PDA

View Full Version : Фарба за косу

Ива
29-03-10, 01:36
Данас скоро свака девојка, жена користи фарбу за косу. Ја сам са мојом косом баш увек експериментисала. Данас црна сутра плава, онда сам црвена..ништа није проблем треба само знати и бити сам свој мајстор. Али пазите да не останете без косе.

Питање за даме: коју марку фарбе користите? По мени најбоља је италијанска селективе фарба. Непревазиђена је за сада, макар мени. Летос сам била црвена..ту црвену боју сам видела код сада на жалост покојне Ксеније Пајчин и допало ми се. Ја увек фурам неки свој фазон. Ксенџа ми је дала број свог фризера Аце, и ја сам била црвена. Брзо ми је то досадило и хтела сам да пређем у смеђу боју. Купила сам "бланш" он је за оне неупућене средство за бељење косе, мада ако не користиш како треба може да се деси да останеш без косе :nickx5:И тако ја бланш на косу и заборавих да имам бланш на коси, пошто сам нешто радила. Не питајте ме каква ми је била коса када сам је опрала :eek: .Нисам могла да дочекам јутро да "одлетим " код прве фризерке ту у комшилуку. За мало да се није онесвестила када ме је видела онако "спаљену " Постала сам смеђа али коса оштећена скроз...Након пар месеци пало ми је на памет да будем црнка, то је био најмањи проблем..

Ако вас нешто занима у вези фарбања косе и боја питајте мене ( сад ћу ја ко Фиби из серије "Чари" да делим савете) :psssva6:

Весели пламичак
29-03-10, 12:29
Ово је мало ван теме али ајде... Јел тачна прича да постоје креме које сузбијају раст косе. Прича се да их користе људи са истетовираним главама како се неби свакодневно бријали и тиме искасапили тетоважу...

Ива
29-03-10, 14:00
Нисам чула за тако нешто. Тетоважа не може да се искасапи пошто се она ради у кожи а не на кожи (хоћу да кажем да није испупчена) него је саставни део коже. Помислила сам баш на девојке које имају тет на нози а иду на депилацију. Лично мислим да таква креме не постоји ја бих је прва купила да не морам на депилације а верујем и остале девојке и жене. Али ако грешим нека ме неко исправи да и ја то себи набавим и спасим се мука :saint:

Весели пламичак
29-03-10, 14:37
Мислио сам на стварање могућих ожиљака који би упропастили изглед тетоваже. Нисам тврдио да се тиме може раст длаке трајно зауставити већ успорити и умањити потребу за шишањем.

Ива
29-03-10, 22:54
Нисмо се онда добро разумели :seeya: не знам ја нисам чула али све је могуће па и то. Медицина је данас отишла далеко а препарата и апарата за све и свашта на тоне.

Тара
29-03-10, 23:01
Што се тиче моје омиљене марке, морам рећи да се до сада најбоље показала Ганијерова са бабусовим уљем ваљда је уље, нешто од бамбуса у сваком случају).
Мисалим да је са фарбама иста прича као ис а шампонима, свако треба да нађе ону марку која му највише одговара.

Нпр. сви знамо оне чувене америчке шампоне Пантен про В, као супер су тра лала...мени су направили тешки проблем са теменом. Била сам добила перут да сам се једва решила те напасти.

А у вези ове креме коју помиње Весели, морам признати да нисам чула за њу. Што каже Ива то би била велика ставар за све жене.

Ива
29-03-10, 23:14
И ја сам са Пантен имала проблем исти као и ти. Мени се чини да баш оно што се рекламира ништа не ваља макар за мене. Селектив нико не рекламира а испаде најбоља фарба. Мада све је то релативно неко је задовољан са Палет фарбама, доста зависи од квалитета косе.Гарнијер није лоша фарба али мени не одговара . Добра је такође Анијер и Лакме, који има најбоље воскове и средства за косу.

Круела
01-04-10, 17:13
Наш хелентон - колор шампон је закон - довољно јак да покрива седе (а имам их доста, рано сам почела да седим)! Фарбам се у црно и Хелентон ми је најбољи, не исушује косу, коса је фантастично сјајна после фарбања...иначе фарбам се од своје 16. године, значи већ скоро 18 година и не пада ми на памет да мењам фарбу . Десило се пар пута да нисам могла да га нађем па сам морала да користим нешто друго...али није то то, сада кад купујем Хелентон, купим их неколико јер га нема много у продаји, ретко која парфимерија га има! Моја другарица користи Хелентон кестењасту нијансу и то сјајно изгледа, она живи у Немачкој,па кад год дође у Србију искористи да се офарба. Ако нисте пробале Хелентон, препоручујем да пробате! Ја једино мало дуже држим фарбу него што пише у упуству, за сваки случај због седих, али мислим да и то не морам.

Ива
03-04-10, 03:58
Хвала на информацији, ово је лепо чути да постоји нека црна фарба која одлично покрива седе и слабо се испира, а још не штети косу. И ја се фарбам од своје 18 и ја имам седе :sifone: и ужасно ме нервирају. Само су " никле " саме од себе одједном. Додуше ја више и не знам која је моја природна боја косе. :confused: Хвала на савету за Хелентон.