PDA

View Full Version : Холандска породица депортована из Србиј&

Werwolf
22-12-10, 20:57
Holanđanin iz Srbije deportovan u svoju zemlju!

Holanđanin Gojcen Dahan (50), koji je sa suprugom Anitom i troje maloletne dece doÅ¡ao da živi u Pirot, deportovan je u Holandiju na osnovu poternice Interpola koju je pod optužbama da je kidnapovao rođenu decu raspisala država Holandija
s
Anita i Gojcen Dahan došli sa troje dece u Pirot
Porodična drama... Anita i Gojcen Dahan doÅ¡li sa troje dece u Pirot

Porodica iz Holandije u Pirot je doÅ¡la zbog toga Å¡to je smatrala da će u Srbiji obezbediti mnogo bolje Å¡kolovanje za svoju decu, koja su u Holandiji proglaÅ¡ena autističnom i po njihovom zakonu morala su da pohađaju specijalne ustanove.

Gojcen i Anita smatraju da su, baš naprotiv, njihova deca nadarena i zbog toga su se i doselili u Srbiju jer su smatrali da je naš obrazovni sistem daleko bolji od njihovog. Ubrzo nakon dolaska, Gojcen je uhapšen, a pre nekoliko dana i deportovan u Holandiju.

- Optužbe su gnusne i potpuno netačne. Gojcen je divan suprug i joÅ¡ bolji otac naÅ¡oj deci Ezgou (9), Ajkou (8) i dvogodiÅ¡njoj Aniti. Ezgo je krenuo i u lokalnu Å¡kolu, odlično se uklopio. Kako sada stvari stoje, hoće i mene i decu da deportuju za Holandiju. Sigurna sam da će Gojcen da dokaže nevinost jer je to jedina istina. Napisala sam i knjigu o svemu Å¡to smo preživeli i o svim mukama koje smo proÅ¡li zbog hapÅ¡enja supruga sa kojim sam se i venčala u pirotskom zatvoru, a planirali smo i da se venčamo u pravoslavnoj crkvi - kaže Gojcenova supruga Anita za Press.

(A. Ć.)
izvor PRESS

Čitao sam o ovoj holandskoj porodici i ranije. StraÅ¡no je to Å¡to im se događa. NaÅ¡a vlast nije želela da im pomogne. Izgleda da jadni ni ne znaju gde su doÅ¡li.

Домаћин
29-03-11, 20:18
Изручење породице по Интерполовој потерници

http://www.blic.rs/data/images/2011-03-28/129515_regpirot_f.jpg?ver=1301339708

Холанђанка депортована из Пирота са троје малолетне деце

ПИРОТ - Холандска држављанка Анита Дахан (34) депортована је заједно са троје деце - Езганом (10), Ајком (9) и Адајом у Холандију, три месеца после депортовања њеног мужа Гојцена Дахана (51). Они су живели у Пироту, а депортовани су на основу потернице коју је Холандија расписала преко Интерпола под оптужбама да је Гојцен киднаповао своју деце.
Драган Јанковић, њихов кум са венчања, у пиротском затвору каже да је Гојцен после 110 дана проведених у затвору депортован у Холандију, а на потерници се налазила и Анита.

- Он је тада тражио хитну депортацију да би све то што се дешава с њима објаснио у Холандији. За Аниту је тада одобрена такозвана спора депортација, пошто је мајка троје малолетне деце о којима брине. Све то је трајало непуна четири месеца - каже Јанковић. Са Гојценом и Анитом у кући надомак Пирота живео је и Гојценов отац Андреј (78).

Написала књигу

Анита је о свему што им се дешавало протекле три године и о проблемима које су имали са образовним системом Холандије написала књигу на холандском језику “Зато овако вели Господ”, која је преведена и на српски језик.

- За њим није била расписана потерница. Дошао је недавно његов син из првог брака тврдећи да о њему наводно нико не брине и да има сина који живи у Холандији. Он је одбијао да пође са холандским властима, али је на крају морао да оде. Андреј је с њима живео, а пре две године су направили уговор да Гојцен и Анита брину о њему.

Кад се све то дешавало, поднели смо и захтев да Анита добије политички азил. Сви су депортовани, мада су, како смо сазнали, холандски суд и центар за социјални рад одлучили да се обустави деложација деце. Анита и деца су се одрекли холандског држављанства и они су грађани Србије.
Све те документе смо предали нашим органима. Они су ипак депортовани у року до три дана - каже Јанковић, додајући да се нада да ће брачни пар Дахан у судском процесу у Холандији доказати да су невини и да ће се брзо вратити у Пирот.

Породица Дахан је у јуну прошле године дошла да живи у Пироту. Купили су кући и виноград у викенд насељу надомак Пирота. Ту су намеравали да живе, а синови су кренули и у школу. Гојцен је у пиротском затвору провео више од три месеца, а крајем септембра прошле године су се по одобрењу Вишег суда у Пироту венчали у затвору.

Гојцен се после депортовања налази у затвору близу Амстердама и чека судски процес. Анита је тада остала да живи са децом у Пироту, а с њима је живео и Гојценов отац Андреј.

Даханови су у више наврата понављали су дошли у Србију јер је образовни систем другачији него у Европи. Сматрају “да је у Србији бољи образовни систем, да су њихова деца надарена, а не аутистична како су их прогласили у Холандији, где је требало да похађају специјалну школу”.

- Гојцен је депортован у Холандију, а ја сам остала сама са децом да се борим за правду и истину. То је био једини начин да се тај процес заврши и да у Холандији Гојцен објасни да није крив и да није киднаповао децу. Гојцен је диван супруг и још бољи отац нашој деци. Синови су ишли овде у школу и одлично су се уклопили. Сигурна сам да ће Гојцен да докаже невиност јер је то једина истина. Веома нам је тешко да живимо без њега - причала је својевремено за наш лист Анита.

Даханови су говорили да желе да живе у Пироту, а планирали су и да се баве пчеларством и да чувају нешто од стоке. Анита је планирала да отвори и радњу за продају робе, попут секенд хенда и рибљи ресторан. Њихов кум верује да ће се они брзо вратити и наставити живот у Пироту.

пише: Зоран ПанићИзвор - Блиц, Инфо НСП

Werwolf
30-03-11, 13:31
Kao Å¡to sam rekao nisu znali jadni gde su doÅ¡li. Srbija je najlepÅ¡a zemlja na svetu, sve srpske zemlje su najlepÅ¡e na svetu. Ta priroda privlači ljude ali pta vredi kad imamo takvu vlast. Sad će tu decu u dom a roditelej u ludnicu ili zatvor. To je zapadna demokratija.