PDA

View Full Version : Ђоковић на Косову

Страхиња-Бан
03-04-08, 17:00
НОВАКА ЂОКОВИЋА ПОЗДРАВИЛО 10.000 СРБА

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Српског тенисера Новака Ђоковића данас је дочекало и одушевљено поздравило око 10.000 људи на централном градском тргу „Шумадија”, у северном делу Косовске Митровице.

„Ово место ми је стварно дубоко, дубоко у срцу и враћаћу се овде стално, кад год могу и пружати подршку људима којима је то најпотребније”, рекао је славни млади тенисер, обраћајући се окупљенима.

„Постоје неки тренуци у животу када мозак стане, а ово је један од тих тренутака, за мене и за моју породицу и за све људе који су данас дошли”, рекао је Ђоковић. Најбољи српски тенисер захвалио је свима који су дошли на централни градски трг у Косовској Митровици како би га поздравили и додао да није очекивао да ће то учинити толико људи.

„Али, то је још један показатељ да нас има много. Јако је тешко издвојити време, због силних обавеза које имам у професионалном тенису, али драге воље сам дошао на Косово и Метохију, јер знам да је овде мој завичај, да је моја породица одавде, мој отац, мој стриц, тетка”, рекао је Ђоковић пред око 10.000 Срба.

Славном тенисеру, медијској светској звезди, на посети је захвалио председник Српског националног већа северног Косова Милан Ивановић.

Ђоковић је потом са својом породицом, и уз јаку пратњу Косовске полицијске службе, отишао на тениски терен у Звечану, чији је почасни грађанин, и где ће разговарати са младима на тамошњем тениском терену.

Обраћајући се окупљенима у Звечану, где је такође дочекан са одушевљењем и почастима, Ђоковић је рекао да све своје победе прво поклања својој породици, а онда и Србима са Косова и Метохије.

Он је у Косовској Митровици и у Звечану делио тениске реквизите са својим потписом.

Танјуг