PDA

View Full Version : Da li ce CIA i dalje primenjivati silu?

Страхиња-Бан
08-03-08, 22:08
БУШ СТАВИО ВЕТО НА ТЕКСТ О ПРИМЕНИ НАСИЉА НАД ОСУМЊИЧЕНИМ

ВАШИНГТОН Ã¢â‚¬â€œ Амерички председник Џорџ Буш ставио је вето на документ који забрањује америчкој обавештајној агенцији (ЦИА) да примени одређене методе испитивања против осумњичених за тероризам.

Амерички Конгрес, где су у већини демократе, усвојио је у фебруару текст у којем се наводи да обавестајне службе треба да користе методе испитивања као што се примењују у војсци, а у којој су забрањене трауматичне технике, као што је симулација дављења.

Међутим, тај текст је усвојила само мала већина у Сенату, због чега је амерички председник у могућности да стави вето на предложени текст. Неопходне су две трећине гласова у Сенату и Конгресу, како би текст био у потпуности усвојен.

„Ал Каида је решена да поново нападне Америку. Пошто опасност и даље вреба, наше обавештајне службе треба да имају неопходна оруђа за заустављање терориста”, рекао је Буш у редовном, недељном обраћању нацији путем радија.

Према његовим речима, предложени текст умањује та оруђа. „Због тога сам ставио вето”, рекао је амерички председник.

Izvor/Бета

Никола
08-03-08, 22:38
Једно је то што он у јавности каже, друго то што се уствари ради... Њихово једино средство борбе је сила...

Тара
09-03-08, 15:12
Само је јавно признао оно што се ради. Наравно да нико не сумња у методе испитивања које примењује ЦИА, без обзира на одобравања или не одобравања од стране Сената и јавности. Овај пут уз јавну подршку Буша. Ко каже да је шпанска инквизиција нестала у средњем веку...

Младен
09-03-08, 15:57
Само је јавно признао оно што се ради. Наравно да нико не сумња у методе испитивања које примењује ЦИА, без обзира на одобравања или не одобравања од стране Сената и јавности. Овај пут уз јавну подршку Буша. Ко каже да је шпанска инквизиција нестала у средњем веку...

Шпанска инквизиција је бар судила и јеврејима и муслиманима, а ова служи истима.

Тара
09-03-08, 18:42
Нисам била довољно прецизна кад сам помињала шпанску инквизицију, мислила сам на методе којима су се служили.
А што се тиче службе, њихов бог је зелена новчаница а сви они који је поседују у енормним количинама су њихови господари.

Љотићевка
09-03-08, 19:06
Нисам била довољно прецизна кад сам помињала шпанску инквизицију, мислила сам на методе којима су се служили.
А што се тиче службе, њихов бог је зелена новчаница а сви они који је поседују у енормним количинама су њихови господари.

Страшно... а да се према њиховим војницима (читај: терористима са скупом опремом) заробљеним ради испитивања, неко опходи на сличан начин, цео свет би брујао и говорио како је та друга страна варварска и ко зна шта још...