PDA

View Full Version : ZEITGEIST - истина или још једна секта?

Пеђа
14-02-10, 10:43
Вероватно да данас не постоји човек на овој планети којем је доступан интернет а који није погледао овај серијал филмова. Сведоци смо да се у свим медијима дискутује о тим материјалима.
И наравно један део тог дела је истина о томе шта светски моћници раде овоме свету, али утиска сам да тај део управо и постоји да би нам се протурила једна нова вера, нова идеологија.

Прочитајте шта мој пријатељ пише о томе:

Египатски бог Хорус који бива убијен па васкрсава. Многи данас причају да је Хришћанство засновано на крађи ове египатске догме о хорусу, и да је прича о Христу заправо прича о хорусу упакована тако да би Хришћани манипулисали светом. Као Хришћанин не видим икакву потребу за ратовањем и освајањем света у учењима Хришћанства али хајде, зеитгеист каже да је тако. А многи данас сматрају зеитгеист за легитимну причу. Но да ли је то тако.
Први који се са тим учењем о хорусу појављује није ни Рамзес ни Тутмес ни Тутанкамон. Први који о том учењу прича није чак ни фараон. То је Елифас Леви, окултни сатаниста и јеврејски рабин. Он даје хипотетичку теорију да је хорус Христос и наводи цео живот хоруса управо онако како га зеитгеист описује. Елифас није нажалост имао времена да ту своју теорију пласира даље и она само остаје записана негде дубоко у његовим књигама. Много после тога, енглески окултиста и таротиста Алистер Кроули, поучен књигама Елифаса износи теорију на видело и почиње учење о васкрсењу равнодневнице, денице, илити луцифера, који се као светлоноша рађа у хорусовом ритуалу. Ритуална магија познаје више таквих ритуала, чак и сам ритуал иницијације у секту црна ружа, представља симболичко васкрсење и обавља се око равнодневнице, чак се у ритуалу и хорус помиње и призива да својим васкрсењем васкрсне и онога који се иницира у секту. Наравно ту је и пандан св Јована Крститеља - Ануп који наводно крштава новопримљеног у секту.
Разлика је више него драстична јер Анупово крштење по Египту представља ритуал којим се мртви уводе у свет мртвих а Ануп их само ослобађа од телесних ствари и представља спрегу ка свету мртвих. Хришћанско крштење, а посебно оно св Јована Крститеља сви знамо шта је и да нема везе са овим што ради горепоменути Ануп.
Елем, Кроули независно од свега тога у једном моменту окупља круг ученика које подучава ритуалу и на тај начин даје сагласност за формирање секте, чија је он Велика Звер или нови хорус у људском телу. После тога поучен наводно од хоруса Кроули пише књигу Тота или египатског тарота у којој доминира теорија, и из које ће се изродити многа учења и нажалост ученици. Кроули је умро отрован етанолом и халуциногеним дрогама, тако да се може закључити одакле је и потицало сво његово учење. Међутим ученици су остали и наставили Кроулијевим путем. Данас су то успешни људи који поседују компаније по свету, и који првенствено поседују велике паре којима полако ту теорију уводе у свет. Све то изгледа безазлено и као неки забавни филмови, филозофске расправе и слично али то се све полако уобличава у једно учење које је већ заступљено у народима и на начин на који то учење жели већ много људи размишља. Потребно је основати само некакве атеисте или нешто такво, и лагано им кроз необавезне књижице намакнути да шире то учење даље. Оклултизам је оно што ће доћи на крају и тада ће имати толико присталица да га они који су против неће моћи зауставити. Можда је неко атеиста а не би да буде окултиста, међутим тешко да ће га то ико ишта питати када дође време за окултизам. Тако да драги моји атеисти и остали који гледате зеитгеист и верујете у те глупости, припремите се да будете војници Сатане иако вам то можда није била намера. У погрешно сте се коло ухватили и бојим се да ћете играти или умрети. Опет вам је нека могућност остала, није све тако црно. Ко год је на Бога Господа ударио, није се добро провео, па тако нећете ни ви.

Кирие Елеисон

Тара
14-02-10, 10:47
Можда само мало појашњење онима који нису гледали филм ZEITGEIST. Прва трећина филма обрађује ово што се појашњава у горе наведеном тексту.

Пеђа
14-02-10, 10:52
Ја сам пошао од тога, као што сам и напоменуо, да су до сада филмове одгледали сви којима је нет доступан.
У сваком случају ограду сам требао да поставим.
Хвала Тара.

Тара
14-02-10, 11:13
Већ кад смо код изврнутих чињеница из филма, ево мени, као некоме ко није стручњак за те ствари, за око је одмах запало објашњење зашто је баш изабран 24. децембар као датум Христовог рођења. Па сви знамо да то није датум Христовог рођења и од када се слави. Већ кад су слагали о тако нечему опште познатоме, не морамо да размишљамо превише шта су онда могли да напричају о осталим "чињеницама".

Веруј ми да велика већина користи нет да би висила на ФБ и Јутјубу по цео дан, даље од тога не виде, као и да не постоји.

Новак
14-02-10, 13:50
Погледао сам само један од тих филмова и за око ми је запало да се критички окреће у највећој мери хришћанству и у нешто мањој мери јудаизму. Ислам не помиње нигде, а муслимани се радо позивају на овај филм и користе га као аргумент у неким њиховим расправама. Моја претпоставка је да управо исламисти стоје иза њега.

Пеђа
14-02-10, 14:18
Погледај обавезно и други део, интересантно је шта нам нуде као решење, то имаш на крају другог дела!

Милија Ћ.
14-02-10, 14:48
Врло виспрено кукавичје јаје антихришћана...
Иза филма стоје чивути!
Они су напали све што би и ми, али јаје је да су изнели класичан марксистички дијалектички ниски ударац против Хришћанства!
То им служи да би слабили наше редове. Превише знам таквих идеолошки блиских али агностика који ти могу два дана пљувати жидове и ладно се позвати на жидова Маркуса Ели Равејџа устврђујући да је Хришћанство јеврејска подвала... Пљуваће ти и католике и протестанте и свакога, па ће да се позову на разговоре Екарта и Хитлера (дискутабилно да је то Екартово дело записник, пре бих рекао да је по среди уметнички спис) опет да би напали Хришћанство и Павла...
Порука филма је да постоје зликовци а да се ми морамо држати природних лепота, листа који лелуја на поветарцу и сл... :puke:

Младен
14-02-10, 16:11
Тја, не знам шта је горе ,,Дигитални анђео'' или ово. Први је можда рађен са добром намером, али су неке ствари тако промашене да изгледа смешно чак и ако се узму светли моменти. С друге стране имамо сличан покушај али из друге перспективе, са све тезама мадам Блавацке.

Све у свему, дупло голо.