View Full Version : Православно гробље уништено багерима!
Pravoslavno groblje u Hrvatskoj uništeno bagerima
Pravoslavno groblje u Benkovcu u Hrvatskoj prekopano je i uništeno bagerima u traganju za masovnom grobnicom, saopštila je Eparhija dalmatinska Srpske pravoslavne crkve.
Ovu akciju vodili su pripadnici policije i vojske sa sudskim veštacima koji su, kako se navodi u saopštenju, posle neuspele pretrage ostavili za sobom tužnu sliku uništenih grobova i nadgrobnih spomenika.
Prema rečima očevica - benkovačkog sveÅ¡tenika Ljubomira Crnokraka, "čitav događaj je protekao u duhu nepoÅ¡tovanja, netolarnicije, pokazivanja nadmoći i sprovođenja sile prema pravoslavnoj crkvi".
"Niko od nadležnih nije unapred obavestio vlasnika groblja (Srpsku pravoslavni crkvu) da će se u crkvenom dvoriÅ¡tu provoditi pretraga", navodi se u saopÅ¡tenju i dodaje da se ni po zavrÅ¡enim radovima "niko nije udostojio" da objasni o čemu je zapravo reč.
Eparhija dalmatinska izražava nadu da će se neko od nadležnih ipak oglasiti i da ovaj čin ne znači da se bez objaÅ¡njenja mogu ruÅ¡iti hramovi i manastiri "pod izgovorom da se u temeljima nalaze masovne grobnice".
Извор : Блиц (http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=41922)
не смем да коментаришем добићу опомену!!!!!!само две речи сток. усташ..
Da se ovo dogodilo u Srbiji (no)sonja biserko i slične spodobe bi digle sve svetske i domaće medije protiv ove države i naroda, a pogotovu protiv crkve.
Nemam reči, viÅ¡e mi je postalo svakodnevno da nam se ovo deÅ¡ava, a sami smo počeli da ličimo na Kalimera govoreći "nepravda, nepravda"
Ã…ÂÂ*ta mi obični ljudi možemo da uradimo povodom ovoga ... ? :(
Da se ovo dogodilo u Srbiji (no)sonja biserko i slične spodobe bi digle sve svetske i domaće medije protiv ove države i naroda, a pogotovu protiv crkve.
Nemam reči, viÅ¡e mi je postalo svakodnevno da nam se ovo deÅ¡ava, a sami smo počeli da ličimo na Kalimera govoreći "nepravda, nepravda"
Ã…ÂÂ*ta mi obični ljudi možemo da uradimo povodom ovoga ... ? :(
За почетак да не купујемо њихове производе и да их бојкотујемо у сваком смислу, и да на то указујемо и другима.
Naša Borba
18-05-08, 21:12
Tолеранција на делу....
Срби ништа друго не треба ни да очекују од Хрвата, Бугара, и шиптара, и свако онај ко говори о некаквој толеранцији с овима, или је наивчина или злонамеран.
Срби ништа друго не треба ни да очекују од Хрвата, Бугара, и шиптара, и свако онај ко говори о некаквој толеранцији с овима, или је наивчина или злонамеран.
Има много добрих Бугара! И они су у већини од тих шовиниста који се братиме са усташама!
Има, не кажем да нема. Али сам изреволтиран чињеницом да апсолутно свако с ким сам био у контакту, без обзира ком бугарском покрету припадао, спомиње западне бугарске земље. У једном граду близу границе са Србијом, Драгоман, у згради општине, постоји мапа где је у оквиру Бугарске заокружено пола јужне Србије. А да не говорим о Бугарском Националном Савезу (БНС), општој анти-српској хистерији ВМРО и њених политичких сродника, који су, морамо то признати изузетно бројни. Жалосно је што ће они увек ударити Србији нож у леђа због пар места која и нису њихова, не водећи рачуна што им на је истоку гомила Турака. Никад они нису схватали да је боље не ратовати са Србијом због пар градића, већ да би велика њихова мисија могла бити рецимо повратак царског града Константинополиса. Свака част појединцима, а мени није циљ да вређам неког и извињавам се ако сам то учинио, али ја том народу не верујем.
Има, не кажем да нема. Али сам изреволтиран чињеницом да апсолутно свако с ким сам био у контакту, без обзира ком бугарском покрету припадао, спомиње западне бугарске земље. У једном граду близу границе са Србијом, Драгоман, у згради општине, постоји мапа где је у оквиру Бугарске заокружено пола јужне Србије. А да не говорим о Бугарском Националном Савезу (БНС), општој анти-српској хистерији ВМРО и њених политичких сродника, који су, морамо то признати изузетно бројни. Жалосно је што ће они увек ударити Србији нож у леђа због пар места која и нису њихова, не водећи рачуна што им на је истоку гомила Турака. Никад они нису схватали да је боље не ратовати са Србијом због пар градића, већ да би велика њихова мисија могла бити рецимо повратак царског града Константинополиса. Свака част појединцима, а мени није циљ да вређам неког и извињавам се ако сам то учинио, али ја том народу не верујем.Слажем се са тобом!
Тачно је да има и Бугара који су ОК према нама али, заиста има много Бугара који су анти-Срби и који стално маштају о некаквим западним територијама које чак обухватају просторе све до Косова и Ниша.
Не смемо да заборавимо шта су Бугари радили српским цивилима за време другог светског рата. Не бих сада да постављам слике из тог периода. Данас, ето, имамо прилике да све чешће гледамо бугарске испаде у југоисточној Србији, пре свега у крајевима око Пирота. Па скоро је скинута српска застава од стране Бугара(мислим да је у Босилеграду).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.