PDA

View Full Version : Година коју је појела Џеј-Кеј

Бата
21-01-11, 22:22
ЏЕЈ-КЕЈ баца Србију под штиклу.
Својим реским ударцима растура све конзервативно и националистичко што дође на дохват оштрог косира њених колумни. О фејсбуку да не причамо.
Храбро и без остатка ставља се на страну угњетене геј-популације. Одушевљена геј-популација оличена у угледном удружењу “Loud & Queer” јој додељује годишњу награду за подршку геј популацији. Свечана академија тим поводом одржана је у престижном клубу “Havana”. У беседи приликом примања угледног признања ЏЕЈ-КЕЈ је изјавила да је ове године академија андерграунд, али ће догодине бити свенародна фешта. Док се то не догоди, дала је тврду веру, она ће шиљбочити на мртвој стражи очувања геј-правица.
ЏЕЈ-КЕЈ пише књигу.
ЏЕЈ-КЕЈ је одбила да учествује у такмичењу за „Оскара-популарности“ у категорији „фолк-музике“, јер се тај жанр не може довољно презирати колико заслужује. Само неко музички необразован и нестручан може да уврсти Јеленин рад у фолк категорију. Поготово за годину у којој је Јелена промовисала ултрамодерни електро-поп звук.
ЏЕЈ-КЕЈ повраћа на сам помен „патриотизма“.
Религију презире. Воли и диви се Чеди Јовановићу. Љуби га.
Када се довољно изгради, биће политичарка.
Ваљда у очајној немоћи, гледајући управо ову сјајну звезду како се уздиже изнад нас, М. Бећковић је написао:

Нема нам спаса
Док се ложимо на славски колач
Небеско царства
(sic)
Еп & гусле
(Sic Sic)
И сличан бљак и bull shit
Тзв Свети Сава
Немој молим те
Још и то
Нећи да будем на тако лошем трипу
Његош Обилић
Принцип и већ како се зову
Сви ти килери
Убице
Нацоши и варвари
Ма дај
Fuckin
Зло ми је од тога
То није мој бизнис
Србадијо сиши
Жглавни га
Get a job
(Није John случајно Walker)
Ћирилица
Марш бре
Воздра
Матица српска
Никад чуо/ла
Не откидам на фуш
Треш/шуфт
Шуферице/шлемове
Митове/легенде
Јефтине флоскуле
И сав тај ex и ретро
Deep shit
Etc etc etc
Јее
Какве будале
То ме изритми

Па ко је такву не би волео?!
Дефинитивно, њени идеолошки и морално-политички ставови је промовишу у неприкосновену диву звука двадесетпрвог века.
MTV плаче за њом! Зашто је више не намоле да репрезентује Србију на „Евро-сонгу“?
Фасцинирани блогери Б92 је топло препоручују као идеал за идентификацију дечацима и девојчицама. ЏЕЈ-КЕЈ је поп-икона која жртвама транзиције нуди идеалан модел. Уместо да прихвати патријархални образац смерних удавача, Јелена Карлеуша практично реализује феминистичку доктрину женске субјективности: она је самастална, еманципована, пуног чекмеџета и, што је најважније, далеко од сваког националног аутизма.
Куд ћете више? Шта може боље?
Кад се, међутим, суочите са њеном биографијом и њеним радом, не можете видети ни чути ништа сем фуш треш/шуфт и крештање.
Ова другосрбијанска ченгија, силиконски Коча Поповић, изритмљени музички надреалиста, управо је протопип свега чега се наша освешћена, проеуропска, урбаносувремена елита наводно грози.
Довољно је споменути њене романсе са извесним контроверзним бизнисменом из срамних деведесетих, пок. Г. Чандом ( док му није стигла катул-бутулија) и млађахним К., док није морао тетки по лек. О музичком опусу нека суде психијатри и стручњаци за плагијате, те електричари високог напона.
Ако шире погледамо, онда можемо слободно констатовати да је на Б92 бачена прва будла на сто, те да су тамо остали непревазиђени рекорди у подригивању и прдењу. Хероји ових „ријалитија“ су управо „урбани ликови“ по модли „круга двојке“. И у свим другим дисциплинама простачења, тешко да имају конкуренције. Узмите за пример само како пишу новинари „е-новина“ или „Слободне Војводине“...итд.

Српска елита је уништавана док није уништена. Ови што су их заменили и сад се шире престоним српским градом хвалишући се да су „граџани“ даље од сплава и техеранског јодловања не могу. Таква им генетика. Зато ће ЏЕЈ-КЕЈ бити министар иностраних дела. Бољу рибу за тај посао они немају.

Круела
22-01-11, 14:20
Дефинитивно, њени идеолошки и морално-политички ставови је промовишу у неприкосновену диву звука двадесетпрвог века.
MTV плаче за њом! Зашто је више не намоле да репрезентује Србију на „Евро-сонгу“?
Фасцинирани блогери Б92 је топло препоручују као идеал за идентификацију дечацима и девојчицама. ЏЕЈ-КЕЈ је поп-икона која жртвама транзиције нуди идеалан модел. Уместо да прихвати патријархални образац смерних удавача, Јелена Карлеуша практично реализује феминистичку доктрину женске субјективности: она је самастална, еманципована, пуног чекмеџета и, што је најважније, далеко од сваког националног аутизма.

ЈК је особа за жаљење, она је жена толико искомпексирана и своје комплексе крије тако што глуми супериорност. Ако неким случајем верује у све оно што прича о себи, онда је она тешко болесна и само је тако треба гледати, као тешког болесника коме је потребна емпатија. Заправо, верујем да је она тешко несрећна и да све што ради, ради зато да би прекрила то своје стање...мада такви су најгори...они који су несрећни и незадовољни, е онда они постају сујетни и зли, свете се другима, ништа им није свето, газе по свима...
Мени је заправо драго што се она онаква каква је, повезује за такозваним лгбт организацијама, ЛДП-ом (то ми је посебно било драго када су пљуштале емоције између ње и дотичне странке), што пљује по нацији свему што је конзервативно, морално, што пљује по цркви...јер било би зло и наопако да је супротно...да она онаква каква је подржава ове што данас пљује, а да пљује ове којима се данас шлихта. Шта би онда то говорило о нама? Тако да, нека пљује, нека пише колумне, нека пише књигу (под условом да се држи својих 6 падежа)...нека снима песме, за које ја стварно не знам ко слуша...али ајде...ако она каже да је дива и да је много битна, да је српска Леди Гага (сподоба као и она, која скреће пажњу на себе и тако зарађује новац)...није проблем...може и да прође и она лобања на њеној глави као модни детаљ (питам се само колико ли је одрао стилиста за тако нешто). Можда смо сви ми затуцани и ретроградни па не разумемо њено уметничко изражавање...или је треба пустити да догура до свог зенита лудила и глупости, после неће имати где, може да прође само као пропали изразито ружан транвестит!
Једино је несрећа то што чак постоје девојке којима је она идол (далеко било)...е ту би ја родитеље тих девојака казнила...где су они били када су им ћерке одрастале...нема оправдања, па чак ни тешка материјална ситуација и лудило у којем живимо...за децу се мора имати времена.
Сачувај нас боже таквих идола као што је пластична ЈК!

Бата
22-01-11, 22:28
Занимљиво је да си изабрала да цитираш цитат. Наиме, те реченице сам пренео из коментара блогера Б92 и само мало преформулисао. И ту и јесте поента: групација људи која "турбо-фолк" (који ја, иначе, не волим), поистовећује са "мрачним деведесетим", "велико-српским злочинима" и "крађом беле технике", намах мења "музички укус", чим је певаљка прилагодила свој идеолошки "дискурс" владајућем усташоидном лудилу. Тако смо добили ситуацију да је нпр. Цеца и даље певајуће зло, а Карлеуша "одличан модел за идентификацију девојчицама (и дечацима)"(???)
Ја сам хтео указати да је оваква болесна матрица психолошког реаговања информативном и пропагандном дресуром метастазирала у нашем народу, посебно код градске популације. Исти проблем имамо и у филмској "уметности", литератури, школству, па редом даље... Све ваља и све је оправдано или бар, подношљиво, ако је "проеуропски". Супротно, ни бакин пекмез не ваља и "бљак" је, ако га је бака направила од шљиве Пожегаче. У коначном скору имамо стабилну диктатуру, у којој шквадра гелиптера уз помоћ преторијанске гарде у виду ордије жандарма релаксирано гази рају. Још само да почнемо да им шетамо опаке па ћемо постићи жељене "цивилизацијске стандарде".
Да се направи преокрет, нужна је изворна српска интелектуална елита, а ње нема или се посакривала по буџацима, што би значило исто - да је нема. Док се наши интелектуалци не извуку из мишјих рупа, по цену ризика да буду хапшени или да изгубе своје ситне синекуре, народ је тешко покренути из чамотиње.

Круела
22-01-11, 23:19
Ја сам хтео указати да је оваква болесна матрица психолошког реаговања информативном и пропагандном дресуром метастазирала у нашем народу, посебно код градске популације. Исти проблем имамо и у филмској "уметности", литератури, школству, па редом даље... Све ваља и све је оправдано или бар, подношљиво, ако је "проеуропски". Супротно, ни бакин пекмез не ваља и "бљак" је, ако га је бака направила од шљиве Пожегаче.

Разумела сам ја у потпуности шта сте или си (не знам да ли да персирам или не) хтео да кажеш и то је оно што ме излуђује и што се усваја на велико. Многи "Нови системи вредности" су се прогурали агресивном медијском пропагандом! Сада им је супер и Јеца коју су стављали у исти кош са осталим фолкерима, јер је Јеца прогледала, Јеца се еманциповала, Јеца се преко ноћи продуховила, Јеца је ту да нам буде модел јер у потпуности дела по свим "европским стандардима". Мрзим телевизију! Хвала богу па је и такорећи и не гледам...али шта је са осталима...

Да се направи преокрет, нужна је изворна српска интелектуална елита, а ње нема или се посакривала по буџацима, што би значило исто - да је нема. Док се наши интелектуалци не извуку из мишјих рупа, по цену ризика да буду хапшени или да изгубе своје ситне синекуре, народ је тешко покренути из чамотиње.

Ма каква елита...ње нема поодавно...нама су елита разноразне сподобе којима човек чак не зна ни занимање, шта су, ко су, која је њихова улога уопште...
Бојим се да се наши интелектуалци неће скоро покренути јер су и они као и овај народ упали у чамотињу, па је питање ко ће сад њих извући из чамотиње...знам, знам, звучи песимистички, али тако је...:(

Дејан М.
25-01-11, 11:14
Ма каква елита...ње нема поодавно...нама су елита разноразне сподобе којима човек чак не зна ни занимање, шта су, ко су, која је њихова улога уопште...
Бојим се да се наши интелектуалци неће скоро покренути јер су и они као и овај народ упали у чамотињу, па је питање ко ће сад њих извући из чамотиње...знам, знам, звучи песимистички, али тако је...:(

Неко је једном рекао да у Србији данас и не постоји елита. Нажалост, хтели ми то да прихватимо или не, припадници будуће српске елите ће бити управо деца данашњих ,,европејаца,, сумњивих ликова бизнисмена, па и деца већ поменуте ,,ДИВЕ,,. Једино ће они имати новца да својој деци омогуће скупо школовање и образовање. Њихова деца су елита будуће Србије. Њихова деца ће бити ти чији ће се глас и мишљење уважавати. Нажалост, ти будући српски интелектуалци, свесни окружења из ког потичу и свесни система вредности који им је омогућио да дођу ту где су и буду оно што су, имаће обавезу да то своје окружење и те системе вредности бране и одржавају. Као што нас је 90их година предводила елита формирана у комунизму, са свим тековинама Сутјеске, Неретве, Дрвара, ,,пасјег гробља,, и Зиданог моста, ова будућа српска елита наставиће да нас води истим путем у нациоални, морални и духовни суноврат.
Нажалост ова све извеснија будућност је наш највећи проблем.
А Џеј Кеј? Њена биографија све говори. Она само мало више наплаћује.

Игорски
25-01-11, 15:56
bJPTUtw27ig
http://img521.imageshack.us/img521/8255/vukdlakumenja57007.jpg (http://img521.imageshack.us/i/vukdlakumenja57007.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Бата
25-01-11, 16:04
Извини Игорски, ја, стипса, при избору "пакета", изабрао спору (јевтинију) варијанту, па ми црн екран.
Но, с обзиром да ми се деца претећи примичу, јера не могу квалитетно фејзбуковати, канда ћу ресетовати концепцију.
У сваком случају, поздрав, и, ЗА БОГА МИЛОГА...
ЧИТАМО СЕ!!!