PDA

View Full Version : Zeitgeist

Pobuna
08-04-08, 13:49
Da li je neko gledao ovaj film i kako vam se cini.
Ja licno ne znam sta da mislim o njemu,film je jako dobro uradjen medjutim nema nista u njemu sto vec nisam znao...

Живана
08-04-08, 15:58
Да, два пута за сада..
Застрашујуће ми је било детаљисање о Банци новчаних резерви..иако ми је познато као оквирна ствар, али у филму је разложено тако да ме језа хватала, посебно кад упоредим то све са Динкићевом активношћу у Србији.
Шаблон исти, а Србија мирна.

Pobuna
08-04-08, 17:11
Da to o bankama je zanimljivo medjutim kad dodje do detalja tesko mi je da razumem najbolje jer nemam prevod na filmu..Treba da nabavim ovih dana film sa prevodom pa da ga pogledam ponovo kako treba...

Весели пламичак
08-04-08, 21:11
Ако нађеш на нету, дај нам линк

Живана
09-04-08, 00:16
Meni doneo drug na DVD sa srpskim titlom, srećom..
Na netu nadjoh ovo, snalazite se za prevod..(ovde je predvidjen i srpski)

http://www.zeitgeistmovie.com/main.htm

Ipak, da kažem onima koji se još osećaju hrišćanima, da preskoče prvu četvrtinu filma..jer analizira se potpuno objektivno, odnosno sa nehrišćanske strane..Posle su banke, ID kartice , tajna društva i slične zastrašujuće stvari, posebno što je po planu predviđeno da već 2008. počne upotreba ID kartica koje kontroliše centralizovani kompjuter tvani "Zver" (666) kao i drugačija raspodela svetskih vlada..

Ovde je pregled you tjub klipova:
http://www.youtube.com/user/ZeitgeistMovie

Prevod naslova je inače DUH VREMENA.

Pobuna
09-04-08, 12:42
Zivana da li je moguce da mi na mail posaljes srpski prevod?Ako moze,kazi da ti posaljem mail na pp...

Тара
09-04-08, 12:46
Јуче сам скинула и филм и превод, може се наћи на titlovi.net.
А кога мрзи да претражује, ево му линк.
http://www.divx-titlovi.com/ZEITGEIST_DVDRIP_XVID_NAJPOTPUNIJI_PREVOD!-50529.aspx

Филм имате на торенту.

Тара
09-04-08, 17:37
Управо сам погледала филм. У принципу не доноси ништа ново, осим неких чињеница, посебно везаних за Централну Банку, бар што се мене тиче. Ко је дошао у додир са предметом Макроекономија, могао је на примеру економске историје САД да примети да су сваки пут ишли у рат кад би имали рецесије, које су изазвиване вештачки од стране банкара на челу са Рокфелерима и Ротшилдима.

Оно што је мени занимљиво је да је порез на приход у ствари измишљена катгорија која не постоји у америчком закону.
Догађаје од 11.септембара не бих коментарисала, јер су свакоме са и мало мозга сасвим били јасни од опочетка. Свиђа ми се како су их појаснили, веома једноставно, без превише компликовања, да свима буде разумљиво.
И наравно, опет неизбежна прича о биочиповима, која незаустављиво надире.

taxi011
14-04-08, 04:57
svi titlovi na netu nisu sinhronizovani ja imam dobar ako nekome treba
taxi.011@gmail.com

Расен777
19-04-08, 22:25
За тренутак ћу занемарити то што је филм екстремно анти-хришћански и што уз све изречене будалаштине почиње са некаквим тунелима и анимацијама уз психоделичну музику, као да се ради о хипнози.

За оне који нису гледали а имају намјеру, желео бих да разјасним неке ствари са онима што се одушевљавају истим, па да не губите вријеме.

Да ли се у филму и на једном месту спомињу Јевреји или јудео-масони? Не. Чак ни у назнакама као ,,тајна друштва'' или слично. Као неки завереници се представљају неки ,,зли банкари'', шта год то значило. Спомиње се нека светска влада, илити Нови светски поредак, међутим то ко га спроводи и за чије бабе брашно – не! (Гледао сам без превода, исправите ме ако грешим.)

Даље, да ли филм говори о томе да је расни сепаратизам нешто негативно? Да! На крају филма постоји сцена ђе су прказани клановци у негативном контексту са поруком да расна дискриминација никако није добра. Поред верске, сексуалне итд... Као да су га хипици режирали.

Да ли филм упоређује Адолфа Хитлера са Џорџом Бушом млађим? Да, повлаче се паралеле и наводе нас на закључак како су се и Хитлер и Буш залагали за исте ствари и били финансирани од истих људи, тј. Буш је још увек. Дакле, филм не говори да се неко некада ослободио или супротставио тим злим банкарима, односно тим саботерима који финансирају ратове и желе зло људима. Испада да све они контролишу. Од када? Филм нам то неће рећи, мада у једном тренутку спомиње период пред крај Првог светског рата као почетак активности тих злих банкара. Али пошто нас филм обавештава да су Хришћанство и све религије подметнути, можемо закључити да човечанство никада и није било слободно од неког утицаја, већ да је, напротив, било изложено манипулацијама од кад је гавран поцрнио. Од стране кога? Филм нам не даје одговор. Па није ли то баш његова сврха? Изгледа да је нешто друго у питању.

Да ли филм спомиње тзв. холокауст? Да, филм спомиње наводне јеврејске жртве у Другом светском рату. Интересантно, не спомиње се ни крвава бољшевичка револуција и огромне цифре недужно страдалих, али се спомињу јеврејске, наводне, жртве и зли нацисти. Бар је о црвеној револуцији било много доказа и књига о завјери ,,злих банкара'', међутим, творци филма нису нашли за сходно да ту тему обраде.

Искрен да будем, заборавио сам већину садржаја, али ако се дискусија буде развила погледаћу филм поново и детаљно га анализирати. Ономе коме ни до сад није јасно одакле вјетар дува, неће помоћи ни даље набрајање тако да бих извео свој закључак.

Филм служи, као што рекох на почетку поста, да уноси конфузију и пометњу. Филм има изразито дефетистички карактер и не даје нам ни у назнакама могућност на који се начин описано стање може промијенити. Ово је још један прљави пројекат.

Када истина испливава на видело, онај који је кривотвори ће на то реаговати прво игнорисањем, затим дискредитовањем онога који је разоткрива и промовише, а након тога искривљивањем, лажима, подметањем и очајничким покушајима оповргавања скрећући ствари по принципу држ'те лопова или фокусирањем на споредне ствари релативизујући и занемарујући суштину. Управо ово последње ради овај пропагандни пројекат. Непријатно ме је изненадило то што овај филм није прозрен од стране чланова овог портала.

Алекса
19-04-08, 22:39
Нисам гледао филм, али морам ти одговорити на један део твог поста:

Да ли се у филму и на једном месту спомињу Јевреји или јудео-масони? Не. Чак ни у назнакама као ,,тајна друштва'' или слично. Као неки завереници се представљају неки ,,зли банкари'', шта год то значило. Спомиње се нека светска влада, илити Нови светски поредак, међутим то ко га спроводи и за чије бабе брашно – не! (Гледао сам без превода, исправите ме ако грешим.)

Брате, у оваквом свету какав је данас, ја и поред најбоље воље, не могу замислити да се направи један филм, који ће бити приказиван по свим светским биоскопима, несметано, имати вишемилионски буџет, бити рекламиран по свим светским медијима, а који ће именовати Јевреје и Јеврејске ционисте као главне кривце увлачења Америке у ратове. Ево трудим се да замислим, али не могу.

С твојим размишљањем у осталом делу поста, ако је баш тако у филму, слажем се.

klan
17-05-08, 12:22
Da li je neko gledao ovaj film i kako vam se cini.
Ja licno ne znam sta da mislim o njemu,film je jako dobro uradjen medjutim nema nista u njemu sto vec nisam znao...

nije stvar u tome da se vidi na filmu to sto mi znamo vec trebaju da vide film oni koji neznaju i koi su zaslepljeni pogresnom ideologijom