View Full Version : IZBORNI KUKASTI KRSTOVI
Мајор Баук
09-04-08, 19:06
Izvor BETA
Novi Sad 09.04.2008 Vojvođanski ombudsman i LDP osudili su isticanje crne zastave sa kukastim krstom i parolom netrpeljivosti prema Romima na zgradi Rektorata novosadskog univerziteta.
Kako se navodi u sapštenju za javnost iz Kancelarije ombudsmana Petra Teofilovića, taj "skandalozan događaj" desio se juče, na Svetski dan Roma. "To nas upućuje na to da je na delu otvoreni rasizam i fašizam, što u multietničkoj sredini kakva je Vojvodina može da izazove nesagledive posledice", naveo je Teofilović.
On je ocenio da osnovano može da se sumnja da su i dan i lokacija za postavljanje zastave sa svastikom namerno odabrani.
Teofilović je pozvao nadležne državne organe da što pre otkriju i pravdi privedu počinioce ovog dela, kao i da obaveste javnost o preduzetim merama, kako bi se ovakvi i slični slučajevi širenja nacionalne, verske i rasne netrpeljivosti u budućnosti izbegli.
I Liberalno-demokratska partija najoštrije je osudila isticanje crne fašističke zastave na zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu i zatražila od nadležnih da pronađu počinioce.
"Sa žaljenjem konstatujemo da ovaj incident nije neočekivan i da mu je doprinela pasivnost svih onih koji nisu pravovremeno reagovali na dosadašnje izlive fašizma u Novom Sadu", navodi se u saopštenju LDP-a.
Napravite paralelu...vest od pre vise od godinu dana
Preteće grafite pisao na svojoj kući?
BAČ - 24. januar 2007. Pretprošle noći u Bačkom Novom Selu ispisani su grafiti preteće sadržine na pedesetak kuća, a na nekoliko i kukasti krstovi. Policija je privela Ermina K. (32) za koga se osnovano sumnja da je pisao grafite i sa krivičnom prijavom predala ga istražnom sudiji.
Jedan od najupadljivijih grafita, „Balijo, umri“, ispisan je najkrupnijim slovima s dvorišne strane kuće familije K. u Ribarskoj ulici. Ermin K. rekao je za „Blic“ da se to dogodilo dok je on bio u centru sela sa društvom, a kod kuće nije bilo nikoga. Kod njegove kuće zatekli smo i Milana Boškića koji kaže da baš sad njegov otac pokušava da skine svastiku sa svoje fasade. Da uteši Ermina došao je i ribar Jovan Boškić, kao i druge komšije.
Međutim, policija je samo nekoliko sati kasnije utvrdila da je tobožnja žrtva koja je izazvala i saučešće svojih suseda Ermin K. - jedini osumnjičeni.
Ovaj nemio događaj uneo je zabrinutost u mnoge kuće u ovom selu sa većinskim bošnjačkim stanovništvom sa kojim decenijama žive složno Srbi, Mađari, Hrvati i ostali. Nacrtani kukasti krstovi, pogrde kao „Izdajice“, „Balije, marš napolje“, „Turci u Tursku“ i slične parole, ispisane su plavim sprejom. Kod Boškića u Ulici Josifa Pančića 29 domaćin kuće Brane moraće ponovo da malteriše fasadu i sav je van sebe.
- Da crtaju kukasti krst meni, koji sam stradao baš od kukastih krstova. Ko se igra sa mnom tako surovo? Pa nikome nikad nisam nažao ništa učinio. Ovo je van pameti - kaže Brane Boškić.
Novoselci nerado komentarišu ovaj događaj i ne skrivaju zabrinutost. Smatraju da je rezultat poslednjih parlamentarnih izbora (u ovom selu 325 glasova osvojio DS, 222 SRS i 80 DSS) nekoga ražestio i da je krenuo da napravi veliku smutnju.
Fikret Delić smatra da je ovo čin pojedinca, „nekog smutljivca koji bi da uživa u nevoljama ljudi, a ne neke stranke, i ne bi da predupredi svojim izjavom istragu“.
NACISTIČKA ZASTAVA NA UNIVERZITETU 09.04.2008.
17:23 - Policija je potvrdila da traga za nepoznatom osobom koja je juče na nedovrÅ¡enu zgradu Rektorata postavila zastavu sa kukastim krstom i parolom "Smrt Romima".
Rektorka Univerziteta Radmila Marinković Nedučin izjavila je Blicu da nije isključeno da je ta zgrada namerno odabrana, jer Novosadski univerzitet svojim programima podržava brojne aktivnosti u koje je uključena romska nacionalna zajednica.
Na Univerzitetu trenutno studira oko 120 romskih studenata, od kojih većina prima stipendije i besplatno boravi u domovima.
Pokrajinski ombudsman osudio je isticanje crne zastave sa kukastim krstom i parolom netrpeljivosti prema Romima. Navodi se da posebno zabrinjava činjenica da se ovaj skandalozan događaj desio na Svetski dan Roma, Å¡to upućuje na to da je na delu otvoreni rasizam i faÅ¡izam, Å¡to u multietničkoj sredini kakva je Vojvodine može da izazove nesagledive posledice.
Pokrajinski ombudsman poziva nadležne državne organe da Å¡to pre otkriju i privedu pravdi učinioce ovog dela, kao i da obaveste javnost o preduzetim merama kako bi se slučajevi Å¡irenja nacionalne, verske i rasne netrpeljivosti u budućnosti izbegli. (021)
Чисто сумњам у све ово јер је вест објавила радио станица 021 која је позната по Лажима и Провокацијама! Па циганчине имају бесплатно школовање, смештај, храну,не полажу пријемне за упис на факс (срећа за сада их је мало али....), па има много бесних СРБА због тога али такве заставе су они сами сашили да би још нешто извукли за џабе! :mad:
У Индији их нико не би узнемиравао!Према томе радо би их Српски народ спонзорисао да купе карту у једном правцу до Њу Делхија :smash:
Noc dugih nozeva
09-04-08, 19:53
Зар је стварно могуће да не полажу пријемне за упис на факс?!?!?!
О, земљо моја јадна...
Страхиња-Бан
09-04-08, 20:01
1.Skrenuo bih pažnju na izvor, a izvor informacije je BETA.
2.Šef BETA za Vojvodinu je Dinko Gruhonjić
Misterija rešena
ENDE
P.S.
Pisao sam na latinici da bi i Dinko mogao da pročita da je provaljen
Тема је требало да се зове ПРЕДИЗБОРНA СВАСТИКА али добро је и овако. Ми свакако не знамо ко је поставио паролу на Ректорат и да ли је уопште до тога дошло. Ако је до тога заиста дошло, требале би нам додатне информације, на пример како та парола уствари изгледа у стварности? Пропагандисти, где вам је слика?
Затим нам треба информација на чему је истакнута парола и на који начин.
Тек онда би могли са сигурношћу да тврдимо да ли се Динко почео бавити и шнајдерајем и молерајем или је то дело неког озлојеђеног студента.
До тада се не бих бавио истрагом, има ко је за то плаћен...
Мајор Баук
09-04-08, 20:49
У недовршеној згради ректората (бивши клуб ГРАДИЛИШТЕ) на којој је постављена наведена застава припадници АФАНС-а су изболи ножем четворицу младића 09.11.2005 године. Овај злочин медијски је покривен кампањом против тзв. Националног строја. Један шамар покрио је вишеструки покушај убиства. Објективни извештач са лица места био је нико други него извештач Бете Бин Ахмет.
тема о овоме:http://www.gorandavidovic.com/forum/showthread.php?t=124
Зар је стварно могуће да не полажу пријемне за упис на факс?!?!?!
О, земљо моја јадна... Па наравно да не полажу.То се данас модерно каже "позитивна дискриминација". Схвати да живиш у окупираној Србији!
Тема је требало да се зове ПРЕДИЗБОРНA СВАСТИКА али добро је и овако. Ми свакако не знамо ко је поставио паролу на Ректорат и да ли је уопште до тога дошло. Ако је до тога заиста дошло, требале би нам додатне информације, на пример како та парола уствари изгледа у стварности? Пропагандисти, где вам је слика?
Затим нам треба информација на чему је истакнута парола и на који начин.
Тек онда би могли са сигурношћу да тврдимо да ли се Динко почео бавити и шнајдерајем и молерајем или је то дело неког озлојеђеног студента.
До тада се не бих бавио истрагом, има ко је за то плаћен... Немају шта да покажу. А што се лажне пропаганде тиче, па учили су од најбољих....
- Policija je potvrdila da traga za nepoznatom osobom koja je juče na nedovrÅ¡enu zgradu Rektorata postavila zastavu sa kukastim krstom i parolom "Smrt Romima".
До тада се не бих бавио истрагом, има ко је за то плаћен...
Онај одлични тим што је ухватио Шиптаре који су исписивали "Муерте Сербе" по српским храмовима?:rolleyes:
Па наравно да не полажу.
Zuckalo se ranije , pre 2-3 godine da je Ministar prosvete uveo to za srednje škole..RRomi imaju 30 poena na osnovu rasne pripadnosti, a za prijemni valjda treba 40 maximum..A dal je minimum 21 poen, zaboravila sam.
Srbčići nemaju nikakve privilegije..
Nisam čula za faksove, ali sve je moguće u vlasti demo(n)krata.
Ова вест се шири по "медијима", никако другачије него "питајте мог брата лажова".. Сабахудин, односно Бета.. затим радио 021.. Јел до сада неко јавио велико брату, пардон Ј92? Изгледа су они мало пажљивији са изношењем глупости и пласирањем неистина - да, знам контрадикторно је.. :rolleyes:
Преформулисаћу: изгледа да су они мало више упућени у то колико су глупо све то смислили. Мислила сам да су перфиднији? Превише је провидно, али заиста..
Шта да се ради, проваљени сте. ;)
Што би се рекло: Џабе сте кречили.. :iamwithstupid:
Мајор Баук
17-04-08, 13:38
Неписмени графит главна вест у Србији
http://blic.co.yu/vojvodina.php?id=38027
Две грешке у исписаној речи Сребреница
Subotica -- Republički ombudsman Saša Janković rekao je u Subotici, prilikom posete Zijadu Kujoviću, na čijoj kući je ispisan grafit mržnje, da su takvi postupci neprihvatljivi.
Na zidu Kujovićeve kuće u petak 11. aprila ispisan je grafit - "Nož, žica, Srebrenica - muslimani, marš iz Srbije!" Janković je u razgovoru sa Zijadom Kujovićem rekao da je došao kako bi izrazio solidarnost i da pošalje poruku da je govor mržnje u Srbiji neprihvatljiv.
"Ja sam dobio uveravanja od MUP-a da oni najintenzivnije moguće rade na rasvetljavanju ovog slučaja. Lokalna samouprava, grad Subotica, je već obezbedila sredstva i počinju radovi da se ova neprijatnost i ovaj govor mržnje na zidu izbrišu.Nadam se da ovakvih izolovanih slučajeva više neće biti i da će oni biti smanjivani, u interesu svih nas", kazao je zaštitnik građana.
Janković je ocenio da je strah porodice Kujović logičan.
"Sigurno da građani Srbije tek treba da ojačaju, da steknu puno poverenje u nadležne organe koji se bave sa ovim. Uvek ima izuzetaka, uvek ima neprofesionalnog ponašanja", kaže on.
"Na policiji i na svim drugim organima je da takve slučajeve u sopstvenim redovima menjaju, da na takve slučajeve reaguju. Siguran sam, odnosno jasno mi je da ne postoji visok stepen poverenja", rekao je republički ombudsman. B
Janković je sa Zijadom Kujovićem razgovarao gotovo čitav sat. Na Jankovićevo pitanje o ponašanju policije, Kujović nije želeo da precizira zbog čega je nezadovaljan, ukazujući da je u prošlosti imao neprijatnosti sa policijom i da ne želi ponovo da se nađe u takvoj situaciji.
Predsednik te opštine Geza Kučera obeća je ranije tokom jučerašnjeg dana da će grafit biti uklonjen o trošku lokalne samouprave. B92 17.04.08
Policija naredila da sam kreči zid
SUBOTICA - Palićanin Zijad Kujović (65) sa sinom Samirom morao je tri puta da kreči spoljašnji zid porodične kuće, u ulici Petefi Šandora 27, jer su nepoznati počinioci u noći između četvrtka i petka ispisali grafit mržnje dug osam metara. U petak ujutru, 11. aprila, zatekao je na zidu natpis „Nož, žica, Srebrenica - muslimani marš iz Srbije!“
- Bio sam šokiran. Za 65 godina života stekao sam prijatelje svih nacionalnosti i nikada nikome ništa nisam učinio nažao. Kada sam pozvao policiju, oni su me pitali zbog čega sam ih zvao i naredili mi da sam prekrečim natpis. Obratio sam se Helsinškom odboru za ljudska prava, i pokucaću na sva vrata nevladinih organizacija. Bolestan sam, invalid i star i ne mogu da shvatim ovakvo bahato ponašanje. Već treći dan krečim i tek sada se vide rezultati, pošto je bela cigla dobro upila boju. Ovo je nečuveno - ogorčen je Kujović.
On napominje da u Vojvodini živi više od 40 godina, da je uzoran građanim Palića i Subotice i da sa komšijama ima dobre odnose.
- Nikada nisam bio član nijedne partije, niti me je briga ko je na vlasti. Oduvek sam živeo skromno i nisam se nikome nametao. Pogodilo me je jako što me ovako bolesnog i starog, niko iz lokalne vlasti nije posetio da vidi ovu bruku na zidu. Ne tvrdim ja da je to napisao neki Mađar, ili Srbin, Bunjevac ili Hrvat, niti bilo ko, možda je baš Musliman. Ali, zar baš nikog u ovom gradu nije briga za građane kojima se na ovaj način preti? - pita se Zijad Kujović.
Lokalna samouprava do danas nije izdala nikakvo saopštenje povodom ispisivanja grafita na Kujovićevoj kući, a ni policija se nije oglasila tim povodom, dok je Helsinški odbor za ljudska prava juče u saopštenju osudio ponašanje subotičke policije prema Zijadu Kujoviću sa Palića.
Ta nevladina organizacija za zaštitu ljudskih prava takvo ponašanje policije okarakterisala je kao „očigledan izliv nacionalne i verske mržnje“.
Helsinški odbor je od predstavnika lokalne vlasti zatražio da odmah preduzmu mere za uklanjanje grafita sa kuće, a od predstavnika MUP-a da preduzmu sve mere radi pronalaženja i procesuiranja počinioca ovog dela. Blic 15.04.08
[SIZE="4"]
- Nikada nisam bio član nijedne partije, niti me je briga ko je na vlasti. Oduvek sam živeo skromno i nisam se nikome nametao. Pogodilo me je jako Å¡to me ovako bolesnog i starog, niko iz lokalne vlasti nije posetio da vidi ovu bruku na zidu. Ne tvrdim ja da je to napisao neki Mađar, ili Srbin, Bunjevac ili Hrvat, niti bilo ko, [B]možda je baÅ¡ Musliman. Ali, zar baÅ¡ nikog u ovom gradu nije briga za građane kojima se na ovaj način preti? - pita se Zijad Kujović.
Можда је баш Муслиман..Има служби које се професионално баве тиме- како направити "белај" и опањкати што више Србе..Листа је подугачка:mad:
С обзиром да је један од власника Блица контроверзни Хрват.. и да се то дешава преко Дунава, ја бих на врх листе осумњичених ставила оне којима то највише иде у прилог..
Страхиња-Бан
17-04-08, 22:47
http://www.fotorola.com/uploads/3b01ec67ee.jpg (http://www.fotorola.com/)
Ово Србин писао није.
Као прво, ми српски националисти не прихватамо да је било ножа и жице у Сребреници за муслимане, једина жица и нож који су тамо били осетили су Срби које су муслимани Насера Орића клали и убијали.
Динко Грухоњић је све глупљи и глупљи са својим намештеним аферама.
Мајор Баук
26-04-08, 08:20
Pretukli i zapalili mladića zato što ne "posti"
Kako se Queeria navukala na vest Blic-a
http://blog.b92.net/text/2852/Pretukli%20i%20zapalili%20mladi%C4%87a%20zato%20%C 5%A1to%20ne%20posti/
demanti posle tri dana
http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=39541
Prema prvoj verziji, mladić je te večeri krenuo kući kada ga je presrela grupa huligana i pitala da li „posti“, što se, navode u policiji, koristi u žargonu kada se neko odvikava od droge
Мајор Баук
14-06-08, 19:40
Samir Kujović - priveden
Subotička policija je juče odredila zadržavanje za Samira Kujovića ( 35 ) iz Subotice zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela lažno prijavljivanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti i krivično delo ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je preključe u jutarnjim časovima prijavio da je nad njim od strane nepoznatog počinioca pokušano ubistvo iz vatrenog oružja. Radom policijskih službenika Policijske uprave u Subotici utvrđeno je da se radi o lažnom prijavljivanju, te da je Samir pokušao da izvrši samoubistvo pištoljem koji je ilegalno posedovao.
Takođe, utvrđeno je da su Samir Kujović i njegov otac Zijad Kujović izvršili i krivična dela koja se odnose na pisanje grafita i bacanje molotovljevih koktela na porodičnu kuću, izvršena u ranijem periodu, te ih lažno prijavili. Kao razlog navedeno je traženje političkog azila u inostranstvu.
U toku prošle godine Samir K. je pucajući iz pištolja u dvorištu svoje porodične kuće pokušao da ubije Karolja S.H. zbog ranije neraščišćenih odnosa. Osumnjičeni Samir K. je saslušan u prostorijama Policijske uprave u Subotici, u prisustvu svog branioca i uz krivičnu prijavu biće priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Subotici.
Prema izjavama očevidaca koji su želeli da ostanu anonimni, Zijad Kujović važi za izuzetno prekog čoveka koji je u nekoliko navrata već zataškavao ispade svog sina. Komšije u velikom strahu od Z.K osim što je im je poznato da je Samir narkoman i da je već u nekoliko navrata pokušavao da izvrši samoubistvo spominju i izgubljenu parnicu Zijada K. od svoje prve supruge kojoj je dužan da isplati sumu od 60.000 evra. Takođe kako saznajemo iz istih izvora Samir je ranjen prilikom klasičnog «narkomanskog obračuna» jer od pre tri meseca nije isplatio dug od 700 evra. Kada od pretnji koje su mu upućivane od strane dilera nije mogao da funkcioniše, Samir K. se poslužio svojim poreklom kada je sam sebi na kuću napisao antimuslimanski grafit a potom na istu bacio i Molotovljev koktel, ne bi li dobio zaštitu policije.
Na sve ovo, za zaštitu porodice Kujović i njihov ostanak u Subotici pre samo mesec dana založile su se mnoge stranke , porodicu je posetio i pokrajinski ombudsman a reagovao je i Helsinški odbor.
Вести лажне, због тога наравно нико није одговарао, али је сврха испуњена... трубило се данима о "угроженим" циганима, о фашистима и свему што иде уз то. Ето то је моћ медија.
Вести лажне, због тога наравно нико није одговарао, али је сврха испуњена... трубило се данима о "угроженим" циганима, о фашистима и свему што иде уз то. Ето то је моћ медија.
Ovo je nažalost tačno. Od Gorana Davidovića su novinari bukvalno napravili monstruma. Samo da vidite šta su pisali za njega na sajtu radija 021 dan pre nego je bila čitana žalba na Vrhvnom sudu Srbije (VSS).
Evo prvo se javio neki razuman čovek koji je ovo napisao pa da vidite šta su drugi kazali:
Kalauz:
Ako VSS ne ponisti presudu napravice gresku jer kakvu su vrsili rasnu i nacionalnu mrznju ako su kazali prisutnima da su "jevrejske sluge". Pa nisu oni mislili na domace Jevreje nego na svetske mocnike, a pogledajte one koji su bili glavni 1999. kad su nas bombardovali - Madlin Olbrajt, Joska Fiser i jos nekolika iz SAD (narocito onaj sto se kezio kad se smejao dok su nama rusili mostove). Sada je Goran Davidovic kriv za sve pa ga je prozvao i predsednik unije Roma jer mu je neko u Beogradu isarao zid. Ujedno je isti pozvao i na neko nasilje. Ovom se slucaju daje prevelik publicitet kao da su bacali bombe na Filozofskom fakultetu, a ne samo upali na neku ne prijavljenu tribinu i udarili jedan samar za koji je doticni dobio zatvora od 45 dana. Nije Orvel dzabe kazao da ce fasizam nastati od onih koji se bore protiv njega.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.