PDA

View Full Version : Сајбер патриоте

Млађа
07-04-10, 22:22
Одеш у неку туђу земљу у печалбу и планираш кад узмеш лову ово, оно, куће, гајбе, кафићи...ма све живо. Кад тамо те чека тежак рад и мањак времена, па још и кад носталгија удари, прво шта радиш купујеш рачунар јер не можеш више да плаћаш оном турчину који држи интернет-клуб, па седнеш испред рачунара и почнеш. Мало неки хард сајтови, мало сличице, мало неког хумора и на спавање, јер сутра мора са се заради десетка на листи доласка и одласка.

На послу слушаш којекакве, и боље и горе од себе, али Боже мој, гуташ све јуначки јер мора да се уштека за ауто, па на ферије да се пале гуме, мурији у инат, боли те уво...имаш кинте.
Уморан као псето, натовареног желуца којекаквим гадостима са киоска брзе клопе, идеш на стан и већ размишљаш где си затурио ствари за следеће јутро. Изнајмљена гарсоњера, иначе на крају града, спремљена је скоро цакум-пакум, таман толико да мораш устати два сата раније како би пронашао баш оне фармерке у хрпи ствари, разбуцаних по стану. Али најважнија ствар у стану је на свом месту. Рачунар поносно стоји на кухињском радном делу, и чека газду како би се препустили чарима интернета.

После свих радњи које обично иду после кликања по хард сајтовима, сасвим случајно на монитор макине, излазе неки линкови, разни коментари. Гле чуда!!! Па у Србији је страшна криза, катастрофа, нема посла, пара још мање, Космет нам узели, ма хаос. Срећа има да се остави коментар... Наравно...Објасни ти свима с ким имају посла.
Да ли да напишеш како ћеш их све побити, само да се вратиш или да је екипа већ кренула? Ма идем ја на неки форум па ћу тамо да их оплетем све....
За Србију, ћеш на 10 форума да се региструјеш. Нашао си форум али крк... Како да се региструјеш. Ма, објасниће ти буразер преко смс-а, али он сад спава. Нема везе сутра ћеш.

Пошто ујутро , наравно, не налазиш фармерке, одлазиш у тим прљавим, које су се усијале од масноће, малтера, прашине или моторног уља, стижеш на време по своју муком зарађену и заслужену десетку.
Батица ти шаље смс да не може да ти објасни, јер нема кредита толико, него да ће се регистровати уместо тебе. Може, исто је то. Таман док стигнеш, мали ће то да оправи. И нема да фали, са врата се логујеш и гле, ради!!! Е да видимо, шта ови млате овуда о српству, ваљда ја знам најбоље одавде, ваљда сам ја био на свим ратиштима за Србију, мада нема везе што незнам речи Боже Правде.
Који је овај лик, који пише неке дугачке коментаре, мора да је студент. Шта он бре зна, да пише? Дај мали, бриши одавде, па незнаш он колико си ти балија послао у џехенем, мада нема везе што ти је најбољи колега бошњак. То нема везе, важно је да сте људи, али напиши ти њему како си по Хрватској хапсио и тукао зенге.
Види тек овог, живота ти. Мудрује неки тамо, још право име и слику своју поставио, па тај је луд, где да ставиш своју, одмах ће те ухапсити, иако ниси у Србији, иако немаш ни прекршај за погрешно паркирање, у Хааг ће те одвести. Момак није нормалан што покушава да научи српску омладину своме идентитету, што жели да постане политички фактор те тиме бар покуша да промени лоше стање у Србији, шта се он залуђује те прави митинге и протесте...
Ау...касно је... СТАРТ >>>> ТУРН ОФФ ЦОМПУТЕР

Звони векер мејд ин ПРЦ и поново иста прича...Као у филму Дан Мрмота...Исти циљ, иста мета, исто одстојање. Само чекаш да покупиш десетку и вратиш се да објасниш оном у Србији, како нема он појма да су плате у Њемачкој око 5000 евра, да му кажеш како у Србији има посла, али неће нико да ради, иако по белом свету срби јесу вредни.
Само да дохватиш тастатуру, да му саспеш све у монитор да онај у Србији мора да се крије и не буни против власти јер мора да чува плату од 15.000 динара...
Рећићеш му и то да ти најбоље знаш, ко су патриоте а ко издајници. Шта бре он теби ту гунђа о својим хапшењима, и полицијским терорима, ваљда ти знаш како је кад те заустави њемачки цајкан. Шта се тај лик фолира, тиме што се јавно показује, као да ће му неко дати Нобелову награду, реци му да је луд што је активан иако зна да је то битка Давида и Голијата. Објасни ти њима у Србији да они у ствари нису гладни, него да је то сад модерно да се само тако каже, реци му да си гледао ТоталТВ и да РТС каже да су плате 500 евра, па кога он лаже да су мале, ниси ти луд. Опсуј бре издајника, што тврди да је Србија окупирана и да пропада, да нема нових пројеката, нема посла, нема зараде, нема индустрије, нема села, нема глади, нема криминала, нема корупције...
Све ти њему лепо објасни, да све то знаш, да имаш РТС преко Тотала и да се ти ликови само фолирају, јер нису они партиоте, ни привођени а ни ухођени, веч су бре издајници, раде за мурију и УДБУ...Не бре, буди модеран, напишеш лепо да су сарадници БИА... Е тако.

Ајд' сад у кревет, на онај мадрац који мирише на песак и Фигенфулер, немој се нервирати....Немају они појма у Србији, него су издајници и фол-патриоте и све што пишу по форумима лажу јер раде за разне полицијско-обавештајне групе, иначе не би могли они тако да пишу... Све би их УДБА побила.
Тако је бре,...
Лези одгледај ЗВЕЗДЕ ГРАНДА....
Преко Тотала, наравно...Па зором рано по своју десетку....
Али немој случајно да седнеш са пријетељима на пиће, никако немој да прочиташ коју књигу од оних које ти поклонише на растанку, немој гуја да те уједе, да у недељу одеш у Цркву на литургију... Ниси луд...од твог места СПЦ је 20 километара...Ма јок. Само ти лези, књавај, зором по десетку, увече те чека велика битка на форумима, против Срба незналица и убачених елемената.

На Благовести, 2010. лета Господњег

Калуђер
08-04-10, 15:08
Симпатичан текст, ко што већ рекох, драго ми је што су те дешавања по форуму стимулисала да напишеш текст. Само на жалост у полазној основи нетачан.... како нема он појма да су плате у Њемачкој ваљда ти знаш како је кад те заустави њемачки цајкан. Има нас и у Њемачкој за нечију информацију.Лупус живи, ради и пише из Републике Србске.

Даље, поједини делови текста ти обилују типичним предрасудама које немају везе са чињеницам.
Прво, они Срби који живе у Дијаспори, како у Немачкој тако и у Русији имају своје интернет форуме по којима се окупљају.
На пример: Српски форум Хамбург (http://www.srpski-forum-hamburg.de/)

А они малобројни, који посећују изворно Србске форуме, са предзнаком националистички, су следећих занимања: Коста из Француске, са Погледа - службеник банке.
Драган из Шведске, са Погледа и SN - Педагог.
Маркан из Италије, са овог форума, Погледа и Образа - Студент
Љиља из Холандије, са SN - мислим да је тренутно не запослена
Јелена из Америке, са овог форума - Ди Џеј и шта све не
Сашка из Италије, са овог форума - Медицински радник
Сале из Немачке, са SN - бави се поправком и продајом компјутера
А ја се званично бавим узгојом и продајом Добермана.

А ово ти је званична статистика најпосећенијег и најстаријег Србског националистичког форума, дакле Погледа, са око 1000 посетиоца дневно, по земљама а на основу протеклих 8 година:
http://img15.imageshack.us/img15/4599/pogledistatistika.png

Дакле у просеку од 1000 људи који посете дневно форум Погледа свега 38 је конкретно из Немачке.
А у Немачкој живи негде око пола милиона Срба,
међу којима има сигурно и оних чија су интерсовања очигледно другачија од посете Форума Погледа, Горана Давидовића оли Образа.
22A1r9pwI_c&feature

Млађа
09-04-10, 00:29
Само на жалост у полазној основи нетачан
Тачан или не, то је сад ирелевантно јер ја сам описао моје виђење неког сајбер мудоње или ратника.
Лупус живи, ради и пише из Републике Србске.
Ко је њега поменуо или било кога у овоме тексту?
А у Немачкој живи негде око пола милиона СрбаТачније, око 700.000

Калуђер
15-09-10, 17:11
Тачан или не, то је сад ирелевантно јер ја сам описао моје виђење неког сајбер мудоње или ратника.Није ирелевантно поготово кад ти нешто напишеш на овој страници и то још у Блог одељку.

Шта ће рећи људи кад виде како си у свом тексту наглашавао слово "Њ"? Па реће: У мајку му па види овај Давидовићевац се спрда са Србима из Босне.
Знам ја да ти то тако ниси мислио ал ти зато на то и скрећем пажњу. Ил што би се рекло да извадимо флеке. Није шећер у воду.

И зато ћу и теби и осталим читаоцима укратко представити као изгледа један стваран, како би ти лепо рекао: сајбер мудоња а ја их називам онлај герилцима.

http://img830.imageshack.us/img830/4351/36877063.jpg

Дакле, ради се о Милету Бајшеву из Новога Сада.
То је човек који је у року од свега годину дана исписао, интезивно се бусајући у париЈотске груди, малтене 20.000 постова на само једном форуму, Крстарици, преко једног корисничког налога . А мислим да ни он сам не зна колико разно разних никова, такозваних клонова, има. Те је у виртуелном свету због тога и постао познат као: краљ клонова.

Са друге стране погледајмо, кроз један омањи новинарски чланак из Новосадског листа Дневник, чиме се он то још бави сем интезивног писања по фесјбуку и форумима: Капитал „Радника” пренет у Акцијски фонд
БАЧКА ПАЛАНКА: Агенција за приватизацију Републике Србије 20. новембра ове године раскинула је уговор о приватизацији АД â€žРадник” из Бачке Паланке, а у Општинском већу СССС кажу да су њихови чланови за ово сазнали 23. новембра. Реч је о друштвеном предузеће које је приватизовано 28. маја 2004. године, а 70 одсто капитала за око 80 милиона динара купио је конзорцијум приватних лица. Данас „Радник“ има 75 радника, у тренутку приватизације и раније, важио је за једно од најуспешнијих предузећа у овој општини, а радници су имали високе плате и низ других принадлежнсти.

Правница у Општинском већу СССС у Бачкој Паланци Милена Јовић каже да је, на основу решења Агенције за приватизацију, јасно да је приватизација раскинута због тога што већински власници нису плаћали приспеле рате и да се капитал фирме преноси у Акцијски фонд Републике Србије. Сугерисано је да се заступник државног капитала именује из ове средине, а то би требало да се уради ових дана уз сарадњу локалне самоуправе, синдиката и запослених у „Раднику”.
Ова фирма је пре више од две деценије настала издвајањем из овдашњег комуналног предузећа. Била је препознатљива по пословима производње асфалта и изградњом и одржавањем путева. У свом саставу поседује асфалтну базу и комплетну механизацију за изградњу путева и обављање послова зимске службе. Такође, градила је спортске терене и била позната по бусеновању фудбалских игралишта. „Радник” је посебно познат по пословима постављања бехатон коцки и то не само у Бачкој Паланци већ и у Новом Саду.

- Већ три месеца већински власник у оквиру конзорцијума, а то је Миле Бајшев, колико ја знам из Новог Сада, као и други чланови нису долазили у фирму, јер су вероватно још раније знали да је раскинут уговор о приватизацији – каже председник СССС у „Раднику” Светислав Гавриловић. – Ми и даље радимо, а ту је и директор, али смо путем Синдиката тужили фирму због тога што нам нису исплатили задњих пет плата и све доприносе. Уговором о раду били су обавезни да нам исплаћују и степендије за децу, топли оброк, регрес за годишњи одмор, путне трошкове тако да процењујем да су по раднику остали дужни око 1.000 евра. Од Бајшева смо тражили да врати фирмин џип мерцедес, али он до сада то није урадио. Знамо да је у тренутуку приватизације „Радник” потраживао још 40 милиона динара, а данас смо блокирани и колико чујемо пуно дужни. Спомињу се велики, милионски дугови према овдашњим бензинским пумпама, вулканизерима и трговцима грађевинским материјалом. Колико је то знаће се тек када се постави заступник акцијског фонда. Радници стално раде, хвале нас за квалитет грађевинских радова, а пара нема. Сумњамо да су неки папири однети из фирме, а ко зна како и када ће се то рашчистити, јер од приватизације је прошло пет година.Да ли теба да додам да је поменути онлајн патриЈота члан СПС-а, Југонасталгичар ем најобичнија најгрђа Комуњара? Па мислим да не треба. Некако се подразумева само од себе.

Ал ценим да смо на овај начин Млађо лепо заокружли тему које си се дотакао.