PDA

View Full Version : Несаница

Скинета
05-04-08, 14:14
Žene više pate od nesanice

Osobe koje pate od nesanice (insomnije) su pod povećanim rizikom da jednog dana zapadnu u teži oblik depresije, pokazuje istraživanje obavljeno na Medicinskom fakultetu PitsburÅ¡kog univerziteta.

Depresija je dobro poznat rizični faktor za nesanicu i ljudi koji pate od depresije često prijavljuju poteÅ¡koće sa spavanjem, ali je do sada malo proučavana mogućnost da i nesanica može da predstavlja rizičan faktor za depresiju, izveÅ¡tava Rojters.

Tim iz Pitsburga je istraživanje o snu obavio na 591 osobi, koja je tokom 21 godine intervjuisana Å¡est puta. Kad je studija otpočela, 1978. godine, muÅ¡ki učesnici su imali po 19, a ženski po 20 godina.

Tokom rečenog perioda, svaki peti ispitanik prijavio je insomniju koja je trajala najmanje mesec dana, s tim Å¡to su žene dvostruko čeÅ¡će imale taj problem od muÅ¡karaca.

Oni ispitanici koji su jednom prijavili dužu nesanicu bili su pod povećanim rizikom da će se ona ponovo javiti, kao i da će tada duže trajati nego prvi put.

Najvažniji zaključak ovog istraživanja je da čak i nesanica koja je trajala do dve nedelje znatno povećava rizik od kasnije epizode teÅ¡ke depresije.

http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-05-04-2008/zene-vise-pate-od-nesanice

Живана
05-04-08, 14:34
Па то се најпростије лечи..Неки од рецепта:

- исцрпљујући физички рад током дана
- одличан дуготрајан секс:)
- припремање целокупног ручка, вечере и слично за много посећену славу
- макар сплаварење или верање по дрвећу из ма ког разлога
- кречење или сличне радње ккојих нема по теретанама и соларијумима

итд..

Ја бих сваку ту шмизлу што се жали на инсомнију послала мало на врх брда са џаком брашна и мало квасца и тупом секиром.., па ако се не измори мешењем хлеба (ако неће да цркне од глади онда нека цркне од депресије) или цепањем дрва оном тупом секиром (ако не зна да наоштри) ..онда нека јој се удели савет где да нађе неки "антидепресив" у виду ручно браног и сушеног матичњака или "чај против инсомније" у виду ручно бране и сушене лаванде или најпростије, свуда растуће Богородичине траве allias кантариона..да не говорим о најпростијој миришљавој травки званој босиок.
Наравно, да на брду нема ТВ релеја нити Тв апарата, нити сателитске антене, као ни домета за мобилни најновије марке.

Да видиш како би живнула:rofl:
За час.
За неколико дана ходала би као кошута, а не би се вукла као "мртво пувало" .
Ко је глуп и лењ , и треба да страда и да служи као заморче за нове хемикалије.

Тара
05-04-08, 14:50
Слажем се са свим што је Живана навела, још бих додала ово:
најобичнији чај од камилице чуда прави за спавање, проверено на психијатријским пацијентима.

Весели пламичак
05-04-08, 17:20
Ja imam pomalo obrnutu situaciju. Obicno u danima kada se vise naprezem ( vise dana zaredom ) uglavnom znatno manje spavam. Leti kada se mnogo vise krecem i naprezem krace spavam nego zimi kada redje upraznjavam fizicku aktivnost.

Jelena
05-04-08, 18:48

итд..

Ја бих сваку ту шмизлу што се жали на инсомнију послала мало на врх брда са џаком брашна и мало квасца и тупом секиром.., па ако се не измори мешењем хлеба (ако неће да цркне од глади онда нека цркне од депресије) или цепањем дрва оном тупом секиром (ако не зна да наоштри) ..онда нека јој се удели савет где да нађе неки "антидепресив" у виду ручно браног и сушеног матичњака или "чај против инсомније" у виду ручно бране и сушене лаванде или најпростије, свуда растуће Богородичине траве allias кантариона..да не говорим о најпростијој миришљавој травки званој босиок.
Наравно, да на брду нема ТВ релеја нити Тв апарата, нити сателитске антене, као ни домета за мобилни најновије марке.

За час.

Да, уколико је "несаница" којекаквих "богаташких" или "модерних" жена које од доконости не знају шта ће са собом.
Међутим,поједине особе пате од несанице услед проблема , или поремећеног "биолошког сата" ( најчешће услед пословних обавеза). Неретко је у питању и премор, када психо-физичко исцрпљење дође до те мере да "криза" тј. осећај умора нестаје, те поред вртоглавице и главобоље, мозак не може утонути у стање сна. То је много комплекснији проблем...

Serbska
05-04-08, 21:10
Ja imam problem sa nesanicom... Moze biti mnogo grozno... Ali smatram da je to mahom uzrokovano poremecenim metabolizmom....

Живана
05-04-08, 21:30
Међутим,поједине особе пате од несанице услед проблема , или поремећеног "биолошког сата" ( најчешће услед пословних обавеза). Неретко је у питању и премор, када психо-физичко исцрпљење дође до те мере да "криза" тј. осећај умора нестаје, те поред вртоглавице и главобоље, мозак не може утонути у стање сна. То је много комплекснији проблем...
Исто је лечење, билив ми :)
Биолошки сат се пореметио јер годинама или месецима та особа не поштује себе и своје потребе..Тело је битно исто колико и дух, не може једно без другога. Од физичког рада сви спавају дубоко, али од психичког се дешава премор о коме причаш..
Лично ми није непознато стање(као што Весели пламичак каже или ти)и у тим ситуацијама бар одлежим да се одморе кичма и удови ако већ не могу да утонем у сан.

Сваки знак (вртоглавице, главобоље и слично) је упозорење, алармни систем да особа не живи добро, нити се понаша како ваља..и онда, нека мења (стан, партнера, школу, посао, мисли, филозофију живљења...шта је већ главни узрок).
Нема комплексног проблема, извини ако звучим оштро, а не желим.
Пословним обавезама је та особа недорасла значи , онда нека иде у домаћице или нека нека ради нешто лагодније. Као у оном безобразном вицу о Црногорцу, кад кори жену:"а што си се удавала кад си нејака у руке?".
Сигурна сам да је основа здравља у искрености према себи: ако је особа нечим незадовољна, онда нека има храбрости да промени то стање акцијом, а не упадањем прво у лакше стање болести, а потом све теже и теже.

Има и ствари моде, која се презентује преко медија. Нпр. ниједна женска није имала "ПМС синдром" док нису о томе почеле емисије и трабуњања..Сад и у основној школи девојчице очекују ПМС синдром и пре него добију МС.Неки тимови доказаше да особе које се стално жале "Боли ме глава" чешће обоњевају од мигрене него оне које то никад нису изговориле, чак и кад су имали реалне болове.
Што рекао мој комша :"Све је ствар уверења и инфомације..Људи не би ни умирали да не чују информације да се некима то десило" ;)

Моргана, да..Камилица је исто много лепо средство и укусан чај.

П.С. Сербска, немој да ме забрињаваш:)
Могу да те излечим 100 посто ,ако дођеш мало код мене, недељу дана нпр.. Ионако ми треба помоћ уједном пројекту који уопше не укључује мозак -само мишиће ;) И смем да се кладим да ће после метаболизам да ти ради као "швајцарац", иако ћемо да кркамо као 6 мушкараца укупно..
:cheers:

Тара
05-04-08, 23:30
Морам да признам да с времна на време и мене задеси несаница која обично траје ноћ-две и то у моментима кад имам неких "нерешивих" проблема. Обично устанем, прошетам, попијеммлеко или воду, ако не помогне скувам чај и то обично буде довољно. Мислим да је поента да човек схвати шта је најбољи лек за њега, јер сви различито реагујемо.

Jelena
06-04-08, 17:01
Исто је лечење, билив ми :)
Биолошки сат се пореметио јер годинама или месецима та особа не поштује себе и своје потребе..Тело је битно исто колико и дух, не може једно без другога. Од физичког рада сви спавају дубоко, али од психичког се дешава премор о коме причаш..
Лично ми није непознато стање(као што Весели пламичак каже или ти)и у тим ситуацијама бар одлежим да се одморе кичма и удови ако већ не могу да утонем у сан.

Сваки знак (вртоглавице, главобоље и слично) је упозорење, алармни систем да особа не живи добро, нити се понаша како ваља..и онда, нека мења (стан, партнера, школу, посао, мисли, филозофију живљења...шта је већ главни узрок).
Нема комплексног проблема, извини ако звучим оштро, а не желим.
Пословним обавезама је та особа недорасла значи , онда нека иде у домаћице или нека нека ради нешто лагодније. Као у оном безобразном вицу о Црногорцу, кад кори жену:"а што си се удавала кад си нејака у руке?".
Сигурна сам да је основа здравља у искрености према себи: ако је особа нечим незадовољна, онда нека има храбрости да промени то стање акцијом, а не упадањем прво у лакше стање болести, а потом све теже и теже.
Моргана, да..Камилица је исто много лепо средство и укусан чај:

Не бих ни ја да звучим оштро, али нагађам да можда никад ниси имала прилику радити некакав посао до те мере да оболиш , а да си била принуђена на то, што је свакако добро и срећа по тебе. На жаост, много радничке класе је данас сиромашно, ако ћеш без посла који ти ремети "биолошки сат" оболети због лоших услова живота и ићи бос, онда баш и немаш много избора да одеш у домаћице. Поготово знамо колико је "лако" бирати добро запослење у овој држави! Да је то лако променити, односно да постоје услови да се остваре позитивне измене, ми као револуционари, не би смо желели да мењамо поредак (један од разлога). Људи данас ринтају ноћу и дању по 12 до 17 сати дневно, пслове који им уопште нису у струци јер су принуђени на то. Данашњи систем је модернији облик робовласничког система, те уколико нисмо "горе" који не спавају због љубави и скупих лакованих чизмица, како год да се окрене, принуђени смо да жртвујемо тело и дух. Неко ко ради по 15 сати сневно и спава по 3 сата током 24 сата, није у стању да ту "несаницу" лечи носећи каблове и музући краве по селу... :)
Некада и претеран физички рад (поготово без паузе за оброк, у загушљивом или бучном простору) изазива тешке главобоље и повраћање, услед чега још наредних неколико сати нервни систем не може утонути у сан.

Гризли
06-04-08, 17:22
Nema problema s' time. Spavam k'o beba

bogsvarog
06-04-08, 18:01
Ja imam problem sa nesanicom... Moze biti mnogo grozno... Ali smatram da je to mahom uzrokovano poremecenim metabolizmom....Па ти онда треба да оснујеш Фајт Клуб :biggrinjester:

Родољуб
06-04-08, 23:17
Imam :D nekad nemogu da zaspim do zore :D
inace pronadjen je lek protiv nesanice zove se 9 mm :D

Весели пламичак
07-04-08, 08:02
Каквих 9 милиметара? Узми 9 децилитара неке жестине и има да спаваш као заклан.

Уосталом можда бесаница и није тако лоша ствар. И онако преспавамо трећину живота. Кад вам се то деси зашто једноставно неби сте наставили са својим свакодневним активностима па кад вас стигне умор заспаћете сами од себе.

Jelena
07-04-08, 08:05
А када нас стигне умор ујутро док нам звони сат за посао?:) Проблем је што је некад немогуће наставити активности, јер не живиш сам, те би аутоматски постао "безобзирна будала", како би ти викали разбуђени укућани у 3 сата ноћу!:D

Родољуб
07-04-08, 14:04
Ma 9 mm i gotova stvar, znas onu poslovicu.
Odmaraces se kad umres. :D

Весели пламичак
07-04-08, 15:13
Odmaraces se kad umres. :D

Zato i kazem kad ti se ne spava, nastavi da teras silu dokle moze pa ces spavati kad tad.

Живана
07-04-08, 19:23
..нагађам да можда никад ниси имала прилику радити некакав посао до те мере да оболиш , а да си била принуђена на то, што је свакако добро и срећа по тебе.

Избор је најважнија ствар. Нажалост, лично сам увек имала избор хоћу ли оболети од овога или онога, али увек сам одлучивала да НЕ оболим ни по коју цену.
Мада сам ја тип који увек стави духовно изнад материјалног, сопствено задовољство (макар менталну удобност,растерећеност ума ) изнад материјалног благостања, па сам неколико одлука донела у животу које су ми умањиле благодети "имовине" било чега, али повећале количину мог слободног времена..
А деси ми се, као данас нпр., да радим са високом температуром, иако би ми више пријало да одлежим док не прође. Ствар тренутних финансија.. Убедила сам себе да тако јачам имунитет и да ми ништа није..то што видим све у наранџастој боји преокренула сам на шалу и...ето, иде живот..За који дан вирус ће да прође..По систему "шта зна дете шта је 300 кила"- само напред!

Било је изузетно тешко у мом животу раније (и физички и психички), с обзиром да сам била принуђена превише рано , неколико месеци пред мој 14.-ти рођендан, да се старам апсолутно сама о себи..И тако је остало и данас.
Али коначни резултат је да сам много поносна на себе..А тај осећај је трајан и много, много драгоцен.

Зато сам и тако категорична кад кажем да треба имати храбрости да се промени и свест и окружење. Било је лоших (али тада јединих могућих и неопходно насушних) послова у мом животу, посебно у току паралелних студија, али ако је циљ драгоцен и битан, онда се жртва подноси са осмехом..У инат свима и свакоме, а највише расподели карата тзв."судбине".

Ја ни сада нисам постала властелинка нити желим , и још увек морам да радим додатне послове уз онај "из струке" због најпростијих егзистенцијалних питања..
Али , налазим срећу у томе да више не морам да радим 2 додатна посла, као у неким периодима. Као и у томе да сам способна за свашта знам реално да урадим.
Но, живот никоме није бајка.

А ја, као вечни оптимиста, увек окренем тешкоће на ту страну да се жестоки животни окршаји и искушења дају само јакима, сразмерно карактеру...
И то ме увек утеши у тежим тренуцима.

Неке ствари које су другима изгледале сулуде и самодеструктивне, као нпр. намерно пресељење у мањи град мени су лично донеле много духовних и душевних благодети, које су корисне сада и другима, а не више само мени. Али девиза је била проста: "мало хлеба, мало соли, љубави ..слободе". Човек не може да буде незадовољан и разочаран ако не очекује ништа..само кад има превелика надања или очекивања (од себе или од других блиских, или од државе нпр.) упада у незадовољство.
.
Неко ко ради по 15 сати сневно и спава по 3 сата током 24 сата, није у стању да ту "несаницу" лечи носећи каблове и музући краве по селу... :)
Пријало би му више да 15 сати дневно буде у природи, макар се бавио и мужењем између осталог. И спавао би као топ.
Данас сам баш чула обновљен оглас- траже чобане и чобанице у Војводини, плата је 30 000 динара месечно ..Вероватно има оних који раде на периферији Београда, Новог Сада, Ниша... по неким буџацима за мање паре и у лошијем окружењу..Али, нико не трчи за тим послом.

Некада и претеран физички рад (поготово без паузе за оброк, у загушљивом или бучном простору) изазива тешке главобоље и повраћање, услед чега још наредних неколико сати нервни систем не може утонути у сан.

Наравно, али та особа је раније имала животни избор (школски успех, избор струке и слично) као што га и данас има ..Да да отказ, да пронађе други посао, да се доквалификује..Нема поклона на овом свету, све се заслужује, посебно у касти радника.

Мој стриц је докторирао филозофију, годинама већ таксира у БГ-у.То је његов избор и није лак посао одабрао.
А моја комшика, са ванбрачном ћеркицом, напустила студије менаџмента( уз посао на пијачној тезги) схвативши да ће тешко наћи посао у струци , позајмила новац и отворила (у закупљеном локалу) бутик дечије гардеробе.. Само трчи и смеје се, има још једну рату да врати .
Ко ризикује- тај добије.
Све зависи од личне воље и личног става, без обзира на тренутне отежавајуће друштвене околности.

Jelena
08-04-08, 17:32
Отказ није лако дати јер се посао тешко проналази. Наравно да то није једини избор,али није ни лагано као што звучи у причи. Неко ко породуцу коју чине нејаки људи,носи на леђима, не може дати отказ па кад нађе- нађе. Такође, како да музе краву неко ко краву уживо никада није видео? Увек се преферирају радници са искуством.

Serbska
09-04-08, 17:31
Па ти онда треба да оснујеш Фајт Клуб :biggrinjester:
Hm, sad cu da se zapitam da li me poznajes, jer nisam daleko od toga :D

Живана
09-04-08, 18:16
За утеху свима, да је живот гадан и ван мајчице Србије:

08.04.2008 19:15 Beta

BERLIN - U Njemačkoj je sve viÅ¡e ljudi prinuđeno da traži dodatni posao da bi mogli da finansiraju rastuće troÅ¡kove života.

Prema najnovijim podacima Instituta za privredna istraživanja iz Halea, od 30 miliona stalno zaposlenih, koji plaćaju pune socijalne doprinose, milion ljudi ima i stalni dodatni posao. Pored toga joÅ¡ oko 700.000 ljudi ima privremeni stalni posao. Ukupno, s onima koji imaju poslove sa djelimičnim radnim vremenom, u Njemačkoj ima oko 40 miliona zaposlenih.

Stručnjaci instituta upozoravaju i da broj ljudi sa dodatnim zaposlenjem stalno raste i navode da to ne čudi s obzirom na drastičan porast troÅ¡kova života proteklih mjeseci, kao i na istovremeno skroman porast primanja.
А наравно, да им не бројимо Турке и остале имигранте..

Natalija14/88
12-04-08, 16:25

итд..

За час.

ovo su najbolji predlozi...

Jelena
15-04-08, 14:10
... за размажене "мамине секе" које мући "несаница" услед доконости...

Фића
16-04-08, 16:30
Недостатком хормона Мелатонина се јавља несница. Мелатонин је ''испрограмиран'' да у одређеном периоду од 24 часа(углавном је то у ноћ) изазове умор и поспаност. Међутим, може доћи до поремећаја у лучењу мелатонина а последица тога је то да врло често ноћу не можемо да спавамо али нам се зато дању спава и осећамо се уморно и исцрпљено.
Многи су покушали да реше овај проблем вештачким уношењем Мелатонина што може да буде ВРЛО опасно из разлога да се организам навикне на те вештачки уношене дозе мелатонина па престане да сам, природно, функционише по том питању.

Иначе, ја сам пре једно две године имао проблема са несаницом јер сам у току једног дужег периода ноћу био будан а дању спавао, па се организам навикао на такав начин функционисања и последица тога је била то да кад сам хтео да спавам ноћу, нисам могао да заспим. Затим се изнервирам што бе могу да заспим и почнем да мислим на то 'када ћу већ једном да заспим'.......:eek:

Живана
16-04-08, 23:33
Недостатком хормона Мелатонина се јавља несница. Мелатонин је ''испрограмиран'' да у одређеном периоду од 24 часа(углавном је то у ноћ) изазове умор и поспаност. Међутим, може доћи до поремећаја у лучењу мелатонина
Ето науке :cheers:

Вероватно би уместо хемикалија помогла врста хране која подстичу рад те жлезде задужене за мелатонин.

Пчелица
12-07-08, 20:56
Ružine latice za zdravlje i lepotu

"Kraljica cveća" ublažava glavobolju, sprečava nesanicu i ima antiseptičko dejstvo

Rimljani su je preneli u Evropu iz Persije u periodu svojih pohoda na Istoku. U to vreme, ruža je bila cenjena lekovita biljka, da bi kasnije pala u zaborav kao lek. Stolećima kasnije, ljudi je gaje zbog lepote njenog cveta i opojnog mirisa. Nudim vam stare, zaboravljene recepte, kada i kako da upotrebite ružu u funkciji zdravlja.

Šolja čaja od ruže pomaže kod nesanice

Kad ni "brojanje ovčica" više ne pomaže, vreme je za čaj od ruže i odoljena. Kašičica mešavine 10 g ružinih latica i 20 g korena odoljena, staviti u šolju i preliti ključalom vodom. Poklopiti, posle 10 minuta procediti i zasladiti medom. Već nakon nekoliko gutljaja, osetićete umirujuće dejstvo.
Preporučuje se za čišćenje krvi, kod vrtoglavice i žutice.

Kupka za stopala oslobađa od stresa

Problemi u porodici, na poslu, u ljubavi. Ljutnje, svakodnevni pritisci, sve dok se stres ne razigra u nama. U takvim slučajevima pomaže kupka za stopala. Četiri kašičice bademovog ulja i četiri kapi ružinog ulja sipati u posudu sa toplom vodom i potopiti stopala.

Ružina vodica umiruje kožu

Bubuljice i mitiseri, poznati nam još iz vremena srednje škole, sve se češće javljaju i kod odraslih žena. Jedan jednostavan recept se pokazao veoma delotvornim: U šolju ružine vodice staviti 2 kašičice suvog lavandinog cveta, pokriti i ostaviti da odstoji dva sata, cvetove lavande zatim izvaditi i oblogu natopljenu tom tečnošću naneti na ranije očišćeno lice. Dokazano umiruje kožu, sprečava i ublažava upale, crvenilo kože nestaje, ten će dobiti novi sjaj, a vaše lice će ponovo biti sveže.
Ružinom vodicom takođe svakodnevno mažite lice.

Blaga obloga za umorne, crvene oči

Kompjuter, klima uređaj, kao i vetar pri vožnji kola sa otvorenim prozorom, iritiraju naše oči. One brzo postaju zbog toga crvene. Prava stvar u tim situacijama su obloge od ružine vodice. Jednostavno, dva tufera treba natopiti sa nešto ružine vodice, tako da budu vlažni. Tufere treba staviti na zatvorene očne kapke i držati ih petnaestak minuta.

Kombinacija ruže i nane - lek protiv glavobolje

Kada u glavi počne da bruji, siguran je znak da što pre nađemo način da se "isključimo" i odmorimo. Obloga od ružine vodice i nane rešiće taj problem. Tri supene kašike i dve - tri kapi esencije nane, sipati u šolju hladne vode i dobro promešati.
Dve papirne maramice natopiti, staviti na čelo i vrat i držati desetak minuta.

Balzam za kosu protiv peruti

Ružne, bele male tačkice na ramenima i svrab glave. Znamo koliko to može biti neprijatno. Brzo rešenje tog problema doneće ovaj recept: 100 g listova koprive sa 1/2 l vode i 1/2 l ružinog sirćeta staviti kratko na vatru. Sve to procediti. Ovaj odvar odličan je za pranje i ispiranje kose. Ujedno zateže kožu glave.

Kupka za ublažavanje menstrualnih tegoba

Mali je broj žena koje ne osećaju tegobe za vreme menstruacije. Većina pati od bolova u krstima i grčevima u stomaku. Ovaj čaj čini čuda. Po 50 g virka, hrastove kore i nane kao i 1/2 šolje ružine vodice kratko kuvati u pet litara vode, a zatim ostaviti 10 minuta da odstoji. Proceđenu tečnost sipati u kadicu i sedeti u njoj oko 10 minuta. Nakon toga, zamotati se u ćebe, termos staviti na stomak i po mogućnosti popiti topli čaj od ruže i ribizli.
Samo jedna kap ružinog ulja stavljena na jastuk, dodatno će vas opustiti. Već sledećeg jutra svet će izgledati potpuno drugačije i moći ćete da ga samo jednim osmehom osvojite.

Ružin miris deluje na vaše raspoloženje

Svako ima loše dane, čak i bez vidljivog razloga. Isprskajte zglobove i vrat ružinom esencijom i videćete vrlo brzo kako ružin miris vraća raspoloženje.

Валкира
03-04-09, 13:59
Слажем се са свим што је Живана навела, још бих додала ово:
најобичнији чај од камилице чуда прави за спавање, проверено на психијатријским пацијентима.

Може и чај од матичњака...

Јасмина88
04-04-09, 17:18
Nemam problema sa spavanjem,spavam kao mala bebica!:D

Јасмина88
09-09-09, 19:31
Да, уколико је "несаница" којекаквих "богаташких" или "модерних" жена које од доконости не знају шта ће са собом.

Moram priznati da sam i ja pre patila od nesanice ali za razliku od mojih ostalih vrsnjakonja nisam se odmah bacila na tabletice,vec svako jutro (radi okrepljenja) i svaku noc pred spavanje uzimam soljicu caja od kamilice i vise nemam nikakav problem sa snom.:)

Гризли
15-09-09, 20:59
Mene kad muci nesanica, pustim snimak govora Vojislava Kostunice.
Garantovano djeluje.

Пчелица
16-09-09, 18:30
Још су старе баке препоручивале шољу топлог млека (не врелог, јер та врста топлоте, може само да разбуди) пред спавање. Има далеко бољи ефекат од било којих "пилулица за спавање", јер умирује како саме нерве тако и цео организам, и некако сам поступак припрема тело за спавањац..
Има логике, мада искрено ни то није 100 посто и увек ефикасно. Пробајте овај начин са шољом топлог млека и кашичицом неког блажег меда. Ако никако другачије, макар аутосугестивно делује и припрема организам за спавање и одмор.

Пробајте јер, не може ни да шкоди.. ;)

Јелена Α-Ω Вечић
17-02-10, 05:24
имам проблем са несаницом , наравно не често, кад се преморим од посла, и онда не могу да се опустим да заспем.... прија ми да лежим у кревету затворених очију ал никако да утонем у сан... :( е то зна да ме смори следећи дан, па ми опадне концентрација....

Тара
17-02-10, 16:26
Ја у последње време мучим муку са несаницом, али нашла сам лек. Пустим "Midsomer murders" и успавам се за пар минута.

Аркона
17-02-10, 16:32
Проблеми са несаницом...?
Пустите ово, проћи ће вас... :D

EISHsufVlww

Јелена Α-Ω Вечић
17-02-10, 16:42
мени је ово један од лекова, посто сам љубитељ и класике и електронске музике, ово ми додуше дође као будали шамар
Paul Van Dyk and Orchestra in Frankfurt - Let Go
UVGAX57JRFc

I feel like a criminal. I'm falling apart. We're leaving for Venus in a getaway car. There's no one can save us, there's no need to try. I'm looking for saviors before they all die. If you wanna try and save me, then take my heart don't hate me. If you feel you can let go, let go.........

Воја
17-02-10, 16:44
А ево ја у сврху успављивања предлажем књигу "Црква и време", одлична збирка текстова о календару.

Али и поприлично успављујућа, а морам да је прочитам, неопходна ми је за један рад. Тако да: прочитам једно поглавље и правац кревет...:)

Јелена Α-Ω Вечић
17-02-10, 17:25
Paul Van Dyk and Paavo Järvi HR Orchestra - For An Angel (Live in Frankfurt 13-02-2009)

gAKy_R1XUBI

Тара
17-02-10, 17:33
Аркона, поента је како се слатко успавати, а не како имати ноћу мору или доживотне стресове:D

TLJxiGDt7l8

Јелена Α-Ω Вечић
18-02-10, 07:52
ништа од спавања... цепам посо....

ево мало забаве... моја омиљена + оркестар

Märtini Brös (Maertini Broes) - Biggest Fan and The Strings of Love Orchestra
XkruwMZ9Rgo

Агни Дана
18-02-10, 19:30
n5ROvsQxySo

Опасна ствар несаница...пробајте да нађете узрок несанице да бисте могли да је се решите.

Војкан
18-02-10, 21:23
Проблеми са несаницом...?
Пустите ово, проћи ће вас... :D

EISHsufVlww

Ма јок чим видим ову сподобу и ако заспим а не смем због ружних снова

Милија Ћ.
19-02-10, 04:36
Легао сам у пола два и устао у пола пет...

Људи па ја нисам жена! Мичите ову тему у мушко-женски свет...

Пробудио се, запалио цигару и скокнуо на форум. Па дал' сам ја нормалан?

Тесла је за мене био спавалица... :banghead:

Ива
20-03-10, 20:13
О нисам једина инсомничарка:psssva6:ја немам појма како да заспем мене не може ништа да успава. Некада заспем у 20 х и то ме држи пар дана и онда поново.. Није то пријатна ствар ,ноћ је за спавање. Не само Карлеушу онда тек нећу моћи да спавам од страха:ack2: