PDA

View Full Version : КОДРЕАНУ-Мојим легионарима

Страхиња-Бан
06-04-08, 22:12
Велики узор и надахнуће свим националним револуционарима у Европи и свету је управо Кодреану. Читајте, учите и спремајте се за српску националну револуцију.
http://www.miscarea.net/Kornelije%20Kodreanu%20-%20Mojim%20legionarima.pdf

Младен
08-04-08, 10:45
Добар је. Примо де Ривера је такође одличан.

Родољуб
08-04-08, 20:38
Ovo je prva NS knjiga koju sam procitao, preporucujem!

Pobuna
09-04-08, 12:36
Jel ima neki link odakle moze da se direktno skine knjiga u pdf formatu..Na ovom linku koji je Strahinja ostavio samo je otvora..

bf_109_g6
10-04-08, 15:17
Jel ima neki link odakle moze da se direktno skine knjiga u pdf formatu..Na ovom linku koji je Strahinja ostavio samo je otvora..

vreme je da se upoznash sa magijom desnog klika ... ;)

Родољуб
11-04-08, 14:15
Ides desni klik na taj link i samo "Save Link As..." i samo lupis save :D

rogozub
29-05-08, 11:00
ако неможе вако как ти рече хеликс, може да се скине књига са сајта

њњњ.банепревоз.цом

пс. зар је Мојим легионарима НС књига? :/

Младен
29-05-08, 14:29
пс. зар је Мојим легионарима НС књига? :/

Ја бих рекао да није,има додуше неколико додирних тачака.

bogsvarog
02-06-08, 11:55
Књига је и сваком случају за препоруку сваком НС борцу иако има јако мало везе са НС идеологијом. Може доста тога корисног да се научи, мада се борба против жидова свакако променила. Били су и тада утицајни са својим банкама и "ушуром" , али и већина дневних новина је била под њиховом палицом (сада много много више). Занимљиво да се користе истим методама против националиста, истим клеветама! Књигу сам штампао о свом трошку и делио сваком заинтересованом.
Почивај у миру Корнелије Зелеа Кодреану! 88

ДИМИТРИЈЕ ЉОТИЋ И ГВОЗДЕНА ГАРДА:
http://www.czipm.org/kodreanu.html

:cheers:

MRKELA
02-06-08, 22:03
Кодреануу свака част, њему и његовој Гарди! Њих је уништила управо вера у реакционарну монархију! Краљ Карол други је одговоран за стрељање стотине легионара! Каква црна монархија, ко се још тим корумпираним хедонистима може клањати после свега што се догодило у историји?!
Ништа од њих добро није дошло, што даље од тих дебилчина! То је пут реакције а не револуције!

bogsvarog
26-05-09, 20:42
Део из књиге:

ПАР ЗАПАЖАЊА О ДЕМОКРАТИЈИ

На страницама, које следе, желим да изнесем неколико закључака из свог свакодневног искуства, на начин разумљив сваком младом легионару или раднику.

Ми живимо у демократском систему. Питам се, да ли је он добар? То још увек не знамо. Али једну ствар видимо: ми тачно знамо да један део већих и развијенијих европских народа одбацујетај систем и поставља неки нови. Зар су га они одбацили зато што им је одговарао? И други народи такође, чине снажне напоре да скину тај систем и замене га другим. Зашто? Зар је могуће да су сви они полудели? И да су само румунски политичари остали најмудрији људи на целом свету? У то баш и не могу да поверујем.

Наравно, они који су заменили демократију другим системом, имају за то своје разлоге. Али зашто ми да се замарамо туђим проблемима? Боље да се позабавимо својим евентуалним разлозима, који би нас приморали да одбацимо демократију као облик владавине. Ако за нас такви разлози не постоје, ако нама демократија одговара, онда треба да је задржимо, чак и ако је цела Европа одбаци.
Ипак, она није добра за нас из следећих разлога:

1.Демократија разбија јединство румунског народа, тако што га дели и подрива мржњу између подељених страна, а затим тако разједињен народ излаже нападима уједињеног блока јудејске моћи у тешком тренутку његове историје. Сам тај аргумент је толико озбиљан да би био довољан разлог за замену демократског система било којим другим, који би могао да гарантује наше јединство: што значи, наш живот; јер неслога подразумева пропаст.

2.Демократија претвара милионе Јевреја у румунске држављане, тако што их чини једнаким са Румунима и даје им једнака права у румунској држави. Једнакост? На основу чега? Ми овде живимо хиљадама година; обрађујемо ову земљу и бранимо је својом крвљу вековима. Зашто онда да будемо једнаки са онима, који су ту једва 100, 10 или 5 година? Када се погледа у прошлост, ми смо били ти који смо створили ову државу. Када се погледа у будућност, ми Румуни сносимо сву историјску одговорност за опстанак Велике Румуније; они немају никакве везе са тим. Како Јевреји да буду одговорни пред историјом за нестанак румунске државе? И да сумирамо: они нису једнаки са нама у погледу рада, жртвовања и борбе, која је створила ову државу, нити смо изједначени што се тиче одговорности за њену будућност. Једнакост? Према старој пословици, једнакост значи третирање неједнаких ствари неједнако. На основу чега Јевреји траже једнаки третман и једнака политичка права са Румунима?

3.Демокрарија не може одржи континуитет. Подељена на странке, које владају једну, две или три године, она не може да оствари никакав дугорочни план. Једна странка поништава планове и напоре друге. Оно што је једна странка данас замислила и изградила, сутра ће бити уништено доласком друге на власт. У земљи, којој је потребно изграђивање и стварање, такав недостатак демократије представља опасност. То је као да се на некој фарми власници мењају сваке године и сваки долази са својим плановима, уништавајући све што су његови претходници створили.

4.Демократија не дозвољава политичарима да испуне своју обавезу према отаџбини и свом народу. Чак и политичар са најбољим намерама, у демократији постаје роб својих присталица; он ће или задовољити њихове личне прохтеве или изгубити њихову подршку. Политичар живи под њиховим терором и сталном претњом. Он је стављен у позицију да се одрекне свега што је у животу стварао и да задовољи услове, које му постављају његове присталице. Затим он почиње да испуњава њихове прохтеве; не из свог џепа, већ из џепа државе. Он ствара послове, задатке, комисије, синекуре, и тиме празни државни буџет, а све се то одражава на живот све сиромашнијег народа.

5.Демократија не може да успостави ауторитет. Она никога не кажњава. У страху да ће изгубити своје присталице, ни једна политичка партија неће применити никакве казнене мере против оних, који су упетљани у скандалозне пословне сплетке помоћу којих пљачком или проневером стижу до милиона; нити ће на било који начин казнити своје политичке противнике, уколико они сами не открију своје прљаве послове и грешке.

6.Демократија је у служби моћних финансијера. Због свог скупог система и такмичења између разних група, демократија захтева много пара. По природи ствари, она тако постаје роб огромног јеврејског капитала из иностранства, који својом потпором овладава тим системом.
На тај начин, судбина народа предата је у руке светским банкарима.

Валкира
27-05-09, 23:17
ШЕСТ ЛЕГИОНАРСКИХ ЗАКОНА

I Закон дисциплине: Легионару! Буди дисциплинован! Само тако ћеш победити. Прати свог вођу у добру и злу.

II Закон рада: Ради! Ради сваки дан. Ради свим срцем. Нека ти награда не буде лична корист већ задовољство што си додао још један камен легионарском здању и процвату Румуније.

III Закон ћутања: Говори мало. Говори само кад мораш. Говори само кад је потребно. Твоје говорништво је у делима, не у речима. Ти извршавај, пусти друге да говоре.

IV Закон образовања: Мораш да постанеш друга особа. Јунак. Потпуно се образуј у свом гнезду. Добро упознај Легију.

V Закон узајамне помоћи: Помози брату који западне у невољу. Не напуштај га.

VI Закон части: Иди само часним стазама. Бори се, не буди кукавица. Остави стазу срама другима. Боље да паднеш у часној борби него да победиш у срамној.