PDA

View Full Version : A za fizičare, Grand Production!

Noc dugih nozeva
12-04-08, 22:17
Učenici osnovnih škola koji su prošlog vikenda učestvovali na Republičkom takmičenju iz fizike, kao nagradu za rezultate koje su postigli dobili su ce-de sa snimkom koncerta pevača "Grand produkcije"!

Zadatke je radilo 270 đaka iz cele Srbije, koji su uglavnom bili iznenađeni i ljuti kada su videli poklone, prenose Novosti.

"Bili smo stvarno u čudu, jer nam je potpuno neverovatno da je neko pomislio da decu koja su talentovana za prirodne nauke uopšte zanima ta vrsta muzike", priča majka V. L.

"Moj sin je šesti razred i osvojio je drugo mesto, a za taj uspeh je dobio samo diplomu i taj skandalozni ce-de. To je veoma loša poruka i ne podstiče decu da vežbaju i da se trude ako njihov rad niko ne ceni", dodaje majka ovog učenika.

Organizator takmičenja na kojem su učestvovali najtalentovaniji osnovci je Društvo fizičara Srbije, a učenici su radili testove u beogradskoj OŠ "Milan Đ. Milićević".

Profesor dr Ilija Savić, potpredsednik Društva fizičara Srbije, tvrdi da ne zna šta su đaci dobili.

"Možda je to bila greška, jer nas škole domaćini ne konsultuju oko izbora poklona. Moraćemo ubuduće da proveravamo ko i šta deli pobednicima, jer očigledno ponekad ne nađu pravu meru", kaže Savić.

Professor dodaje da organizacija takmičenja nije laka, a da je postignut i napredak u ocenjivanju, jer đaci zadatke rade na duplom papiru sa indigom, pa kopiju urađenog testa ponesu kući.

Tako su izbegnute malverzacije, a postoji i niz postupaka da učenik može da se žali na ocene komisije.

U Ministarstvu prosvete i sporta kažu da oni učestvuju u organizaciji takmičenja, obezbeđuju regularnost, utvrđuju propozicije i spremaju testove, ali da Društvo fizičara bira pokrovitelje manifestacije.

"Jedan od sponzora bila je "Melos estrada" i to je bio njihov gest dobre volje". Podelili smo, takođe, knjige svoj deci još prvog dana takmičenja, tako da nije tačno da nisu dobili nagrade, objašnjava profesorka fizike u OŠ "Milan Đ. Milićević" Slađana Nikolić.

Novosti

Noc dugih nozeva
12-04-08, 22:19
Можда би на тај начин требало да стимулишемо децу да уче!
Ако буду одлични у школи, треба их водити у Гранд Шоу, или како се већ зове.

Наравно шалим се!

Родољуб
12-04-08, 23:10
Наравно шалим се!

Nemoj ti sad tu "Salim se" :D

Hoce decu da navuku na turbo dzihad.

Младен
13-04-08, 16:38
Боље да су добили по празан цд(што сам између осталог једном и добио на такмичењу :D) него ово смеће. Тачно да ученици на такмичењима, па и на републичком нивоу не добијају скоро ништа осим дипломе и сендвича(лично искуство), али боље и ништа него ово!

Весели пламичак
13-04-08, 17:10
To je u najmanju ruku podsticaj na naucno istrazivanje izdrzljivosti optickih uredjaja.

Inace naucni uspesi se slabo cene ovde... Omladina kooja postigne neki uspeh u sportu mnogo je vise materijalno i mediski propracena. Ne kazem da nebi trebalo ali ovi momci i devojke mnogo vise mogu da ucine za svoj narod nego dizac tegova recimo... E sad kad smo vec kod toga kako da te ljude zadrzimo ovde, ovo sigurno nije nacin.

Ili mozda jeste? Slusanje grand produkcije sprecava odliv mozgova. Odnosno odlivanje se ne preko granice vec kroz kanalizacijoni otvor.

Тара
13-04-08, 17:19
Ово је срамота!!!
Да ли смо ми у ствари свесни коме поверавамо своју децу на образовање и васпитање?!
Ако се овакве ствари дешавају на такмичењима, шта је онда са осталом, просечном децом? Чему су она изложена?!
Већ сам имала прилике да у више наврата чујем од деце да су учили ову или ону песму у школи која је све само не прикладна. Да ли трба да нагласим из ког миљеа је?!
А о томе шта деца доносе у школу а да учитељи и наставници не реагују или се праве слепи да не би видели, не вреди ни дискутовати.
Све у свему, морамо се борити за ментално здравље наше деце!

Владимир_СМ
13-04-08, 17:57
Ово је катастрофа..Како стимулишу децу да уче - ГРАНДОМ - страшно...Уместо са су покушали да их награде нечим паметним они им дају ЦД најгорих будала!

Pobuna
13-04-08, 20:03
Ne bih znao stvarno sta da napisem na ovo.Prvo sam smejao kad sam procitao ovu vest,a onda mi je doslo da placem...Kakve budale vode ove drzavu...strasno...

Весели пламичак
14-04-08, 09:55
Већ сам имала прилике да у више наврата чујем од деце да су учили ову или ону песму у школи која је све само не прикладна. Да ли трба да нагласим из ког миљеа је?!

Има и таквих песама које су наводно дела светске културе а уствари се ради о стварима ко што је отворени сатанизам. Шарл Бодлер и његово Литаније Сатани.

MRKELA
14-04-08, 20:53
Поред силне добре музике која постоји већина омладине се ложи на најнижи шкарт. Можда је смешно што цитирам чика Брку из "Ко то тамо пева" - али стварно тако видим ствари: све су то последице опште недисциплине и хаоса! А највеће проблеме настају управо у школи - установа која би требало да има образовну улогу. И ја сам учио срања у школи, којекакве будалаштине и чисте лажи (поготово на часовима историје), али срећан сам што нисам више ђак, да ме трују свим могућим отровима псеудодемократске тираније!

Младен
15-04-08, 10:47
Сад се сетих још једног догађаја: Код нас се, увек за Видовдан позову у општину сви ученици осн. и средњих школа који су освојили једно од прва 3 места на републичком такмичењу(или балканијаде и даље). Тако су пре две године, сви добили по ''Да Винчијев код'' од општине, поред свих нормалних књига, које су узгред биле и јефтиније.