PDA

View Full Version : Шта тренутно читате?

bogsvarog
18-04-08, 15:17
Воља за Моћ - Ф.Ниче
При крају сам овог капиталног дела једног од највећих мислилаца :)

Па `ајде да видимо шта други читају на овом форуму или које штиво препоручују...

Младен
19-04-08, 00:37
Никако да завршим: ''Четнички покрет у Краљевини Србији'', одлично штиво за све који се баве четништвом до 1918.

Алекса
19-04-08, 02:11
Младене, да немаш случајно електронску верзију ове књиге? Такође бих замолио за једну помоћ - не би било лоше поставити овакву врсту литературе на форум, попут дела Станислава Кракова о четништву, или томе слично. Лепо би било имати српску библиотеку овде на форуму.

Младен
19-04-08, 02:18
Немам, ја сам је наручио преко сајта ''Погледа''(једна од 2-3 књиге које тамо заиста вреде). Од старих четника имам нешто слика и неколико текстова. Што се Кракова тиче, имам пар одломака, али сам чуо да је рађен репринт његовог ''Пламена четништва'' пре неколико година. Препоручујем и мемоаре војводе Василија Трбића: ''Мемоари, казивања и доживљаји војводе велешког'', ГИП Култура 1996. Има још пар књига које обрађују ту тему, не могу сада свих да се сетим.

bogsvarog
24-04-08, 20:50
Trenutno čitam Golgota i Vaskrs Srbije 1914-1918 u dva toma:

"....U tom kritičnom vremenu dođe na front bataljon od 1.300 kaplara-đaka i kaplare-akademce unaprediÅ¡e za potporučnike, te ovi mladići popuniÅ¡e stareÅ¡inski kadar pukova i malo podigoÅ¡e opali moral. Polazak u boj kaplara-djaka, borbeni duh i požrtvovanje "pokolenja za pesmu stvorenog" opevao je dr St. Zagorčić u pesmi "Đačka Četa":

Gorda, smela, Bogovima slična,
Kao kita najlepšeg cveta,
Hrabra, silna, ponosna i dična,
Za boj spremna, stoji đačka četa.

Vedra čela zorom obasjana,
Srca plaha u grudima biju,
Svakom čitaÅ¡ s oka nasmejana
Da je slatko mreti za SRBIJU.

I dok sviće s krÅ¡nog Ljubotena
Zora novih pregnuća i nada,
Grmnu pesma četa postrojena,
Da zadrhta bedem Carskog Grada:

Otadžbino krvlju pokapana,
Naša slavo, naš srpski ponose,
Evo, tebi deca razdragana
Mladost svoju na žrtvenik nose..."

Младен
25-04-08, 14:37
Trenutno čitam Golgota i Vaskrs Srbije 1914-1918 u dva toma:

"....U tom kritičnom vremenu dođe na front bataljon od 1.300 kaplara-đaka i kaplare-akademce unaprediše za potporučnike, te ovi mladići popuniše starešinski kadar pukova i malo podigoše opali moral. Polazak u boj kaplara-djaka, borbeni duh i požrtvovanje "pokolenja za pesmu stvorenog" opevao je dr St. Zagorčić u pesmi "Đačka Četa":

Gorda, smela, Bogovima slična,
Kao kita najlepšeg cveta,
Hrabra, silna, ponosna i dična,
Za boj spremna, stoji đačka četa.

Vedra čela zorom obasjana,
Srca plaha u grudima biju,
Svakom čitaš s oka nasmejana
Da je slatko mreti za SRBIJU.

I dok sviće s kršnog Ljubotena
Zora novih pregnuća i nada,
Grmnu pesma četa postrojena,
Da zadrhta bedem Carskog Grada:

Otadžbino krvlju pokapana,
Naša slavo, naš srpski ponose,
Evo, tebi deca razdragana
Mladost svoju na žrtvenik nose..."

Добра књига, читао сам пре једно 2 године. Добра је и ''Први светски рат - Србија и Црна Гора''

Алекса
25-04-08, 16:30
Почео сам да читам Алфреда Розенберга, министра окупираних територија, и његову књигу "Myth of the 20th Century". Књига је доступна у пдф формату на овом сајту: http://www.archive.org/index.php

The Myth of the 20th Century
(Mythus des XX. Jahrhunderts)
An Evaluation of the Spiritual-Intellectual Confrontations of Our Age
by Alfred Rosenberg

http://z.about.com/d/history1900s/1/0/3/F/rosenberg2.jpg

An inspired and endowed seer.A fountainhead of fundamental precepts in the field of human history, religion, and cultural philosophy, almost overwhelming in magnitude. The Myth is the Myth of the Blood, which, under the sign of the Swastika, released the World Revolution. It is the Awakening of the Soul of the Race, which, after a period of long slumber, victoriously put an End to Racial Chaos.

Book I: The Conflict of Values
Chapter I. Race and Race Soul
Chapter II. Love and Honour
Chapter III. Mysticism and Action

Book II: Nature of Germanic Art
Chapter I. Racial Aesthetics
Chapter II. Love and Honour
Chapter III. Personality and Style
Chapter IV. The Aesthetic Will

Book III: The Coming Reich
Chapter I. Myth and Type
Chapter II. The State and the Sexes
Chapter III. Folk and State
Chapter IV. Nordic German Law
Chapter V. Church and School
Chapter VI. A New System of State
Chapter VII. The Essential Unity

Још увек сам на самом почетку, али за сада делује сјајно. Написана двадесетих година, и дан данас једно од најелитнијих НС публикација "оног" времена. Препоручујем свима.

"Race is soul from within" - Alfred Rosenberg

Живана
27-04-08, 22:26
"Race is soul from within"
Kako bi preveo u duhu našeg jezika?

Младен
27-04-08, 23:29
Kako bi preveo u duhu našeg jezika?

Раса је душа, сама по себи. ;)

Алекса
28-04-08, 02:32
Гледам сад нешто што сам написао у претходном посту... Измењао сам ја овде ред речи у реченици, и направио грешку. Ево целог пасуса:

However, the values of the racial soul, which stand as driving forces behind this new image of the world, have not yet become a living consciousness. Soul means race seen from within. And, conversely, race is the external side of a soul. To awaken the racial soul to life means to recognise its highest value, and, under its dominance, to allot to other values their organic position in the State, in art, and in religion. That is the task of our century; to create a new human type out of a new view of life. And for this, courage is needed; courage of each single individual, courage of the entire generation growing up, indeed of many following generations. For chaos has never been mastered by those without courage, and a world has never been built by cowards. Whoever wishes to go forward, must therefore also burn bridges behind him. Whoever sets out on a great journey, must leave old household goods behind. Whoever strives for what is highest, must turn his back on what is lesser. And to all doubts and questions the new man of the coming great German Reich knows only one answer: I alone will triumph!

Дакле, како Розенберг каже, душа представља расу гледано изнутра; док је, супротно, раса екстерна манифестација душе, односно њена физичка манифестација.

Заиста, заиста лепо. :)

До 1937, књига је била продата у око 500 000 примерака, а до четрдесетих, продато је милион примерака књига "Мит 20-ог века".

Pobuna
03-05-08, 13:19
Тренутно читам "Сага о уметности" од Е.Х.Гомбриха..Препоручујем свима који се занимају за историју уметности..

Basileus
03-05-08, 17:50
David Duke - My Awakening. Словачки превод.

bogsvarog
03-05-08, 20:25
David Duke - My Awakening. Словачки превод.Читао сам га у деловима на енглеском језику.Није ми проблем да читам на енглеском, него ми то иде мало спорије јер користим још увек речник за поједине речи (кхм учио сам руски језик у школи).Много лакше би било када би се ово дело нашло на српском или хрватском.:cheers:

bogsvarog
06-06-08, 09:33
Из мога живота - Димитрије Љотић

Филип
06-06-08, 10:32
Тренутно Пророци Новца Кућа Ротшилда, то су заправо две књиге од по 600 страна које је написао неки јеврејин уз њихову сагласност тј. потпис Барона Ротшилда.

Књиге покушавају да умање њихов утицај бар онај негативан и да их прикажу у великом стилу,наравно књиге су писане за јевреје.Знам да не би требало читати њихову литературу али ми је интересантно да их видим из другог угла.Аутор покушава да прикаже Ротшилде из правог јеврјског гледишта,пише о њиховом мучеништву,трпљењу шиканирања у јеврејској улицу од хришћана-наравно пре него што су се обогатили.Помагању јеврејских заједница и борби за јеврејски статус у шта наравно не сумљам и сличних ционистичких особина.

Интересантно ми је што њихову декаденцију уопште не крију већ узимају за врлину ствари као што је инцест који је правило број један у њиховој династији. Сам оснивач породице Мајер имао је девентесторо деце са рођаком а и сам умрао је од неизлечивих хемороида као последица инцеста.

semberac
06-06-08, 13:18
Vodka, Boris Starling, o ruskoj mafiji tokom 90':D

Младен
07-06-08, 21:01
Василије Ђерић - Неколико питања из етнографије Старе Србије и Маћедоније, а паралелно и Цвијићево ,,Балканско полуострво - Основи антропогеографије''

Кнез Данило II
10-06-08, 00:22
Бивши Срби, Слободан Јарчевић

Хајдук
16-06-08, 17:20
Анатомија глобалистичког смрада од Драгана Филиповића Фиће. Бившег високог функционера државне безбедности. Иначе књига је препуна информацијама о глобализму у свету и код нас а највише је посветио пажњу НВО у Србији. Пошто му је то дуже време био задатак. Иначе говори и о томе како је покушала државна безбедност да убије Џорџа Сороша. Добро би било да пре него што прочитате ову књигу прочитате комитет 300. Иначе садашња БИА већ дуже време трага за бившим припадником:D па су чак долазили и на промоцију књиге у нади да ће се појавити:rofl:

sumska vila
11-08-08, 20:46
A.T.Фоменко "Математички поглед на историју"

Предлажем је сваком ко има времена....јер отвара неограничени број питања, даје неочекиване одговоре...

bogsvarog
11-08-08, 23:35
Ilustrovana istorija sveta, I-IV / stručni redaktor jugoslovenskog izdanja Slobodan DuÅ¡anić -

Prvi tom/Stari svet

Drugi tom/Srednji vek i renesansa

Treći tom/Svet u ekspanziji

Tom četiri/Savremeni svet

MRKELA
11-08-08, 23:46
David Duke - My Awakening. Словачки превод.

То би овавезно свако морао да прочита.

MRKELA
11-08-08, 23:48
Набавио сам "Сабране песме" 1 и 2 Љубомира Симовића. Свима их препоручујем, Симовић је одличан песник.

NS_omladina_kg
12-08-08, 00:05
"Tajna drustva - vladari sveta" Nik Harding

Младен
12-08-08, 00:30
Момчило Селић - Страва

Кнез Данило II
22-08-08, 18:46
Бошко Н. Костић-За историју наших дана

Не знам да лис те читали ову књигу, мени је дао друг, не знам да ли постоји интернет издање, али књига говори о раду Милана Недића, Љотића, а писац је био један од сарадника Димитрија Љотића, у књизи су описане завере и злочини комуниста, Усташа, Мађара, Бугара, о стању под окупацијом, борбама СДК, СДС, СГС против комуниста, и тежњи да се смањи одмазда која је косила српско становништва. Па обједињавање националних снага, и борба против партизана-комуниста, затим о деловању савезника, Совјета, однос њихов са националистима у Србији… Јако занимљива књига, са сликама, документима… Све је истина, и показује да су највеће зло били комунисти, да су равни Усташама, Арнаутима…

simeonsrb
23-08-08, 21:02
Ja vam preporucujem Kremansko prorocanstvo ili ako neko nije gledao film nek procita knjigu Noz

Војвода Стреља
23-08-08, 23:53
Тренутно читам: Данко Поповић ''Књига о Милутину''.

Препоручујем све од Момира Крсмановића. У његовим, књигама можете прочитати много о страдању Срба у Босни за време Другог светског рата, а и за време Отаџбинског рата.

http://www.momir-krsmanovic.com/index.html

ili ako neko nije gledao film nek procita knjigu Noz
И ко је гледао филм, нек прочита књигу, јер је књига много боља од филма.

Basileus
24-08-08, 20:30
Милан А. Фотић - Изгубљени пут
Књига о 27-мом марту. Објављено у емиграцији 1960. год.

semberac
25-08-08, 14:56
Vodka-Boris Starling:coolgleamA:

-буђење-
30-09-08, 01:37
Јован Дучић - Верујем у Бога и Српство

SerbianWhiteEagle
30-09-08, 13:19
Др Рихард Вајкарт - Од Дарвина до Хитлера.
Аутор је у принципу тешки либерал, али у књизи има доста занимљивих цитата.

Кнез Данило II
30-09-08, 14:30
Под шестокраком звездом-Георгије Павловић

Алекса
30-09-08, 18:00
Др Рихард Вајкарт - Од Дарвина до Хитлера.
Аутор је у принципу тешки либерал, али у књизи има доста занимљивих цитата.

Има. Књига је, са неким изузецима, сјајна. Препоручујем свима који се занимају за развитак теорије еугенике и социјаног-дарвинизма.

bogsvarog
02-10-08, 19:54
Захваљујући самом аутору, тренутно читам "Екстремна исповест" од Владимира Максимовића :)

(слободно преузимање (http://rapidshare.com/files/150319572/VLADA___1045___1050___1057___1058___1056___1045___ 1052___1053___1040____1048___1057___1055___1054___ .html))

Кнез Данило II
02-10-08, 20:15
Ево ја сам данас узео књигу од друга коју смо већ помињали
Ричард Вајкарт-Од Дарвина до Хитлера

Pobuna
07-10-08, 12:59
По други пут читам 1984 од Орвела,невероватно како је човек прорекао будућност у коју свет полако клизи..

Младен
31-10-08, 21:08
Петар Мартиновић Бајица - Милан Недић

Спиридон Гопчевић - Стара Србија и Македонија

Србска надмоћ(приредио Владимир Максимовић)...

Оно што се накуповало на сајму :)

Филип
31-10-08, 21:18
Захваљујући самом аутору, тренутно читам "Екстремна исповест" од Владимира Максимовића :)

(слободно преузимање (http://rapidshare.com/files/150319572/VLADA___1045___1050___1057___1058___1056___1045___ 1052___1053___1040____1048___1057___1055___1054___ .html))

По мени изузетно дело,излази из шаблона класичне националистичке литературе,и мислим да је и ово мало еротике баш заслужно за то.

Алекса
31-10-08, 21:42
По мени изузетно дело,излази из шаблона класичне националистичке литературе,и мислим да је и ово мало еротике баш заслужно за то.

Ако изузмемо неке... врло "неприкладне" (за нас националсте) тврдње...:rolleyes:

Спиридон Гопчевић - Стара Србија и Македонија

Србска надмоћ(приредио Владимир Максимовић)...

Оно што се накуповало на сајму

И ја сам купио Мартиновићеву књигу о Недићу. Узео сам и Калајићев "Кодекс соларног реда" (којим сам се одушевио, биће га вала и овде), "Словенске веде" од Асова, "Велесову књигу", и једну малу књижицу о Добровољцима из 1966.

Криво ми је што нисам имао више пара кад сам наишао на дело Хорстенауа "Од Хитлера до Павелића"... али биће други пут, има још сајмова.

Филип
31-10-08, 21:48
Ако изузмемо неке... врло "неприкладне" (за нас националсте) тврдње...:rolleyes:

.
Јесте мало са црнкињом претерао.

Basileus
31-10-08, 22:38
Ево ја сам данас узео књигу од друга коју смо већ помињали
Ричард Вајкарт-Од Дарвина до Хитлера

Сетио сам се пре неки дан ове ваше дискусије око ове књиге. Видео сам је у продаји на улици једног јужног српског града за само 100 динара. Али је на жалост продавац био циганин, тако да нема ништа од књиге, ваљда неки следећи пут.
Јел можеш нешто више о тој књизи да напишеш овде. Јел вредна куповине?

Ја тренутно читам Nuremberg: The Last Battle од Дејвида Ирвинга

Младен
01-11-08, 00:27
Јел можеш нешто више о тој књизи да напишеш овде. Јел вредна куповине?

Како да не. Аутор је био Недићев савременик, официр СДС(мајор), али истовремено и обавештајни официр ЈВУО за област Македоније и југоисточне Србије. Говори доста о расту комунизма у предратној Југославији, Недићевом животу пре '41, али и везама које је имао са Дражом и заједничких акција које су спроводили. Све у свему вредна куповине:cheers:

Расен777
01-11-08, 14:16
[...] Узео сам и Калајићев "Кодекс соларног реда" (којим сам се одушевио, биће га вала и овде), [...]Поздрављам иницијативу! Ја имам да завршим нешто што сам већ започео што се тиче обраде електронских књига, па ако ти не почнеш ускоро, мог'о би' ја то одрадити. Крајње је вријеме да вјерују Драгоша Калајића буде доступан заинтересованим појединцима и на Интернету, а не да га Жиди продају за грдне паре по антикварницама. :smash:

Тренутно читам: Бал Гангадхар Тилак - Арктичка прадомовина Веда, што је Скинета поставила на једној теми. :cheers:

Hiperborejski Vuk
05-11-08, 15:52
I ja sam skoro procitao Kalajicev Kodeks Solarnog Reda. Izvaredno!

A trenutno citam ''Protiv modernog Sveta'', Mark Sedzvik.

Расен777
30-11-08, 22:39
Прво бих желео да се захвалим Алекси на обради Калајићевог Кодекса. :cheers: I ja sam skoro procitao Kalajicev Kodeks Solarnog Reda. Izvaredno!

A trenutno citam ''Protiv modernog Sveta'', Mark Sedzvik.Можда би те интересовала ова (http://www.tradicio.org/english/marksedgwick.html) критика.

Српкиња
02-12-08, 20:54
Ал знате можда где могу да нађем књигу Горана Давидовића-Случај национални строј?.. :) И каква је књига..?

Српски добровољ
02-12-08, 21:24
Ал знате можда где могу да нађем књигу Горана Давидовића-Случај национални строј?.. :)

http://www.art-natron.com/knjige/index.php?izbor=1&uslov=34&velika=knjiga.jpg

Аркона
02-12-08, 21:29
...или у Новом Саду код уличних продаваца новина ;)

Српкиња
02-12-08, 21:48
Ок.. хвала!.. Ипак ћу да је наручим, пошто је Нови Сад далеко.. :)
Мада, не знам како ћу због родитеља..

Алекса
08-12-08, 20:48
Читам тренутно Петра Мартиновића и његову књигу о Недићу. Мука да ухвати човека када чита о неким стварима... До танчина је описана трагедија из 1941. године, па ето кога интересује Дражина улога у том периоду, може сасвим лепо да се информише из те књиге.:(

Сјајно дело, препоручујем свима.

Младен
09-12-08, 10:40
Живот једног краља - Мемоари Петра II Карађорђевића

Српкиња
11-12-08, 11:28
http://www.art-natron.com/knjige/index.php?izbor=1&uslov=34&velika=knjiga.jpg

За колико стиже књига? Јер ја је наручила пре недељу дана, она још није стигла.. Ако зна неко..

bogsvarog
11-12-08, 23:48
За колико стиже књига? Јер ја је наручила пре недељу дана, она још није стигла.. Ако зна неко..

Trebalo bi posle par dana da stigne....
Na Goranovom sajtu mislim da jos uvek mozes naruciti knjigu, od viska glava ne boli:)
http://www.gorandavidovic.com/index.php?option=com_contact&Itemid=3

Младен
15-02-09, 17:50
Ноел Малколм - Историја Босне

Спремам се да одговорим на пласирање лажи из ове књиге.

Расен777
18-02-09, 10:45
Ноел Малколм - Историја Босне

Спремам се да одговорим на пласирање лажи из ове књиге.
Свака част. :cheers:

Иначе, тренутно читам Хосе Ортега И Гасет - Побуна маса.

Весели пламичак
24-02-09, 12:39
Задње је било, Записи из мртвог дома, Ф, М, Достојевског... Углавном затворске приче, туга и досада у сибиру.

Хајдук
24-02-09, 16:23
Човек који је уздрмао Трећи Рајх од Бранка Китановића, књига је о чувеном Руском обавештајцу Николају Кузњецову и његовим подвизима у Украјини. Свакако једна од бољих књига.
Пре тога сам читао досије Луна књига о нашој шпијунки која је преко рата у РСК захваљујући својим способностима шпијунирала и Енглеску и касније давала податке из Брисела да би на крају завршила у Ираку и даље радећи за антиглобалисте а сво време у њиховим редовима.

Филип
24-02-09, 21:32
Данас сам почео читати од др Реље Новаковића "Србија од 7. до 12. века",књигу је Алекса поставио на теми о аутохотној школи.
На први мах делује као интересантно штиво,међутим оно што примећујем да аутор такође заступа тезу о доласку Срба на Балкан и већ на самом почетку књиге даје до знања као да тај део и њему баш није јасан.

Basileus
28-02-09, 13:31
Рудолфов извештај - Стручни рад о техничким и хемијским аспектима гасних комора у Аушвицу. Занимљива књига, мада су неки пасуси о хемијским анализама и графови теже разумљиви за неког ко има само основно знање у хемији.

bogsvarog
28-02-09, 14:55
Тренутно читам ''Сунце - старешина словенског народа''. Књигу можете наручити преко сајта: www.svevlad.org.yu по цени од 450 дин.

Basileus
28-06-09, 00:34
Пре неколико минута сам завршио са читањем Ловца од Вилијема Лутера Пирса. Овде је један интересантан пасус о улози цркве у увођењу идеје мултикултурализма у друштву.

The churches, however, were easily the most vociferous of the boosters of the race-mixers. Right down the line, from the primitive charismatics of backwoods Fundamentalism to the blandest of Unitarians and the trendiest of Episcopalians, they roared out their approval of miscegenation and their solidarity with its practitioners. There were memorial vigils almost daily, for one or another of the couples he had shot, by groups of ministers and priests on the Capitol steps. If there were any Christian groups which were not marching in lockstep with the others, it was only one or two of the smaller Eastern Orthodox churches, whose congregations consisted mostly of aging refugees from eastern Europe.
овде (http://www.resist.com/Hunter.pdf) је пдф фајл са књигом на енглеском

Почетак књиге ми није био нешто претерано интересантан, али приближно од друге четвртине добија прича на занимљивости. Оно ште је најважније је да Пирс кроз разговоре главних актера објашњава идеологију белог национализма и Националне Алијансе.

Филип
28-06-09, 21:18
Тренутно од Дучића читам Грофа Саву Владиславића.

Стршљен
25-02-10, 22:11
При крају сам књиге Блицфриѕ од Свен Хасела
Морам вам рећи да је његово штиво одлично говори о његовом искуству у 27 панцер диви3ији. у овој књиѕи говори о напредовању Немачких снага на комунистичку Русију