View Full Version : Pusenje ili zdravlje?
Страхиња-Бан
08-03-08, 15:12
Duvan najprije djeluje na srce (kardio vaskularni sistem), izazivajuci njegov ubrzan I nepravilan rad. On, takode, dovodi do stezanja krvnih sudova, pa dugotrajno uzimanje velikih kolicina moze dovesti do srcanih oboljenja, koja se nekada mogu zavrsiti I smrcu, usred srcanog infarkta. Promjene se javljaju I na nivou centralnog nervnog sistema u vidu uznemirenosti, premora I nemira. Duvan takode, negativno djeluje na nasa pluca, dovodeci do promuklost, kaslja I stezanja bronhija. Ovde s posebno ugrozeni tzv. "pasivni pusaci", oni koji borave u zatvorenim prostorijama. Utvrdeno je da nikotin negativno utice na embrionalni razvoj I da se djete u majki pusacaradaju sa znatno nizom porodajnom tezinom nego djete majke nepusaca. Pusenje u periodu dojenja moze biti opasno jer se preko mlijeka uzimaju njegovi stetni derivati sto moze ugroziti zdravlje odojceta. Takode je dokazano da pusenje povecava rizik od raka pluca I drugih kancerogenih oboljenja.I pored svih zastrasujucih cinjenica o stetnom dejstvu duvana, njegovo konzumiranje dovodi do izvjesne prijatnosti upravo zbog brzog stimulativnog efekta na centralni nervni sistem. Medutim, ovi efekti su kratkotrajni jer ubrzo dolazi do depresije vitalnih organa sa izrazenim osjecanjem umora.
Znaci, ne dajte da vas duvan zavara. Ako ste umorni, on vas nece razbuditi, bolje odspavajte ili se prosetajte parkom u kome ima mnogo kiseonika.
Пушење или здравље?
Пушење наравно... :D
Па ја би изабрао здравље, али сад нема назад...
НЕ пушим... :)
Лаже... :rolleyes:
Лаже... :rolleyes:
Никола не спамуј и овде Побогу... :rolleyes: :p
Пушење наравно... :D
Па ја би изабрао здравље, али сад нема назад...
Ljudi prestaju sa nikotinskom zavisnoscu i sa 50 godina, de mi objasni kako onda za tebe nema nazad? Mozda zato jer nemas volju. Ali onda budi svjestan da nemas drugog izgovora osim slabosti tvoje licnosti.
Kao sto ni ja nemam drugog izgovora... :o
Naša Borba
08-03-08, 19:27
Не пушим .
Znate, kada obicnom covjeku nasih godina govorite o srcanim i mozdanim udarima ili o raku pluca necete nista postici jer takve stvari vazda djeluju predaleko i nemoguce za ocekivati.
Bolje je govoriti da pusaci smrde i da imaju zute zube.
To je mnogo djelotvornija taktika za odvikavanje
Ljudi prestaju sa nikotinskom zavisnoscu i sa 50 godina, de mi objasni kako onda za tebe nema nazad? Mozda zato jer nemas volju. Ali onda budi svjestan da nemas drugog izgovora osim slabosti tvoje licnosti.
Управо тако...:(
једноставно ми се не престаје...
да, да, како да не :D
видећеш ти млада дамо када се видимо, како се престаје :D
а сада ка кажем нешто другим младим дамама, да ли знате да ће те ви дојити отров. Да ли желите да ваше дете буде здраво?
увек за здрав живот, здраву децу, здраву нацију!
Не пушим већ две године, а отац ми је у 55-ој оставио ово зло.Ех сетио се тек сада.... :rolleyes:
увек за здрав живот, здраву децу, здраву нацију! УВЕК!
Не пушим већ две године, а отац ми је у 55-ој оставио ово зло.Ех сетио се тек сада.... :rolleyes:
УВЕК!
Мој је пар година раније :D хехе...
само је бацио паклицу на сто и рекао крај...ех кад би сви тако могли...
Кева и даље пљуга ко турчин... под девизом ''То ми је једино задовољство у животу'' :rolleyes:
а сада ка кажем нешто другим младим дамама, да ли знате да ће те ви дојити отров. Да ли желите да ваше дете буде здраво?
Тако Србкињице! Реци јој :D :D
Весели пламичак
10-03-08, 13:11
Evo sad cu i ja da govorim o stetnosti toga sto radim.
Pokusavam da to ne cinim kad nije neophodno. Tako da ako ima neko ko je uspeo da ostavi duvan neka nam objasni kako se to moze uciniti.
Pomozimo svojoj drzavi. Ne dozvolimo da se iz zdravstvenih fondova odliva novac na lecenje bolesti izazvanih nasom voljem.
Evo sad cu i ja da govorim o stetnosti toga sto radim.
Pokusavam da to ne cinim kad nije neophodno. Tako da ako ima neko ko je uspeo da ostavi duvan neka nam objasni kako se to moze uciniti.
Pomozimo svojoj drzavi. Ne dozvolimo da se iz zdravstvenih fondova odliva novac na lecenje bolesti izazvanih nasom voljem.
Најбољи начин...
Бациш паклу и кажеш себи нећу више... Одеш трчиш, теретана...
Праве последице престанка се виде тек после годину-две, јер тад плућа крену да се чисте од катрана и отрова, и онда креће права криза...
Не могу сви тако ''бациш паклу и крај'' ...Треба неки карактер за то...А не поседују то сви...
Потребно је исти број година да се плућа очисте колико си пушио...тако да годину две је релативно :)
Не могу сви тако ''бациш паклу и крај'' ...Треба неки карактер за то...А не поседују то сви...
Потребно је исти број година да се плућа очисте колико си пушио...тако да годину две је релативно :)
Да плућа почну да се чисте, не да се очисте... ;)
Добро добро :) свеједно...Многим људима који не пуше су плућа сје**** због дуванског дима који удишу скоро свуда...у диму има највише штетних супстанци...Пушачи не убијају само себе већ и остале у својој ближој околини...
Знаш да сам била престала. Или скоро престала. Али јбг, изговор за лоше ствари је увијек лако наћи... Али не брини, чим одлучим да желим дијете престајем са цигаретама... Колики год да сам зависник, нећу дозволити да своје дијете директно трујем, иако сам свјесна да моје дугогодишње тровање никотином може имати несагледиве последице на здравље мог будућег дјетета.
Али ако ћеш ти да ме одучиш тако лако - видимо се за који мјесец :D Са задовољством ћу да сносим све последице :p
Весели пламичак
11-03-08, 08:50
Бациш паклу и кажеш себи нећу више...
Следећег дана бих куповао нову паклу и жалио за баченим цигарама од јуче.
НЕ пушим, нити сам икад...
Пробао једном са 4 године, и једва живу главу извукао :D
Моји су док сам одрастао били прави пушачи, друштво око мене исто, али никад нисам добио жељу да пушим... Ако ни један други разлог не можете да смислите зашто да престанете да пушите, само се сетите да ви лично плаћате своју смрт :)
Не верујем да ћу икад и пробати то, јер ми је деда умро од рака грла и стварно ми се не пролази кроз то кроз шта је он прошао... Једино сам обећао куму да ћемо да попушимо по томпус (тј. колико будем могао) кад магистрирамо, али то је сасвим друга прича :)
Tреба ли вам још разлога да не пушите?:)
Ево вам пар:
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44084000/jpg/_44084706_lungdisease.jpg
http://kidshealth.org/teen/drug_alcohol/tobacco/images_58379/1088439702291.lungs.jpg
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44084000/jpg/_44084707_painful.jpg
Само ме занима кога ћете ви да одгајате и васпитавате кад умрете од глупости коју сте сами финансирали :)
Весели пламичак
11-03-08, 16:13
Пробао једном са 4 године, и једва живу главу извукао
Sta se konkretno dogodilo?
Dajte cigaretu cigancetu kad vas lepo zamoli mozda mu se desi nesto slicno.
Sta se konkretno dogodilo?
Dajte cigaretu cigancetu kad vas lepo zamoli mozda mu se desi nesto slicno.
Па умало се нисам удавио од дима :)
А за ове не верујем да ће то да се деси, ипак имају искуство :D
мада није лоше и дати им целу паклу, помажеш пре свега себи, а и држави :p:D
НЕ пушим, нити сам икад...
Пробао једном са 4 године, и једва живу главу извукао :D
Моји су док сам одрастао били прави пушачи, друштво око мене исто, али никад нисам добио жељу да пушим... Ако ни један други разлог не можете да смислите зашто да престанете да пушите, само се сетите да ви лично плаћате своју смрт :)
Не верујем да ћу икад и пробати то, јер ми је деда умро од рака грла и стварно ми се не пролази кроз то кроз шта је он прошао... Једино сам обећао куму да ћемо да попушимо по томпус (тј. колико будем могао) кад магистрирамо, али то је сасвим друга прича :)
видиш и код мене је иста прича...мени је деда умро од рака плућа исто због цигарета...Немам намеру да пролазим кроз то и да моја фамилија пролази кроз то...
И Србине свака част на сликама...већину сам већ видела..тј све сем оне последње...аууу...
Весели пламичак
11-03-08, 22:30
Ajde one prve dve nisu jezive toliko... To je negde unutra pa se ne vidi ali ova zadnja je heavy
Ajde one prve dve nisu jezive toliko... To je negde unutra pa se ne vidi ali ova zadnja je heavy
Баш то...оно је нешто унутар... ово последње...је страшно...
Смањио на минимум... Ускоро престајем... :cheers:
Пробао једном са 4 године, и једва живу главу извукао
Ја сам са 5 год, кашљао сам после тога цео дан :)
Ко пуши тај здравље руши!
Ја не пушим и ако су другари покушали да ме навуку, али без успеха :)
Ћале је још у армији оставио цигаре, рекао ми да је после доста звака купово.
Весели пламичак
21-03-08, 08:13
Смањио на минимум... Ускоро престајем... :cheers:
Prestanes da kupujes paklu. pocnes da se grebes, onda ce da pocnu svi da te napusavaju zbog tog pa ce ti se i to smuciti i onda ces prestati...
Prestanes da kupujes paklu. pocnes da se grebes, onda ce da pocnu svi da te napusavaju zbog tog pa ce ti se i to smuciti i onda ces prestati...
То и радим... ;)
Ипак, још једна лоша ствар јесте како избећи пасивно пушење? :sifone:Сви у нашој околини пуше цигарете, па колико год покушали да избегавамо такве ситуације, некада смо принуђени. У породици имам страственог пушача а такође на радном месту просторија је свакодневно пуна дима на ме често пеку очи и осећам да ми то веома шкоди. Ипак, менталитет и свест људи о овом пороку и штетном утицају је превише мален, те на крају непушачи испадају чудаци и безобзирни, уместо да је обрнуто. Наравно, много је и пушача који су свесни и самим тим имају жељу и настоје смањити и престати! Само напред!
Зато и постоје просторије за пушаче, којих се нико не придржава... Није ни чудо...
Весели пламичак
22-03-08, 11:15
Kad smo vec kod ovakvih rasprava o stanju zdravlja, evo ovde mozete proveriti u kakvom ste stanju...
http://www.justsayhi.com/bb/cadaver
Neko se setio da procenjuje stanje zdravlja na taj nacin sto ce odrediti vrednost vaseg lesa...
Congratulations, your dead body is worth $4850!
Doesn't that make you feel great?
хехехе :D:D
Весели пламичак
23-03-08, 17:07
Congratulations, your dead body is worth $4675!
Congratulations, your dead body is worth $3205!
Таман да платим сахрану :D
Таман да платим сахрану :D
Чега? :D :D
Па ковчега, очигледно мене неће бити у њему :)
Па ковчега, очигледно мене неће бити у њему :)
Таман купиш неки фенси...скупо дрво, плиш унутра... :D и нарикаче наравно...
Congratulations, your dead body is worth $4825!
Glupost.
ЈА сам за сад најскупља хехе...
Где живиш? :D:D:D
Рећи ћу ти ја... :D
Ајде, делимо кинту на пола... :D
Ајде, делимо кинту на пола... :D
Може... Договорено... :coolgleamA:
http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2008/03/funny-pictures-black-cat-money-murder-contract.jpg
:D :D :D
Прво: Мали не знаш где живим :D додуше врло је лако сазнати :rofl:
Друго: Слика је генијална! :D:D:D
Треће: ја сам под директном заштитом Босс-а :coolgleamA:
Прво: Мали не знаш где живим :D додуше врло је лако сазнати :rofl:
Друго: Слика је генијална! :D:D:D
Треће: ја сам под директном заштитом Босс-а :coolgleamA:
Мала, знам где живиш, рекла си ми једном приликом... :p:p:p
Јесам ли? :confused: ма...кажем ти...то је тако лако сазнати...хехе...Опуштено...
Прекините да спамујете! ццц
И ако вас занима њена адреса, обратите се Босс-у!:coolgleamA::mad::boxing:
И ако вас занима њена адреса, обратите се Босс-у!:coolgleamA::mad::boxing:
Само Босс има право на моје личне податке, и на ширење истих како он сматра за сходно :coolgleamA::coolgleamA:
И доста спама! Три четири сад! :D
Таман купиш неки фенси...скупо дрво, плиш унутра... и нарикаче наравно...
Аха :) још сону плај стајшн унутра 5.1 озвучење :) јој има болесних људи.
И ако вас занима њена адреса, обратите се Босс-у!
Скинета ти неки макро??? :D
И доста спама! Три четири сад! :D
Не могу да вјерујем шта читам.... :D:D:D
Скинета ти неки макро??? :D
:rofl:
Не могу да вјерујем шта читам.... :D:D:D
:rofl:
хехехе....НЕ верујеш а? немој ја тебе да подсећам на неке твоје постове друкарског карактера :p:p:boxing::biggrinjester:
А што се Скинете тиче...наравно! Босс је све и свја...хахах...па и макро! :rofl:
полако може ова тема да се затвара...
Или да се преименује у: првих пар страна добра, остало рандом спам...
Поново почео да пушим... :D
А цигаре? :D
Ти то из личног искуства.... :rofl:
Никола стварно је лепо и витешки од тебе што си покушао да нас вратиш на праву тему али не иде :D хехех...
Никола стварно је лепо и витешки од тебе што си покушао да нас вратиш на праву тему али не иде :D хехех...
Тужна истина... Али нисам пушио 2 дана, читава 2 дана...:blush5:
Тужна истина... Али нисам пушио 2 дана, читава 2 дана...:blush5:
Читава...вау..дивим ти се...
ајде нек ти је са срећом ;)
Читава...вау..дивим ти се...
ајде нек ти је са срећом ;)
Хвала... :cheers:
хехехе....НЕ верујеш а? немој ја тебе да подсећам на неке твоје постове друкарског карактера :p:p:boxing::biggrinjester:
Pa ocito se pokazalo ispravnim sto ne vjerujem... :) I da, za cistocu srpskih foruma... Drukara sa ponosom... Cak sam i sebe izdavala :rofl::D
Pa ocito se pokazalo ispravnim sto ne vjerujem... :) I da, za cistocu srpskih foruma... Drukara sa ponosom... Cak sam i sebe izdavala :rofl::D
Прави Црнорукац:D
ne konzumiram cigarete a narocito mi smetaju neke sklonosti pusaca, recimo u bn kaficima svi puse i guse goste koji ne puse dimom,tu mogu da stradaju i deca, ljudi puse po kucama a taj dim deca moraju udisu, duvaju ti dim cigarete u lice i misle da je to sasvim normalno, posto ne konzumiram cigarete pocinjem se osecati kao gradjanin drugog reda:rolleyes:
NS_omladina_kg
29-05-08, 00:49
семберац, деца пушача најчешће постану пушачи, ево ја сам на пример са 13,5 година почео да купујем цигарете. А ти боље да се осећаш као грађанин првог реда што не пушиш, незнаш шта пропушташ. :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.