PDA

View Full Version : Почело екуменистичко унијаћење у Београ&

Ива
15-04-10, 14:06
Почело је почело..и то сада без срама и блама.

У катедрали Блажене девице Марије у Београду у 19 часова биће одржано екуменско богослужење за покој душа жртава авионске несреће које ће заједно служити свештеници Римокатоличке цркве и Српске православне цркве. Лех Качињски и други високи званичници погинули су у суботу када се авион у коме су се налазили срушио близу града Смоленска, на западу Русије.

Више о овоме на Ј92 (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=15&nav_id=424483)

Маркан
15-04-10, 14:18
Немам ништа против да се одржи богослужење за Словенску браћу Пољаке, али то смо могли да одржимо сами у нашој цркви, католици у својој, јер свако заједничко богослужење знамо зашта ће Ватикан да искористи.....

Бобан
15-04-10, 15:45
Ееееее, Павле, погледаш ли некада са небеса како ти децу развејавају... Зар ће доћи време да ћемо се опет сакупљати тајно, као за време Пилата, да би се Богу молили? Зар ће доћи време када у својој Србији нећу моћи ући у цркву, јер је постала јеретичка? Ја друге отаџбине осим Србије немам, а ни друге вере осим православне.

Смилуј нам се, Боже наш.

Младен
15-04-10, 18:54
Колико је мени познато по канонима наше цркве, саслуживање са неправославнима је забрањено.

33. правило Лаодикијског сабора: "Не сме се молити заједно са јеретицима или расколницима."

Тара
15-04-10, 22:20
И ја сам мислила исто Младене док нисам прошетала до наше цркве у Трсту за Ускрс прошле године. Од тада више не идем на литургије. Да не спомињемо да се не затварују двери и да се скраћује служба.

Маркан
16-04-10, 14:23
Јел реч о цркви св. Спиридона?
Када сам ја био на литургији задњи пут у тој цркви ( 20 септембар 2009 ), видео сам неке католичке свештенике, који су улазили, и стојали са стране, да не причам о полицијацима који су стојали унутра и надгледали литургију. Као да смо дивљаци па нам је потребно надгледање...

Тара
16-04-10, 15:48
Да, управо је реч о тој цркви Маркане.
Увели су и радно време као продавнице. Понедељком не раде, а иначе раде до 12.30 и онда тек поподне од 16.30. Трст је препун Срба који живе ту, а многи долазе баш због цркве. Поред тога, наша црква је и једна од туристичких атрација Трста, и град Трст је прошле године о свом трошку урадио рестаурацију нашег храма. Али све то очигледно није довољно да се храм држи отворним како би то требало да буде.
Чудно ми је да си видео полицију, обично су присутни за време литије, као обезбеђење.

Мени је било занимљиво што румунске часне сестре долазе у нашу цркву поред тога што су Румуни изнајмили англикански храм који постоји у Трсту. Вероватно се у Св.Спиридону осећају пријатније.

Млађа
16-04-10, 21:10
Говорих ја о томе, јесте покојни Качињски велики пријатељ Срба био, али службе је требало одвојено служити. Ионако католичка служба је јеретичка и у њој спасења нема.