину дана, нису га имали.
Јa сам сазнао за њега три дана пре него што сам поставио овај сајт :)
Поштен да будем, нисам ни знао да овакав покрет постоји. Јел може неко нешто да напише више о њиховим активонстима (ако их је било)?
Момци су стајали увек у првом реду кад год је требало, то је све што могу да кажем о њиховим активностима :) имају и јако добар часопис (чека се други број)...
Hvala ti puno.... Pogledao sam ovaj sajt,ali mi dosta toga nije jasno.Da li neko zna nesto vise od onoga sto je na sajtu,ko je osnivac,gde su prostorije,ima li kakvih aktivnosti....?
О томе се не прича преко интернета, мислим да имаш тамо њихов контакт мејл... Ако ти требају дођи на следећи патриотски скуп и верујем да ће те они наћи :)
ВојводаБГД
21-05-08, 12:20
Добри момци....посебно наш Зборко:)
Супер, ставио сам линк за њихов сајт у под-секцији линкови (http://www.gorandavidovic.com/forum/forumdisplay.php?f=57). Уколико постоји још нешто шта нисмо овде рекламирали, слободно постављајте, да људи виде. Морамо се рекламирати мало. :)
Добровољац 18
23-05-08, 11:34
Koga interesuje nesto vise o Srbskom Narodnom Pokretu ZBOR,neka mi se javi na pm! Nemamo izbor - samo ZBOR!
Која је разлика између Новог Збора и Образа? Какве су акције имали до сада?
Добровољац 18
23-05-08, 20:24
Za razliku od Obraza, SNP - Zbor je dosta ideoloski profilisaniji,pa koga interesuje neka preuzme sa sajta prvi broj Srbskog Ognja koji je ujedno i licna karta pokreta. S obzirom na mnogobrojne probleme sa kojima se svaki nacionalni pokret suocava, SNP Zbor je izdrzao najtezu unutrasnju borbu sa izgradjivanjem politicke platforme i sada,na cvrstim nogama,polako izlazi iz anonimnosti.Kao pokret koji pretenduje da bude elitisticki(sto ne znaci imati diplomu ovog ili onog fakulteta nego okupljanje ljudi koji svojim stavom i pregalastvom sami sebe izgradjuju u vitezove), SNP Zbor ne trazi masu,glasace,koje i sam Dimitrije Ljotic poredi sa plevom,nego beskompromisne borce,hrabre,pozrtvovane Ideji i beskonacno odane Srbiji i Vodji pokreta.Kao sto je svima jasno,ovakva prica ne moze da okupi veliki broj ljudi,ali nasa snaga upravo i lezi u nasoj cvrstoj povezanosti,cvrstoj svesti svakoga pripadnika pokreta i spremnosti da licnim stavom i zrtvom posvedoci svoju ljubav i odanost Otadzbini. Rukovodjeni mislju D.LJotica da ne pobedjuje broj nego soj,pazljivo primamo u pokret zainteresovane rodoljubive Srbe i u tome do sada nismo pogresili jer ne pravimo nikakve kompromise. Nasa snaga je nasa cvrsta vera u Gospoda Isusa Hrista sa cijim cemo imenom na usnama oterati vraga iz Srbije i zadati konacan udarac cionistickom "europskom" olosu! Zato draga braco i sestre,mi danas jasno i glasno klicemo : NEMAMO IZBOR - SAMO ZBOR!
:cheers:
Могу рећи да увек са великим задовољством читам било шта што је везано за ЗБОР-ашку мисао. Ипак постоје и добре ствари у ери интернета и компјутера; питање је како би људи долазили до оваквих сјајних књига без "модерне технологије". :)
Интересује ме неколико ствари:
1. Како се СНП Збор односи према пан-славизму који је пропагирао Љотић? У једном од својих текстова, Мита је писао чак и потреби сједињавања с Бугарима... Ја Бугаре не прихватам у ред Словенских народа, а чак и да нисам у праву, боље мртав него у државу с њима. А о Југославији писано је да је то природни израз вековних жеља словенских народа... Волео бих да знам став СНП Збор-а о томе.
2. С обзиром на монархистичко опредељење Митиног Збора, какав је став СНП Збор о монархији? Да ли се као нови српски монарх предлаже неко од Карађорђевића?
3. Да ли се у СНП Збор примају Родноверни Срби?
Надам се да ће неко моћи да појасни ове ствари. Све најбоље желим покрету, и заиста ми је драго да један такав покрет постоји у Србији.
Могу рећи да увек са великим задовољством читам било шта што је везано за ЗБОР-ашку мисао. Ипак постоје и добре ствари у ери интернета и компјутера; питање је како би људи долазили до оваквих сјајних књига без "модерне технологије". :)
Интересује ме неколико ствари:
1. Како се СНП Збор односи према пан-славизму који је пропагирао Љотић? У једном од својих текстова, Мита је писао чак и потреби сједињавања с Бугарима... Ја Бугаре не прихватам у ред Словенских народа, а чак и да нисам у праву, боље мртав него у државу с њима. А о Југославији писано је да је то природни израз вековних жеља словенских народа... Волео бих да знам став СНП Збор-а о томе.
2. С обзиром на монархистичко опредељење Митиног Збора, какав је став СНП Збор о монархији? Да ли се као нови српски монарх предлаже неко од Карађорђевића?
3. Да ли се у СНП Збор примају Родноверни Срби?
Надам се да ће неко моћи да појасни ове ствари. Све најбоље желим покрету, и заиста ми је драго да један такав покрет постоји у Србији.
Имајући у виду оно што сам прочитао на њиховом сајту, закључци би били следећи:
1. Нови збораши одбацују Љотићево југословенство и пригрљују искључиво српски национализам
2. Монархисти су и даље
3. Не верујем да примају било кога ко није ревносни православац. Постоји чак и критика на адресу Љотића који је оженио Хрватицу, римокатолкињу.
Добровољац 18
24-05-08, 03:53
Имајући у виду оно што сам прочитао на њиховом сајту, закључци би били следећи:
1. Нови збораши одбацују Љотићево југословенство и пригрљују искључиво српски национализам
2. Монархисти су и даље
3. Не верујем да примају било кога ко није ревносни православац. Постоји чак и критика на адресу Љотића који је оженио Хрватицу, римокатолкињу.
Apsolutno si u pravu. Zaista nema potrebe objasnjavati da je ideja jugoslovenstva jedna velika srbska zabluda,narocito ako se posmatra sa distance od 90 godina,od 1918 godine do danas. Mi se borimo za stvaranje jedne srbske nacionalne drzave koja ce obuhvatati sve one etnicke srbske teritorije koje su danas vecim delom okupirane. Na celu te nove Srbije,po nama, treba i mora da stoji krunisana glava imajuci u vidu samu monarhiju kao jedinu Bogom blagoslovenu tvorevinu,a narocito ako pogledamo zlatni vek srbske drzavnosti sa slavnim Nemanjicima na celu Otadzbine! To nije vracanje u nekakav mracni srednji vek,to je povratak na staze Slobode i Casti,povratak Bogu kao jedinome pravom putovodji covecanstva.
Sto se tice samog izbora Vladara,nije u pitanju ni jedna dinastija posebno niti zelimo da se delimo na Obrenovicevce i Karadjordjevicevce. Monarhija kao princip vlasti nije pocela ni sa Nemanjicima niti sa Lazarevicima niti Obrenovicima i Karadjordjevicima.Svaki Srbin jeste moguci vladar ukoliko se pokaze dostojnim srbske krune i srbskog prestola i ukoliko ga Crkva prihvati i patrijarh krunise.
Прихватате ли прилоге у виду текстова или песама за часопис?
САЈТ ЗБОРА ЈЕ ЈОШ УВЕК У ПРИПРЕМИ!!!ИМАТЕ КОНТАКТ ТЕЛЕФОН И MAIL У ОПЦИЈИ О НАМА!Иначе покрет тренутно ради на изради Србског Огња!То је све што ја знам.Пожелимо срећу нашој браћи и саборцима
Аха, прочитах "Српски Огањ" бр.1, и нашао неке одговоре на моја питања:
SNP ZBOR nije stao sa razvojem misli i ostao na identičnim ideološkim pozicijama
na kojima je stajao JNP ZBOR (D. Ljotića), već je izvršio određenu reviziju svoje
ideologije.
Drugim rečima, SNP ZBOR je odbacio ideju jugoslovenstva (politički ekumenizam
i prostitucija) kao zabludu a ne sredstvo za ostvarivanje srbskog nacionalnog interesa.
SNP ZBOR smatra da ovo nije bila mala greška te da je ova strašna zabluda stajala
Srbe mnogo krvi i uzaludnog stradanja, kao i da je jugoslovenstvo bilo i ostalo “kukavičko
jaje ” lukavo podmetnuto Srbima e da ne bi ostvarili svoje sopstvene nacionalne državnopolitičke ciljeve, a to su , pre svega, srbsko ime i srbska država. SNP ZBOR smatra da su reditelji jugoslovenske drame srbstva upravo lukava judeo masonska sekta i latini koji su slično projektima Sovjetije, Britanije, Amerike, Švajcarske...veštačkim zamenjivali prirodno i tako su nesretne narode potpuno sluđivali, politički dezorijentisali
poništavajući im stvarni identitet, a sve to da bi ih lakše kontrolisali i manipulisali.
Jugo-slovenstvo je uvek služilo samo i jedino za potiranje srbstva i zato SNP ZBOR
stoji na istorijskom stanovištu srbske autohtonističke škole istorije (u načelu).
SNP ZBOR još smatra da je jugoslovenstvo uzrokovalo labav stav po pitanju verskog
ekumenizma naročito prema jereticima koji sebe pogrešno nazivaju katolicima (Hrvati
i Slovenci), a to je nedopustivo bez obzira na našu istokrvnost sa njima. Istina je da je
takav duh provejavao u JNP ZBOR-u, a mogao bi se nazvati kompromisrestvom bez
rasuđivanja.
Ovo se još nikako ne bi moglo podvesti pod jeres ali je svakako greška vođe JNP
ZBOR-a Dimitrija Ljotića, a tiče se njegovog braka sa rimo- “katolkinjom ” Ivkom koja
je istina u poznim godinama prešla u pravoslavlje (hvala Bogu) ali je po Smederevu išla
na procesije rimo “katoličke ” “crkve ” dok je bila u braku sa jednim pravoslavcem.
Zatim propust i loš primer je i očito nerazumevanje kontinuiteta Starog i Novog
Zaveta kod Ljotića jer on Jevreje fariseje naziva i drži za “staroverce ”, a dušepogubne
latine rimo-katolike i prtotestante (ikonoborce - ćup svih zabluda i zala) naziva i
drži za hrišćane.
Zato je SNP ZBOR potpuno pre}čišćen od ovih opasnih (društvenih) zamki lukavog
i potpuno pravoslavno-utemeljen (fundamentalan). Stena koju ni adske sile ne mogu
razoriti.
У сваком случају, позив ЗБОР-ашима да слободно на овом форуму објављују оно што је у вези са њиховим покретом, а што мисле да треба да се објављује.
Добровољац 18
25-05-08, 01:08
Hvala na podrsci!:cheers:
Добровољац 18
25-05-08, 05:18
Inace,dobili smo jako lepe i pozitivne reakcije od starih ljoticevaca u emigraciji sto nas posebno raduje!:hurray:
па несвиџа ми се шта сте урадили с збором... одбацили све неправославне, све несрбе... некако ми идеолошки ближа бразилска органска мисао...
en.wikipedia.org/wiki/Brazilian_Integralism
све несрбе
Да није мало глупо позивати хрвате и словенце, после свега? Или си можда мислио на неке четврте?:rolleyes:
en.wikipedia.org/wiki/Brazilian_Integralism
differentiating itself from some forms of fascism in that Salgado did not preach racism (they even had as their slogan: "Union of all races and all people")
Заправо једна од замерки које сам увек имао на ЗБОР-ашку мисао је тај пан-славизам (тј. можда би југославизам био исправнији термин). И ако је нови ЗБОР могао да уради нешто добро, то је да се тога отараси. Српско национално питање је све само не решено, а покрет који идеју српства замењује идејом југословенства, и који још приде има Хрвате и Словенце у својим редовима, то питање не би могао ни да реши. Овако, верујем да би нови ЗБОР могао имати значајну улогу у успостављању државе Србије у њеним етничко-историјским границама.
хрвате, словенце, што да не. шта вреди чеди, и њему сличнима то што су српског порекла, када су говна?
мени је у чланку о бразилским органистима прво запало за око утицај Хришћанских врлина, и да је један од најважнијих принципа покрета инсистирање на унутрашњој промени појединца, ал добро, свако прво види оно што му је важније...
зар није Мита причао негативно о онима који су хтели да одбаце идеју југословенства? на нпр каже:
-Упркос свију негативних појава, ми верујемо да Југославија није случајна грешка, већ
резултат једног другог, органског, тринаествековног процеса.
-Процес националне историје свршен је. Југославија је њена круна.
-Где ћеш веће српске јединице од Југославије
и сл.
http://www.stormfront.org/forum/showthread.php/1047-1072-1082-1086-1085-478335.html
хрвате, словенце, што да не. шта вреди чеди, и њему сличнима то што су српског порекла, када су говна?
мени је у чланку о бразилским органистима прво запало за око утицај Хришћанских врлина, и да је један од најважнијих принципа покрета инсистирање на унутрашњој промени појединца, ал добро, свако прво види оно што му је важније...
зар није Мита причао негативно о онима који су хтели да одбаце идеју југословенства? на нпр каже:
-Упркос свију негативних појава, ми верујемо да Југославија није случајна грешка, већ
резултат једног другог, органског, тринаествековног процеса.
-Процес националне историје свршен је. Југославија је њена круна.
-Где ћеш веће српске јединице од Југославије
и сл.
http://www.stormfront.org/forum/showthread.php/1047-1072-1082-1086-1085-478335.html
Е управо је југославизам кључна грешка коју морамо одстранити за свагда! Из историје треба извући закључке, а само најокорелијем мазохисти може да падне на памет да поново ствара четврту југославију. Сви политичари тог доба, па и Љотић заслужују осуду када је југославизам у питању.
Тако је Младене, доста више експеримената, да други праве државе преко српских леђа! Само наивчине могу да гурају Србе опет у некакву нову заједницу са онима који државу нису могли сами да створе. Нема веће српске јединице од Србије, и то у њеним историјским границама, која обухвата све српске територије које су сада окупиране, а ако неко хоће с Хрватима, правац у Загреб, па нек њима просипа своју југословенштину, то овде неће проћи.
У државу са неким? НИКАД ВИШЕ! У савез? Одмах!
Шта би нам фалило кад би се све славенске земље ујединиле у нешто типа "славенско јединство", свака држава са својом заставом, химном, грбом, територијама и својом владом, а да имају привилегије једна код друге у нпр економском , или војном смислу...
У државу са неким? НИКАД ВИШЕ! У савез? Одмах!
Шта би нам фалило кад би се све славенске земље ујединиле у нешто типа "славенско јединство", свака држава са својом заставом, химном, грбом, територијама и својом владом, а да имају привилегије једна код друге у нпр економском , или војном смислу...
Убрајају ли се у те словенске земље НДХ,Бугарска или чудо звано БЈРМ?
Mi smo danas u takvoj situaciji da nam unistavaju i ovo malo Srbije sto nam je ostalo.Nas prioritet treba da bude nacionalno vaskrnuce srpskog naroda i srpske drzave a o bilo kakvim savezima mozemo da mislimo samo posle toga..
Sa Hrvatima nikad ne bismo trebali da budemo vise u savezu ili ne daj Boze u istoj drzavi.
Lepo nas je jos Zivojin Misic ucio kakav je to narod,a i Momcilo Djuic nas je savetovao da se sa njima gledamo samo preko nisana.Makedonci nisu nacija,tako da ni ta njihova drzava ne bi trebala da postoji..Bugari iskreno bioloski bas i nisu slovenskog porekla..
Mada je sve to u ovom trenutku nebitno jer prvo trebamo da gledamo da povratimo kontrolu nad Srbijom i da vratimo srpske okupirane teritorije..
Ух, ако наставимо о овоме, изашли би пуно из оквира теме, ал ајде....
Моје мишљење да никакви савези не долазе у обзир док Србија не реши своје национално питање. Не можемо ми нигде без Косова, Црне Горе, Крајине, Српске, и оног што нам припада у "Македонији". У потпуности подржавам про-српску политику СНП Збора, и надам се да неће променити свој курс, јер је он по мени једини исправан.
Убрајају ли се у те словенске земље НДХ,Бугарска или чудо звано БЈРМ?
Ови први и сами кажу да немају везе са славенством...
Мада после враћања територија Србији и Словенији и после протеривања не славена не видим разлог зашто не...
Бугари? Па они су ти подељени и сами по по питању тога :) Ако протерају те дебиле који се изражавају као турци и татари, наравно...
БЈРМ? Па ако стварамо савез који се базира на нацији и некој етничкој припадности не видим како једна комунистичка творевина може да припада таквом савезу? Расподела територија и враћање људи на прави пут...
Што се тиче балија не треба дискутовати, ионако мисле да су арапи :) Ко остане враћа се коренима, остали у турску право :)
Моје мишљење да никакви савези не долазе у обзир док Србија не реши своје национално питање. Не можемо ми нигде без Косова, Црне Горе, Крајине, Српске, и оног што нам припада у "Македонији". У потпуности подржавам про-српску политику СНП Збора, и надам се да неће променити свој курс, јер је он по мени једини исправан.
Па то се подразумева! Чак шта више имали би помоћ од тих држава...
Ми Срби морамо да будемо реални, и да више не дозволимо да будемо уплетени у неке нове интернационалистичке игре, ма какве оне биле. То што нисмо имали визионаре и људе који умеју да гледају напред за своје вође, више пута нам се обило о главу.
Ја не видим због чега би Србија имала било шта да петља око тих некаквих "Словенских" савеза. Наравно да Србија треба да сарађује са својим пријатељима, са словенским земљама, али Србија може и треба да сарађује и са другим европским земљама; шта ми имамо да тражимо рецимо с једном католичком Пољском коој ће Хрвати увек бити ближи од нас? Зар није бољи и природнији пријатељ Срба Грчка? Па и Румунија, такође.
Наивно је очекивати било шта од Бугара и Хрвата, сем зла. По карактеру, историји, обичајима, свему осталом, сем можда језика, Бугари су квалитативно различит народ од нас. Са њима треба успоставити добре трговинске основе, али увек држати прст на обарачу. Како ли је Љотић мислио, и на којим основама, да Србе увлачи у савез с Бугарима, није ми јасно.
Хрвати такође. Какав савез какви бакрачи, лепо су нама и Дучић, и војвода Мишић и многи други говорили какав је то народ, немамо шта ми с њима да тражимо. Ја лично не бих дозволио никакав уплив хрватског капитала на српско тржиште (што се увелико дешава под диктатом демократских усташа и њиховог лобија на власти у Србији). О некаквом вишљем облику сарадње с њима не бих ни да коментаришем.
Србија има у том погледу исте интересе са Италијом. Сетимо се Калајићеве делатности. Такође, и одређени ниво партнерства са Словенијом може нам донети бенефиције. Грчка увек остаје као поуздан партнер Србије. Русија наравно, али и Немачка (докле год Срби и Немци не гурају носеве у међусобне послове, бићемо добри сарадници - неће њима више на памет никада пасти да шаљу своје војниике да решавају балканске перипетије).
Од Британаца, Србија треба да бежи као од ђавола.
Ово је велика замерка Љотићу с моје стране, што није реално сагледавао ове политичке чињенице. Но добро, ако СНП Збор задржава континуиет Митиног Збора, онда он сигурно има пуно право (па и обавезу) да коригује оно што раније није ваљало. У томе сигурно има моју пуну подршку.
Ми Срби морамо да будемо реални, и да више не дозволимо да будемо уплетени у неке нове интернационалистичке игре, ма какве оне биле. То што нисмо имали визионаре и људе који умеју да гледају напред за своје вође, више пута нам се обило о главу.
Нисам говорио о интернационализму, него о национално и расно свесним државама... Значи услов за било шта од горе наведеног је да прво решимо своје унутрашње и спољне проблеме...
Ја не видим због чега би Србија имала било шта да петља око тих некаквих "Словенских" савеза. Наравно да Србија треба да сарађује са својим пријатељима, са словенским земљама, али Србија може и треба да сарађује и са другим европским земљама; шта ми имамо да тражимо рецимо с једном католичком Пољском коој ће Хрвати увек бити ближи од нас? Зар није бољи и природнији пријатељ Срба Грчка? Па и Румунија, такође.
Нисам рекао да не треба нити да не сме! Сарадња са свим Аријевским народима је и више него пожељна, нити сам рекао да треба да се затварамо и да сарађујемо само са славенским земљама...
Под тим савезом сам мислио и очување наше културе,традиције и језика
који се мораш признати разликује од Германске-ог нпр.
И не слажем се то око Пољске са тобом! Пољаци су уз Србе! Погледај на пример хрватске форуме и њихово чуђење како то католици воле нас...
Наивно је очекивати било шта од Бугара и Хрвата, сем зла. По карактеру, историји, обичајима, свему осталом, сем можда језика, Бугари су квалитативно различит народ од нас. Са њима треба успоставити добре трговинске основе, али увек држати прст на обарачу. Како ли је Љотић мислио, и на којим основама, да Србе увлачи у савез с Бугарима, није ми јасно.
Зато што је мислио, као и ја, да је крв јача од свега :)
Људе које ја знам из Бугарске, за Србију би дали свој живот :) и ја се не стидим свог пријатељства са њима...
Хрвати такође. Какав савез какви бакрачи, лепо су нама и Дучић, и војвода Мишић и многи други говорили какав је то народ, немамо шта ми с њима да тражимо. Ја лично не бих дозволио никакав уплив хрватског капитала на српско тржиште (што се увелико дешава под диктатом демократских усташа и њиховог лобија на власти у Србији). О некаквом вишљем облику сарадње с њима не бих ни да коментаришем.
После враћања наших територија нама и повратак дела територије Словенији и Италији, око тог капитала мислим да нећеш бринути :)
Да не скрећем са теме више, јер је пред нама посао враћања наше земље и још милион обавеза па тек онда може да се размишља о нечем другом...
Извињење модераторима :)
Извињење модераторима
Ма нема потребе, жив био. :)
Добровољац 18
01-06-08, 16:23
Nema potrebe da se brines sokole, ostajemo cvrsto na onome sto smo izneli u svome politickom programu u OGNJU! Niko nas vise ne interesuje sve dok Srbin u Srbiji ne bude bio prvi.Kada to postignemo bice (mozda) mesta i za ostale!:) Srbija Srbima!
Иначе приметио сам да је ЗБОР урадио лепе налепнице са ликом Љотића, само напред!
Juce sam na slaviji video nalepnice izlepljene sa Ljoticem. Da li je ovaj novi zbor nasto kao produzena ruka Obraza?
Добровољац 18
20-06-08, 22:33
Juce sam na slaviji video nalepnice izlepljene sa Ljoticem. Da li je ovaj novi zbor nasto kao produzena ruka Obraza?
Nije,Obraz nema nikakve veze sa SNP Zbor-om. :rofl:
Bas me interesuje kako ce zboraska emigrcija da prokomentarise ovaj novi pokret. Sumnjam da i znaju o cemu se radi.
Добровољац 18
07-11-08, 15:53
Braco Srbi,u toku ovog meseca SNP - Zbor zapocinje novu akciju NOVI DUH - NOVA SNAGA! U vremenu kada razni anti-nacionalni elementi potkupljeni parama Krivonosih Gospodara iz pakla rade sve kako bi razrusili i razgradili ovo malo Srbije sto nam je ostalo, mi smo preuzeli na sebe tesko breme organizovanja rodoljubivih Srba i Srbkinja za pomoc u vidu rada svima onima kojima je ona neophodna, onima koje je drzava vec zaboravila. Po uzoriu na Kornelija Kodreanua i njegovu Gvozdenu Gardu,po uzoru na one besmrtne omladince,predratne Zborase koji su obnavljali sruseno Smederevo,i mi cemo,sami ili sa vama, zapoceti novi preporod nase Otadzbine. Mogu da nam zabrane da mitingujemo, marsiramo,protestujemo,ali nam ne mogu zabraniti da radimo. Dizacemo ono sto su oni srusili,sadicemo ono sto su neodgovorni pocupali..... Kada nas bude vise,kada nase delo vide Beograd i Srbija,vise niko nece moci da nas kleveta da smo nekakvi rusioci,razbojnici,vandali..... Srbski nacionalista u ratu svojoj zemlji daje krv,a u miru znoj. Tako cemo i mi postupiti. Ova zemlja moze da racuna na omladinu dobre volje i cestitih namera, na nove SRBSKE DOBROVOLJCE!
Кнез Данило II
07-11-08, 19:32
Нисам сигуран да имају много људства, али сваки вид борбе за Србију и њен препород подржавам, и желим им срећу.
Нисам сигуран да имају много људства, али сваки вид борбе за Србију и њен препород подржавам, и желим им срећу.
Колко је да је, није битан број већ сој. Свако ко се на овај или на онај начин бори за бољитак српског народа, чувајући расни принцип, саборац је и брат.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.