View Full Version : Сепарација белци - цигани
superinternetman
25-03-10, 09:38
Многи овде су за сеперацију Рома и Белаца/Европљања али како се то може изврсити? Да ли је уопште морално коректно протерати роме из њихових домова ипак они живе на овим просторима већ вековима и може се рачунати у "домаће" значи они нису ново-досељеници као кинези вец постоје од средњек века на балкану. А мозда јос и раније мислило се да су роми у енглезкој досли тек у 15-веку али пронасли су ромски ДНА у скелету из 11-века. Има рома који су проблем за цивилизацију знаци зиве у нехигијенским насељима, просе, краде и тако даље али има и културни и цивилизавони рома који зиве као остали погледајте само на фацебооку колко има рома који имају интернет прикљуцак и како изгледају, "нормално". Ја мислим да це се ромска ситуација јос побољсати. Да ли треба роме стварно протерати и врецати, понизавати или им треба помоци зато сто су најугрозенија национална мањина? Видим да пуно њи имају несто против ако роми зиве у њиховом селу/граду буду њихове комсије, раде у сколама као уцитељи или менедзери, много њи неби зелели рома као сефа, они оце роме само као понизену групу. Засто то? Вецина Српских Рома сматрају Србију као њихову домовину и носе српска имена и православни су. По Раси Роми су тамнопути Медитеранци (писе Цоон) знаци близе су белој раси него негроидни или монголоидни. Хвала на одговору.
Јел може за почетак да кад је већ проблем изложен углавном на србском језику да будемо доследни и да прецизирамо?
На србском се каже Циган. Мени је реч Ром непозната...
Хтео бих за почетак да прецизирамо појмове. После је лако даље. Уосталом, ова банана република својим уставом мени гарантује право на коришћење матерњег језика који је иначе званичан - ради се о Србском, или Српском, да се сада не расправљамо о једначењу сугласника...
Весели пламичак
29-03-10, 20:58
Да ли треба роме стварно протерати и врецати, понизавати или им треба помоци зато сто су најугрозенија национална мањина?
Ја бих се водио стандардима европске уније и слову закона о странцима републике Србије. Европска унија депортује цигане кад год за то има прилику и законске могућности. Тако је и код нас доспео један део њих. Ако је европска унија могла да са вековних огњишта протера макар и део ових номада зашто Србима ускраћивати то право. За многе од њих постоји и законски основа за то. Свако ко не поседује држављанство републике Србије је СТРАНАЦ. А таквих је више од половине.
ипак они живе на овим просторима већ вековима и може се рачунати у "домаће" значи они нису ново-досељеници
Они су номади и живе где стигну... Крећу се по простору без обзира на границе. Они су присутни у европи али се не може рећи да имају вековна огњишта и корене на било ком делу тог простора. Ново или старо досељени, мени је свеједно. Шта то мења ствар? Досељени остаје досељени.
Да ли је уопште морално коректно протерати роме из њихових домова ипак они живе на овим просторима
Размисли шта би било морално према нашим сопственим потомцима? Јел би било морално да дозволимо свакоме коме на памет падне да насељава њихову земљу?
Ово ти је из завештања Стевана Немање да ти ја не објашњавам сад...
1. ЗАВЈЕШТАЊЕ ЗЕМЉЕ
Народ који нема своју земљу не може се назвати народом.
Народ чини земља, чедо моје мило.
Народ није јато птица ни стадо које се сели с југа на сјевер и са сјевера на југ, па слети на земљу да се назобље зрња или се заустави само да се напасе и напије воде.
Људске хорде које се још увијек тако крећу кроз пространства нису народ. Оне постају народ тек онда када се зауставе и запосједну поља и шуме, ријеке и језера, мора и обале.
Србијом и сад проходе народи с једнога краја свијета на други. Авари и Хуни, Печенези и Кумани, и с њима читави дијелови других народа протутњали су овим земљама као страшне бујице. Али, чедо моје, те бујице никада нису постале ријеке. Иза њих су остајали само трагови разарања.
Рађали су се на једном крају свијета, а умирали на другом крају свијета. Они никада са истог извора нису воду пили. Никада нису заноћили гдје су дањивали. Никада нису зимовали гдје су љетовали.
Од земље у коју су залазили њихови су били само путеви. Поља и шуме, ријеке и планине, села и градови припадали су онима који су на њима живјели прије њиховог доласка и онима који су преживјели послије њиховог одласка.
Чедо моје, те хорде постају народ кад се на истој земљи почну рађати и умирати и кад на истој земљи почну сијати и садити па брати и жњети, а не само са туђе земље туђе плодове отимати.
Запиши то чедо моје, за памћење овоме народу којему су у судбини и крви путеви и сеобе.
Запиши, сине мој, земља, као и жена, припада ономе ко у њу сјеме оставља, оплоди је и коме рађа. И запиши, чедо моје овако: земља се не може, као жена, отети и понијети са собом на пут. Ако хоћеш да земља остане твоја, мораш на њој бити и остати.
Народи који зађу у неку земљу да је опљачкају, попале и разруше нису њени господари. Ми смо давно ушли у ове земље да их настанимо, обрадимо и загосподаримо њима.
Чедо моје, стотине година смо већ ту, а још се у нама није смирио луталачки нагон. Има нас свуда. Кипи и прелива се овај народ и отиче на све стране као младо вино. Још нас не држи земља нити ми знамо држати њу.
Бојим се понекада, чедо моје, расућемо се у друге, чврсте и стојеће народе, разлићемо се као вода низ планину у туђе ријеке и нестати у њима као да нас никада није било.
Никада се не одвајајте од земље и никада не одвајајте земљу.
Окупите све наше земље и окупите се сви у земљи.
Не откидајте се од земље и не откидајте земљу ни себи ни другоме.
Ако народ има мајку, онда му је мајка земља на којој живи. Она нас увијек изнова рађа и храни. Земља је вјечна родиља народа.
Чувајте је и љубите, чедо моје. Љубите јој не само поља и планине, и ријеке и море њено, него сваку њену стопу и сваку груду. Морате знати, чедо моје мило, да је у тој груди што може да стане на длан сва земља. Зато узмите своју земљу на дланове и не испуштајте је никада и ни за шта из својих руку, јер сте са том грудом земље у руци народ, а без те груде, празних шака, само скитнице међу народима.
Кад већ питаш " дали је коректно протерати их " , да ја тебе питам јел било коректно са њихове стране вршити најгоре злочине над Србским становништвом, онда кад су пристигли у Европу, онда када су добили грађанска права и наставили да убијају Србе, онда кад су нам испрљали државу, онда кад су нам безброј пута опљачкали куће, онда кад су поново почели да нам убијају браћу, онда кад су нам ширили болештине због своје не хигијене, онда кад нам је циган ушао на факултет а при томе није знао да састави ни једну просту проширену реченицу и много таквих " и онда када је циган ".... Србски народ је од цигана трпео само штету и ништа друго, а трпи је и дан данас.
Депортација у Пакистан ил одакле су им већ корени !
У средњој школи сам имао професора Циганина... Професор Јоца, наравно Јовановић му је било презиме. Звали смо га Јоца Секс, иначе поред све своје генијалности и образованости био је шизофреник и на помен речи секс почињао је да замуцкује и чудно се понаша. Деца ко деца... - банда.
Добар друг у основној ми је био један Сулејмани... добар дечко... и сад кад бих га срео било би ми драго и сео бих с њим да попијемо пиће... живео је у страћари на крају сокака.
У истој тој основној сматрали смо једну Елизабету најлепшом девојчицом... нисам ни знао да јој је мама Србкиња, а тата Циган, иначе веома култивисан... мислим да је доктор медицине или тако нешто...
Ну! Ја сам раних 90их почео занимати се кинологијом и шарпланинцима. То је постала моја страст. Када нисам размишљао о генетским комбинацијама паса помно сам анализирао људе око себе очима кинолога, неког ко се бави узгојем расе. Расизам, еугеника, антропологија, френологија... врло су рано постали моја тема.
Када је оно јадно Циганче пребијено до смрти, мислим у Београдској... било ме је срамота што у Србији има идиота који су спремни да слабо дете пребију и убију само зато што није наше расе и није Србин.
Данас - шта рећи?
Мој став је следећи...
Ја сам расиста! Мој расизам је позитиван. Мене занима узгој моје расе, превасходно мојих потомака. То што се бавим узгојем шарпланинаца не значи да мрзим кавкасце или бернардинце... али моја опсесија је чистокрван шарпланинац, и то бољи од најбољег кавкасца! Исто тако Ја не мрзим друге расе људи. Неке расе волим - волим северноамеричке домородце, волим Монголе, волим Масаи црнце... волим неке европске народе... али највише волим нашу србску расу, и то динарски подрасни тип са својим многим варијететима. Врло ми је драго што је наша србска раса најсупериорнија раса на свету!
Не желим да се Срби мешају са Циганима. Али, као еугениста сматрам да много већи проблем са расне тачке гледишта није иначе недопустиво мешање са другим расама, већ унутар наше расе расплођавање неквалитетних елемената и мали наталитет квалитетних.
Да не бих ја био оптужен за мачизам и сл... парафразираћу једну генијалну жену која је Мр. вајарства и на чијем зиду се налази Љотићева слика:
Женску децу је грех школовати по садашњим методама школства. Једна од 1000 Србкиња би требала да заврши факултет, јер је греота генија не ишколовати, али ових других 999 само дангуби, пропушта највиталније време и учи се емотивним разочарењима и промискуитетности. Уместо најпаметније, најлепше... да рађају супериорним мужјацима бројно потомство... оне студирају разне науке којима се неће ни бавити. У међувремену глупачице врло рано рађају и више деце роде.
Ето то мене више брине од мешања са Циганима.
Уосталом, они елементи који се спарују са Циганима су углавном инфериорни у оквиру наше расе и тим путем се наша раса чисти.
Кажем углавном јер има и тужних примера да квалитетни елементи осуђују своје потомство на нечистокрвност. Таквих примера знам исувише...
Врло је битно развијати расну свест и расизам! Ја не морам да мрзим Цигана, ако их имам за комшије можемо и кафенисати... али мора да се зна да се расе морају чувати чистокрвним и да се не смеју мешати! Заправо да будем искрен... мене занима моја раса, а да ли Цигани желе да мелиоришу себе са расом већих квалитета... то није мој проблем.
Ја иначе тренутно немам ни једног пријатеља или друга Цигана, а ни Циганку ниједну не познајем лично. Не зато што немам намеру или зато што имам анимозитет... него једноставно изгледа ми ниједан припадник те расе није адекватан за шта год. Имам друга Шиптара, који је био увек на српској а не на сепаратистичкој страни. Имам другарицу која тврди да је јеврејка иако јој је отац Србин, али замера тати што се свађао са мамом па су се развели... иначе је православне вере и антијудаиста је. Давно је прочитала све од Љотића, Мојића... ето, али има малу кризу идентитета. Имам друга који има далеку бабу јеврејку и 12,5% њихове крви, али је стриктно српског опредељења и антијудаиста је. Није му драго што држава Израел шаље његовим сестрићима позив за војску иако момци имају само 6,25% крви давне бабе чије девојачко презиме је било Блум.
Криза идентитета је нешто што неминовно постоји као могућност у случају нечистокрвности.
Цигани су међу нас дошли са Турцима. Наравно да су били уходе и мајстори за набијање на колац. Донели су и кугу...
Када је Карађорђе ушао у Београд побио је све турке, Цигане и Чивуте.
После тога смо постали "кумови" и чак је било Цигана Солунаца који су се вратили са одликовањима...
Врло мали број Цигана је конструктиван члан друштва. Већ имамо и Србе који имају циганско порекло, на пример она несрећа Атанасије Јефтић, па онда онај потпредседник ДС, па да не набрајам даље...
Такође ценим да за мога живота Цигани неће напустити Србију и као чергари отићи даље или се вратити одакле су и дошли. Ја бих иначе волео да у Србији, а и у остатку наше некадашње територије, нема Цигана. Али још штошта бих ја волео... Снови и реалност често нису исто.
Дакле, не желим да неко у Србији пребија Цигане... али мислим да ће до сукоба долазити. Цигани сада тврде да су Роми и формирају се као национална мањина која ће уживати благодети ткзв позитивне дискриминације. Тим путем неминовно постају политички непријатељи Срба. Баш као и Мађари или Шиптари.
Ево погледајте браћу Румуне у Србији. Они се не одељују од нас. Они судбину Србије сматрају својом судбином. показали су досад да су нам и браћа и побратими.
Неминовно је даље одељивање наше расе и циганске расе. Ко год од Срба буде примењивао холивуднаци методе само ће тај посао отежавати.
Хејтовање не доноси користи, али доноси штете.
Чак ће се најбољи међу Циганима одељивати од најгорих међу собом.
Али ако то буду радили у друштву из круга трамваја број 2... и на штету Срба зарад мало сласти идеје да буду цигански краљеви... само ће наштетити том народу.
Ја да сам Циган, ја бих или емигрирао на трули Запад, или бих отишао у лепу Индију... или бих живео међу Србима и кад год се зарати први отишао у добровољце! Па би моја деца могла стати пред сваког Србина и гордим погледом би рекла - нисам ни гори ни лошији од тебе! У мирнодопском периоду чувао бих се од штетних утицаја претеране еуфорије или очаја циганске музике, слушао бих само најквалитетније ауторе (Шабан да, Бреговић не...) и у мору циганских племена (Румуњешку, Гурбети, Ашкаљије, Мађупи...) бирао бих са киме се мешам. Увек би се нашао неки Србин попут Милије који иако неће да да своју ћерку моме сину, увек ће ме испоштовати као човека.
И на крају, наш гост на форуму који је пола Циган, пола Србин није бирао какав ће се родити и у ком народу. Нисам ни ја бирао да будем чистокрван Србин. Тако је Бог хтео! И ја сам Богу захвалан. Надам се да је и он срећан са собом таквим какав је.
Давно је неко поставио питање да ли би ми примили у чланство некога ко је Циган. Па ниједан Циган досад није изразио такву жељу. Ја лично сам против тога да несрби буду чланови НСП. Али бих сваког Несрбина који жели да препороди Србију посаветовао да у оквиру своје групе ради на општем бољитку. Чињеница је да цигански национални идентитет не постоји, јер ради се о исувише полиформној скупини. Има Цигана који нису дегенерици, који имају већи коефицијент интелигенције од 100 по Кателовој скали... Таквима је најпаметније да се расно оделе од осталих који су генетски инфериорни.
Уосталом, Роми не постоје! Под појмом Цигани се заправо налази неколико народа који су међусобно врло различити и одељени.
superinternetman
30-03-10, 07:03
Ја бих се водио стандардима европске уније и слову закона о странцима републике Србије. Европска унија депортује цигане кад год за то има прилику и законске могућности. Тако је и код нас доспео један део њих. Ако је европска унија могла да са вековних огњишта протера макар и део ових номада зашто Србима ускраћивати то право. За многе од њих постоји и законски основа за то. Свако ко не поседује држављанство републике Србије је СТРАНАЦ. А таквих је више од половине.
Европска Унија недепортира њене Градјане. Ја зивим у Аустрији и овде "Аустријски Роми" имају статус националне мањине, знаци имају права на свој језик, сколе и тако даље. Њих дрзава непротерива, протерива оне роме који су дозли из румуније или балкан и немају аустријско дрзављанство. Роми који нису српски дрзављани и немају корене у србију мозе се протерати као странци али не они роми који су вец вековима насељени у србију и српски су градјани. Ја сам инаце из војводине и пола ром, мој ромски део фамилије сви поседују српско дрзављанство и вековима су натим просторима они и нису номади. Нису сви роми номади.
Они су номади и живе где стигну... Крећу се по простору без обзира на границе. Они су присутни у европи али се не може рећи да имају вековна огњишта и корене на било ком делу тог простора. Ново или старо досељени, мени је свеједно. Шта то мења ствар? Досељени остаје досељени.Неки су номади, неки и нису. Неки роми су били слуге на балкану, у манастирима и код богатаза и они су земљорадници или слуге земљорадника били и имају своје вековно огњисте у србији.
Размисли шта би било морално према нашим сопственим потомцима? Јел би било морално да дозволимо свакоме коме на памет падне да насељава њихову земљу?
Ово ти је из завештања Стевана Немање да ти ја не објашњавам сад...Нисам за имиграцију, али роми нису имигранти мислим на ове "српске роме" они су домаци!
Кад смо већ код тога ,,домаћи'', шта су били Цигани за време турске владавине?
Раја? Не, ни случајно, били су харачлије, џелати и радили све оно што је чак и Турцима и србо-турцима било испод части.
Ко ми не верује, нека се присети романа На Дрини ћуприја и сцене набијања на колац(на почетку књиге је). За набијање Србина на колац је управо задужен један, по еуропски речено, Ром.
superinternetman
30-03-10, 17:01
Врло је битно развијати расну свест и расизам! Ја не морам да мрзим Цигана, ако их имам за комшије можемо и кафенисати... али мора да се зна да се расе морају чувати чистокрвним и да се не смеју мешати! Заправо да будем искрен... мене занима моја раса, а да ли Цигани желе да мелиоришу себе са расом већих квалитета... то није мој проблем.
Нисам 100% опредељен потом питању. Као прво неби волео кад би ми се сестра удала за црнца, кинеза, или било ког другог који није белац или ром у обзир долази и индијац наравно су васни и други квалитети не само раса, ко например и вера, неби одобраво удају за муслимана иако је ром или србин муслиман (сандзаклија/босњак/горанац). И образованост и добро дусност су васни квалитети. Неби воло ни да расе нестанеду да постоје. У другу руку сам и ја производ месање раса, и неби постојао да тога нема и мислим кад људи зивиду заједно на једном простору да це увек доци до месања. Мени преостаје да одабарем једну од две расе и да се измесам да будуце генерације мојих потомака се изкорениду и опет буду цистокрвни. Неби се месо са црнкињом или кинезкињом и јос додао нову расу у вец месано!
Весели пламичак
30-03-10, 17:06
али не они роми који су вец вековима насељени у србију Па тих неких 6-7% таквих цигана нико ни не помиње као проблем. Да су сви такви ( цивилизовани и култивисани ) вероватно би се на њих гледало као што се гледа на Словаке или Русине. Они који вас мрзе не чине то само зато што сте цигани или због боје коже, мрзе вас због ваших поступака и начина живота, због свега онога што Маркан наведе о циганима. Обесправљени људи не воле да слушају о правима оних који су се на такав начин опходили према њима. Једноставно не можеш очекивати да се такве ствари овде толеришу. Чак можеш бити задовољан нивоом прихваћености у Србији.
Иначе који какав је осећај немати отаџбину?
Има ли код цигана мржње према белима и Србима, има ли национализма у неком облику?
Иначе који какав је осећај немати отаџбину?
Има ли код цигана мржње према белима и Србима, има ли национализма у неком облику?
Sigurno da ima i toga, ali rome koje ja poznajem nemrze srbe oni smatraju srbiju kao svoju otadzbinu i puno njhi ima srpske zene/muzove i izmesanu decu. Moja mama stalno kaze da je srpkinja i ogranicava se od onih roma koji kradu i prose. Nevole kad je neko kaze da je ciganka ali to se desava zato sto je boja koze odaje. Moja tetka ima srbina kao muza i ima dete sa njime, moj ujak ima srpkinju kao zenu ali nema decu.
... Моја мама стално казе да је српкиња и ограницава се од оних рома који краду и просе. Неволе кад је неко казе да је циганка ...Аха ... у том грму лежи зец.
Па види Бечлија то што она воле или не воле је једна ствар а то што јесте је друга.
Ни ја нисам баш нешто најсретнији са овом мојом Србском нацијом ал не могу да је бирам. Могу да бирам политичку партију, фудбалски тим за који ћу да навијам, жену или врсту музике ал расу и нацију не могу.
Не могу ја да будем Србин само кад су Срби популарни а кад су мало мање популарни онда да сам Еским рецимо.
Ал у сваком случају, док Срби нису популарни, не идем по Ескимским форумима и кукам што нисам Еским и што ме зову Србином.
Ето, толико што се тога тиче и твоје ситуације.
superinternetman
31-03-10, 04:49
да си се родијо медју ескимима и твоји родитељи, и твоја баба и деда, и пранбаба и прандеда и да зивис по њиховим традицијима и да незнас ни рец српски да прицас мозда би и казо да си еским
Па могао сам ја да се родим и међу Пингвинима и да жарко желим да будем Пингвин и да носам какав фрак, не би ли личио на Пингвина, ал то не значи још увек да сам Пингвин.
Да ли овде има неко коме су Циганске врачаре и видовњаци уништили породицу и узели све паре? Мени јесу. Али ето малопре неки Циганин на улици тражи да му дам паре за 'леба.
Цигани су сада на и власти (световној) и у бивпој СПЦ коју ја сада зовем Циганска Православна Црква.
Никад нисам упознао "цивилизоване цигане". Први пут сам овај израз видео пре 15 минута - на овом форуму.
superinternetman
01-04-10, 05:57
Па могао сам ја да се родим и међу Пингвинима и да жарко желим да будем Пингвин и да носам какав фрак, не би ли личио на Пингвина, ал то не значи још увек да сам Пингвин.
пингвини су мало екстреман пример зато сто нису људи али да останемо на примеру ескима, неби изгледо ко еским и неби бијо физицки али би у дуси и у свести бијо еским
Да ли овде има неко коме су Циганске врачаре и видовњаци уништили породицу и узели све паре? Мени јесу. Али ето малопре неки Циганин на улици тражи да му дам паре за 'леба.
Цигани су сада на и власти (световној) и у бивпој СПЦ коју ја сада зовем Циганска Православна Црква.
Никад нисам упознао "цивилизоване цигане". Први пут сам овај израз видео пре 15 минута - на овом форуму.
засто неби постојали цивилизовани цигани? И они мозе да зиве ко остали. Ста је са Рајко Дјурицом (Преседником Ромске Уније) зар он није нормалан, цивилизован циган?
На србском се каже Циган. Мени је реч Ром непозната...
.
Тако је,назив Ром су преузели на неком великом циганском конгресу седамдесетих година када су одлучили да се тако називају.Мислим да су тада одлучили да преузму и точак као хералдички симбол који би требало да симболизује њихову номадску карактеристику тј. да прикаже како су они луталице.
Постоји много различитих тема које се могу извести овде. Ја ћу се ограничити на једну.
Постоје две вресте сепарације (раздвајања). Једна је легална, каква је на пример постојала у Јужној Африци за време апартхејда. Друга је „природна“ и може се свести на констатацију: слични људи се држе заједно и одвајају од другачијих.
Ако апартхејд посматрамо као политички систем, он је срушен. Ако апартхејд посматрамо као фактичко стање једног друштва он итекако постоји, свуда, не само у Јужној Африци. Заправо, логика апартхејда је почивала на следећој претпоставци: у Јужној Африци постоје толико различите расне и културне групе да оне не могу да живе заједно те их треба и законски раздвојити; ставити “apart” (енглески за „раздвојити“).
Дакле, иако нисам стручњак за друштвена питања, усуђујем се да кажем да је раздвајање људи по расној, националној или верској припадности део саме човекове природе и природе људског друштва. Као друштвено биће човек има потребу да се идентификује са другом групом људи и из саме те његове потребе људско друштво се неминовно организује у различите заједнице, заједнице „сличних“. По којој основи ће то раздвајање бити, само расној или и етничкој или религиској или некој четвртој зависи од културно историјског наслеђа. Какво ће то раздвајање формално бити опет зависи од политичких и других друштвених фактора.
Е сад, у чему је проблем? Или један од проблема? Као и у многим претходним случајевима данашњице, проблем настаје када довољно моћна групација унутар владајуће класе система „банкарског комунизма“ (како је то лепо приметио Милија у једној другој теми) крене у процес друштвеног инжењеринга тј. у процес обликовања друштва по мери сопствених интереса. Процес „глобализације“ захтева „брисање“ расних, верских и етничких подела јер глобалном капитализму треба стадо без граница и идентитета. Тако сада имамо тзв. „позитивну дискриминацију“, која је сама по себи апсурд и низ других, рекао бих, „социјално техничких“ мера које имају људе да учине „једнаким“.
Другим речима, по самој својој природи и природи људског друштва Срби се, у великој већини, неће „мешати“ са Циганима, као што се Французи, у већини, не „мешају“ са Арапима или црнцима, на пример.
Једино питање које се овде сада поставља је следеће. Да ли терор „глобалистичке“ идеологије над већином може да доведе заиста до потпуног уништења идентитета нација или само може да доведе до продубљивања јаза и још насилнијих сукоба у крајњем исходу?
Иначе, Милија назив Ром је у употреби код самих Цигана...
Једном приликом је о томе причао Шабан Бајрамовић на телевизији.
Његова прича о томе свела се на то да су у Нишу Цигани звали Ромима оне Цигане који су били чланови КПЈ, а себе су наравно називали Циганима...
Момци, `ајте ви још мало порадите на овом питању.
Знамо да `реадмисија` из "цивилизованих" европских земања некако увек захвати Цигане, а никад инжињере и докторе наука. За њих постоје други програми, који треба да их интегришу у `културно` друштво. (Таквима `не броје крвна зрнца`).
да `преведем`: у питању је такође `технологија` еугенике ("множење у висину"), али, мораћемо рећи, суптилније интерпретирано него овде.
Знамо да важећа расна теорија на којој се базира европско законодавство, препознаје поделу на аутохтоне и алохтоне држављане. Зато Срби не могу бити `национална мањина` у Словенији - јер су `дођоши`.
У Паризу живи више муслимана него шиптара у Србији. Зато се Французи бране. Нема минарети, не може жена да се забули, без обзира што то забуљивање никога не угрожава нити, ако би се њихових `стандарда` држали, треба иког да се тиче. "Невероватно", али исто у вазда мирној Швајцарској.
Са те стране, није спорно.
Јесте ли размислили о овоме:
Чедо моје, те хорде постају народ кад се на истој земљи почну рађати и умирати и кад на истој земљи почну сијати и садити па брати и жњети, а не само са туђе земље туђе плодове отимати.
Па, на овоме војвођанери базирају своје "право на Војводину" и своје право да дођоше (Србе) третирају као (алохтону) нижеврсну скупину и мисле да су им `аутохтони` Мађари, Словаци... сународници! Павел Домоњи се уби да народу `објасни` ове нијансе. Нема везе колико је то глупо/погано, прилично функционише.
Са друге стране, војвођанери "раде" на доказивању да су баш Срби пример расне мешавине. И немојте поцењивати те напоре, колико примећујем, буљук спин-доктора и којекаквих института се својски заузео око овог задатка.
А шта ћете са мноштвом `граничних случајева`? Нпр. : Да ли је ђенерал Павле Јуришић Србин? Ја тврдим: ДА!
Весели пламичак
01-04-10, 15:19
Ja немам проблем с тим да их називамо ромима ако тако желе. Када се довољно пута у јавности буде чуло Ром убији, Ром силовао, Ром украо опет ће морати да мењају назив као и у предходном случају.
superinternetman
01-04-10, 16:03
Тако је,назив Ром су преузели на неком великом циганском конгресу седамдесетих година када су одлучили да се тако називају.Мислим да су тада одлучили да преузму и точак као хералдички симбол који би требало да симболизује њихову номадску карактеристику тј. да прикаже како су они луталице.
они су се и пре звали роми само сто није било официјално име за све цигане. натом конгресу су одлуцили да преузмеду рец ром за све цигане и тоцак нема везе са луталицом него то је симбол цхакра из хиндуистицке митологије и на индијској застави има слицан тоцак инаце ромска застава је слицна индијској и у бојама, зато сто су индијског порекла и зато сто тај конгрес јесте организовала дрзава индија
Једино питање које се овде сада поставља је следеће. Да ли терор „глобалистичке“ идеологије над већином може да доведе заиста до потпуног уништења идентитета нација или само може да доведе до продубљивања јаза и још насилнијих сукоба у крајњем исходу?
Какве везе има глобализација са српским циганима они су у србији били пре него глобализације, немозес касти да је глобализација довела цигане на простору србије ко сто је глобализација довела арапе и црнце у француску. нетреба срби да се месају са циганима али нетреба нико никог да нападне или протерива из своје куце.
Весели пламичак
01-04-10, 18:02
Какве везе има глобализација са српским циганима они су у србији били пре него глобализације, немозес касти да је глобализација довела цигане на простору србије ко сто је глобализација довела арапе и црнце у француску.
Глобализација жели да их изједначи са Србима. У неким случајевима да их стави испред Срба. ( '' позитивна дискриминација '' ). Нико није ни рекао да их је глобализација довела на ове просторе. Али и то се може очекивати. Ако се погледа каква и која све права уживају у Србији није искључено да се и остали цигани почну досељавати овамо.
Какве везе има глобализација са српским циганима они су у србији били пре него глобализације, немозес касти да је глобализација довела цигане на простору србије ко сто је глобализација довела арапе и црнце у француску. нетреба срби да се месају са циганима али нетреба нико никог да нападне или протерива из своје куце.Нико Роме не протерује из кућа, не знам одакле ти та информација?...
Роми (тј. Цигани) живе већ вековима на овим просторима и увек су се добро (углавном) слагали са Србима.
Проблем је то што Роми (не сви, већ многи) злоупотребљавају доброту Српског народа тако што стварају оптерећење у неким ситуацијама.
На пример, по хришћанским канонима и правилима Цркве Православне не би требало да улазе у брак хришћани који немају иоле сређену материјалну ситуацију (иако је духовно изнад материјалног!), или пре одређених година старости, или ако нису здравствено способни, итд.... јер не би могли да на ваљан начин подижу децу.
Ту се мисли на разне нераднике, итд.
Цигани не гледају тако, они се (углавном) понашају пагански.
Ступају у брак и пре допуштеног БОЖИЈЕГ благослова, немају сређен живот, многи не желе да раде и онда тако прогресивно се стварају деца без икакве перспективе, без културе, асоцијални, итд.
И то све ствара оптерећење државотворном Српском народу јер многи Цигани траже нека своја "људска права" (која су науштрб целе државне и друштвене заједнице).
То све може сада да прође, у комунизму и демократији (читај: у безбожју) али неће моћи да прође у уређеној будућој Српској Држави са Божијим благословом.
Мора се направити ред.
superinternetman
02-04-10, 07:10
Нико Роме не протерује из кућа, не знам одакле ти та информација?...
Бели Националисти (Wхите Натионалистс) су за географску сеперацију раса знаци они нетрпе друге расе у европи. Посто су цигани небела раса бели националиста их нетрпе у србију него хоце да их протераду, вероватно у индију или мозда цак и у логор (а то неби признали). Упознат сам сатим ста они хоцеду посто цитам и писем на Форумима "Беле Моци" и "Белог Поноса" (Wхите Поwер/Wхите Приде) на стормфронт, ВНН. Они цак одобравају и насиље и сириду мрзњу против "обојених". Јесте да неки циган, убије, силује или украде и ја сам сокиран кад тако несто процитам али није уреду од страна скинса да због тога упале цитаво циганско насеље и угросаваду тако и оне који су били недусни, неби волео да неко убије моју маму или мене зато сто је процито у вестима да је негди неки циган силовао белу зену јер ја сам исто толико против тога као и он
superinternetman
02-04-10, 08:04
Незнам јел це те ову поруку одобрити зато сто нема везе са супротном мисљењу неко са антропологијом али посто ја могу само овде да писем у том делу форума постављам овде и надам се да це те одобрити. Ја имам црну косу, тамно смеце оци. Висок сам 1,78м. На разлицитим форумима сам добијо разлиците одговере поготово американци сумњају да сам мексиканац или америцки индијанац иако ја мислим да неизгледам ко индијанац или местизо. У реалном зивоту овде у аустрији неки су ме оценили да сам из перзије или турске. Они незнају тацно ста сам ја али виде да нисам аустријанац. Интересује ме ста ви срби казете!
Ево моје слике
фронтална
http://i48.tinypic.com/29qd0eb.jpg (http://i48.tinypic.com/29qd0eb.jpg)
профил
http://i50.tinypic.com/jj34g1.jpg
(http://i50.tinypic.com/jj34g1.jpg)
и јос једна
http://i44.tinypic.com/140w4xx.jpg (http://i44.tinypic.com/140w4xx.jpg)
хвала на одговору
Јаој брате Цигане... како те не мрзи...
Ти си куме полутан, имаш и србске и циганске крви, али личиш на циганску сорту.
Што се мене тиче, ти као неко ко не припада србској емиграцији, а ни у Србији не живиш... човек без домовине си.
Једноставно - Србин ниси.
Какве везе има глобализација са српским циганима они су у србији били пре него глобализације, немозес касти да је глобализација довела цигане на простору србије ко сто је глобализација довела арапе и црнце у француску. нетреба срби да се месају са циганима али нетреба нико никог да нападне или протерива из своје куце.
Ја нисам ни рекао да неко треба да се напада и протерује. И слажем се, Цигани су у Србији вековима, а црнци и Арапи у Француској тек деценијама. Оно што ја кажем је следеће: Цигани у Србији, баш као и црнци и Арапи у Француској су само једно од оруђа у процесу друштвеног инжењеринга чији је крајњи циљ уништење идентитета аутентичних европских народа. Поента мог коментара није у односу Срба и Цигана који је мање-више неспоран, него у односу Срба према сопственој владајућој „касти“, која као део Европске владајуће „касте“, ради на пројекту који сам горе поменуо.
Но, ако сада говоримо о односима међу различитим нацијама и расама, ево једног примера.
После комунистичке револуције у Русији и после Првог светског рата један број руских имиграната који су бежали од комунизма се обрео у Србији. Колико је мени познато Оља Ивањицки је потомак тих Руса, на пример. И тенисер Виктор Троицки такође.
Е, сада ја питам: да ли је неко некада тражио посебна „мањинска права“ за те људе? Да ли је неко некада говорио о њиховој „угрожености“? Да ли данас постоји „руска национална мањина у Србији“? Одговор на сва ова питања је негативан, јел тако? Зашто? Зато што је степен „компатибилности“ између Срба и Руса толики да је Руска имиграција асимилована без икаквих насиља, притисака и специјалних закона.
Другим речима, ако просечног Србина питамо да ли је Троцки Србин тешко да ће одговор бити другачији него позитиван. Ако пак, просечног Француза питате да ли је Монфис Француз он ће вам, као политички коректан, рећи да јесте. После два пива ће вам признати да није. А после четири пива ће вам причати о неком свом рођаку који је планирао да камион пун свиња утера у локалну џамију.
Срби немају проблем са Циганима. Срби имају проблем са пројектом „глобализације“ који се у Европи манифестује кроз пројекат ЕУ и Срби и српска држава неће изаћи из агоније док год се тај пројекат не уништи.
Моје лично мишљење је да европски народи не треба да дозволе небелу имиграцију зато што буквално сви примери из сваке европске земље показују да таква имиграција доводи до подељеног друштва и сукоба, а такође та имиграција је сада у функцији новог политичког пројекта који сам већ објаснио. Што се тиче оних који су већ ту, као што су Цигани у Србији, постоји само једно једноставно правило које отклања све проблеме: нема специјалних закона и специјалних права! И то не треба да се односи само на Цигане, него на све остале „мањине“. Специјални закони могу да постоје за медведе, белоглавог супа, даброве, срне, ... али не за људе.
У процесу деструкције идентитета и држава европских народа пословно-политичка елита данашњице не користи само етничке „мањине“, него и друге, нпр. педере. Ако посматрамо једну „демократску“ европску државу данас, каква је нажалост и Србија, видећемо да је она у непрестаном сукобу са већином и њеним културним и историјским наслеђем. Последице такве политике постају катастрофалне. Пре неки дан сам прочитао да 36% становника Енглеске и Велса чине небели имигранти. За 30 година, ако се овако настави, Енглези ће постати национална мањина у сопственој држави. Цифре не лажу. Просечна Пакистанка има петоро деце, Бангладешанка четворо. То су њихове статистике.
Исти тај пројекат чека и Србију. Ако хоћемо да знамо шта је Тадићев задатак из Брисела треба да слушамо шта прича Наташа Кандић! Ствар је врло једноставна и Цигани су, као и многи други, само пиони у туђој партији шаха. Зато треба добро да размисле пре него што крену у остваривање својих „специјалних“ права под заштитом Тадићевог система јер пиони су први који се жртвују.
superinternetman
02-04-10, 16:22
Јаој брате Цигане... како те не мрзи...
Ти си куме полутан, имаш и србске и циганске крви, али личиш на циганску сорту.
Што се мене тиче, ти као неко ко не припада србској емиграцији, а ни у Србији не живиш... човек без домовине си.
Једноставно - Србин ниси.Ја нисам цовек без домовине, србија/војводина је моја домовина. Ја сам војводјански староседоац и мислим да се вратим у србију за неколико година, ако србија уце у европу ондаг могу и са аустријским дрзављанством да зивим у србији или могу да вратим српско дрзављанство! Али треба и несто да се промене мислим на корупцију, криминал, бирократију итд. У србију и ако оцес да се лецис морас да потплатис или мозес лако полицајца да потплатис, тај менталитет мора да се промене!
Што се тиче оних који су већ ту, као што су Цигани у Србији, постоји само једно једноставно правило које отклања све проблеме: нема специјалних закона и специјалних права! И то не треба да се односи само на Цигане, него на све остале „мањине“. Специјални закони могу да постоје за медведе, белоглавог супа, даброве, срне, ... али не за људе.
Нисам против! Ја исто немам никаква специјална права него само она ко и сви остали градјани па сам зив!
Весели пламичак
03-04-10, 10:58
@superinternetman
Што је ово мени познато од некуд... Неко ко је овде имао налог ми је преко пп послао ове слике са истим питањем. Наводно другар је на сликама... По ове прве две сам онда предпоставио да се ради о неком ко има бар 4 литре турске крви, али ова трећа слика је објаснила неке ствари...
Овога сам већ виђао,просто невероватно да је дошао и на овај форум да трује.
Колико су само његови комплески јаки што јасно показује да није чист циган јер су они оперисани од било каквог осећаја срамоте.
Ја нисам цовек без домовине, србија/војводина је моја домовина. Ја сам војводјански староседоац и мислим да се вратим у србију за неколико година, ако србија уце у европу ондаг могу и са аустријским дрзављанством да зивим у србији или могу да вратим српско дрзављанство! Али треба и несто да се промене мислим на корупцију, криминал, бирократију итд. У србију и ако оцес да се лецис морас да потплатис или мозес лако полицајца да потплатис, тај менталитет мора да се промене!
Ево овде си сам дао одговор на своје питање - на жалост (по тебе) НЕ, ниси Србин. Прави Србин не бежи од куће када се појави проблем или невоља удари, да би се вратио "када све то Дунав однесе". Прави Срби су кости остављали за Крст часни, образ и Слободу златну. Када (и ако) Бог да, изведемо ову нашу Србију на прави пут, просипајући своју крв и зној, ти ћеш имати образа да дођеш и кажеш ја сам Србин?
Ако је твој одговор "да", потврдио си да немаш образа, па самим тим и ниси Србин. Није Србин само родити се у Србији. Србин је начин живота. Усудићу се па ћу рећи и ово (по цену да ме исмевају) - Србин је Живот у свом правом облику!
superinternetman
07-04-10, 10:24
Ево овде си сам дао одговор на своје питање - на жалост (по тебе) НЕ, ниси Србин. Прави Србин не бежи од куће када се појави проблем или невоља удари, да би се вратио "када све то Дунав однесе". Прави Срби су кости остављали за Крст часни, образ и Слободу златну. Када (и ако) Бог да, изведемо ову нашу Србију на прави пут, просипајући своју крв и зној, ти ћеш имати образа да дођеш и кажеш ја сам Србин?
Ако је твој одговор "да", потврдио си да немаш образа, па самим тим и ниси Србин. Није Србин само родити се у Србији. Србин је начин живота. Усудићу се па ћу рећи и ово (по цену да ме исмевају) - Србин је Живот у свом правом облику!
ја нисам "побегао" из србије него су ме моји родитељи одвели као дете имо сам 7 година и нисам мого да одлyчим отоме. Ја и неоптужујем своје родитеље јел они су само хтели да би обезбеде бољи живот. И несматрам их као неке издајице зато што они волу србију као своју домовину и мисле да се врате кад одеду у пензију. иначе има пуно срба који су отишли у иностранство да зараде и они и даље подржаваду србију.
Весели пламичак
07-04-10, 12:15
Колико су само његови комплески јаки што јасно показује да није чист циган јер су они оперисани од било каквог осећаја срамоте.
Видели сте како изгледа живот некога ко је продукт расног мешања. Да је чист циган неби ни приметио да припада циганском роду. Проживео би свој век мирно. Овако му остаје да се вечно пита коме припада. Да никада не постане Србин и ако је имао шансе да то буде исто тако да никада не постане ни циган и ако га крв и на ту страну вуче. Што је најгоре за таквог човека, Срби га никада неће прихватити као свога а са друге стране он ће целога живота бежати од оне своје тамне циганске половине коју никада неће моћи да истера из себе. Тако да бих замолио све који ово читају да не чине овакве ствари својој деци. Да их не праве са туђинцима. Јер нема горе ствари од сазнања да су отац и твоји дедови били бели а да ти ниси и да им не припадаш. Барем не и никада у потпуности.
Гледам ја то сваки дан. Мени је мелодију Боже правде за телефон пребацио човек који је полу муслиман. Сад што му у босни кад оде вероватно звони '' удри мујо '' нема везе јели... Па онда два тамнопута другара што их виђам испред драгстора, кад почну да се вређају на расној основи и један другога почну називати чамуго, цигане, стоко црна... Знам тако једног што је полу мађар полу усташа, он решио себи проблем, неће да буде ни једно ни друго, него ово треће... Прешо у православље и енога сад се дружи са Србима. И да не набрајам даље, помислиће људи свашта...
И мој живот је требао да буде "обезбеђен" па мога оца није спречило да уместо да оде у Аустрију, Немачку (или друге земље које су примале избеглице из Босне) узме пушку у руку и да брани и мене и туђу децу.
superinternetman
07-04-10, 16:47
И мој живот је требао да буде "обезбеђен" па мога оца није спречило да уместо да оде у Аустрију, Немачку (или друге земље које су примале избеглице из Босне) узме пушку у руку и да брани и мене и туђу децу.
ја нисам никад бијо избеглица, него смо већ пре рата отишли. моји родитељи су отишли да зараде а и код нас није било рата.
Весели пламичак
07-04-10, 20:23
ја нисам никад бијо избеглица, него смо већ пре рата отишли. моји родитељи су отишли да зараде а и код нас није било рата.
Како није било рата код нас? Па јел Србски народ био у рату или није? Ратовали смо. Одсуство ратних деистава на неким деловима територије не значи да рата нема. Рецимо у Апатину се најнормалније производио Јелен, док су се недалеко одатле водиле борбе око Вуковара. Могао си без проблема да пређеш Дунав и одеш у део Србије тада познат као Република Србска краина. Србину је то све исто, Вуковар или Зајечар, Зворник или Жагубица. Србину је отаџбина тамо где су му гробови, цркве, манастири, где му је дедовина... А цигану је отаџбина тамо где се затекне у датом моменту. А најчешће онде где долази до новца.
Мој отац је рођен у једном малом месту код Сомбора. На крају, да не дужимо превише, лепо каже наш народ - Једна слика говори као 1000 речи
superinternetman
08-04-10, 06:59
Србину је отаџбина тамо где су му гробови, цркве, манастири, где му је дедовина... А цигану је отаџбина тамо где се затекне у датом моменту. А најчешће онде где долази до новца.
има много чистокрвни срба који су отишли из србије да зараде или зато што нису хтели да ратуједу. самном је радијо један србин из босне и он је отишао у аустрију зато што није жтео да ратује. а неки цигани су ратовали за србију. мој ујак (мамин брат, он је циган) је ратовао као војник у словенији и хрватској где су га усташе мучили. мој брат од другог ујака (исто циган) је ратовао на косову. ја сам отишао из србије зато што сам бијо јако сиромашан, ходо сам у поцепаним патикама и нисам имо шта да једем и ако је мој отац радијо али плате није било или врло мало. мој отац је отишао на привремени рад и стално је осто српски држављанин и зна се која је његова отачбина и моја!
Еј ђе си брате Супер еве и ја сам циганка ко што си и ти циган :rolleyes:ма ми наши се намиришемо на километар. Јел извините што вам упадам у тему а у којој земљи живиш?
superinternetman
22-04-10, 04:28
Еј ђе си брате Супер еве и ја сам циганка ко што си и ти циган :rolleyes:ма ми наши се намиришемо на километар. Јел извините што вам упадам у тему а у којој земљи живиш?
ја живим у аустрији. интересује ме још више мишљена о својим сликама. ово сам ја, на рукама сам најцрњи а најбељи на телу (ноге, стомак, груди). у лице нешто између. јел сам много црн?
http://i39.tinypic.com/14tlq3l.jpg
ово је један италијан. појављива се на немачкој телевизији гиовани зарелла. има сличну пигментацију ко ја
http://www.rga-online.de/rs-charity/download/bilder/thumb/Charity_Act_Giovanni%20Zarella.jpg
Е брате, батали више ова питања и твоје слике.
Немој да се тиме оптерећујеш толико, ти си створен по лику Божијем, тако је Бог хтео и радуј се због тога!...:cheers:
Кад умремо и ти и ја, неће нас питати Бог на оном свету какве смо боје коже били већ каква су нам дела у Христу била и да ли смо тежили Правди Божијој за време свог живота.
Aнтрополошка подела броји 4 расе или неки пут 5. То су Европоидна/Каукасоидна Раса, Негроидна Раса, Монголоидна Раса, Аустралоидна Раса и неки још бројиду Американоидну Расу али неки и не.
Мени лично се чини да постоје пуно више расе од тих 4 5. У кавкасоидне се рачунају Европљани, Северни Африканци, Блиски Исток, Северна Индија и Цигани. Али ти људи сви различито изгледају иако делиду неке карактеристике. Монголоидни исто нису сви исти, Јапанци и другачије изгледају него виатнамци.
Колко раса ви бројите?
Стари Египћани су бројали четир људске расе. Египћане(браун),Либијанце(Веома Светло/Црвена или плава коса, веома бела кожа),Лебанонце(умерено светла кожа/олив, црна коса и брада, тамне очи) и нубијанце (црна раса, негроидни, црна боја коже, косе и очију).
The Ancient Egyptian (New Kingdom) funerary text known as the Book of Gates distinguishes "four races of men". These are the Egyptians, the Levantine peoples or "Asiatics", the "black races" and the "fair-skinned Libyans".[4]
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Egyptian_races.jpg
За жуту/монголоидну расу очигледно нису знали. То и доказује да египћани нису били негроидна црначка раса ко што афроцентристи тврде.
Кко смо то "ми"?
И чему таква питања. Нисмо ми ни неуки, нити имамо времена да измишљамо нове расе. Држи се науке.
Пошто видим да ми претходна порука није одобрена, а имајући у виду оно што стоји:
Ни један коментар неће бити обрисан, без обзира на политички или лични став,
уколико буде написан у складу са основним цивилизацијским нормама
Пробаћу још једном да "испоштујем основне цивилизацијске норме", надајући се да ће модератори овог пута испоштовати слободу говора на делу форума који је за то предвиђен.
Дакле, "господин" којег сте примили на форум под надимком "Светозар", је расни мешанац. Монгрил. Полу циганин, и то не крије. Штавише, могу Вам рећи да је његово писање по разним форумима прилично раширено. Да не дужим много, због "Светозара" се Србима по разним форумима смеју и подгукрују. Да ли је у питању Стормфронт, или неки други где дотични оставља своје коментаре, увек је иста ствар - његова одурна циганска фаца комбинована са симболом четништва који таквима попут њега не припада, изврстан су плен за зајебанцију и спрдњу са Србима. Ког занима, нека мало прекопа по интернету, где ће наћи подоста о "Светозару".
И у суштини, није ни то проблем што нам се смеју и подјебавају нас због "Светозара". Него је проблем да се таквој једној особи дозвољава писање на форуму као што је овај. Такође је и проблем да "Светозар" представља оно за шта се расно свесни Срби боре - прекидање расног мешања и кажњавање истог акта.
Е сад, ако је за неке "Светозар" брат у Христу, онда сте ви дебело застранили овде. Ако ја на овом месту не могу написати да је Светозар циганин и да му у српском покрету нема места, онда не знам шта друго могу да вам кажем још.
Ето толико од мене, све у складу са "цивилизацијом".
Гост, Па мени није дозвољен приступ на целом форуму само у супротна мишљена. Нетрабаш толко да се узбуђујеш.
Гост:Такође је и проблем да "Светозар" представља оно за шта се расно свесни Срби боре - прекидање расног мешања и кажњавање истог акта.
Е сад, ако је за неке "Светозар" брат у Христу, онда сте ви дебело застранили овде. Ако ја на овом месту не могу написати да је Светозар циганин и да му у српском покрету нема места, онда не знам шта друго могу да вам кажем још.
Друже, ти си неке појмове овде изокренуо. Нико није могао да бира када ће се родити, које боје коже, да ли из мешаних раса, итд.
То нико не бира својим рођењем.
Не може због тога "Светозар" да буде проблем јер он није то могао да бира. +Бог је Тај Који одлучује. +Бог је Творац а ми сви створења Божија!
Слажем се да ми, свесни Срби, треба да се боримо против расног мешања, колико је то могуће по хришћанским законима, али ако је већ неко рођен такав - не треба одбацити човека. То је мој лични став а не износим сада став НСП или "Све за Отаџбину!"
Гост, Па мени није дозвољен приступ на целом форуму само у супротна мишљена. Нетрабаш толко да се узбуђујеш.
Хвала Богу ако је тако. Само ћу ти једну ствар рећи - престани да качиш по интернету своје слике са четничким симболом. Цигани никад нису били српски четници, нити у Србији може бити места за цигане. Дабогда сви цигани из Србије кренули за тобом, што даље одавде.
Пошто видим да ми претходна порука није одобренаНије одобрена зато што си је написао на латиници
Уистину Светозар би боље прошао да живи у Италији, пошто сам ја упознао пар Италијана који су црњи од њега али имају једну разлику изглед лица. Италијани јесу тамнопути али имају Аријевски изглед лица, док Цигани исто су тамнопути али имају ту некакву фацу а посебно очи које их откривају коме народу припадају. Ти си Светозаре класичан полутан, био би поноснији да си чист Циганин овако не знаш на коју ћеш страну али Србин никад не можеш бити :nenemf:
Хвала Богу ако је тако. Само ћу ти једну ствар рећи - престани да качиш по интернету своје слике са четничким симболом. Цигани никад нису били српски четници, нити у Србији може бити места за цигане. Дабогда сви цигани из Србије кренули за тобом, што даље одавде.Изненадио би се кад бих сазнао да је у четничким јединицама било Цигана :ashamed1: само је СДК био расно чист.:rofl:
Хвала Богу ако је тако. Само ћу ти једну ствар рећи - престани да качиш по интернету своје слике са четничким симболом. Цигани никад нису били српски четници, нити у Србији може бити места за цигане. Дабогда сви цигани из Србије кренули за тобом, што даље одавде.Ти си екстремиста. Стобом непричам више.
Алимпије, Ја мислим да ја имам аријевски/европоидни облик лица, бијо сам на много антрополошким форумима и класифицирали су ме као "алпинца-медитеранца" (на неким) или као "блиско-асијског алпинца" или само алпинца. Ако ми неверујеш остави ми поруке па ћу те линковати на одрећене форуме где су ме класифицарли. Мени су иначе класифицарли и руси и немци, и балканци и интернационално на форумима антропологије.
И да ли мешанац може бити српски националист?
Интересује ме да ли неки мешанац ко што сам ја може бити националиста. Нећу ја да будем националиста зато што сам за демократију и слободу иако имам понекад неки десничарске погледе и ставове. Ко например да неволим педере и да сам против расног мешања али неби ником забранијо него изпоштово слободну вољу људи само би забранијо геј параде зато што то није потребно и хетеросексуални неидеду на улицу да славиду њихову сексуалност. Али овде много њих су мишљена да мешанци измећу срба и цигана неможеду бити срби и никако националисти али на форуму спрских националиста где сам и ја члан је другачије тамо су ми рекли да је бити србин ствар свести ако мислиш си у духу србин ондаг си србин. Не знам да ли сви чланови тамо делиду то мишљење али на форуму имам приступ свугде и могу да пишем као националиста расисам и фашизам су тамо иначе забрањени. Иначе има мешанца и цигана који воледу србију и патријоте су. На фасебооку сам видијо неке цигане који су у групама "крстим се са три прста" "волимо косово" изнезиваду про-српске ставове.
Алимпије,
немам ја шта да будем поносан и да сам чист циган или србин неби бијо поносан со тим то незначи да неволем свој род али има свугде и добри и лоши људи може циган да ме опљачка или неки српски скин да ми забије нож у леђа па ондаг још вуди поносан што си овај јел онај.
Што се тиче цигана и аријевства јел ти знаш да реч "аријевац" потиче ис зтаро индијског санскрита и значи племенит човек. Аријевац је свако ко је племенит и добар човек значи може и циган бити аријевац. Цигани су иначе индо-европски народ (индо-аријевци) али нису европљани. Незнам јел сам аријевац али имам европоидне црте лица углавном су ме класифицарали као неку врсту алпиноидног човека. Ја лично мислим да сам Индобраxидан што је метрички слично алпинодиној раси. Али можда се и варам зато што сам ја дебо и тешко је класицирати дебеле људе, моје лице је округласто и делује широко али можда неби било да сам мршав.
Можда може, што зависи од дефиниције националисте, али није Србин. Мешанац између вучјака и ротвајлера није ни вучјак ни ротвајлер, али може да буде добар чувар или одбрамбени пас.
Човек је то што јесте и треба да научи да живи са тим што јесте.
Тврдити да је Циганин Србин је бесмислено. То није ствар политике него науке. Политика или идеологија не могу да утичу на научне чињенице.
Ти си екстремиста. Стобом непричам више.
Хехехехе..... Мош` мислити, ја екстремиста. :)
Ма јооок, ја само не волим да гледам цигане око себе, ништа више. :)
Алимпије, Ја мислим да ја имам аријевски/европоидни облик лица,
Ахахахаха, ма да, ако ти имаш аријевски изглед лица, онда сам ја Марија Терезија. :D
Ој муко, смејање без паре. :)
бијо сам на много антрополошким форумима и класифицирали су ме као "алпинца-медитеранца" (на неким) или као "блиско-асијског алпинца" или само алпинца.
Хахахахаха ово све бисер до бисера. Јели, па који си бре ти алпинац медитеранац несрећо једна? :))))))
Ако ми неверујеш остави ми поруке па ћу те линковати на одрећене форуме где су ме класифицарли. Мени су иначе класифицарли и руси и немци, и балканци и интернационално на форумима антропологије.
Не вреди бајо мој. Ти си цига у ту нема приче. Знаш како, више би те људи поштовали да кажеш - "ја сам циганин и заболе ме за све друго и нећу да се мешам ни са ким него ћу да тражим себи равне партнере", него да петљаш свој цигански нос у српска посла. Што ти то треба? Иди брале, нађи неку циганчицу и с њом прави децу, одлепршај одавде, и то је то.
Такав попут тебе - не. Шта ћеш нам? Да узмеш неку нашу жену и правиш још хобита сличних теби? Богме то нама не треба. Тражи себи равну.
Можда може, што зависи од дефиниције националисте, али није Србин. Мешанац између вучјака и ротвајлера није ни вучјак ни ротвајлер, али може да буде добар чувар или одбрамбени пас.
Човек је то што јесте и треба да научи да живи са тим што јесте.
Тврдити да је Циганин Србин је бесмислено. То није ствар политике него науке. Политика или идеологија не могу да утичу на научне чињенице.У праву си о вучијаку и ротвејлеру али где су границе тог размишљања? Дали неко ко има само минимално мешане крви и тотално изгледа као србин да ли се он сматра србином? Или ако неко се изметне на једну страну тако да неможеж да видиш да је мешан дали се он сматра ондаг за једно или друго? У америци су пола белци пола црнци се увек сматрали за црнце категорија мешана раса постоји тек од новијег времена и постојало је "оне дроп руле" значи и ако имаш капи црне крви ондаг си црнац и барак обама себе рачуна у црнце иако је пола белац. Шта си казо и контрадиктира што ме овде сви називате циганом јел реко си да није ни једно ни друго (ни вучијак ни ротвејлер) како сам ондаг ја циган? И код људи има и друштвени фактор и фактор идентификације припадности једном народу, који језик причаш, како си одрастијо итд.
Хехехехе..... Мош` мислити, ја екстремиста. :)
Ма јооок, ја само не волим да гледам цигане око себе, ништа више. :)Ти си казо дабог да сви цигани нестали из србије значи да си екстремиста.
Ахахахаха, ма да, ако ти имаш аријевски изглед лица, онда сам ја Марија Терезија. :D
Ој муко, смејање без паре. :)
Хахахахаха ово све бисер до бисера. Јели, па који си бре ти алпинац медитеранац несрећо једна? :))))))Шта је за тебе аријевски изглед лица? Аријевци су стари санскрићани који су своје племените назвали аријевцима. Они су били индисјки подрасни типови. Цигани су индо-аријевски део индо-европске фамилије и европоидни народ су. Значи да цигани имају метрички аријевски облик лица само што су пигментовани. Бити аријевац није једнако бити европљанин и персијанци и северни индици су аријевци (тамнопути аријевци).
Gypsies as a ethnic group belong to the europoid population.
http://www.bmj.sk/2009/11006-07.pdf
Не вреди бајо мој. Ти си цига у ту нема приче. Знаш како, више би те људи поштовали да кажеш - "ја сам циганин и заболе ме за све друго и нећу да се мешам ни са ким него ћу да тражим себи равне партнере", него да петљаш свој цигански нос у српска посла. Што ти то треба? Иди брале, нађи неку циганчицу и с њом прави децу, одлепршај одавде, и то је то.
Такав попут тебе - не. Шта ћеш нам? Да узмеш неку нашу жену и правиш још хобита сличних теби? Богме то нама не треба. Тражи себи равну.http://www.romea.cz/images/servis/miss2003_lit.jpg
Ја ако се икад будем женијо ондаг дајем предност некој сличној мени има и лепи циганка и мешанаца. Ево ти мис ромкиња 2003.
На фасебооку сам видијо неке цигане који су у групама "крстим се са три прста" "волимо косово" изнезиваду про-српске ставове.
То ништа не доказује...у свом животу сам имао прилике (нажалост) да упознам бар стотину таквих од којих се ни један није усудио да призна да је циганин, свако од њих себе сматра Србином и шта више још пљује по циганима да би га прихватили као Србина.
Једно од највећих понижења које сам доживео било је када сам упознао једну девојку из Чешке (у Бечу) и када сам јој рекао да сам Србин из Србије прво што ме је питала након тога гласило је:
Дали си можда циганин?
(на шта сам ја бурно реаговао)
Не! Зар ти личим на циганина? Чему такво питање?!
(изненађено и уплашено је гледала у мене јер није имала намеру да ме увреди,тихим гласом рече)
Па зар ви Срби нисте цигани?
(руке почињу да ми дрхте...девојка очигледно нема намеру да ме испровоцира, једноставно мисли да је Србија земља цигана)
Не! у Србији има доста цигана....Срби нису цигани.
(експлодираћу! стотине неконтролисаних мисли, не успевам да дођем к себи)
Одакле теби то да су Срби цигани?
Извини... овде има доста цигана који кажу да су Срби из Србије...
Толико о таквима
Срби наравно нису цигани. Нисам то ни тврдијо. Тој девојки је можда неко реко да су срби цигани, можда неки муслиман или хрват зато што сам неколико пута са њихове стране чито да су срби цигани или православни турци.
Ја сам зано за неке цигане из Белог Манастира који су се издавали за велике Србе, славили славе, ишли у цркву.... Када су хрвати дошли на власт и народ почео да се сели из БМ-а, они су остали. Данас су велики хрвати, не славе славу, иду у цркву...
Толико од мене.
Такви људи има у сваком народу. Кад су владали турци пола српског народа су се потурчили и били су велики турци.
Светозаре
одморићеш 5 дана од форума
Следећи пут ћеш уместо петодневног бана добити рачун
на који ћеш уплатити 50 €
Надам се да смо били довољно јасни (http://www.nsprogram.org/forum/member.php?u=1160)
Прелетео сам тему на брзину, те се унапред извињавам ако нисам на колосеку, илити начетој (под)теми, али хоћу да изложим свој став:
Постоје различите расе, постоје различите религије, људи се деле по много чему. Основна грешка је (као што прочитах у неким ранијим постовима) је што одређени људи (ако треба, именоваћу их) сматрају да су неке расе битније од других.
Ја мислим да је најбитније да се очува богаство различитих раса (једино немешањем), а мислим да ниједна раса није битнија од неке друге.
Мешања ће увек бити и оно је неоспорно и нико не би требао да оспори људима који су из мешовитих бракова право на постојање. Оно што ми треба да споримо јесте ТРЕНД мешања.
Ми не желимо тај тренд, то није у користи никоме...
То не значи да су мешанци нижи људи. Нити су они бирали, нити ко зна крајњи исход промисли. Али је битно да се тренд не настави... да не би смо сви постали сиви.
Европа је, између осталог, и позната као "најстарији континент" са обиљем најразличитијих култура народа. То треба очувати, а не створити папазјанију мањег и већег сивила.
Алимпије, Ја мислим да ја имам аријевски/европоидни облик лица, бијо сам на много антрополошким форумима и класифицирали су ме као "алпинца-медитеранца" (на неким) или као "блиско-асијског алпинца" или само алпинца. Ако ми неверујеш остави ми поруке па ћу те линковати на одрећене форуме где су ме класифицарли.
Зашто се ти икоме правдаш?
Буди оно што јеси, немаш потребе да тражиш било какве антрополошке или не знам ни ја какве знаке. Буди човек. Ја, ето, могу рећи да знам своју (крсну) линију 10 и више колена, али и да сутра сазнам да сам (на пример) шиптар, а не србин, то не би ништа променило у мени (мало би се скрхао, признајем :) ), нити бих желео да доказујем икоме оно што сам и зашто сам такав.
Ти си онакав какав си изнутра (не мислим на изнутрице :) ), а тражење "оправдања" те само сврстава у ред људи који имају проблем са идентитетом. Нема антроплошког идентитета, постоји само унутрашњи (индивидуални) идентитет.
Аутентичност човека се своди на његов индивидуални карактер и колико је у стању тај карактер да прихвати зла, а врати добра док психолошки не посустане, илити прсне. То можда има везе са генима, али индивидуална јачина је камен темељац на којима се све гради.
Имај ту индивидуалну јачину, и твоји преци ће је осетити!
Светозаре, човјече, ти си циган! Полутан али и даље циган. Ниси динарац, ниси сличан нити једном Србину на овом бијелом свијету. Ти ниси Србин, и то ти је то. Иди ожени неку мандовку, ради шта хоћеш али се окани нас Срба, ниси Србин, колико то пута да поновим. Џаба ти ако си православан, и ко зна шта још. Поздрав
Јао људи, па мене овај Калуђер мнооого нервира!!!
И овде да кажем, Калуђер ме мнооого нервира!!!
Светозар је за тебе, нервозни анонимусу под редним бројем Берсеркер, фаца.
Јер је човек дошао на овај форум ставио своју слику у аватар и рекао шта има а и у стању је нешто више да састави од просто проширене реченице.
За разлику од тебе који пишеш анонимно, коментари су ти кави јесу а и кад напишеш што више од тога, своди се на понављање оног што је неко други већ написао. Такви ко ти кад избламирају један кориснички налог онда отварају други и опет настављају да пишу, наравно анонимно, затрпавајући сваку тему истим коментарима. Е ал то овде неће да може ко што видиш.
Ал ти ај слободно отвори тему о предмету твог нервозитета па пиши дан ноћ што се мене тиче.
То ништа не доказује...у свом животу сам имао прилике (нажалост) да упознам бар стотину таквих од којих се ни један није усудио да призна да је циганин, свако од њих себе сматра Србином и шта више још пљује по циганима да би га прихватили као Србина.
Једно од највећих понижења које сам доживео било је када сам упознао једну девојку из Чешке (у Бечу) и када сам јој рекао да сам Србин из Србије прво што ме је питала након тога гласило је:
Дали си можда циганин?
(на шта сам ја бурно реаговао)
Не! Зар ти личим на циганина? Чему такво питање?!
(изненађено и уплашено је гледала у мене јер није имала намеру да ме увреди,тихим гласом рече)
Па зар ви Срби нисте цигани?
(руке почињу да ми дрхте...девојка очигледно нема намеру да ме испровоцира, једноставно мисли да је Србија земља цигана)
Не! у Србији има доста цигана....Срби нису цигани.
(експлодираћу! стотине неконтролисаних мисли, не успевам да дођем к себи)
Одакле теби то да су Срби цигани?
Извини... овде има доста цигана који кажу да су Срби из Србије...
Толико о таквима
Е ово је заиста ужасна прича. Понижење par excellance, не само за појединца него за целокупну нацију, које ме тера да се укључим у дискусију.
Држава већ деценијама води неку изопачену културну политику која жели да нас прикаже као некакав грозан диваљ народ који је мешавина свега и свачега а у томе цигански идентитет врши важну улогу. А кад томе додамо да они оду у Беч или негде и представљају се као Срби онда се не треба чудити какав је резултат.
Што се тиче полу-цигана мислим да (ако су другу половину Срби или неки бео аријевски народ) да чак и могу да буду националисти тог народа али да треба обесхрабрити даље укрштање њихових гена са чисто српским (да ово што је Чекиња рекла Игорском да се једног дана не испостави да је било тачно). Треба да имају неки придружени статус као што су имали "обојени" у Јужној Африци и то под условом да живе на белачки начин јер ако живе на цигански начин онда су штетни по друштво и треба их тотално сегрегирати као и остале ц.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.