View Full Version : Штрахе у Србији
БЕОГРАД - Вођа опозиционе аустријске Слободарске партије Хајнц Кристијан Штрахе боравио је неколико дана у Србији заједно са неколицином аустријских привредника. У току посете Србији састао се са Томиславом Николићем и министром Велимиром Илићем.
Штрахе је показао да је велики пријатељ српског народа када је више пута протествовао против отцeпљења Косова и Метохије и када је са Србима из Беча учествовао на протестима.
-Србија никад не сме да прихвата Косово као независну државу. Позивам све патриоте Европе да се удруже против признања Косова, рекао је Штрахе за Правду.
-Србија никад не сме себи дозволити да се прода Европској унији као што је то урадио народ у мојој земљи, Србија не сме да дозволи Еу да управља њом. Желим да се односи Србије и Аустрије продубе у сваком смислу и зато изражавам тугу због потеза који је учинила моја влада-истакао је Штрахе.
http://gorandavidovic.com/index.php?option=com_content&task=view&id=221&Itemid=1
Bio je u Bačkoj Palanci i Vrbasu drugog aprila, a trećeg aprila u Beogradu , na Mašinskom fakultetu, gde je govorio na tribini "Istina o NVO" , počevši govor sa "Pomaže Bog " (na srpskom) dok je u rukama nosio majicu sa natpisom Kosovo je Srbija.
:cheers:
http://patriotskifront.com/index.php?option=com_content&task=view&id=422&Itemid=1
Штрахе је добар човек и пријатељ Срба. У Србију је дошао посредством Петра Милатовића из Беча са којим сам у контакту. Јуче само сплетом околности нисам отишао у Београд где би се срео са Штрахеом. И у будућности се надам доброј сарадњи са Слободарском партијом Аустрије . Жао ми је што се јуче нисам видео са њим, али се надам нашем сусрету можда већ на предстојећој конференцији патриотских странака Балкана коју средином априла организује мој пријатељ бугарски посланик Чернев.
Мислим исто о Штрахеу.. много је велики подвиг тако размишљати и говорити данас.Нама Србима је лако, имамо све пред очима и у генима, знамо своју историу, али кад неко није Србин а све схвати и сазна..стварно је велика ствар...
Пратим редовно Милатовићев сајт истина и Штрахеу су такође претили Шиптари који живе у Бечу у време другог великог српског протеста. Жао ми је само што то не могу да нађем у преводу на енглески да мало ширим, колико могу, по нету.
Нека је таквих још, да разум превагне на глобусу.
Bio je u Bačkoj Palanci i Vrbasu drugog aprila, a trećeg aprila u Beogradu , na MaÅ¡inskom fakultetu, gde je govorio na tribini "Istina o NVO" , počevÅ¡i govor sa "Pomaže Bog " (na srpskom) dok je u rukama nosio majicu sa natpisom Kosovo je Srbija.
:cheers:
http://patriotskifront.com/index.php?option=com_content&task=view&id=422&Itemid=1
то је била једна од бољих трибина у скорије време овде.
Треба напоменути само да су омладинци ЛДПа у више наврата најављивали како ће доћи и прекинути скуп!
50 момака, решених да их спречи у тој намери, окупило се испред улаза на факултет и било је спремно да заштити сваког учесника те трибине.
Наравно "омладинци" се нису појавили :D
Домаћа левица је још једном показала, да је и поред свих пара које добија у великом заостатку за Србима...
то је била једна од бољих трибина у скорије време овде.
Треба напоменути само да су омладинци ЛДПа у више наврата најављивали како ће доћи и прекинути скуп!
50 момака, решених да их спречи у тој намери, окупило се испред улаза на факултет и било је спремно да заштити сваког учесника те трибине.
Наравно "омладинци" се нису појавили :D
Домаћа левица је још једном показала, да је и поред свих пара које добија у великом заостатку за Србима...
Ја нисам присуствовала, пренела сам овде коментар и опаске једне девојке са другог форума која је рекла да је било фантастично..
Пренећу накнадно линк видеа где је она поставила снимак, али ја не умем да отворим:(
Што се тиче лдповаца, парама се не могу набавити баш оне ствари које њима недостају: здравље и разум. Иначе и не би били Леви.
Ми смо се са Немцима непотребно качили у историји. Они су Србима били у 19. веку узор у уметности, књижевности, архитектури, култури уопште. Једино је у Првом светском рату сукоб са њима био неминован. У Другом смо заратили тотално без везе, да не кажем да је требало да будемо на страни Немачке у том одлучујећем тренутке историје. Нажалост, наши су очеви и дедови стали на страни противника европске части и социјалне правде. Мука ми је свих незналица који величају нашу "антифашистичку" прошлост. Међу њима има нажалост и српских родољуба.
Аустријски националисти су изложени огромној репресији од стране њихове владе. Људима се упада у станове, хапсе се, плене се компјутери, а оптужбе на име "политичке некоректности" и "нацизма", пљуште ли пљуште. Све у име демократије и европских "традиција".
Аустријски националисти су изложени огромној репресији од стране њихове владе. Људима се упада у станове, хапсе се, плене се компјутери, а оптужбе на име "политичке некоректности" и "нацизма", пљуште ли пљуште. Све у име демократије и европских "традиција".
Нажалост то је тачно, знам из поузданих извора, с тим што не постоје аустријски националисти, већ само немачки. Исто као што босански Срби себе сматрају српским националистима, тако се и националисти у Аустрији пре свега сматрају Немцима.
Naša Borba
07-04-08, 00:12
Тако је и овде, само је интензитет слабији за сада.
ЗАВРШЕНА ПОСЕТА АУСТРИЈСКИХ ПОЛИТИЧАРА СРБИЈИ
ШТРАХЕ УЗ КОШТУНИЦУ И РАДИКАЛЕ
Крајем априла лидер Слободарске партије Аустрије посетиће највеће српске градове са премијером Коштуницом, а са СРС је договорена сарадња
http://istina.at/index.php?option=content&task=view&id=645&Itemid=
A mnogo se iskomplikovala stvar represalija protiv Petra Milatovića..
http://istina.at/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
http://istina.at/index.php?option=content&task=view&id=645&Itemid=
A mnogo se iskomplikovala stvar represalija protiv Petra Milatovića..
http://istina.at/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Што се Милатовића тиче, и код самих националиста влада доста подељено мишљење о њему.
Мислим исто о Штрахеу.. много је велики подвиг тако размишљати и говорити данас.Нама Србима је лако, имамо све пред очима и у генима, знамо своју историу, али кад неко није Србин а све схвати и сазна..стварно је велика ствар...
Пратим редовно Милатовићев сајт истина и Штрахеу су такође претили Шиптари који живе у Бечу у време другог великог српског протеста. Жао ми је само што то не могу да нађем у преводу на енглески да мало ширим, колико могу, по нету.
Prevagnut će....:cheers: Sudbina Srba i Srbije i jest u tom - da sruÅ¡e planove svjetskih siledžija, upravo kad siledžije umisile da su nadomak pobjedi!:)
али кад неко није Србин а све схвати и сазна..стварно је велика ствар...
Nisu svi u svijetu neprijatelji Srbima. Nisu svi zavedeni. Mnogi ljudi na položajima u EU i u svijetu, a za sad Å¡ute, a potpuno jasno vide na čijoj je strani pravda i istina. Bez obzira na one koji gaze pravdu i istinu... nemojte odustati nikad, od pravde i istine- pa nek se sruÅ¡i svijet!
Nisu svi u svijetu neprijatelji Srbima. Nisu svi zavedeni.
Да. то је јасно..Само Срби још увек стичу широко образовање кроз школу, плус што кроз усмену предају, од ближњих имају много више информације не само о свом народу него о свима..Ниво незнања и необавештености у САД је, напр, алармантан.Скорашња нека статистика каже да је много њих одговорило да се од Србије самовољно отцепила Чеченија (!), а верујем да 70 посто становништа не зна ни имена главних европских градова, а камоли азијских.
Зато су драгоцени паметни људи..уствари, најтачније речено, ко год је странаца мало информисанији и образованији у општим питањима, он није против Срба..Али, таквих јесте мало. И сви који су срели бар једног Србина у животу, имају позитиван став о целом народу, то сам до сада чула од свих странаца са којима сам се сусрела, уживо или не.
Али, по питању Штрахеа (и малобројних сличних), једно је знати , а већи је корак јавно говорити у име правде, посебно кад је то против владајућег мишљења државе или шире зједнице у којој он (или слични њему) живи.
Беч, 25. мај 2008.
ИСТИНА ПОБЕДИЛА ЛАЖ
Аустријско државно тужилаштво одустало је од подизања оптужнице против Петра Милатовића Острошког, књижевника и новинара, .. јер, како стоји у образложењу решења државног тужилаштва, нема никаквих елемената за вођење судског процеса против Милатовића чије су речи у интервјуу "Српски бос прети крвопролићем" аустријском дневнику "Естерајх" 28. фебруара 2008. године тенденцизозно изврнуте, што је послужило као повод да се, по трећи пут, наравно узалуд, за последњих 20 година покуша преко аустријске Службе државне безбедности неутрализација најдоследнијег браниоца српских виталних интереса у Аустрији.
На овај начин стављена је тачка на политички мотивисан процес против Милатовића у Аустрији и одустајањем од монтираног судског процеса аустријско државно тужилаштво је доказало да су му принципи правде и истине изнад партијских манипулација од стране неких аустријских парламентарних странака којима је, на овај начин, пољуљан углед, што ће се видети на наредним изборима у Аустрији!
http://istina.at/index.php?option=content&task=view&id=739&Itemid=
Ne znamo detalje >
Прекид сарадње са Слободарском странком Аустрије:confused:
Председник Српског културно-информативног центра у Бечу Петар Милатовић Острошки званично је раскинуо сарадњу са Слободарском партијом Аустрије!
''Као особа која је успоставила прву конкретну сарадњу патриота у Србији са Слободарском партијом Аустрије и која је прва организовала успешну политичко-економску серију посета Слободарске партије Аустрије Србији, за шта сам и добио писмо захвалности од лидера Слободараца Хајнца Кристијана Штрахеа, не могу да се помирим са чињеницом да је FPÖ, и поред мојих благовремених упозорења, допустио инфилтрацију елемената из ере Тита и Милошевића'', нагласио је Милатовић у отвореном писму Слободарској партије Аустрије.
Према Милатовићевим речима ти елементи су, заједно са Социјалдемократском странком Аустрије (SPÖ), покушали су, из страха да би успешна сарадња са FPÖ могла да донесе српске гласове 'слободарцима' покренули политичко суђење против њега!
''FPÖ мојим упозорењима није поклонио пажњу како би уклонио елементе Титовог и Милошевићевог режима и тако је моју искреност искористио'', поручио је Милатовић.
Он је истакао да је донео одлуку о прекиду сарадње са FPÖ, како би спречио сличне случајеве.
''Као српски патриота и писац-хуманиста, који има далеко већу читалачку публику него што све аустријске партије заједно имају чланова, не могу себи да дозволим да се трагедија српског народа на Косову и Метохији користи као прилика за постизање циљева политичких партија у Аустрији'', нагласио је Милатовић.
''Због свега што је Аустрија до сада учинила мом народу не могу да дозволим да ме иједна партија користи као одскочну даску. Из тог разлога се дистанцирам јавно од даље сарадње са FPÖ'', закључио је он.
(Вести, Франкфурт, уторак 27. мај 2008. године, страна 14)
http://istina.at/index.php?option=content&task=view&id=742&Itemid=
Losa vest:eek:, mislim da je covek pod velikim pritiskom:mad:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.