View Full Version : Тражи се мистериозни члан НСП-а
Тражи се мистериозни члан НСП-а
На Србе су увек вршене различите методе притиска. Прво је Венеција условљавала своју помоћ Србима преласком у римокатолицизам, затим су Турци нудили повластице, заузврат су тражили прелазак у исламску вероисповест. Онда су Аустро-Угари нудили Србима "вечеру за веру".
Па су Комунисти притискали Србе да уђу у Партију.
И да вас не смарам даље, јер све је то вама познато.
Међутим, оно што последњих годину и по дана ради "Јавни сервис свих грађана Србије" (Дачићев, а не онај мало познатији Тијанићев), мало је познато обичним људима...
Да нас прате, прислушкују и све остало знамо и помало смо се навикли на то. Али да посећују наше комшије (старије баке и деке), наше рођаке, наше пријатеље које нисмо видели "100 година", па то није само тужно, него и јако смешно...
Тужно је зато што "Јавни сервис грађана Србије" не сме да покрене истрагу против било ког члана организације Нови српски програм - Србија, па се онда мало распитују "на своју руку"...
Отужно је видети средовечног инспектора како покушава да објасни једној баки да је њен комшија "конкурисао" за полицијски курс, иако баки никако није јасно што би један успешан студент и спортиста увлачио себе у тако нешто.
А опет смешно је гледати како тај инспектор не сме да призна да се за бакиног комшију распитује само зато што је чуо из "поузданих извора" да је тај комшија Фашиста и "Нео-нациста".
Нормалан човек се у овој ситуацији мора запитати, да ли је ово класичан притисак ситема који полако издише, или је овај инспектор Митковић довољно глуп да мисли да ће распитивањем код баке комшинице и деке комшије заиста сазнати нешто употребљиво.
Па неће! Ево ја тврдим одговорно да се за такве ствари треба информисати директно на извору.
Да цитирам ненадмашног агента југословенске полиције Илију Чворовића:
"Добар дан! Добар дан! Ви сте тај и тај? Ја сам тај и тај"
Аутор овог текста, увидевши да се ствар отима контроли, одлази у своју полицијску испоставу да види о чему се ту ради и због чега га полиција тражи, а тамо од позорника Дамијановића сазнаје како "гледа превише филмова". Даклем, сад не треба ни да гледамо филмове, нити да се образујемо у било ком смислу. Па не знам за горе поменутог позорника, али мени су 2 филма која увек радо погледам чувени "Балкански шпијун" и "Ћао инспекторе".
Наравно, постоје и светли примери, који су верујем у већини, као нпр. један шеф полиције, којег нећу именовати да му не направим проблем, али који је био врло културан, љубазан и коректан.
А као шлаг на торту, малопре ме зове мој отац да ми саопшти како се неки инспектор распитивао код њега на послу о њему. Какав је радник? С ким се дружи? Да ли пије?
Па значи ово је већ постало урнебесно. Наш "Јавни сервис грађана Србије" је почео да се бави и генетиком, и полако прераста у "Расистички сервис грађана Србије". Значи открили су кривца за моје Неофашистичке ставове (намерно баш ове, јер нису регулисани новим законом), а то је мој отац* који је одговоран за све.
Нешто се питам на крају ко је крив за ову моју "Урнебесну трагедију": Позорник Дамијановић, инспектор Митковић, командир станице Миодраговић, Начелник П.У Нови Сад, Ивица Дачић (да не грешим душу, он човек има најмање шансе да буде крив, јер по статуту Војводине, он овде практично и нема надлежност), или Борис Тадић.
Ево то остављам вама читаоцима да просудите, а ја вам за крај остављам један видео, да видите како је "Јавни сервис грађана Србије" равноправан па не прогони само нас "неофашисте":
oQSQEp-y5-k
Примедбе аутора:
Мој отац - Стари Неофашиста, једном приликом ми је рекао: Немој сине
туђу веру у кућу кумим те Богом. (Прим. аутора: Украо речи старог
"фашисте" Калуђера)
Војислав Владимировић,
У Новом Саду 24.12.2009.
... Из мог угла...
По неким знацима, који се виде на небу ових дана, ушли смо у последња времена. Наравно, не мислим на Апокалипсу, већ на последња времена ове марионетске власти у Србији.
Када неко потегне из рукава дете од 12 година да оправдава његову политику (а то ћемо виђати све више) онда тај неко показује колико је та прича шупља и без аргумената. Значи ближи им се крај.
Шта ми Срби треба да радимо у овим временима? Мислим да, пре свега, треба да се окренемо себи! Само ако се окренемо себи бићемо у прилици да из дефанзиве пређемо у офанзиву. А само офанзивном тактиком се можемо приближити позицији из које можемо угрозити владајућу касту. На потезе оних који нас поткрадају (крадуцкају како је то лепо рекао Веља Илић) лажу и мажу не треба се уопште обазирати. Што пре се окренемо себи, брже ћемо јачати и напредовати и као појединци и као организација.
А кад сам већ код себе, морам се дотаћи онога што ме тишти ових дана. Наиме, појавило се на мом форуму (нек опросте сви на овом присвајању, али овај форум сматрам делом свог свакодневног живота) питање да ли треба наступати јавно или не. На ово питање најбољи одговор су дали најстарији учесници у дискусији, самим постављањем своје слике у аватар. Али оно што ме је прилично заболело у целој причи јесте спочитавање некакве пасивности припадницима НСП-а, дакле и мени самом. Па сам у том смислу (као и у смислу свог претходног пасуса) пошао од самог себе и пронашао један снимак који указује на фрагменат моје прошлости:
lu_4sLuVgEU&feature=related
Учествовао сам у организацији овог скупа Српске омладине (видим се и на почетку снимка испред ових са заставама), а моја група од 150-200, тада средњошколаца, је дошла пешице из Футога на зборно место, што је око 14 километара пешачења. Овим не желим да оправдавам свој активизам неким анонимним корисницима интернета, само желим да остане забележено за неке нове нараштаје. Друго, када неко каже да је тада било друго време, мој једини одговор је: Србство не зна за време! Свестан сам ја да ми данас не можемо ни 10% ових људи да изведемо на улице, али оно што је најважније јесте да је екипа поново ту. А када је опет успело да се окупи нас 10-ак момака, чијом заслугом је настао горњи снимак, онда је све могуће...
У тренутку када је Србин угрожена врста у својој земљи, само окупљени око нечега имамо шансу да опстанемо. НСП видим као најбољи покушај окупљања Срба у последњих 10 година. Зато сам овде и бићу ту док се светло не угаси, или док не победимо!
И завршио бих са својим речима упућеним једном ЛДП-овцу пре 2 године: И ако се докаже да ми (Срби) нисмо у праву, ја ћу бити последњи скот од човека који за тебе неће бити вредан речи ни помена,ничега и никога, зли дух који лебди по мрачном хоризонту глобализма, утвара која плута у безнађе са својим Србством у крви, Црни витез што јуриша на ветрењаче, ледени северац што је залутао у поља вашег мајског цвећа!
А о црном витезу другом приликом... Ускоро...
Војислав Владимировић
У Новом Саду, 14.04.2010.
Извини Војо, хтео-не хтео, морао сам се пронаћи у овоме:
На ово питање најбољи одговор су дали најстарији учесници у дискусији, самим постављањем своје слике у аватар. Али оно што ме је прилично заболело у целој причи јесте спочитавање некакве пасивности припадницима НСП-а, дакле и мени самом.
Молим те за малу допуну - на шта конкретно мислиш.
На ово питање најбољи одговор су дали најстарији учесници у дискусији, самим постављањем своје слике у аватар.
Па ово је једна ствар... У сваком случају много више значи када се на овом форуму појави неко ко је животно искусан, као што сте дошли ви, Пеђа, Војкан, и стави своју слику... Јер нисте више усијане главе и добро сте проценили да ли је боље писати својим именом и са својом сликом или писати анонимно. Ваш пример би требали да следимо ми млађи учесници...
Али оно што ме је прилично заболело у целој причи јесте спочитавање некакве пасивности припадницима НСП-а, дакле и мени самом.
А ово је нешто друго и не односи се на вас најстарије које сам помињао у претходној реченици. Овде је реч о највећим противницима јавног наступа на форуму Крсти и Лупусу, који су ултимативно захтевали да им се поднесе извештај колико је налепница, плаката и графита урађено за нашег генералног секретара Горана Давидовића.
Извињавам се на недоречености.
Драго ми је да није у питању неки суштински неспоразум.
Мени се чини да поменута два другара (Крсто и Лупус) мало зановетају. Ако су прави, превазићиће то.
-----
Видим да је на форуму присутан и Церић.
Посебан поздрав за њега!
Прво бих хтео да кажем нешто у вези са откривањем идентитета. Вероватно многи не желе да открију идентитет, не зато што се плаше полиције него зато што у овом тренутку не знају тачно шта је програм НСП-а и оквир и начин његовог деловања. Иако то формално нема везе се форумом, ипак размислите, људи не желе да буду идентификовани са једном политичком организацијом , у земљи у којој су политичке организације толико компромитоване, ако немају њен јасан програм пред собом. Ја разумем да у овом тренутку сајт није доступан из техничких разлога али НСП треба некако да упозна јавност са својим програмом и представи оквир и начине свога деловања који, по мом мишљењу, у овом тренутку, треба да буду у законским границама.
Но, овде постоји једна друга ствар која је, чини ми се, много важнија и то је оно што ме највише плаши. Срби су народ у којем је јако тешко постићи било какав облик јединства. Ово Србима не треба посебно да доказујем, јел тако? Ако неко и даље сумња нека само погледа око чега се све људи свађају по кућним саветима, не треба даље да иде од тога. Сад, шта је ту је, ту ствар не можемо да променимо. Међутим, ако НСП заиста жели да прерасте у моћну политичку организацију која неће служити за личне интересе њеног вођства, што је случај са свим „демократским“ партијама, он мора да обезбеди један степен флексибилности. Прва и основна ствар коју треба да схватимо је да ако НСП претендује да ослободи Србију од окупације или вазалног положаја у којем се сада налази, сваки Србин (а вероватно и многи несрби) који нема директне личне користи од садашњег система, а таквих је врло мало, је потенцијални симпатизер и гласач НСП-а. Зато НСП не треба да учини ништа што ће људе одбити од њега. Наравно, не кажем да треба правити компромис када је у питању неки сасвим основни систем вредности, нити НСП-у они који те вредности не поштују требају.
Предлажем да погледате сајт БНП-а (Британске националне партије). Само као пример, не да би све копирали. Они имају један принцип који би ја овако описао: хајде да свако уради оно што може. Отишли су чак дотле да имају различите врсте партијског чланства. Људи плаћају различите чланарине за различит статус у странци. Има чак и нека чланарина где ниси формално члан странке него само нешто као „придружен“.
Шта хоћу да кажем? Људи су различити по много чему. Јединство је могуће остварити само по одређеним, врло конкретним питањима. НСП може да оствари јединство на следећим принципима: поштујемо културно и историјско наслеђе народа којем припадамо, народа који је аутентичан Европски и хришћански народ; хоћемо своју суверену државу о чијој судбини ће се одлучивати у њеном главном граду, а не у Бриселу и Вашингтону и чија ће власт одговарати за своје поступке сопстевеном народу, а не администрацијама у Бриселу и Вашингтону или међународним корпорацијама. Да би остварили тај циљ ми такви какви смо, појединачно по много чему различити, радићемо различите ствари али са једним јединственим циљем или циљевима које сам горе набројао. Они на врху ће највише да ураде, да „повуку“ када треба, да покажу примером, да претрпе највеће жртве... Бог и историја ће упамтити. Остали ће урадити мање, за многе нико неће ни знати, историја их неће упамтити ...
Само, ако је икако могуће, а то је оно што сам врх НСП-а треба да уради и покаже својим примером, да се не упуштамо у расправе типа: ја сам урадио то и то, а шта си ти? Где си ти био кад је било ово или оно? И онда обавезно иде: ти си полицијски доушник ... радиш за овога и онога ... јел ти то мени претиш? ... знам ја тебе ... док не дође до помињања фамилије. То не води ничему.
Кључ (не)успеха НСП-а ће бити у његовој (не)могућности да превазиђе малоумне српске поделе и свађе и оствари национално јединство (не једнакост) у неколико кључних питања.
Прво бих хтео да кажем нешто у вези са откривањем идентитета. Вероватно многи не желе да открију идентитет, не зато што се плаше полиције него зато што у овом тренутку не знају тачно шта је програм НСП-а и оквир и начин његовог деловања. Иако то формално нема везе се форумом, ипак размислите, људи не желе да буду идентификовани са једном политичком организацијом , у земљи у којој су политичке организације толико компромитоване, ако немају њен јасан програм пред собом. Ја разумем да у овом тренутку сајт није доступан из техничких разлога али НСП треба некако да упозна јавност са својим програмом и представи оквир и начине свога деловања који, по мом мишљењу, у овом тренутку, треба да буду у законским границама.
Владимире ако неко не зна шта је програм стране за коју се определио онда шта тражи ту ? Слажем се са тобом да јавност треба да упозна програм НСП али такође и људе који стоје иза истог програма. Прошла су времена " усијаних глава " када се на хуку и буку могло нешто постићи. Помисли Србија никада није била у тежој ситуацији него што је данас. Економија у колапсу, привреда и пољопривреда да не причам, све инфраструктуре су пропале а политичари корумпирани. Људима се смучило и да гледају вести а камоли још да иду на изборе. По мени Србија нема другу алтернативу за промене осим Горана Давидовића. Али како ћемо да убедимо овај јадан и гладан народ да гласа за НСП ?
Људима су потребни добри аргументи, људима су потребни људи који воле своју земљу и који нас неће више водити у пропаст као што ови раде уназад 20 година. Ако се неко крије како он може да убеди некога да гласа за НСП ? Којим аргументима ? Форум и јесте место где се увек све почиње. Има форум сигурно и ЛДП а што не би и НСП. И потребно је да се овде појаве људи а не " аватари " без имена и презимена. Потребно је много мудрости јер ако желиш да се бавиш озбиљним стварима које иду даље од писања по форумима онда мораш да станеш иза онога што пишеш и да јавно грађанима Србије напишеш поруку зашто да гласају за НСП. Јер ако их ми овде не убедимо неће нико. А то можемо само личним примером са много достојанства без псовки и увреда.
Иво, извини али неко може да убеди комшију да гласа за НСП и да при том не открива идентитет на форуму али не може да убеди комшију ако не зна програм странке и ако не зна нешто више о људима који је представљају.
Да ли овде има нешто што ја не знам? Има ли негде место на овом сајту, или на неком другом, где може да се дође до тих информација?
На брзака ти одговарам Владимире, не замери ми.
Елем све ОК јел, читам/читамо се по форуму. Једино штета што и Горан није тренутно у могућности да те чита, собзиром да баш гађаш његове замисли, мислим на БНП и тако то.
Елем кокретно око програм и статута, јавне расправе и сличног. Биће све, нацрт програма је био својевремено на сајту.
Биће поново постављен на форум са све статутом како би људи могли да изнесу своје сугестије. О томе смо већ писали пре неки дан јел.
Још конкретније Програм и Статут су код Воје и колко још сутра ће бити постављени на форум. Има човек фрку на факсу, испити и слично.
Још једном не замери ми што ти одговарам на брзака. Ни овде у Немачку не пада са неба. Мора да се шљака.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.