PDA

View Full Version : Забранити говор мржње

Скинета
01-04-08, 23:24
Neophodno je zabraniti govor mržnje

BEOGRAD - Govor mržnje u Srbiji postaje legitimno sredstvo političke borbe, izjavila je juče Biljana Kovačević-Vučo, predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava, i založila se za njegovo kažnjavanje, prenosi Fonet.

Ona je na javnoj tribini „Međunarodni pravni standardi u oblasti zabrane govora mržnje i njihova primena u Srbiji“ održanoj juče naglasila da u zemljama kao Å¡to je naÅ¡a, zahvaćenim ratnim dejstvima, „moramo biti veoma obazrivi, jer su ljudi navikli na govor mržnje“.

Govor mržnje je kategorija koja se zloupotrebljava u propagandi i politici i potrebno ga je razlikovati od kritike vlasti i ideoloÅ¡kog stava, osim u slučajevima propagiranja faÅ¡ističke i ultradesničarske ideologije - rekla je ona.

Prema njenim rečima, govor mržnje se definiÅ¡e kao izražavanje koje sadrži poruke mržnje ili netrpeljivosti prema nekoj rasnoj, nacionalnoj, etničkoj ili verskoj grupi i njenim pripadnicima.

- Govor mržnje se poslednjih decenija proÅ¡irio na manjinske i ranjive kategorije, sa ciljem stvaranja različitih stereotipa o određenim grupacijama i stvaranja klime da je takvo ponaÅ¡anje druÅ¡tveno prihvatljivo, poželjno i nekažnjivo - precizirala je ona.

Zamenik ministra za kulturu Dragan Janjić je podsetio da je Ministarstvo kulture krajem 2007. predložilo da se oformi stručna radna grupa sa ciljem da se odredbe o krÅ¡enju zabrane govora mržnje u medijima, predviđene Zakonom o javnom informisanju, učine jasnijim.

Janjić je naglasio da bi se tim izmenama tačno preciziralo.

http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-01-04-2008/neophodno-je-zabraniti-govor-mrznje

bf_109_g6
02-04-08, 19:55
tzv "govor mrznje" je postao nova vrsta verbalnog delikta u "zapadnim liberalnim demokratijama" . sve vishe i vishe tema postaje zabranjeno pominjati .pochelo je sa navodnim holokaustom ,a danas se shiri i na kritiku homosexualaca , govor o rasnom pitanju , pa chak i na razmishljanja o islamu. ...

weisse_wolfe
02-04-08, 20:22
Govor mržnje je kategorija koja se zloupotrebljava u propagandi i politici i potrebno ga je razlikovati od kritike vlasti i ideološkog stava, osim u slučajevima propagiranja fašističke i ultradesničarske ideologije - rekla je ona.

Да,:mad: треба га разликовати од говора мржње и болесне нетрпењивости према сопственом народу, то је свакако један од његових пожељних и врло ефикасних видова- рекла је она:rolleyes::mad:!

Тара
02-04-08, 20:37
Дотична особа је више него експерт за говор мржње, она другачије ни не уме да се изражава.
Можда подсвесно жели да се АУТОЗАБРАНИ!!!

Noc dugih nozeva
03-04-08, 13:55
Ма ова ``госпођа``, је потпуно небитан фактор у земљи Србији да би се нешто сад нервирали.

Србин
03-04-08, 14:39
Ма ова ``госпођа``, је потпуно небитан фактор у земљи Србији да би се нешто сад нервирали.

:rofl::rofl::rofl::rofl:

ма да како да не...
Можда у Србији, зато је цене и поштују у Европи, а то је чини далеко опаснијом...

Noc dugih nozeva
03-04-08, 18:40
Ако је поштују у Европи, онда треба да је се плашимо?Многи из те исте Европе боре се против ``говора мржње`` и на разне друге начине, што би значило да се сви повучемо, јер су она и њени финансијери сувише јаки.
Не, него баш тако треба да гледамо да су и она и сви око ње небитни, и свим средствима треба устати и борити се.У осталом и ако поседују новац , медије, војску, нису непобедиви, не би требало гледати на ствар дефетистичи.И они су људи, ако се тако могу и назвати, који се плаши целог национал-социјалистичког покрета широм Европе.
А да, и за кога је она опасна?!Прича једно исто још од времена Милошевића, па је обичан, просечан Србин псује чим је види на тв-у.Није му потребно да прочита Мајн Кампф да би видео какав је изрод.
Не треба се плашити оних за које знаш шта мисле, и шта говоре, већ оне назови патриоте.

Србин
03-04-08, 23:48
Ако је поштују у Европи, онда треба да је се плашимо?Многи из те исте Европе боре се против ``говора мржње`` и на разне друге начине, што би значило да се сви повучемо, јер су она и њени финансијери сувише јаки.
Не, него баш тако треба да гледамо да су и она и сви око ње небитни, и свим средствима треба устати и борити се.У осталом и ако поседују новац , медије, војску, нису непобедиви, не би требало гледати на ствар дефетистичи.И они су људи, ако се тако могу и назвати, који се плаши целог национал-социјалистичког покрета широм Европе.

:rolleyes::rolleyes::rolleyes: ko je био песимиста?! Ко је одустајао од борбе?! Треба бити храбар али реалан.
Не видим разлога за тај говор, само сам рекао да је твоја изјава крајње смешна...

А да, и за кога је она опасна?!Прича једно исто још од времена Милошевића, па је обичан, просечан Србин псује чим је види на тв-у.Није му потребно да прочита Мајн Кампф да би видео какав је изрод.
Не треба се плашити оних за које знаш шта мисле, и шта говоре, већ оне назови патриоте.
Видим тотално је беопасна, нико је не слуша, како овде тако и напољу...
Ниједна од њих није помогла да се осуде Срби у Хагу, једна од њих у сред БГД (у књижари академик код чесме у Кнезу) има повелик тираж књиге "Вуковарска трагедија" препуна анти-Србског материјала, ма тотално су безопасне...
Ма ајде молим те... Поштујем ја храброст борбу и све, али треба бити реалан...
Треба знати непријатеља и све његове предности и слабе тачке...

Noc dugih nozeva
04-04-08, 13:39
И да се уклони дотична, да ``испари``, увек ће постојати неке Србљановићке, Чеде, Чанкови, Тадићеви...Нека продају књиге, али ни ми нисмо мутави.И Стормфронт и овај овде форум и још неки, на којима може да се прочитају оне силне књиге, привлаче омладину.Колико само долазе под ``гости``.Да ли су сви они наши противници?Не, само су неупућени, као што сам и ја био.
Треба знати непријатеља, слажем се, али не треба му придавати толики значај, јер колико год ти сматрао да је он неко и нешто у Европи, или у Србији, толико му подижеш рејтинг.А то је непотребно.
Непријатељ је, проучавај га, али не плаши га се, и не ``дижи му цену``!

14/88

Србин
04-04-08, 13:49
И да се уклони дотична, да ``испари``, увек ће постојати неке Србљановићке, Чеде, Чанкови, Тадићеви...Нека продају књиге, али ни ми нисмо мутави.И Стормфронт и овај овде форум и још неки, на којима може да се прочитају оне силне књиге, привлаче омладину.Колико само долазе под ``гости``.Да ли су сви они наши противници?Не, само су неупућени, као што сам и ја био.
Треба знати непријатеља, слажем се, али не треба му придавати толики значај, јер колико год ти сматрао да је он неко и нешто у Европи, или у Србији, толико му подижеш рејтинг.А то је непотребно.
Непријатељ је, проучавај га, али не плаши га се, и не ``дижи му цену``!

Немам ја шта ту да сматрам, нити се ја питам око тога.
Зна се ко су и шта су они, и зна се колику опасност носе...
Само сам рекао да треба бити реалан и свестан њих, а не да их се треба плашити... Срби се не боје никога осим Бога...

13/89