View Full Version : Правда за Гробаре !
приведено 20 хулигана, шансе за преживљавање претученог француза мале
19.09.2009. - 08:13 блиц
http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/09_septembar/19/hronika/povredjeni-navijaci-v.jpg
Београдска полиција још није ухапсила хулигане који су прекјуче око 19 сати пред почетак утакмице између Партизана и Тулуза палицама и бакљама претукли француске навијаче који су седели у башти кафића „Ајриш паб“ на Обилићевом венцу у центру Београда. Како сазнајемо, на информативни разговор у полицију јуче је приведено двадесетак особа.
У бруталном нападу тридесетак хулигана на групу лакше повреде задобили су један француски навијач коме су нападачи разбили флашу у главу и покушали да гурну бакљу у лице, као и конобар кафића. Најтеже је повређен двадесетседмогодишњи младић из Француске, који је хитно пребачен у београдски Ургентни центар.
Директор Клиничког центра Србије др Ђорђе Бајец изјавио је да је младић оперисан, али да је и даље животно угрожен. Он је навео да се ради о озбиљним повредама највећег крвног суда у организму који се налази на врло незгодном месту за хируршки приступ. Бајец је навео и да француски држављанин поред те повреде има озбиљне повреде мозга, плућа и краличних костију због чега се налази у животној опасности.
- Прогноза сада веома тешко може да се да, зато што су повреде, односно такозвани повредни скор врло висок, што указује да су шансе за преживљавање релативно мале - објаснио је Бајец.
Према сазнањима „Блица“, напад је пажљиво је планиран. Наиме, мања група Француза допутовала је у Београд још пре недељу дана и свакодневно су седели у башти кафића „Ајриш паб“. Њима се пре неколико дана придружило још неколико навијача. Иако на себи нису носили обележја клуба за који навијају, претпоставља се да су хулигани знали за место њиховог окупљања и чекали погодан тренутак за обрачун.
- Навијачи из Француске долазили су у кафић готово сваког дана. Били су веома пријатни и љубазни. Спријатељили су се и са конобарима локала. Нису никога провоцирали, нити су певали навијачке песме. Неки од њих чак су носили дресове и шалове фудбалске репрезентације Србије и дизали су три прста увис - прича за „Блиц“ један од очевидаца туче.
Он каже да су прекјуче француски навијачи седели у башти кафића и мирно разговарали.
- Одједном се појавила група младића са палицама у рукама. Није било никакве расправе и вербалног препуцавања већ су попалили бакље и насрнули на њих. Настао је прави хаос. Француски навијачи нису знали шта их је снашло. Једног од њих издвојили су из групе према степеницама поред гараже и тукли га шипкама као животињу. Момак је преко ограде пао у рупу испред улаза у некадашњи клуб „Омен“. Хтели су да туку и конобара локала који је сео са Французима да попије пиће кад је завршио смену. Он је некако успео да умакне, али је задобио неколико удараца. Туча се брзо окончала, а нападачи, од којих су неки носили тамне дуксерице на којима је писало „Србија“, побегли су - прича један очевидац.
После бруталног напада хулигана Обилићев венац личио је на ратну зону. Инвентар „Ајриш паба“ био је разбацан на све стране, на бетону су остали трагови крви, док се ваздухом ширио дим од бакљи. Пренеражени француски навијачи су чекали долазак полиције и Хитне помоћи. Повређене је прво прегледала докторка Хитне помоћи Мира Чубрић.
- Кад смо се довезли маса људи је узвикивала: „Овде, овде!“ Заиста је било хаотично око нас. Прво сам пришла младићу који је седео на столици. Био је то први француски навијач, који је, на срећу, имао само лакше повреде. Онда су почели да вичу око мене да је други тешко повређен и да је у гаражи. Једва смо га извукли и дала сам му инфузију. Тада сам видела озбиљне повреде грудног коша и стомака. Он је све време показивао да га боли грудни кош. Одвезли смо га на реанимацију у Ургентни центар - прича др Чубрић.
Прошле недеље, пред утакмицу између Чукаричког и Партизана, група младића каменицама су разбили прозоре аутобуса на линији 53 у близини Београдског сајма, а потом су у возило убацили и једну бакљу, која је опекла девојку. Полиција је после инцидента привела само једног од хулигана
http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/09_septembar/19/hronika/obilicev-v.jpg
Француског навијача су брутално претукли шипкама поред гараже на Обилићевом венцу. Младић је потом пао преко ограде у рупу иза степеништа
Републичко јавно тужилаштво најавило је да ће тражити најстроже затворске казне за изгреднике. И градоначелник Београда Драган Ђилас јуче је изјаво да је огорчен.
- Обишао сам повређене Французе. Кад видите људе који су у тешком стању, онда схватите да живите у граду где нема довољно безбедности ни за једног Београђанина. Надлежни органи нису предузели ништа да нападачи заврше у затворима. Од свих у затвору су само Урош Мишић и овај последњи момак који је од 30 нападача на аутобус убацио бакљу - каже Ђилас и додаје да се у одбрану изгредника укључују и клубови.
Он је навео да имамо јасан закон, али га тужилаштво и судство не спроводе до краја.
- Зато имамо ситуацију да је питање да ли ће се један млад човек који је дошао као гост у Београд кући вратити жив или у мртвачком сандуку - рекао је Ђилас и у име свих Београђана позвао надлежне институције да забране организације које позивају на насиље и затворе све оне који се организују како би тукли и убијали..
Мане Роквић
19-09-09, 13:05
Ово су били туристи симпатизери,а не навијачи и заиста је штета што се то догодило.
Али нек се запитају мало да ли је то последица срамне политике Француске према Србији у последњих 20 година и колико су Срба убили француски "миражи" и "еуро-фајтери",а за то се нико није никад извинио.И шта су све говорили о нама Ширак и Кушнер.Колико је ратни злочинац Бернар Кушнер зарадио на органима отетих Срба?
Али опет кажем,жао ми је што се све преломило на туристима који су носили српске шалове...
Ово су били туристи,а не навијачи и заиста је штета што се то догодило.
Али нек се запитају мало да ли је то последица срамне политике Француске према Србији у последњих 20 година и колико су Срба убили француски "миражи" и "еуро-фајтери",а за то се нико није никад извинио.И шта су све говорили о нама Ширак и Кушнер.Колико је ратни злочинац Бернар Кушнер зарадио на органима отетих Срба?
Али опет кажем,жао ми је што се све преломило на туристима који су носили српске шалове...
Aу,четниче,немој да генерализујеш ствари.Па ми смо ваљда искусили као народ ту генерализацију на својој кожи?Какве везе има ово?Шта као освета за бомбардовање недужним туристима који мирно седе?Па шта смо ми?Талибани?
Будале које су то "херојски" одрадиле,вероватно мислећи да то раде у име "српства",бацили су љагу на све честите и поштене Србе!Ја се њих стидим!
Ја се њих стидим!
Tako je!
Mada nema potrebe da (ih) se stidiš. Jer oni nisu deo tebe, niti su deo našeg naroda. Oni ne mogu predstavljati Srpski narod. Jer čine gore stvari po Srpsku nacionalnu ideju nego sve antisrpske nvo.
Sramota... treba ih pohvatati i dati im vizu za Pariz, da odu u neki tamo njihov kafić i da probaju da budu Srbi onde gde su manjina, a ne većina.
Tako je!
Mada nema potrebe da (ih) se stidiÅ¡. Jer oni nisu deo tebe, niti su deo naÅ¡eg naroda. Oni ne mogu predstavljati Srpski narod. Jer čine gore stvari po Srpsku nacionalnu ideju nego sve antisrpske nvo.
Sramota... treba ih pohvatati i dati im vizu za Pariz, da odu u neki tamo njihov kafić i da probaju da budu Srbi onde gde su manjina, a ne većina.
Тачно је то Боби!Међутим и ми национално свесни Срби,у сваком погледу,и на сваком месту,морамо поставити јасну границу између нас и њих,и јавно их осудити ма ко да су!
Слични "хероји" су нам укаљали име и у последњим ратовима.Што је много,много је!
Не знам шта се тамо дешавало, али ми није нормално да су Гробари пришли ликовима који сједе мирно на Обилићевом и испијају пиће, још при томе носе шалове Србије, и одвале их од батина шипкама :rolleyes:
А да није требало да се деси, није.
Ипак, издвојићу дио изјаве француског амбасадора у Србији, од које ми је скочио притисак синоћ.
Човјек је изјавио да је ово што се десило "неопростиво".
НЕОПРОСТИВО??? А опростиво је 78 ноћи наше дјеце по склоништима, опростив је живот мале Милице и стотина других живота?????
Јел то опростиво, ј**** ли вам маму јеврејску да вам ј***!!!!!:mad::mad::mad:
У неким државама (нажалост не и код нас) постоји нека врста навијачког кодекса, његово основно правило је да постоје две врсте навијача:
обични и ултраси.
Обични навијачи носе обележја клуба за који навијају, иду искључиво да гледају утакмицу и не учествују у тучама.
Ултраси, са друге стране, носе обележја навијачке групе којој припадају или не носе никакве обележја, имају специфичан стил облачења, на утакмицама све време навијају, праве кореографије, бакљаде... и наравно учествују у обрачунима са навијачима других клубова. Неписано је правило да ултраси не дирају обичне навијаче. Опет кажем код нас је ситуација далеко од тога, чести страдају и недужни људи (чак и са децом) због шала Звезде и Партизана.
Што се овог конкретног случаја тиче, не оправдавам овакве ствари, али мислим да би било занимљиво чути и другу страну па тек онда извлачити закључке.
Ово је срамота велика и наравно да је неопростиво да такви дивљаци и примитивци постоје у нашој земљи.
У неким државама (нажалост не и код нас) постоји нека врста навијачког кодекса, његово основно правило је да постоје две врсте навијача:
обични и ултраси.
Обични навијачи носе обележја клуба за који навијају, иду искључиво да гледају утакмицу и не учествују у тучама.
Ултраси, са друге стране, носе обележја навијачке групе којој припадају или не носе никакве обележја, имају специфичан стил облачења, на утакмицама све време навијају, праве кореографије, бакљаде... и наравно учествују у обрачунима са навијачима других клубова. Неписано је правило да ултраси не дирају обичне навијаче. Опет кажем код нас је ситуација далеко од тога, чести страдају и недужни људи (чак и са децом) због шала Звезде и Партизана.
Што се овог конкретног случаја тиче, не оправдавам овакве ствари, али мислим да би било занимљиво чути и другу страну па тек онда извлачити закључке.
Ови Французи су носили наша обележја,седели у пабу данима.И да је било неког вербалног сукоба,не постоји разлог за овако мучко и животињско пребијање!Осудимо јавно овакве који раде на нашу штету!Каква друга страна?Ово је било све,само није сукоб навијача!
Мане Роквић
19-09-09, 15:53
Aу,четниче,немој да генерализујеш ствари.Па ми смо ваљда искусили као народ ту генерализацију на својој кожи?Какве везе има ово?Шта као освета за бомбардовање недужним туристима који мирно седе?Па шта смо ми?Талибани?
Будале које су то "херојски" одрадиле,вероватно мислећи да то раде у име "српства",бацили су љагу на све честите и поштене Србе!Ја се њих стидим!
Жао ми је лика и надам се да ће преживети и опоравити се.И они што су пребили мирне симпатизере туристе љубитеље фудбала који још носе и српска обележја,треба да одговарају.Само бојим се да неће бити праведног суђења и да ће сви ухапшени попити вишегодишњу казну,иако је само пар њих унаказило тог лика.Суђење ће бити и под притиском због драге нам ЕУ.
Али кад ће Ширак и Кушнер у затвор?
Uhapsili ih:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=19&nav_id=382297
Sve klinci... 90-to godište, 89-to... šta im to treba u životu?
Ови Французи су носили наша обележја,седели у пабу данима.И да је било неког вербалног сукоба,не постоји разлог за овако мучко и животињско пребијање!Осудимо јавно овакве који раде на нашу штету!Каква друга страна?Ово је било све,само није сукоб навијача!
Рекао сам да не оправдавам овај чин, и цела поента мог поста је била у томе да се навијачки обрачуни сведу само на оне који у њима свесно желе да учествују, одн. да се престане са нападима на обичне људе.
Само бојим се да неће бити праведног суђења и да ће сви ухапшени попити вишегодишњу казну,иако је само пар њих унаказило тог лика.
Код нас постоји кривично дело које се назива Учешће у тучи. Оно се примењује управо на овакве случајеве, масовне туче са тешким последицама (тешким телесним повредама или смрћу учесника). За то дело је предвиђена казна до три године затвора. Већини ће се судити управо за то дело. Онима за које се утврди да су нанели повреде несрећном Французу ће се судити за дело наношења тешких телесних повреда.
Весели пламичак
19-09-09, 16:39
Али нек се запитају мало да ли је то последица срамне политике Француске према Србији у последњих 20 година .
Научите да одвајате народе од политике њихових влада. Тај тип је имао везе са Кушнером колико и ти са Божидарем Ђелићем.
Шта ли сада мисли онај француз што је ишао пешке до косова. Срео сам га негде успут у Рашкој, био је са овима Радетовим 1389... Ето тако је исто могло да се деси да у том кафићу буде он уместо овог лика.
Научите да одвајате народе од политике њихових влада.
Управо то и ја кажем.
Француски народ је увек био пријатељски расположен према Србији, и ако француска влада то није била скоро никада...
Сетимо се после ратног периода ( 1918 ) када су Француске породице усвојиле Српске сирочоће, када је током рата Француска преко Италије слала наоружање Србима... Са француским смо пошкама пробили Солунски фронт и ослободили Србију... Сетимо се Француских организација које су прве писале о Србима који на Космету живе у логорима, окржени бодљикавом жицом, док је цео свет оплакавао шиптаре, " жртве Српског терора "... Сетимо и данас француске омладине која врло често долази у Србију да помогне Србима у протестима а и са донацијама за Космет... зато правите разлику увек између народа и владе !
Ljudi, narod je ovih dana maksimalno naelektrisan.
Ovo je samo manifestacija tog akumuliranog bijesa.
Žao mi je tog Francuza, možda je bio dobar lik, ali mi je još više žao naših momaka.
Ljudi, narod je ovih dana maksimalno naelektrisan.
Ovo je samo manifestacija tog akumuliranog bijesa.
Žao mi je tog Francuza, možda je bio dobar lik, ali mi je još više žao naših momaka.
Да нису можда били мало нервозни,припити?Измлатили неке људе на мртво име,па треба да нам их буде жао!
Максималне казне за изгреднике,сви су пунолетни!Од неког мора да се почне,ако није од Уроша,од њих мора!
Такви не бирају,сутра ће газити,моју или твоју децу,њима је сасвим небитно!
Срамота и брука, ја сам на ЈУГУ Партизановом одрастао, али ово је дивљаштво.
Зар да нас Гробаре, пљује цео тифо-свет због пар клинаца, дивљака који немају пола гостовања, већ су јаки само у БГД. Наркомана има свуда и не би се изненадио да су они главни починиоци.
Ако је већ дошло до туче, витешки је да се пеглају рукама, а не овако.
Никад српски јунак или херој пизда није био, нити сам чуо икад у историји да смо били дивљаци и рокали нејач.
Све у свему, ок туча али ово је превише, најискреније.
Још је јадни француз, баш француз, бели француз, а можда и наш истомишљеник, националиста.
Дуго се већ премишљам да ли да било шта напишем и дам било какав одговор у овој теми или не, али ево нисам могао да издржим више,морао сам.
Ал сте ви овде налупетали,па то је страшно! Могу чак да кажем од појединаца невиђени безобразлук. Да именујем нећу!
Шта је?! Одма сте осудили наше људе, а не знате ни део праве истине.
Слушали сте и читали шта вам ови медији пласирају, и одма сте били паметни да закључујете ствари. Па не иде то тако господо драга.
Једне једине нови су написале праву истину о целом случају.
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=208&cl=05
Сви остали, све телевизије, новине, све време су писали и причали против наших. Кад су на прву лопту могли да сагледају грубо цео случај.
А што сад не пишу кад се случај разјашњава и кад је цело правосуђе и тужилаштво видело да немају ама баш ниједан доказ за било какво убиство.
Тај француз је једноставно сам пао са те висине, и то је то. По свим вештачењима не постоји никкав доказ да је бачен и сл. Нити један ДНК, нити било шта. Значи нема доказа. А да не спомињем и то да један од ухапшених није ни био на Обилићем венцу кад се све то издешавало.
Што значи даје ово једна тешка намештаљка!
ПС. А ви можете да верујете у ово или оно.
Sve potpisujem Å¡to je Grujić napisao. Ovde i na drugim forumima su mnogi požurili da osude te momke iako nisu ni znali o čemu se to radi. Znam da to nije miÅ¡ljenje većine i da su se mnogi pokajali Å¡to su se istrčali.
Preporučujem da svi obavezno pročitaju ovaj tekst u Tabloidu i da pružimo podrÅ¡ku tim Srbima Å¡to leže u istrazi na pravdi boga.
Константин
11-12-10, 15:18
Смрт због лоше дијагнозе а не
због мучког напада?
Процес против оптужених за "тешко убиство" Француза Бриса Татона у току је, али истовремено на светло дана испливавају неке чињенице, које цео процес могу - или треба - да окрену у сасвим другом смеру.
На пример од кривично-правног ка - медицинском. О томе наглашено говори и неуобичајена али изванредно храбра напомена судског вештака - кардиохирурга, који на крају свог супервештачења напомиње да је свестан "далеко шире конотације од уобичајеног и просечног
кривичног поступка... чији су аспекти део међународних односа Републике Србије и
Републике Француске и општедруштвена значајност", али да је "независност судства у квалификацији оваквог кривичног дела на посебном испиту и да кривци треба да буду кажњени усклађено са кривичним делом..."
Другим речима: Можда ви немате праве кривце, господо!
...Најблаже речено, преурањена операција аорте доводи до повећаног притиска, који узрокује ширење хематома на мозгу, а потом и до можданог удара, од којег Брис
Татон умире 29. септембра.
...Српска полиција те вечери креће у
потрагу за нападачима на Бриса Татона. Прегледају се све сигурносне камере које су постављене на овом делу центра града,
осим оне која покрива простор са којег је пао, или како оптужница тврди, са којег је
бачен Брис Тратон!
...Ако их судско веће огласи кривима и прихвати тужиочеву правну квалификацију кривичног дела, четрнаесторица навијача
могу бити осуђени и на казне од
- 40 година затвора!
Па види овако,не би ме ништа чудило и да их оптуже. Јер тренутно како кружи прича по целом правосуђу је та да сви они и сами знају да су ти момци који су ухапшени невини и да нису криви,али и да без обзира на све морају бити осуђени. А зна се и зашто и због чега и зарад чије користи. И шта рећи на то, и у каквој ми то држави живимо?
Међутим ја се искрено надам, да та прича без иједног доказа, не би требала да прође на вишем суду, ако у опште буде и било потреба да се иде до њега.
Константин
13-12-10, 10:00
Овим момцима суде борис тадић,млађан динкић и ивица дачић на челу са францусијанским амбасадором.
Кадија те тужи-кадија ти суди.
Судије су постављене од стране актуелне власти.
Толико о независном правосуђу.
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs143.snc3/17054_1340643476443_1241862623_1030456_6661407_n.j pg
Podrška nevino optuženim za ubistvo. Pravda za Grobare !!!
U početku sam mislio drugačije ali kad sam sasuÅ¡ao sve činjenice jasno je da oni ne mogu da odgovaraju za ubistvo sa predumiÅ¡ljajem nego samo za tuču sa smrtnim ishodom. Francuz je bežao i pao sam niko ga nije gurnuo. Sam se ubio. Po meni ovi grobari po pravdi mogu da dobiju od godinu do dve ili tri a ne onoliko koliko im pakuju ovi iz B92 i korumpiranog suda.
Beograd -- Suđenje optuženima za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona septembra proÅ¡le godine nastavljeno je u ViÅ¡em sudu u Beogradu sasluÅ¡anjem veÅ¡taka.
Optužnica tereti 15 navijača Partizana da su počinili teÅ¡ko ubistvo jer su na smrt pretukli Tatona, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan - Tuluz.
U bekstvu su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su označeni kao organizatori prebijanja francuskog navijača.
VeÅ¡taci koji su ranije sasluÅ¡ani nisu mogli sa sigurnoÅ¡ću da tvrde da li je navijač francuskog "Tuluza" Taton svesno skočio u prolaz između Obilićevog venca bežeći od grupe "Partizanovaca" koja ga je isprebijala i palilila bakljom ili je slučajno pao s viÅ¡e metara visine.
Gotovo svi optuženi negirali su da su tukli Tatona, koji je 12 dana posle napada preminuo od posledica prebijanja u Kliničkom centru Srbije.
Taton je u glavni grad Srbije stigao sa prijateljima dan pred kobni događaj kako bi navijao za klub iz svog rodnog grada, posvedočili su tokom suđenja u junu njegovi roditelji Alan i Suzan Taton.
U optužnici ViÅ¡eg tužilaÅ¡tva u Beogradu, navodi se da su napad na navijače francuskog Tuluza među kojima je bio i nastradali Taton organizovali Prelić (25), zatim vođa navijačke grupe "Iridućibili" Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), takođe jedan od vođa "Alkatraza", i za sada nepoznati vođa grupe "Rebels".
Kako se navodi, oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge za sada nepoznate napadače. Svi su se naÅ¡li 17. septembra 2009. u Terazijskom parku gde je Puzigaća podelio baklje i palice, a Vladan Suvajac (22) hirurÅ¡ke maske.
Prelić, Marković, Grković i Puzigaća nastavili su da koordiniraju napad na francuske navijače mobilnim telefonima i svima su saopÅ¡tili da se oni nalaze u "AjriÅ¡ pabu" na Obilićevom vencu.
U optužnici se dalje navodi da su okrivljeni i za sada nepoznati počinioci počeli da lome inventar u kafiću i da su zatim sustigli Tatona, tukli ga pored garaže, a potom bacili niz stepenice.
Zbog krivičnog dela teÅ¡ko ubistvo sudiće se Preliću, Puzigaći, Markoviću, Grkoviću, Suvajcu, Jovanu Karbiću, Draganu Tomasoviću, Milanu Vujoviću, Branimiru Četniku, Stefanu Veličkoviću, Milanu Tarlaću, Bojanu Matijeviću, Stepi Petroviću i Dejanu Stankoviću.
Optužnica tereti okrivljene da su kao saizvrÅ¡ioci počinili krivično delo teÅ¡ko ubistvo, jer su 17. septembra u Beogradu na Obilićevom vencu, u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponaÅ¡anju, ubili francuskog državljanina Tatona Sinklera Petera Brisa.
Okrivljeni Vladimir BoÅ¡ković optužnicom se tereti da je izvrÅ¡io krivično delo pomoć učiniocu posle izvrÅ¡enog krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.
U92
Наставак из Таблоида...за оне који нису имали прилике да прочитају.
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=210&cl=07
ПС. иначе сутра се наставља суђење и борба са овим пацовима из палате лажи (тужилаштвом и судијом), који ће вероватно и сутра пресипати из шупљег у празно због недостатка доказа, баш као што су радили и ових годину и нешто дана.
Једино ако буде нешто значајније обавестићу вас по повратку са суђења.
Beograd -- Suđenje optuženima za ubistvo Brisa Tatona je odloženo jer nalaz veÅ¡taka trasologa nije dostavljen svim advokatima.
Suđenje je trebalo da bude nastavljeno sasluÅ¡anjem veÅ¡taka trasologa Miroslava Busarčevića koji je utvrđivao da li je Taton bačen u prolaz između garaže i stepeniÅ¡ta na Obilićevom vencu ili je u njega pao.
Međutim, suđenje je odloženo za četvrtak, jer izveÅ¡taj trasologa nije dostavljen advokatima, kao ni zastupniku oÅ¡tećene porodice Taton, Slobodanu Ružiću.
Na suđenje je trebalo da bude doneÅ¡ena i odeća koju je pokojni navijač nosio tragičnog dana, spremivÅ¡i se da prati fudbalsku utakmicu Partizan-Tuluz.
Tanjug
Sad će da odlažu 100 puta dok ne odluče da je pravi momenat da presude a momci će da budu u pritvoru i dalje.
A i ta odeća Tatona , sada će da se vidi da je na sebi imao majicu navijačke grupe Indians (navijači Tuluza).
Одложено је за четвртак. У судници смо се задржали свега 20 минута. Ма да знате ви само која је оно неозбиљност :confused:
N.I.N.: Случај Брис Татон
http://navijackeinfnovine.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html
Константин
23-12-10, 12:02
Nastavak suđenja za ubistvo francuskog navijača
Beta | 23. decembar 2010. 08:04
Pred ViÅ¡im sudom u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje grupi od 14 optuženih za ubistvo Brisa Tatona
Srodne vesti
* Odloženo svedočenje veÅ¡taka o kretanju Tatona
* Nastavak suđenja za ubistvo Tatona
* Slučaj Taton: Prikazani snimci
* Slučaj Taton: Negirali da su snimljeni
BEOGRAD - Pred ViÅ¡im sudom u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje grupi od 14 optuženih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.
Predviđeno je svedočenje veÅ¡taka trasologa Miroslava Busarčevića, koji bi na osnovu tragova trebalo da utvrdi da li je Taton, kada je 17. septembra 2009. godine prebijen u centru Beograda na Obilićevom vencu, bačen u prolaz kod garaže ili je pao.
Busarčevićevo svedočenje odlagano je viÅ¡e puta.
Ево људи погледајте сад ово...
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=23&nav_category=16&nav_id=481287
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/225532/Vestak-Taton-je-bacen-sa-ograde-na-Obilicevom-vencu
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/%D0%A5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/815130/%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD+%D0%B1%D0%B0%D1%87% D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BF% D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B0.html
...као и остали компањони чије линкове нисам закачио.
Али сви су одма навалили да пишу о томе, како се сад одједном нашао један од вештака (вероватно корумпиран, у ствари готово сам сигуран 100 посто да јесте) да каже да је француз бачен. А до сад кад буквално ништа није ишло у корист тужилаштву и осталој банди, кад нису имали ни један једини доказ о томе није нико нити писао нити говорио о случају у медијима.
Kako kaže ovaj veÅ¡tak: francuz je bačen, hvatali ga za noge pa hooruuk preko ograde. TeÅ¡ka komedija, da nije tužno bilo bi smeÅ¡no. Definitivno je sva ova kampanja i propaganda samo zbog srpske omladine. Da nas zatru u korenu da uteraju strah viÅ¡egodiÅ¡njim kaznama. Da naprave atmosferu kako su srpski nacionalisti ubice i zločinci.
Ja nemam drugo objašnjenje.
Константин
23-12-10, 23:15
Ево људи погледајте сад ово...
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=23&nav_category=16&nav_id=481287
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/225532/Vestak-Taton-je-bacen-sa-ograde-na-Obilicevom-vencu
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/%D0%A5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/815130/%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD+%D0%B1%D0%B0%D1%87% D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BF% D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B0.html
...као и остали компањони чије линкове нисам закачио.
Али сви су одма навалили да пишу о томе, како се сад одједном нашао један од вештака (вероватно корумпиран, у ствари готово сам сигуран 100 посто да јесте) да каже да је француз бачен. А до сад кад буквално ништа није ишло у корист тужилаштву и осталој банди, кад нису имали ни један једини доказ о томе није нико нити писао нити говорио о случају у медијима.
Да разјаснимо нешто:
снимак са камере која је покривала тај део улице где је пао Татон-никад није презентован суду?
Лик који је оптужио ове омладинце заправо је само изнео своје мишљење,типа:,,мислим да су га они бацили!",али заправо,он није сведок већ вештак на основу чијег ,,мишљења" ће осудити ове момке на по 20-40 година?!
@wереwолф
Против Срба се води рат,без бојеве муниције тренутно,али, ипак прави рат,који односи жртве.
Немој да те збуњује што су егзекутори такође Срби-то су само обичне слуге наших непријатеља,несвесне да и њих и њихову децу на крају чека пропаст ако душмани успеју у својој намери да нас сломе као народ.
Ипак,многа су царства сломила зубе,мислећи да ће лако прогутати Србију.
Да разјаснимо нешто:
снимак са камере која је покривала тај део улице где је пао Татон-никад није презентован суду?
Лик који је оптужио ове омладинце заправо је само изнео своје мишљење,типа:,,мислим да су га они бацили!",али заправо,он није сведок већ вештак на основу чијег ,,мишљења" ће осудити ове момке на по 20-40 година?!
Управо си у ова два постављена питања, дао и саме одговоре.
Главни снимци који све разјашљавају су склоњени исте вечери, и то је то.
А што се тиче овог вештца како би га пре назвао а не вештаком (да га видите само на шта личи), саме његове речи изречене на суду стрпале су наше људе у тамнице.
Али без обзира и кад их осуде, ја сам убеђен да то све неће трајати тако дуго и да ћемо на крају победити. Али само треба да се све ово издржи. Бог неће дозволити да недужни страдају а да не буду спасени.
И сам Христ је то доживео, али шта се на крају десило истим тим зликовцима који су га понижавали и радили му све оно што су му радили? На крају су полудели, умрли су у највећим мукама. Е, исто чека и ове демоне како их ја зовем, који све ово раде и намештају.
Па исте оне затворе што онолике праве.........па праве их за себе саме, само тога нису свесни!
СЛОБОДА ЗА УХАПШЕНУ СРПСКУ ОМЛАДИНУ !
http://www.youtube.com/watch?v=mrPBpADGLls
Таблоид истражује
СЛУЧАЈ БРИС ТАТОН
Преокрет: Случај покојног Француза Бриса Синклера Петера Татона показује сву мизерију српских власти и правосудног система Србије, а можда и медицинске струке
Смрт због лоше дијагнозе а не због мучког напада?
ПИШЕ: Милован Бркић
Процес против оптужених за "тешко убиство" Француза Бриса Татона у току је, али истовремено на светло дана испливавају неке чињенице, које цео процес могу - или треба - да окрену у сасвим другом смеру. На пример од кривично-правног ка - медицинском. О томе наглашено говори и неуобичајена али изванредно храбра напомена судског вештака - кардиохирурга, који на крају свог супервештачења напомиње да је свестан "далекошире конотације од уобичајеног и просечног кривичног поступка... чији су аспекти део међународних односа Републике Србије и Републике Француске и општедруштвена значајност", али да је "независност судства у квалификацији оваквог кривичног дела на посебном испиту и да кривци треба да буду кажњени усклађено са кривичним делом..."
Другим речима: Можда ви немате праве кривце, господо!
Оптужница коју је Више јавно тужилаштво у Београду поднело 18. јануара против навијача који су 17. септембра прошле године око 18 сати на Обилићевом венцу, у кафићу Irish pub напали француске навијаче, наневши тешке телесне повреде Брису Татону, од којих је он, како се наводи у оптужном акту, умро у Институту за кардиоваскуларне болести 29. септембра, показује да је реформисано српско правосуђе дошло до дна.
Заменица вишег тужиоца Гордана Јанићијевић оптужила је 14 навијача Партизана да су као саизвршиоци, извршили кривично дело тешко убиство, које је кажњиво по члану 114. тачка 2. а у вези са чланом 33. Кривичног закона Србије. Ако их судско веће огласи кривима и прихвати тужиочеву правну квалификацију кривичног дела, четрнаесторица навијача могу бити осуђени и на казне од - 40 година затвора!
Разговарао са новинарима
Зашто случај покојног Француза Бриса Синклера Петера Татона показује сву мизерију српских власти и правосудног система Србије?
Када је група обесних младића, навијача ФК Партизан, познатијих као Гробари, тог кобног 17. септембра напала на Обилићевом венцу француске навијаче, српски председник је подигао грађане на ноге, објављујући рат сопственој држави и народу.
Нико разуман не оправдава напад на француске навијаче. Али, у овом несрећном чину обесних навијача Партизана српски председник је видео шансу да промовише себе, и представи се као велики поборник мира и безбедности, коју, казаће нам он то ових дана, Србија чак и извози у Европу!
Несрећни Брис Татон је, након што је нападнут од групе навијача Партизана у Irish pubu, очигледно уплашен, почео да бежи испред навијача. Оптужницом се навијачима ставља на терет да су га, наводно, они стигли, и бацили са тротоара, са висине од око осам метара, наневши му тешке телесне повреде опасне по живот, од којих је 12 дана касније и преминуо.
Док манипулација није почела, наведени случај се може описати овако. Када је пао с висине од неколико метара, Брис Татон је, седећи на земљи, обливен крвљу и натечене главе, чекао шта ће га снаћи. Његови нападачи дали су се у бег. Центар града је пун људи. Место на којем је седео чекајући хитну помоћ, покривају сигурносне камере, скоро сваки педаљ овог простора. На то место може се бацити поглед са околних станова, јавна гаража је увек пуна возила и њихових возача.
Полиција се, након пада покојног Бриса Татона, нашла на лицу места, као и камере ТВ станица. Несрећни младић је био свестан, оријентисан, покретан, и покушавао је, споразумавајућим језиком и гестовима, да пружи одговоре како се нашао на том месту. Камере прате његово пребацивање у Ургентни центар, и на улазу у Ургентни центар Татон даје изјаве, објашњава рукама, због непознавања језика, где је и како тучен и шта му се десило.
Зашто се каснило
Исте вечери почиње кампања против навијача, које српски политичари предвођени Борисом Тадићем називају хулиганима, бандом са којом ће се Србија обрачунати до краја. Српски председник је у вишегодишњем рату са свим и сваким.
Подижући Србију на ноге, председник Тадић помиње повампирени фашизам, расизам, антисемитизам. Све ове масовне појаве он својим очима види у Србији! Штета коју је несрећни Борис Тадић нанео Србији скоро да је неотклоњива. Светске ТВ станице данима су извештавале о скуповима и иступима српских политичара који обећавају да ће Београд учинити безбедним градом, очишћеним од фашиста, нациста...
Несрећни Брист Татон почиње да води своју битку за живот.
Док је Татон у болничкој постељи, конзилијум лекара врши медицинске претраге, са циљем да се предузму све мере за његово лечење и опоравак.
Српска полиција те вечери креће у потрагу за нападачима на Бриса Татона. Прегледају се све сигурносне камере које су постављене на овом делу центра града, осим оне која покрива простор са којег је пао, или како оптужница тврди, са којег је бачен Брис Тратон! Три сата касније, док је Татон већ био у болници, неко из полиције се сетио да око 21 сат позове на лице места и дежурног истражног судију Окружног суда у Београду, и дежурног заменика окружног тужиоца. Истражни судија, након што му је предочен разлог изласка на лице места, одбија да изврши увиђај, сачињавајући службену белешку у којој наводи да је бесмислено да изврши увиђај са толиким закашњењем и ако га је већ полиција на стручан начин обавила.
У Ургентном центру повређеног Бриса Татона обилазе државни руководиоци и француски амбасадор. Из минута у минут прети се беспоштедном борбом против хулигана.
Лекари констатују да повређени Татон има хематом на мозгу, који се, како је установљено прегледом на ЦТ скенеру, не шири, претраге показују да му је преломљено шесто ребро, да има многобројне крвне подливе по телу, а суспектна је и руптура аорте. Конзилијум лекара стално заседа и одлучује да Татон буде из Ургентног центра пребачен на Институт за кардиоваскуларне болести, ради операције аорте. Овај потез биће кобан за повређеног Татона.
Шта полиција жели да сведоци виде
Операције над Татоном прихвата се хирург Лазар Давидовић. Његову хируршку интервенцију, што је незабележено у досадашњој пракси, снимају камере РТС-а.
Они који су познавали Давидовићеве стручне квалитете били су забринути за исход операције. Пре две године Давидовић је обавио операцију аорте једном болеснику, који је успео да преживи. Годину дана након контролног прегледа, установљено је да је болесник остао без здравог бубрега! Након тога пацијент је поднео кривичну пријаву против доктора Давидовића.
Отварањем грудног коша, хирург Давидовић констатује да у њему нема крви, што указује да није дошло до руптуре аорте, да ова хируршка интервенција није била ургентна и да се могла одложити, док се не санирају повреде и хематом на мозгу, те док се не стабилизује крвни притисак. Најблаже речено, преурањена операција аорте доводи до повећаног притиска, који узрокује ширење хематома на мозгу, а потом и до можданог удара, од којег Брис Татон умире 29. септембра.
Смрт Бриса Татона искоришћена је у Србији за опште јауке, паљење свећа, а политичари су се, предвођени Борисом Тадићем, заклињали да ће његова смрт бити освећена, да ће сви хулигани добити максималне казне. И несрећни родитељи Бриса Татона захваљивали су председнику Тадићу што ће убице њиховог сина, сви одреда, добити максималну казну. Тако нешто они у Француској не би смели ни да помисле, да одређују суду на који начин ће одлучивати. У земљи Србији, чији председник је Борис Тадић, ружење сопственог народа је пожељно, а то је и мера његовог живота.
Београдска полиција је, прегледом безбедносних камера, брзо лоцирала нападаче на француске држављане, и већина је одмах лишена слободе. За двојицом, који су у бекству, расписана је међународна потерница. Неки од нападача уопште нису процесуирани, јер су били чланови ЛДП-а Чедомира Јовановића, и за њих се претпоставља да су, за рачун енглеске обавештајне службе, организовали овај напад са циљем дестабилизације Србије. Извори Таблоидапотврђују да је господин Јовановић затражио изузеће својих момака из овог процеса, што је председник Тадић и прихватио.
Покушавајући да прибави потребне доказе за оптужницу, криминалистичка полиција трага за сведоцима, некима нуди и статус заштићеног сведока. Занимљиво је да је оптуженог Степу Петровића полиција саслушала 25. септембра прошле године у просторијама одељења за крвне деликте, при чему је од њега узета изјава и сачињена службена белешка о обавештењу примљеном од грађана, коју су сачинили полицијски службеници Дејан Јовић и Дејан Јовановић.
Степа Петровић је ухапшен, по налогу заменика вишег тужиоца, 5. новембра прошле године, као припадник групе која је убила Бриса Татона. Претпоставља се да му је полиција нудила повлашћен статус уз обавезу да он потврди да је видео својим очима како су нападачи бацили Бриса Татона са тротоара, низ степениште високо неколико метара.
Ко ће да пресуди?
Оптужница Вишег јавног тужилаштва у Београду има крупан недостатак. Нико од предложених сведока није потврдио да је својим очима видео оптужене да Татона бацају са толике висине, преко жардињере. Ни двоје заштићених сведока, сведокиња А1 и сведок А2, нису видели оптужене да су Татона бацили преко жардињере! Такав закључак се не може извести ни увидом у повреде покојног Татона. Да су га навијачи ухватили својим рукама и бацили са толике висине, несрећни Татон би на месту остао мртав, јер би пао у водоравном положају, поломио би кичму и главом би ударио о бетон, што би довело до моменталне смрти.
Након подизања оптужнице извршене су припреме за суђење. На првом главном претресу родитељи Бриса Татона су изразили задовољство што ће сви оптужени, који су у том тренутку имали мање од 21 годину, добити по 20 година затвора, а они који су старији - по 40 година! Таквог уверења био је и амбасадор Француске у Београду. Да је Његова екселенција испред суда у Паризу саопштила да ће суд донети такву и такву пресуду, моментално би био ухапшен и осуђен за увреду суда. Ко је обећао најтеже казне Татоновим родитељима и француском амбасадору? Борис Тадић? Слободан Хомен, енглески агент који је својом реформом згазио српско правосуђе?
По оптужници Вишег јавног тужилаштва у Београду, којом се 14 младих људи сумњичи да су на свиреп и подмукао начин убили Бриса Татона, и за њих тражи максимална казна, поступа претресно веће Вишег суда у Београду, којим председава судија Мира Илић. Она је једини преостали судија из кривичног одељења Окружног суда у Београду, и због великог искуства, она је одређена да спроведе првостепени кривични поступак. Они који познају рад ове судије, тврде да она подлеже искључиво притисцима материјалних доказа, а не притисцима власти.
Оптужницу Вишег јавног тужилаштва у Београду компромитује и оспорава и налаз заклетог судског вештака Министарства правде Србије, кардиохирурга Горана Панића, који је на захтев адвоката Зоре Добричанин-Никодијевић, браниоца једног од оптужених, оценио налаз судских вештака са Војномедицинске академије, обдуцената др Ивице Милосављевића и др Ђорђа Алимпијевћа.
Опсујући налаз двојице обдуцената, кардиохирург др Горан Панић је довео у озбиљну сумњу квалитет лечења повређеног Бриса Татона и исхитрене хируршке захвате, које у таквом стању пацијента није требало предузимати, а који су довели до даљих компликација, које су узроковале смрт.
У целости преносимо налаз овог заклетог судског вештака, који на стручан, јасан и логичан начин доводи у озбиљну сумњу стручност лекарског тима који је бринуо о Татоновом здрављу.
Хоће ли пресуду у овом судском поступку донети судско веће судије Мире Илић, или ће она само прочитати пресуду која је оптуженима већ изречена из уста српског председника Тадића, државног секретара у Министарству правде Слободана Хомена, Татонових родитеља и француског амбасадора?
* * *
На захтев адвоката Зоре Добричанин-Никодиновић и Љубише Ваљаревића из Београда, прилажем
Накнадно вештачење у предмету Вишег суда у Београду К 3012/10 у кривичном поступку против окр. Грковић Ивана и других...
НАКНАДНО ВЕШТАЧЕЊЕ
Након прегледа опсежне медицинске документације, која је у овом предмету релевантна за процену врсте, тежине и последица кривичног дела, понудићу Суду у даљем тексту елементе који су у примарном тексту противуречни и неконзистентни. На овај начин желим да помогнем Суду да на адекватан начин ово кривично дело буде процењено, квантификовано и процесуирано. Сматрам несврсисходним понављање свих чињеница које су у претходном запису наведене већ да само укажем на значајност контрадикторних тврдњи.
ЧИЊЕНИЦЕ
1. Целокупан текст који ми је био доступан носи печат колега који се баве судском медицином а не клиничком праксом.
2. Преминули је код пријема у Ургентни центар био свестан, са спонтаним дисањем, артеријском тензијом 130/70 мм Хг, фреквенцом рада срца од 100/мин. и са политраумом. Сатурација крви кисеоником била је 100 %, а ниво хемоглобина 135. Овакав пацијент нема физикални и лабораторијски налаз за активно артеријско крварење које захтева примену најхитнијих хируршких, хемостатских и/или реконструктивних процедура.
3. ЦТ ендокранијума показује контузионо хеморагичне лезије чеоно и слепоочно лево (17.09.2009. у 21 и 30 х).
4. ЦТ скенер грудног коша показује знаке хематома у медијастинуму.
5. Контролни ЦТ (17.09.2009. у 23 и 50 х) не показује прогресију медијастиналног хематома. Хемодинамски и респираторни параметри се у континуитету не мењају.
6. У тачки 6.5. извештаја вештака судске медицине први пут се помиње димензија медијастиналног хематома која је примарно износила 10 цм, трансверзално.
7. У даљем тексту не постоје налази који би директно или индиректно указивали на активно артеријско крварење.
8. Мултислајс скенер показује постојање расцепа унутрашњег слоја аорте (интиме) на почетку десцендентног (силазног) дела са псеудоанеуризматском формацијом.
9. Без квантификационих параметара (димензије медијастиналног хематома) у динамици клиничког развоја постављена је дијагноза руптуре истмичног дела торакалне аорте.
10. Контролни ЦТ показује прогресију контузионо-хеморагичних жаришта централног нервног система.
11. Конзилијум лекара својом одлуком преминулог пребацује на даље лечење на Институт за кардиоваскуларне болести КЦС. Пацијент је пребачен у сомнолентном стању, без грубих моторних испада, пирамидалне латерализације или поремећаја функције кранијалних нерава.
12. Оперисан је 18.09.2009.године - урађена је парцијална ресекција торакалне аорте и интерпозиција графта у дужини од 4 цм.
13. Постоперативни контролни ЦТ преглед ЦНС-а (19.09.2009.) показао је да је фронтални хематом четири пута увећан у односу на преоперативни налаз.
14. Неурохируршка процедура урађена је истог дана - краниотомија и евакуација хематома.
15. Од 21.09.2009. године развија се акутни пулмонаини дистрес синдром (АРДС).
16. Дана 24.09.2009. године долази до настанка десностраног пнеумоторакса који се третира увођењем торакалне дренаже.
17. Уз даљу прогресију оштећења мозга смртни исход настаје 29.09.2009. године у 10 х.
18. Тачка 6.3.3.6. закључка у претходном вештачењу - "хируршком интервенцијом збринут расцеп зида нисходне аорте, непосредно испод лука који захвата већи део зида, али не и опницу аорте, која је од тог места наниже, све до пречаге, дифузно крвљу подливена, а што је праћено и крвним подливима поребрице дуж припоја од ИИИ до XИИ пара ребара за кичмени стуб".
19. Тачка ВИИ - "смрт Татон Брице-а је насилна и наступила је услед задобијених повреда главе и садржаја лобањске дупље у виду оштећења по живот важних можданих центара и насталих компликација".
МИШЉЕЊЕ
Трагичан исход за Брице Татона наступио је због прогресије трауматског оштећења централног нервног система. Сматрам да квалификација кривичног дела у знатној мери зависи од контрибутивних фактора за крајњи, фатални исход. Напомињем да за ово вештачење нисам имао прилику за увид у оригиналну медицинску документацију (или фотокопије) већ само извештај лекара вештака судске медицине, па ипак, изводи из оригиналне документације дају реалну основу за сумњу у сврсисходност и редослед медицинских поступака.
ДИЈАГНОСТИЧКЕ КОНТРОВЕРЗЕ ИЗВЕШТАЈА ВЕШТАЧЕЊА
1. Став 6.4., страна 2, и став на страни 3 - "МСЦТ панаортографија је показала трауматску руптуру истмичког дела торакалне аорте".
2. Тачка 6.5., страна 3 - "урађен МСЦТ на којем је постављена сумња на трауматску руптуру торакалне аорте."
3. Оперативни налаз (страна 3), тачка 6.5. - "уочена комплетна транссекција интиме и руптура на десном бочном зиду".
4. Тачка 6.3.3.6. страна 13 - "хируршком интервенцијом збринут је расцеп зида нисходног дела аорте, непосредно испод лука који захвата већи део зида али не и опницу аорте".
У вештачењу је на основу наведеног апсолутно нејасно да ли се ради о дисекцији аорте тyп ИИИ компликованој руптуром аорте. У истом извештају потпуно различите тврдње имају дијаметрално различиту терапеутску консеквенцу.
КОНТРОВЕРЗНЕ ОДЛУКЕ ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ВИТАЛНЕ ИНДИКАЦИЈЕ ЗА ХИРУРШКО ЛЕЧЕЊЕ БРИЦЕ ТАТОНА
1. У извештају не постоје директни или индиректни, али јасни и прецизни, документовани разлози постављања виталне индикације за хирургију аорте, нарочито узимајући у обзир прогресију контузионо-хеморагичних промена у централном нервном систему непосредно преоперативно.
2. Витална индикација значи да без хируршког лечења, уколико се истог тренутка не предузме, пацијент ће извесно преминути, што у конкретном случају није потврђено са сигурношћу.
3. У документацији не постоје преоперативне хематолошке анализе које би као индиректни знаци потврдиле активно артеријско крварење. Такође недостају и постоперативне гасне анализе артеријске крви које би биле упутне за процену контрибуције плућне функције за смртни исход лечења.
4. Из расположивих записа није јасно на основу којих параметара је процењено да је ризик операције аорте мањи од ризика примене опште хепаринизације у ситуацији доказане прогресије хематома централног нервног система.
Непосредно постоперативно урађени ЦТ централног нервног система је показао четвороструко увећање фронталног хематома, што је највероватније резултат опште хепаринизације (иако, наведено у извештају, у нижим дозама него уобичајено). Такав налаз не може бити последица спонтаног тока и развоја повреде мозга.
Контрибутивни фактори смртног исхода свакако су пулмоналне (плућне) етиологије.
Развој АРДС-а од 21.09.2009. и настанак десностраног пнеумоторакса од 24.09.2009. је компликовао политрауму и њене последице и довео до хипооксигенације централног нервног система. Интересантно је питање из којих разлога настаје спонтани пнеумоторакс код човека старости 28 година. Патоанатомски налаз не говори у смислу АРДС-а већ даје форензички одговор да се ради о билатералној фибропурулентној пнеумонији са левостраним пурулентним (бактеријским) плеуритом (гној у левој плеури). У сваком случају, поремећај плућне функције је значајан фактор хипоксије (недостатка кисеоника) централног нервног система (нарочито оних зона које су анатомски блиске месту деструкције ткива).
ЗАКЉУЧАК
Случај по природи садржи далеко ширу конотацију од уобичајеног и просечног кривичног поступка. Аспекти су део међународних односа Републике Србије и Републике Француске и општедруштвена значајност. Независност судства у квалификацији оваквог кривичног дела је на посебном испиту. Кривци треба да буду кажњени усклађено са кривичним делом. Да би се то десило, у складу са правом, неопходан је комплетан увид у сву медицинску документацију и ревизију претходног вештачења. Апелујем да се у интересу правде то и догоди.
У Београду, 05.02.2010.
Др Горан Панић
И шта сад!?
Па ништа. Осудиће 14 момака на дугогодишње затворске казне као што су и одлучили првог дана. Нема везе што не постоји ни један једини материјални доказ, ни једна изјава непосредних (чак ни заштићених!) сведока.
Србијо, ј***м те.
Требали сте само да присуствујете суђењу ова последња два дана кад је одбрана давала завршну реч, да видите само како су се адвокати испишали на целу оптужницу која је подигнута против браће.
Ма ама један једини доказ немају против њих!
Али шта ће на крају судија изрећи видећемо...али једно је сигурно да ће завршну реч дати Бог, а ту је наш спас!
Сутра 18-ог јануара наставља се суђење, уједно и последњи дан за завршне речи. А већ у петак се очекује пресуда. Помози Боже!
http://i051.radikal.ru/1101/73/8841e5ba9d10.jpg (http://www.radikal.ru)
Константин
17-01-11, 18:59
Сутра 18-ог јануара наставља се суђење, уједно и последњи дан за завршне речи. А већ у петак се очекује пресуда. Помози Боже!
http://i051.radikal.ru/1101/73/8841e5ba9d10.jpg (http://www.radikal.ru)
Ubedjeni smo u nevinost naÅ¡e braće-zato smo uz vas...kakva god da bude presuda,znajte da je Bog jedini pravi sudija-svako će dobiti platu za svoja dela,a posebno će biti nagradjeni oni koji trpe nepravdu.
Zato glavu gore.
Хвала брате србски на подршци!
У следећи уторак биће донешене пресуде...
екс-Уредник
25-01-11, 13:18
Изрицање пресуде за убиство Татона
25. јануар 2011.
Београд - Првостепена пресуда оптуженима за убиство Бриса Татона требало би да буде саопштена данас у Вишем суду у Београду.
http://www.b92.net/news/pics/2011/01/8329094454d3e1d0d42f1a660408958_450x353.jpgАрхивск а фотографија са судења оптуженима за убиство Бриса Татона у Палати правде (ФоНет)
За убиство Татона оптужено је 14 навијача Партизана, док је један оптужен да је помогао једном од њих да се сакрије.
Због великог интересовања у Палати правде у Београду појачано је обезбеђење. Репортери са лица места јављају да је велики број људи у згради а да је цео први спрат, на коме се налази судница, пуна људи.
Суђење је трајало седам месеци и за то време саслушано је петнаестак сведока и изведен велики број доказа. Браниоци очекују да сви оптужени буду ослобођени услед недостатка доказа, док породица Татон верује да је кривица оптужених потпуно доказана.
Извор: Б92
Ubicama Tatona 240 godina
25. januar 2011. | 13:22 -> 13:30 | Izvor: B92 Beograd -- Napadači na francuskog državljanina u centru Beograda 2009. godine proglaÅ¡eni su krivim i osuđeni su na ukupno 240 godina.
Organizatori Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća su osuđeni na 35 odnosno 32 godine zatvora a Ljubomir Marković i Ivan Grković su osuđeni na po 30 godina zatvora.
Većina ostalih je dobila 12 ili 14 godina zatvora a Vladimir BoÅ¡ković koji je optužen za pomaganje učiniocima je dobio dve godine zatvora uslovno.
Uporedite sad ove kazne sa kaznama gnjilanskim koljačima.
Neka neko ko je bio prisutan na sudjenju napiÅ¡e koju reč Å¡ta se deÅ¡avalo posle izricanja presude?
Константин
25-01-11, 14:31
Za nedokazano ,,ubistvo" Tatona 240 godina
25. januar 2011.
| 13:22 ->13:30 |
Izvor: B92
Beograd -
- Navodni napadači na francuskog državljanina u centru Beograda 2009. godine proglaÅ¡eni su krivim i osuđeni su
na ukupno 240 godina.
Navodni organizatori Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća su osuđeni na 35 odnosno 32 godine zatvora a Ljubomir Marković i Ivan Grković su osuđeni na po 30 godina
zatvora."
Izvor : u 92
Ã…Â*iptari su za ubistvo 58 Srba dobili ukupno oko 110 godina zatvora.
Ova vlast ne samo da je antisrpska,već je i upadljivo satanistička.
Prva sledeća nacionalistička vlast će osloboditi ove momke koje je na robiju poslao čovek koji je rekao da je moguće da je neko bacio pokojnika na ulicu.
Užas.Nemam reči.
Sad mi priča drug preko telefona da je bilo malo i koÅ¡kanja pre i posle sudjenja. Bilo bi glupo da joÅ¡ neki momci nastradaju zbog "pretnji" novinarima ili sudu, a to ovi majmuni mogu lako da im napakuju.
Ovi momci Å¡to su osudjeni su velike žrtve i dugo će da leže u zatvoru. Možda im smanje malo kaznu ali dok se ne promeni režim ležaće na pravdi boga.
Sve Å¡to mi možemo je da Å¡irimo istinu i da ako neko može novčano pomognemo a moralnu podrÅ¡ku njima i njihovim porodicama to je ono Å¡to najmanje možemo.
Константин
25-01-11, 18:39
Упоредите
Гњиланска група ОВК
Оптужени за :
Quote:
учествовали у паљењу кућа,
противправном затварању,
мучењу великог броја цивила
српске , неалбанске и албанске
националности, услед чега су
убили најмање 32 цивила.
Quote:
Да би прикрили злочин, тела су
секли на комаде, потом их
стављали у џакове и убацивали
у контејнере поред интерната ,
или бацали у Ливочко језеро.
Награде
Quote:
Самет Хајдар - 15
Селимон Садику - 15
Агуш Мемеши - 15
Назиф Хасани - 10
Ахмет Хасани - 10
Фатон Хајдари - 10
Бурим Фазлију - 10
Ферат Хајдари - 8
Камбер Сахити - 8
Навијачи "Партизана":
Оптужени су да су убили једног (1) Француза
Казне :
Quote:
Đorđe Prelić - 35
Dejan Puzigaća - 32
Ljubomir Marković - 30
Ivan Grković -30
Vladan Suvajac - 14
Jovan Karbić - 14
Milan Vujović - 14
Branimir Četnik - 14
Dragan Tomasović - 12
Stefan Veličković - 12
Milan Tarlać - 12
Bojan Matijević - 12
Stepa Petrović - 5
Dejan Stanković - 4
Vladimir BoÅ¡ković - 2
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1395.snc4/164762_141701972556813_118821384844872_255443_2665 950_n.jpg
Немам ријечи којима бих могао да опишем јучерашња осјећања.
Бијес, немоћ, мржња, разочарање, револт...
Ужас на шта је некад поносна Србија спала. Најобичнија банана држава, протекторат у склопу једног великог пројекта...
И исти начин суђења како Урошу, Легији, Горану, тако и овим момцима... Једноставно, сваки облик националног осјећаја, сваки облик бунта, сопственог и слободног мишљења осуђен је на сатирање до корјена. Питање је само до када ћемо да ћутимо...
ВОСТАНИ СЕРБИЕ!
Taurunum Boys, Земун
http://i51.tinypic.com/r750jo.jpg
http://i53.tinypic.com/rse6oh.jpg
Freedom Fighters, Слобода Ужице
http://i602.photobucket.com/albums/tt107/zastitaff/Zlatiborskamagistrala.jpg
Делије
http://www.delije.net/forum/viewtopic.php?t=9274&start=0
Свима који су уз нас једно велико ХВАЛА!
Био сам присутан јуче кад су изрицане пресуде. Не знам шта би вам написао сем да сам још увек сам у шоку!
Поред свега новинари су имали свој дан, све време су провоцирали и доливали свима нама со на рану. И само да напоменем, да никаквих инцидената није било како се пише!
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs744.ash1/163678_10150131417974276_99793484275_7813949_48299 15_n.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/5489/slika0579.jpg
http://banjalukain.com/media/pictures/2011/01/27/c5cc5fe0a08949ec71a07d5448353449.jpg
Хвала свим навијачким групама које су до сада изразиле подршку и солидарност са нама!
ПС: Отворићу тему "Слобода за Гробаре" па нека уредници пребаце коментаре од тренутка доношења пресуде.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs744.ash1/163678_10150131417974276_99793484275_7813949_48299 15_n.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/5489/slika0579.jpg
http://banjalukain.com/media/pictures/2011/01/27/c5cc5fe0a08949ec71a07d5448353449.jpg
Хвала свим навијачким групама које су до сада изразиле подршку и солидарност са нама!
Константин
28-01-11, 09:50
РАНКО ПАНИЋ-БРИС ТАТОН
Ранко Панић-вредан,миран,частан Србин дошао је 2008. године на миран митинг СРС у Београд.
Без икаквог повода Дачићева полиција га је на свиреп начин претукла.Монструозно пребијање Ранко Панић,једини хранитељ своје породице,није преживео.
Нико од тих храбрих полицајаца који су убили несрећног Ранка,никада није позвано на одговорност,нити је одговарало за тај злочин.
Власт је разбијање мирног митинга,назвала "брилијантном акцијом полиције"!!!!!!
Брис Татон-Француски навијач Тулуза,у Француској регистрован и осуђиван као хулиган на утакмицама,на утакмици у Београду у масовној тучи навијача,задобио је тешке телесне повреде због којих је после двадесетак дана болничког лечења преминуо.
Навијачи,и који су учествовали,и они који нису учествовали у тучи,осуђени су на 240 година затвора,с тим да појединачне казне иду и до 35 година затвора.
Татонови родитељи су тражили суму новца која им је одговарала,и наравно добили су тај новац од државе Србије.
Чињеница је да су два млада живота трагично завршена.
Чињеница је и то да је један од та два живота злоупотребљен у политичке сврхе,са скандалозно високим казнама,а други живот,живот једнога Србина, за власт је толико миноран,да господин Дачич нема тај проблем са савешћу,у крајњем случају и дужношћу да злочинце осуди .
Зашто је ПРАВДА у Србији селективна? Зар злочин није злочин,без обзира на то ко је жртва а ко починилац?
Неки су почели да се буде и постављају незгодна питања...
ПРАВДА ЗА СРПСКУ ОМЛАДИНУ-ПРАВДА ЗА СРБИЈУ!
А цигански зликовац, који не само што је убио Србина у Јабуци код Панчева, већ га измасакрирао, урезао крст на образу и руке до костију исекао, да добије 4 године затвора????
Подршка од Руса и Делија
http://russian-ultras.com/index.php?option=com_content&task=view&id=450&Itemid=1
http://www.zurnal.rs/2011/01/28/delije-podrzale-grobare/index.html
ПРАВДА ЗА ГРОБАРЕ
Пише: Владимир Ђукановић
«Коме закон у топузу лежи, трагови му смрде нечовјештвом», написао је лепо наш велики Његош онима који су мислили да су довека силни. Боже драги, како је само Његош у једној реченици умео да опише каква је будућност охолих људи. У рукама режима током суђења за погибију Бриса Татона било је све. И мач и погача. У једној руци режим је држао закон, а у другој судију. Закон је остављен по страни, а судији је написано шта да пресуди. И то по закону који је осмишљен у главама наших режимлија.
Изрекавши драконске казне четрнаесторици момака, српски режим је заправо извршио ликвидацију те четрнаесторице. Нити је тиме трагедија коју доживела породица Татон на неки начин компезована, нити је сам Татон гледајући нас негде са неба добио сатисфакцију за сопствену жртву, јер се на суђењу није утврдило ко га је заиста убио и како је настрадао, али смо зато добили додатних четрнаест жртава. Без икаквих доказа, на основу начела «слободног судијског уверења», казне од преко 30 година робије дељене су као слаткиши. Све укупно 240 година. Нека се стиде они који ово изрекоше!
Рече мајка једног од осуђених да би праведније суђење било да је њеном сину суђено у Тулузу. Слажем се са њом. Тамо макар судије не би морале да се никоме додворавају. У Србији на жалост морају. Да ли режиму који их је у трагичној Ã‚Â«реформи» правосуђа поставио да суде, или некој од страних амбасада, у овом случају Француској, сасвим је све једно. Тек, у овом случају није било ни П од правичног суђења.
Неретко се питам зашто сам завршавао Правни факултет. Тамо нас уче да поштујемо закон. Уче нас да једног дана ако будемо судије, судимо по закону. И још нас приде уче да је судска власт независна и да на њу не сме да се врши притисак. Али, једно је оно што учите, а сасвим је друго оно што је у пракси. У пракси пресуде се доносе у зависности од политичких прилика. Независно судство, посебно ово после «реформе» постоји само у књигама и теорији. Уосталом, пресуде изречене навијачима Партизана дају ми за право то да тврдим. Јер, ако су дело починили кроз евентуални умишљај, како је и сама судија Мира Илић то констатовала, па како им се изрекоше онда оволике казне!? Одакле неком право да уништавањем туђих живота даје наводни пример како ће проћи свако следећи? Ако ћемо да судимо по нахођењу и да лудачким казнама дајемо примере другима, па хајде онда да укинемо кривични законик. Да је он поштован, ови момци никада не би добили ове ненормалне казне.
Насиље се мора спречити, али не тако што ћете неком уништити живот. Навијачи су очито много већи проблем држави него шиптарски терористи. Ако неко черечи Србе на Косову и Метохији добиће безмало награду за то. Али, ако си навијач, а самим тим и помало бунтовник, онда мораш у мардељ макар деценију, а по могућству и више. Е, па, господо, овог пута сте претерали. Масовним убицама дају се блаже казне од ових што на правди Бога изрекосте «гробарима». Тиме што сте изрекли овакве Пиночеовске пресуде, уболи сте прст у око народу. И успели сте у нечему што нико није- ујединили сте све навијачке групе против вас. Делије, Гробари, Фирма, Радовци, Земунци, Маринци из Суботице, Чете у Чачку, Ужичани, Девилси из Крагујевца и сви остали у овој држави, заједно исписују графите и истински желе да вам виде леђа. Јер, када неправда постане закон, отпор је свачија дужност.
Да су претерали, претерали су...толико година да добију...
...мада морам признати да уопште нисам благонаклона на туче навијача, пребијање спорта ради и гледање на то као нешто што се подразумева у спорту! Знам да ће неки сад одмах да скоче, али просто не могу да сварим било које насиље у име "навијања"...једноставно то ми не иде једно са другим, иако се то код нас подразумева као нешто што је нормално. Ја сам од оних који је за регулисање законом таквих ствари...али наравно, проблем је у томе што код нас ништа нема смисла, никаква равнотежа не постоји, тако да имамо циганина који убије па добије 4 године, "навијача" који набија бакљу некоме у уста па добије 10 година (поступак је одвратан и јесте за казну, е сад да ли баш 10 год?). Па рецимо имамо некога ко силује па добије 2-3 године, а не знам , на пример "навијач" за неку тучу добије знатно више....е то је сад што боде очи...код нас је све наопако! Ја знам да су се енглески навијачи смирили баш због те неке казнене политике, а не зато шту су фини и културнији од нас!
Проблем је сад што се кола срушила на Урошу и што је случају партизанових навијача доста тога мутно и без правих доказа, а ипак су искоришћени ваљда да покажемо Француској како ми имамо добро судство и како смо праведни! Нормално ту је и демонстрирање спремности за наш улазак у Европу!
Опет кажем све се наопако ради...за нека дела за која треба да постоји строжија казнена политика...не постоји, него се просто заташкава. Рецимо то што помињу забрану навијачких група, то је тотално глупо...једноставно примењуј закон, или направи нови ако стари не одговара. Или ницање сигурних кућа као печурки после кише...зашто се једноставно не пооштре казне за насилнике који туку и малтретирају жене и децу. Све наопако!
Наравно боде и очи и то колико година добију рецимо Шиптари који су поубијали силне Србе, цигани који убијају....али то је већ чувено "да покажемо другима"...."ми ћемо гледати у наше двориште"...само што ми никада ништа не добијамо од тога...добро, можда ће Тадић добити једнога дана нобелову награду за мир и поштење...или Дачић награду за "најбољег министра полиције икада"...
Све у свему дечачка непромишљеност је ту децу упропастила, уништила им животе, ето потрефили су да баш сада "у време обрачуна државе са навијачима" демонстрирају "навијачке" способности...требали су ону сподобу Бранкицу да схвате озбиљно, уопште, требали су ову власт да схвате озбиљно...а то је да је тотално мафијашка, немилосрдна и да нас још доста тога очекује од ње, мада не верујем да ће нас много изненадити!
Дакле моја подршка овим дечацима да издрже, али молба неким новим клинцима да се не уплићу у такве ствари...никад се не зна који сплет околности их може довести до тога да упропасте свој живот и живот своје породице! Ето...рецимо да је то порука једне мајке!
Знам да ће неки сад одмах да скоче, али просто не могу да сварим било које насиље у име "навијања"...једноставно то ми не иде једно са другим, иако се то код нас подразумева као нешто што је нормално.
Неће нико да скочи... Ми одлично знамо да људи не могу да схвате наш, тзв. ултра свијет ;)
Није то само "код нас", него је у цијелој европи, свијет да не помињем, тако. У Грчкој су инциденти много чешћи и жешћи него код нас, у Италији исто. Хрватска је ту негдје, а Енглези су се смирили али у својој кући. Гдје год оду `напоље`, направе лом ;)
"навијача" који набија бакљу некоме у уста па добије 10 година (поступак је одвратан и јесте за казну, е сад да ли баш 10 год?
Вјештаци су доказали да Мишић није гурао полицајцу бакљу у уста. То се види и на снимку. Суд тај налаз није прихватио као што није прихватио многе доказе одбране у суђењу Гробарима.
Једноставно, у Србији су политичка суђења постала свакодневница и то је оно што је страшно. Овдје је сасвим нормално да судија осуди младиће на 240 година робије по "слободном судијском увјерењу" (као да је досудила офсајд, или једанаестерац!) а да више од пола Србије томе тапше. Амбис...
Понекад треба веровати сопственим очима. У случају Мишића, шта видите на снимку?... Тучу једног младића са бакљом и старијег човека са репетираним пиштољем у руци. Ко је ту животно угрожен?
Наши судови су политичко оружје и тиме је све речено. Мислим, "судије" је боље називати кадијама. Тачније је.
Неће нико да скочи... Ми одлично знамо да људи не могу да схвате наш, тзв. ултра свијет ;)
Па и не могу...
Није то само "код нас", него је у цијелој европи, свијет да не помињем, тако. У Грчкој су инциденти много чешћи и жешћи него код нас, у Италији исто. Хрватска је ту негдје, а Енглези су се смирили али у својој кући. Гдје год оду `напоље`, направе лом ;)
Па нормално...ствар казнене политике!
Једноставно, у Србији су политичка суђења постала свакодневница и то је оно што је страшно. Овдје је сасвим нормално да судија осуди младиће на 240 година робије по "слободном судијском увјерењу" (као да је досудила офсајд, или једанаестерац!) а да више од пола Србије томе тапше. Амбис...
То је зато што су брижљиво припремали терен за то. Пропаганда, специјалне емисије, тако да су после само несметано радили. У тој атмосфери пола Србије ће да тапше јер му је у глави "ако су их осудили, они су без икаквог разлога мучки испребијали једног човека који је од тих батина умро" и наравно да им неће пасти на памет по ком основу су их осудили, ко је утврдио ко је ту кога ударио, ко је најодговорнији , ко је коловођа, да ли је умро од баатина, да ли од пада, да ли је пао или је бачен, и да ли је умро од повреда или због пропуста у лечењу....наравно да сва та питања неће себи поставити, јер је, понављам, терен добро припремљен, да се такве казне изрекну а да се јавност много око тога не узбуђује!
У случају Мишића, шта видите на снимку?... Тучу једног младића са бакљом и старијег човека са репетираним пиштољем у руци. Ко је ту животно угрожен?
Али зашто тучу уопште? Друго...ко ту са сигурношћу може да каже када је тај пиштољ извађен...да ли одмах у старту, лудак одлучио да маше пиштољем у гомили навијача или је можда извадио пиштољ када је помислио да ће бити линчован? Значи ја не знам, питам? Питам пошто се на снимку види да он ту бакљу негде набија, да ли у уста или где не знам...
Уосталом да не скрећемо тему, ја се овде нисам убацила да нападам навијаче, само сам дала опаску да ми се уопште насиље као насиље на трибинама и ван ње не свиђа, благо речено, а нисам рекла да их све треба доживотно осудити...то је већ друга ствар, што је то са казнама отишло у другу крајност и што је све то политички изманипулисано до максимума!
Тијана, као што видиш, и ја сам ставио знак питања. У сваком случају, не види се да младић "убија" полицајца у цивилу. Медијском "обрадом" убедили су нас да баш то "видимо", и тешко се ослободити наметнутог утиска.
Тема је, дакако, далеко шира.
Један трагичан случај:
Пре више година, на дербију, неко из гомиле навијача Партизана је испалио сигнални пиштољ ка звездашима и убио једног младића (убица није пронађен, ако је уопште тражен). Један мој млади другар, навијач Партизана, "хвалио" се да су на следећој утакмици скандирали: "Срање, срање - један Циган мање...!"
Кад сам га питао, што нису скандирали "...један Србин мање", збунио се.
Онда сам покушао да му објасним да су све навијачке групе под контролом државне безбедности, која производи и управља навијачким сукобима зарад сигурности власти, да их злоупотрбљавају за диловање дроге и ширење наркоманије међу омладином, итд... није ме баш разумео.
Сада се сутиација променила, јер су се навијачи највећим делом (не у целини) отргли од контроле. Чак се у неким ситуацијама удруже. Колико тада постају опасни по режим, видело се приликом сукоба током параде педера. Зато сад покушавају да их сузбију суровим кажњавањем.
Не верујем да пратиш фудбал, али шта мислиш, како изгледају утакмице у Новом Пазару? Проблем се реши тако што се на утакмицама "високог ризика" Србима забрани улазак на стадион. Чак и у град.
Већ је овде написано: кад Циганин убије на правду Бога Србина, добије четири године.
Проблем, ситуацију, у том смислу и ти тачно дефинишеш, па нема потребе да се понављамо.
Tијана, ако Енглези оду у Немачку и демолирају цијели град, то значи да је британски закон само за локалну примјену, да суштина проблема није ријешена. А да се не лажемо, никада и неће бити. Инцидената и туча навијача ће увијек бити, и то је ОК уколико остане у границама "нормале".
A та нормала би изгледала овако:
http://www.youtube.com/watch?v=F2atunpXbis
Значи ја не знам, питам? Питам пошто се на снимку види да он ту бакљу негде набија, да ли у уста или где не знам...
На снимку се види да га навијачи нападају, ударају... И да га Урош удара бакљом по леђима. Снимак јасно показује да нема теорије да је у било којој ситуацији могао то да покуша.
На крају се навијачи повлаче а дезоријантисан жандарм вади пиштољ када више није угрожен...
Него, да не идемо далеко. О политизовању се потпуно слажем.
Србија је окупирана, и у њој влада диктатура! Што се прије народ пробуди и схвати то, то ће се лакше ослободити ланаца.
Један мој млади другар, навијач Партизана, "хвалио" се да су на следећој утакмици скандирали: "Срање, срање - један Циган мање...!"
Кад сам га питао, што нису скандирали "...један Србин мање", збунио се.
Онда сам покушао да му објасним да су све навијачке групе под контролом државне безбедности, која производи и управља навијачким сукобима зарад сигурности власти, да их злоупотрбљавају за диловање дроге и ширење наркоманије међу омладином, итд... није ме баш разумео.
Сада се сутиација променила, јер су се навијачи највећим делом (не у целини) отргли од контроле. Чак се у неким ситуацијама удруже. Колико тада постају опасни по режим, видело се приликом сукоба током параде педера. Зато сад покушавају да их сузбију суровим кажњавањем.
Не верујем да пратиш фудбал, али шта мислиш, како изгледају утакмице у Новом Пазару? Проблем се реши тако што се на утакмицама "високог ризика" Србима забрани улазак на стадион. Чак и у град.
Могу да потпишем!
RODITELJI IVANA GRKOVIĆA TVRDE - "Tatonove ubice su na slobodi!"
http://www.smedia.rs/vesti/detalji.php?id=55795&vest=Tatonove-ubice-su-na-slobodi!
Beograd -- Suzan Taton, majka pokojnog Brisa Tatona, ekskluzivno u emisiji "Između redova" u nedelju u 14h, govoriće o presudi, suđenju i o sinu, "koji je voleo fudbal".
Tatonova priča o tome kada su saznali da im je sin u bolnici, borbi za njegov život i o trenutku kada su shvatili da je bitka izgubljena.
UstaÅ¡ki B92 ide na to da sad svi žale majku poginulog Tatona a ne da žale majke Srba koji su osudjeni zbog ubistva koje nisu učinili.
PRAVDA ZA GROBARE !!!
Ево једног и јавног доказа да један од осуђених није ни био присутан на Обилићевом венцу кад се одиграла туча, а човек је добио 12 година затвора!
http://s015.radikal.ru/i333/1101/d6/1fecb0eca9f1.jpg (http://www.radikal.ru)
Osuđen za ubistvo Tatona, a nije ni bio na mestu zločina!
http://www.smedia.rs/vesti/detalji.php?id=56137&vest=Osudjen-za-ubistvo-Tatona,-a-nije-ni-bio-na-mestu-zlocina!
Константин
03-02-11, 12:51
Ево једног и јавног доказа да један од осуђених није ни био присутан на Обилићевом венцу кад се одиграла туча, а човек је добио 12 година затвора!
http://s015.radikal.ru/i333/1101/d6/1fecb0eca9f1.jpg (http://www.radikal.ru)
Kao dokaz da Veličković nije bio na Obilićevom vencu u vreme napada na Tatona advokat je priložio policijski zapisnik koji je potpisao milicioner Dejan Lajić, koji je Veličkoviću tačno u vreme odigravanja tuče na Obilićevom vencu napisao kaznu za nepropisno parkiranje u Makedonskoj broj 5.
Prema rečima advokata, ovaj dokument nedvosmisleno dokazuje da Veličković, koji je u prvostepenom postupku osuđen na 12 godina robije, nije učestvovao u napadu na francuskog državljanina. Takođe, isti dokument je i potvrda da Veličković u vreme tuče nije ni bio na Obilićevom vencu, gde su navijači napali Tatona.
- Tokom sudskog postupka svi svedoci, kako iz Srbije tako i iz Francuske, negirali su da je Stefan Veličković bio na Obilićevom vencu - istakao je advokat Slobodan Batrićević. - Nema ga ni na snimku koji je prikazan u sudnici, niti njegovi DNK tragovi postoje na mestu nemilog događaja.
Policajac koji mu je napisao prijavu za nepropisno parkiranje decidno je ponovio svoju izjavu i u istrazi i tokom sudskog procesa.
Емисија "На Линији", гост Срђан Величковић, отац невино оптуженог Стефана Величковића.
http://www.youtube.com/watch?v=FDHFzlHrqI4&feature=player_embedded
FDHFzlHrqI4&feature
пс. имате укупно 5 делова
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=225&cl=05
Stefan Veličković traži pomoć obdusmana!
http://www.smedia.rs/vesti/detalji.php?id=56736&vest=Stefan-Velickovic-trazi-pomoc-obdusmana
Константин
09-02-11, 23:43
Nijedan sasluÅ¡ani svedok nije prepoznao među optuženima napadače na pokojnog Tatona, uključujući i Francuze, koji su bili u druÅ¡tvu sa Brisom. Nijedan svedok, uključujući i zaÅ¡tićene svedoke, koji su se vodili pod Å¡ifrom, nije video da je neko lice bacilo Tatona sa trotoara.
Kamere oko paba snimile su događaj i učesnike. Većina optuženih sa Tatonom nije imala nikakav fizički kontakt!
Sudsko veće je odbilo da utvrdi da li je pokojni Taton umro 12 dana nakon povređivanja od pogreÅ¡nog lečenja, ili od posledica zadobijenih povreda koje nisu mogle ni da budu zalečene.
Presuda se očekivala sa velikom zebnjom, jer je predsednica veća sudija Mirjana Ilić postupak vodila tako Å¡to je iskazivala veliku mržnju prema optuženima, pa i prema njihovim braniocima. Ona je mnogo ranije znala kakvu će presudu doneti. Bez obzira na tok postupka.
Pored sudije Mirjane Ilić u veću je učestvovao i sudija ViÅ¡eg suda u Beogradu Vladan Ivanković i trojica porotnika.
Sudija Mirjana Ilić nije udata, mada je uÅ¡la u Å¡estu deceniju života. Ćerka je bivÅ¡eg udbaÅ¡a, živi sama u stanu u ulici Ljutice Bogdana, nedaleko od stadiona Crvene zvezde. Odavno se odala alkoholu, i često je pijanu nose iz kafane k'o borca na lafetu. A pije u kafani Užice, NiÅ¡, Dedinje, Romantika...
Извор : Таблоид
Protest roditelja navijača (http://www.nsprogram.org/forum/showthread.php?t=3743)
Треба знати да су родитељи апеловали на навијаче да се не појављују на овом скупу јер је планирано да њему присуствују само породице и најужи круг пријатеља.
Oво у Србији изгледа постаје свакодневница... :confused:
Žrtva policijske torture: Policajac mu stavio pištolj u usta!
Aleksandar Danilović (31) iz Beograda tvrdi da ga je bez ikakvog povoda pretukao policajac SiniÅ¡a MiloÅ¡ević! Danilović kaže da ga je MiloÅ¡ević odveo u Å¡umu, stavljao mu piÅ¡tolj u usta i maltretirao samo zato Å¡to nije imao ličnu kartu!
Aleksandar kaže da je napadnut ispred prodavnice „Počeković" u ulici Save MaÅ¡kovića u beogradskom naselju Voždovac. On je objasnio da je sa drugom doÅ¡ao da kupi neÅ¡to da jede, ali ga je zaustavila policija.
- Drug i ja smo se dovezli do prodavnice. Kada smo se parkirali, iza nas je stao policijski automobil. Dvojica policajaca tražila su mi dokumenta. Rekao sam da sam ih zaboravio kod kuće. Onda su oni rekli da će me uhapsiti, ali sam prepoznao jednog policajca, SiniÅ¡u MiloÅ¡evića, koji stanuje u komÅ¡iluku, i rekao sam mu: „KomÅ¡ija, pa nema potrebe za tim." Međutim, on je tada pobesneo, izaÅ¡ao je iz kola, izvadio piÅ¡tolj i počeo bez ikakvog razloga da me udara po grudima - priča Danilović.
Nakon toga, tvrdi naš sagovornik, policajac ga je naterao da sedne u policijska kola i odvezli su se u obližnju šumu, gde je nastavljena tortura.
- Mom drugu policajac je naredio da se vrati kući. Onda me je ubacio u automobil i odvezli su me u Banjičku Å¡umu. Usput me je taj policajac tukao piÅ¡toljem i udarao pesnicama svuda po glavi i telu. PlaÅ¡io sam se da će piÅ¡tolj, koji mi je bukvalno ubo u grudi, opaliti. Pretio mi je da će me ubiti. Molio sam njegovog kolegu da ga urazumi, ali on je ćutao i vozio. Kada smo doÅ¡li u Å¡umicu, policajac je rekao: „Izlazi napolje, neću da iskrvariÅ¡ kao svinja u kolima". Terao me je da kleknem, udarao me i gurao mi je piÅ¡tolj usta - kaže Danilović.
Kako tvrdi naÅ¡ sagovornik, pobesneli policajac je izvadio nož, koji mu je potom pružio uz reči da će tako imati razlog da ga ubije.
- U jednom trenutku policajac je izvadio nož i rekao mi: „Uzmi, da mogu da te ubijem." Čak mi je i rekao: „Ajde, kreni da bežiÅ¡, dajem ti fore do pet pa počinjem da pucam." Meni su se noge odsekle od straha - priseća se Aleksandar.
Posle deset minuta policajci su odvezli Danilovića ispred iste prodavnice gde su ga i sreli.
- Policajac me je pitao: „I, Å¡ta se desilo večeras?" Ja sam mu odgovorio: „NiÅ¡ta". On je dodao „VidiÅ¡, lepo si naučio, sad možeÅ¡ da ideÅ¡." OtiÅ¡ao sam u Urgentni centar, gde mi je ukazana pomoć i gde su mi konstatovane povrede - dodaje Danilović, koji je najavio tužbu protiv policije.
Udarci po glavi
Kako tvrdi Danilović, policajac ga je sve vreme tukao piÅ¡toljem po glavi, iako mu je rekao da ima zdravstvenih problema.
- Molio sam ga da me ne udara jer sam pre nekoliko meseci bio u bolnici, na odeljenju neurohirurgije, zbog ozbiljnih problema sa glavom. Međutim, MiloÅ¡ević me je baÅ¡ udarao po glavi, valjda je mislio da ga lažem - priča Danilović.
Ма читао сам, ужас један. И шта после да их не мрзиш?!
Присуствовао сам данас протесту, и свега око 150 људи у главном породице осуђених и најближи пријатељи. Цео догађај забележиле усташе са Б92 и Тањуг, једино. За дивно чудо ни једни ни други нису преокренули причу као што су то до сад радили.
http://www.tanjug.rs/video.asp?videoid=3749&galID=1298
http://www.b92.net/video/videos.php?nav_category=905%3Fyyyy%3D2011&mm=02&dd=14&nav_id=492828
Очевидац доказује невиност навијача
http://www.pravda.rs/2011/02/14/ocevidac-dokazuje-nevinost-navijaca/
екс-Уредник
15-02-11, 22:51
Емисија "Питања и одговори"
dTrSZCd6l2A&feature
А ево и други део емисије
http://www.youtube.com/watch?v=O23od9qtmrI
O23od9qtmrI
А најцрње од свега је што нико не може да докаже да је тај смрдљиви француз убијен. Јел колко ја знам сам је скочио, и да није то урадио сигурно не би био мртав него би прошо као и ови што су били с њим. Неки лакше неки теже повреде. Реално и та ликуша што им је судила у задње време важи за тешку лујку. Некад је била коректан судија, ал откако се не трезни и није баш. Па она је позната по томе што је пијану некад и на носилима износе из кафана у околини аутокоманде. Није се никад удавала иако је баба, а намерно је хтела овај случај како би добила полициску заштиту. Иначе ови подаци су из недељника Таблоид.
Сад вероватно изводи групњак са истим тим пандурчинама који је чувају. Имам информацију да је њих четворица чувају, прате је сву да, до палате, до куће, свуда. Па шта је бре то њој требало у животу?!
екс-Уредник
21-02-11, 12:31
http://www.alo.rs//_customfiles/Image/slike/2011/02/21/velickovic-v.jpg
Стефан невин труне у затвору!
Понедељак - 21.02.2011
„Стефан Величковић (22), један од ‚убица‘ Бриса Татона, весео је, доброћудан и интелигентан младић, успешни студент економије, воли да чита Достојевског и Селинџера, изласке и девојке и оно што је најбитније -невин је“, кроз сузе прича његова мајка Вера, додајући да је њен син осуђен на 12 година робије упркос доказу да му је у време злочина полицајац наплаћивао казну за непрописно паркирање!
- Тог дана, када се цео наш живот преокренуо и који никад нећу заборавити, Стефан се вратио са факултета, истуширао и рекао да иде до Теразијске чесме да купи карте за утакмицу. У повратку, поред свог аутомобила затекао је полицијског службеника који је писао казну због непрописног паркирања. Врло је важно истаћи да је време које пише у записнику 17.39, дакле минут пре него што се десио тај гнусан злочин, који сви ми, рачунајући и Стефана, осуђујемо - започиње причу Стефанова мајка Вера.
- Полицајац је пред истражним судијом изјавио да је записник писао три до пет минута и да је видео да се после тога Стефан задржао још који тренутак. С обзиром на то да се све оно са Татоном одиграло за само пола минута, јасно је да Стефан није могао у томе да учествује! Поред тога, мог сина не терети ниједан од осумњичених нити иједан од сведока! Видео-снимци га не идентификују, а не постоји ниједан биолошки или материјални доказ његовог присуствовања том догађају – додаје она. Вера и даље не може да поверује да им се све ово десило.
- Дан после инцидента са навијачем Тулуза, у раним јутарњим часовима, жандарми су упали у стан и ухапсили нашег сина. Од тог тренутка, трагедија породице Татон постала је и наша трагедија! Стефан је седам месеци провео у самици. Мој живот се распао. Много је тужно када видите да ваше дете пати, а не можете да га загрлите због стакла које се налази између вас. Тек после годину и по, могла сам да га додирнем - дубоко потресена прича Величковићева, која је морала да тражи специјалну дозволу да му доноси постељину, ручак, радио и књиге.
- Током првих неколико сусрета само смо плакали. С обзиром на то да је толико млад, Стефан се добро држи. У почетку је био уплашен, бесан, разочаран, сада се смирио. Говори нам да будемо јаки јер када види да патимо, њему је још теже. Тренутно, ћелију дели са седморицом цимера. Теши ме да му није толико страшно - ради вежбе, игра реми и за 15 дана прочита четири књиге. Много нам недостаје. Својом веселошћу, смислом за хумором и енергијом чинио нам је живот лепшим – прича Вера, која поручује да никада неће одустати од борбе за своје дете и правду.
- Никада нисам имала дилему да починиоци овако гнусног злочина треба да буду кажњени најстрожим казнама, али не могу да иду лакшом линијом и оптуже било кога. Моје дете је невино - закључује Вера.
Једина утеха писма из затвора
Једна од ретких утеха које Стефан има у затвору је писање писама својим најмилијима. Мајка Вера објашњава да, с обзиром на то да само два пута месечно има право на посету од по пола сата, та писма су јој од непроцењиве вредности. У последњем писму, написаном након изрицања пресуде којом је осуђен на 12 година затвора, иако разочаран, Стефан се труди да буде храбар.
„... Када су ме осудили, када је прочитала пресуду, знао сам да све то треба да поднесем храбро и достојанствено, савест ми је чиста, мирно спавам и немам чега да се стидим. Мислио сам само на вас, да не клонете, да останете јаки и уз мене, да ме не заборавите. Правде у овој држави нема и не верујем да ће је бити, да се не заваравамо... Једино што ми је остало сте ви и истина. Сигурно ће покушати да вас игноришу, да вам не дају права гласа, да све ово заташкају и да народ заборави... Али, мама, ово је нешто што никоме, ни најгорем душманину, не бих пожелео“.
Апели влади и омбудсману
Брис Татон нападнут је у центру Београда 17. септембра 2009. након чега је пао са степеница и услед повреда 12 дана касније преминуо. Стефан Величковић ухапшен је 19. септембра исте године и од тада до изрицања пресуде био је у притвору.
Његови родитељи су 20. јула 2010. упутили Влади Србије молбу да се преиспита правна утемељеност оптужнице, али одговор нису добили.
Годину дана после Татонове смрти упутили су писмо његовим родитељима у коме су апеловали на њих да реагују да се нађу прави кривци, а 10. фебруара 2011. писали су и омбудсману Саши Јанковићу, ни овде одговора није било.
Р. Кантар
Пренето из листа АЛО
А чак нема ни једног доказа да је Брис Татон убијен!!!
Pismo poslanicima zbog slučaja "Taton"
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/852192/Pismo+poslanicima+zbog+slu%C4%8Daja+%22Taton%22.ht ml
Roditelji Stefana Veličkovića idu kod Dežera!
http://www.smedia.rs/vesti/vest/58888/Bris-Taton-Stefan-Velickovic-presuda-za-ubistvo-Brisa-Tatona-Roditelji-Stefana-Velickovica-idu-kod-Dezera.html
A da je u slučaju rasvetljavanja napada na Brisa Tatona mnogo toga ostalo pod velom tajne, govori i dokument do kojeg je S media portal doÅ¡ao. Naime, u reÅ¡enju o zadržavanju u pritvoru protiv Stefana Veličkovića, kao razlog navedeno je „teÅ¡ko ubistvo“. Međutim, ovaj dokument sačinjen je 19. septembra, dok je Taton joÅ¡ bio živ! On je, da podsetimo, preminuo 29. septembra 2009. godine u Kliničkom centru Srbije, 12 dana poÅ¡to je napadnut u centru Beograda.
Таблоид је писао недавно да је изгледа овај француски хулиган преминуо услед грешке лекара, ал јбг лакше је да окриве навијаче :mad:
Таблоид је писао недавно да је изгледа овај француски хулиган преминуо услед грешке лекара, ал јбг лакше је да окриве навијаче :mad:
Већ сам оставио пост са линком из Таблоида који си поменуо, али ево још једном, пошто га очигледно ниси запазио, али нема везе, изволи...
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=208&cl=05
http://www.youtube.com/user/Nesalomivi9?feature=mhum
unVWmPUwv1M&feature
екс-Уредник
11-03-11, 15:43
Убиство француског навијача Бриса Татона поново је у центру пажње, након пресуде групи навијача Партизана пре месец и по дана. Срђан Величковић, чији је син Стефан осуђен на 12 година затвора, куца на врата домаћих и страних институција, тврдећи да му је син невин.
Он понавља да Стефан уопште није био на Обилићевом венцу у Београду када се догодио инцидент, а да материјалне доказе које је поднео, судско веће није прихватило из њему непознатих разлога.
http://www.vesti-online.com/data/images/2011-03-10/135948_031104s2_f.jpg?ver=1299811324 Срђан Величковић
Шта се дешавало тог кобног 17. септембра 2009. године?
- Стефан је од куће отишао у центар града да узме карте за себе и пријатеља за утакмицу Партизан-Лил. Паркирао је аутомобил испред кладионице у Македонској 5, где му ради пријатељ кога је замолио да припази на ауто јер је неправилно паркирао. Након тога је отишао до Теразија да покупи карте.
Али је морао да се врати?
- Њега је након неколико минута позвао тај пријатељ и рекао да је дошао саобраћајни полицајац и да ће му паук однети аутомобил. Он је дошао до кладионице, где је полицајац написао казну за непрописно паркирање. Легитимисао га је и узео податке из његове личне карте. На записнику пише време 17 и 39 сати. Напад на Бриса Татона догодио се у 17 и 40 сати, тако да Стефан физички није могао да буде на два места практично у исто време.
http://www.vesti-online.com/data/images/2011-03-10/135949_031104s3_f.jpg?ver=1299811218 Факсимил записника полиције о непрописном паркирању
Ви сте те доказе презентовали суду?
- Тако је. Тражили смо од суда да МУП проследи податке о написаној казни. То је учињено и утврђена је веродостојност.
Саобраћајни полицајац је испричао како је дошао у Македонску 5, да је сачекао неколико минута, да се појавио возач аутомобила и да је написао казну, а време када је пред Стефаном писао казну утврдио је на сату на мобилном телефону.
Ту су се задржали неколико минута и након тога се Стефан одвезао. Он на суду није препознао мог сина, али ни Стефан њега јер је прошло девет месеци од тада до сведочења.
http://www.vesti-online.com/data/images/2011-03-10/135947_031104s1_if.jpg?ver=1299811269 Стефан Величковић
Суд није прихватио ово сведочење?
- Није. Стефан јесте био на Теразијама, где је била та група навијача која је напала Татона. Али је отишао пре тога.
Међутим, када су они похапшени након тога, један од њих, Бојан Матијевић, дао је изјаву како је Стефана видео на Теразијама пре напада, али да није био на Обилићевом венцу.
То је додао и у завршној речи, али ни то суд није прихватио. Без обзира на све, мој син је осуђен на 12 година затвора.
Да ли постоје још неки докази против њега?
- Не постоје. Нема никаквих материјалних трагова, нико није сведочио да га је видео на Обилићевом венцу, нема га ни на снимцима безбедносних камера које су надзирале Обилићев венац.
Навијање једини грех
Да ли је Стефан припадао некој екстремној навијачкој групи?
- Стефан је навијач Партизана, али никако није из неке приче екстремиста, пребијања и прављења инцидента. Студира Економски факултет, живео је годину дана у Грчкој, одлично говори енглески и грчки. Да ли је грех што је навијач и што иде на утакмице?
Шта се сада догађа?
- Иако је прошло месец и по дана од пресуде, ми нисмо добили нити транскрипте завршне речи, нити образложене пресуде. То је недопустиво, јер се мој син већ 18 месеци ни крив ни дужан налази у Централном затвору, иако сви докази говоре да је невин.
У потрази за правдом
Стефанови родитељи су, у потрази за правдом, посетили и Венсана Дежера, шефа делегације ЕУ у Србији коме су доставили документацију која показује да Стефан није био на месту злочина. Величковићи су се обратили и заштитнику права грађана Саши Јанковићу, а потом и шефовима свих посланичких група у Скупштини Србије, очајни.
Извор - Вести, Инфо НСП
http://i52.tinypic.com/opd1tk.jpg
Са данашњег протеста у парку Мањеж. Иначе други по реду одржан протест, који је овог пута обележило нешто више људи. И да напоменем да ни један једини медији није забележио шта се данас дешавало у овом делу града. Жалост тешка :mad:
http://i53.tinypic.com/a2cjf4.jpg
t2WiCNHC4SM&feature=player_embedded#at=104
9. априла парк Мањеж са почетком у 12:00 одржаће се протест родитеља осуђених Гробара на укупно 240 година (без доказа). Позвани су сви, дођите у што већем броју и дајте свој допринос БОРБИ ЗА ПРАВДУ!
http://www.smedia.rs/vesti/vest/61552/Bris-Taton-Presuda-za-ubistvo-Brisa-Tatona-Navijac-francuskog-Tuluza-Protest-zbog-presude-za-ubistvo-Tatona.html
пс. замолио би да се људи прикључе у што већем броју у наредним протестима који се буду одржавали
Поштовани, почео је са радом сајт који је посвећен навијачима Партизана који су неправедно осуђени за смрт француског навијача Бриса Татона
http://www.nesalomivi.org/
Пишимо браћи!
Наши неправедно утамничени и оптужени другови су у затвору од септембра 2009. године. Њихова борба је јако тешка и управо због тога им је свака подршка више него потребна. Апелујемо на све људе који су свесни начињене неправде и којима је стало до наше браће да се укључе у акцију слања писама подршке и тако им дају до знања да у овој борби нису сами. Верујте нам да то њима итекако значи и помаже да истрају, да остану несаломиви.
Испод су написане њихове адресе а ми се надамо да ће на њих стићи велики број писама.
Окружни затвор
Бачванска 14 , 11 050 Звездара (или 11 000 Београд)
Поштански факс 944
Иван (Златко) Грковић
Драган (Васо) Томасовић
Бранимир (Драгиша) Четник
Бојан (Здравко) Матијевић
Јован (Иван) Карбић
Милан (Марко) Вујовић
Владан (Богољуб) Сувајац
Стефан (Срђан) Величковић
Милан (Тарлаћ) Мирко
СЛОМИТЕ ЛАЖИ НЕСАЛОМИВИ !
Мајице "9НЕСАЛОМИВИХ"
http://www.nesalomivi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=8:%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0 %BD%D0%B3&catid=10&Itemid=105 (http://www.nesalomivi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=8:%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0 %BD%D0%B3&catid=10&Itemid=105)
Мајице "9НЕСАЛОМИВИХ"
http://www.nesalomivi.org/images/9nesalomivih2.jpg http://www.nesalomivi.org/images/9nesalomivih.jpg
Цена
За Србију: 1000дин
Контакт: 064/353-65-12
За Црну Гору и иностранство: 10е
Контакт: 9nesalomivih{@}gmail.com (9nesalomivih%7B@%7Dgmail.com)
Сав приход од продатих мајица је намењен ухапшеној браћи!
СКУП И ПРОТЕСТНА ШЕТЊА ПОД НАЗИВОМ: "240МИНУТА ДО ИСТИНЕ"
Уторак 31.05.2011. У 11 часова и 30 минута.
Парк Мањеж (Немањина улица)
http://nesalomivi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=22:%D1%85%D0%BE%D1%9B%D0%B5%D0%BC%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%83-31-%D0%BC%D0%B0%D1%98,-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA-%D0%BC%D0%B0%D1%9A%D0%B5%D0%B6&catid=10&Itemid=107
Прво, желимо још једном да се захвалимо свима који нам пишу и који се солидаришу са ухапшеним друговима и њиховим породицама. Сваки вид подршке много значи ! Управо из тог разлога желимо да Вас позовемо на још један гест који ће охрабрити наше другове. Наиме, сазнали смо да се у Бачванској 14 поприлично слуша Фокус Радио, поготово "Ноћни програм" у оквиру кога водитељ чита пристигле СМС поруке. Било би сјајно када би што више људи послало поздраве за нашу браћу у поменутој емисији јер се речима не може описати колико то њима значи. Ноћни програм почиње од 23 часа а поруку шаљите на број 1202 у формату F (размак) и текст поруке.
Фреквенције Фокус радија са програмом од 24 часа се може чути у Београду и околини на 101.4 Мhz у Војводини на 107 Мhz, Рудник - 99,8 Мhz и 91,1 Мhz - Црни врх, 100,5 Mhz - Гучево, 97,9 Mhz - Ниш, 94,7 Mhz - Сомбор.
ХВАЛА УНАПРЕД!
СЛОМИТЕ ЛАЖИ НЕСАЛОМИВИ!
http://nesalomivi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=23:%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD&catid=10&Itemid=107
Желимо све да вас обавестимо да су протесни скуп и шетња заказани за 31. мај отказани од стране организатора, тачније родитеља наших осуђених другова. Датум одржавања протеста ће бити накнадно објављен.
Хвала свима који су намеравали да дођу.
Brate jer je otkazano jer su im zabranili ili pretili u policiji?
Отказан је протест дефинитивно. Е сад да је мурија звала родитеље и претила не би ме ништа чудило. Као што су прошли и препрошли пут звали новинаре и претили им да не излазе у парк да ишта од тога сниме.
mQ95dAT264w&feature=player_embedded
Наводоно Апелација преполовила казне. Али овим усташама не верујем ништа, јер су већ око Нове године имали испад о томе како су сви пуштени да се бране са слободе, па истог дана повукли вест.
Али ево овде линк ове вести...
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=26&nav_category=16&nav_id=577327
Ево, ови само преписали...
http://www.smedia.rs/vesti/vest/85184/Prepolovljene-kazne-za-ubistvo-Tatona-Bris-Taton-Prepolovljene-kazne-za-ubi
Ипак истина...
26. јануар 2012. године
ЂОРЂЕ ПРЕЛИЋ И ДР.
ПРВОСТЕПЕНА ОДЛУКА
Пресудом Вишег суда у Београду К. бр. 3012/10 од 25. јануара 2011. године због извршења, у саизвршилаштву, кривичног дела тешко убиство из члана 114, тачка 2. у вези са чланом 33. КЗ:
- окр. Ђорђе Прелић је осуђен на казну затвора у трајању од 35 година,
- окр. Љубомир Марковић и Иван Грковић су осуђени на казну затвора у трајању од по 30 година,
- окр. Дејан Пузигаћа је осуђен на казну затвора у трајању од 32 године,
- окр. Јован Карбић, Милан Вујовић, Бранимир Четник и Владан Сувајац су осуђени на казну затвора у трајању од по 14 година и
- окр. Драган Томасовић, Стефан Величковић, Милан Тарлаћ и Бојан Матијевић су осуђени на казну затвора у трајању од по 12 година.
Због извршења кривичног дела насилничко понашање из члана 344, став 2. у вези са ставом 1. КЗ окр. Степа Петровић је осуђен на казну затвора у трајању од 5 гдоина, док је окривљени Дејан Станковић осуђен на казну затвора у трајању од 4 године. Окр. Владимиру Бошковићу је због извршења кривичног дела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела из члана 333, став 1. КЗ изречена условна осуда тако што му је утврђена казна затвора у трајању од 8 месеци и истовремено је одређено да се утврђена казна неће извршити уколико окривљени у року проверавања од 2 године не изврши ново кривично дело. Оштећени су ради оствариваља имовинско правног захтева упућени на парнични поступак.
Окривљени су оглашени кривим што суд 17. септембра 2009. године, у Београду, при безобзирном и насилничком понашању у планираном и организованом нападу на француске држављање, навијаче фудбалског клуба „Тулуз“, који су дошли да посматрају фудбалску утакмицу „Партизан – Тулуз“, окр. Ђорђе Прелић, Љубомир Марковић, Иван Грковић, Дејан Пузигаћа, Јован Карбић, Драган Томасовић, Милан Вујовић, Бранимир Четник, Владан Сувајац, Стефан Величковић, Милан Тарлаћ и Бојан Матијевић свесно заједнички делујући, лишили живота оштећеног Татон Синклер Петер Бриса тако што су му нанели тешке телесне повреде опасне по живот које су 29. септембра 2009. године проузроковале његову смрт, а окр. Степа Петровић и Дејан Станковић, припадници ове групе, свесни да дрским и безобзирним понашањем значајније угрожавају спокојство грађана и теже ремете јавни ред и мир, учествовали у овом нападу у коме су нанете и лаке телесне повреде и оштећеним француским држављанима.
Окривљен Владимир Бошковић је оглашен кривим што је 19. септембра 2009. године, у свом стану у Београду, крио окр. Милана Тарлаћа знајући да је учесник напада на француске навијаче ФК „Тулуз“ на тај начин што га је примио у свој стан како би га сакрио знајући да за истим због тога трага полиција.
ПОДНОСИОЦИ ЖАЛБЕ
Љубомир Марковић, Иван Грковић, Јован Карбић и Драган Томасовић и њихови браниоци, браниоци окр. Ђорђа Прелића, Дејана Пузигаће, Милана Вујовића, Бранимира Четника, Владана Сувајца, Стефана Величковића, Милана Тарлаћа, Бојана Матијевића, Степе Петровића, Дејана Станковића и Владимира Бошковића, те родитељи окр. Јована Карбића, отац окр. Стефана Величковића, као и пуномоћник оштећених.
ДРУГОСТЕПЕНА ОДЛУКА
Апелациони суд у Београду, након већања, донео је 28. октобра 2011. године пресуду Кж1 3606/11 којом је преиначио првостепену пресуду, у погледу одлуке о казни, и то тако што је због извршења у саизвршилаштву, кривичног дела тешко убиство из члана 114, тачка 2. у вези са чланом 33. КЗ:
- окр. Ђорђа Прелића осудио на казну затвора у трајању од 15 година,
- окр. Љубомира Марковића и Ивана Грковића осудио на казне затвора у трајању од по 13 година,
- окр. Дејана Пузигаћу осудио на казну затвора у трајању од 14 година,
- окр. Јована Карбића, Драгана Томасовића, Стефана Величковића, Милана Тарлаћа и Бојана Матијевића осудио на казне затвора у трајању од по 7 година,
- окр. Милана Вујовића осудио на казну затвора у трајању од 8 година,
- окр. Бранимира Четника и Владана Сувајца осудио на казне затвора у трајању од по 8 година и 6 месеци.
Окр. Степа Петровић је због извршења кривичног дела насилничко понашање из члана 344, став 2. у вези са ставом 1. КЗ осуђен на казну затвора у трајању од 4 године. У преосталом, непреиначеном, делу првостепена пресуда је потврђена. Жалба пуномоћника оштећених је одбачена као недозвољена, а имајући у виду да је поступак вођен по захтеву јавног тужиоца, те да оштећени пресуду може побијати само у погледу одлуке о трошковима, што није у конкретном случају.
По налажењу Апелационог суда, у погледу одлуке о казни, првостепени суд је правилно имао у виду све околности које су од значаја за одмеравање казне, али, за највећи број окривљених, истима није дао одговарајући значај због чега је првостепена пресуда у односу на ове окривљене преиначена налазећи да се и овако одмереним казнама у потпуности остварује сврха кажњавања.
Јесу им преполовили али и то је пуно јер нису га они убили са немером него се десила несрећа кад је бежао и болница га није добро неговала. Знате и сами све да не пишем.
Држите се момци!
Једно је јасно, БОРБА СЕ НАСТАВЉА!
Slučaj Taton: Roditelji navijača ogorčeni na državu!
http://www.smedia.rs/spress/vest/1215/Prepolovljene-kazne-za-ubistvo-Tatona-Bris-Taton-Reakcije-na-presudu-Roditelji-navijaca-Partizana-Slucaj-Taton-Roditelji-navijaca-ogorceni-na-drzavu.html
Slučaj Taton: Predsedniče, ukini presudu i spasi čast sudstva!
http://www.smedia.rs/spress/vest/1216/Bris-Taton-Stefan-Velickovic-Boris-Tadic-Slucaj-Taton-Predsednice-ukini-presudu-i-spasi-cast-sudstva.html
http://www.smedia.rs/spress/slike/news_1216.jpg
Slučaj Taton: Predsedniče, ukini presudu i spasi čast sudstva!
Povodom objavljivanja presude Apelacionog suda, kojom su navijači “Partizana” oglašeni krivim i osuđeni za smrt Brisa Tatona, Srđan Veličković, otac Stefana Veličkovića obratio se pismom predsedniku Srbije.
Slucaj-Taton-Predsednice-ukini-presudu-i-spasi-cast-sudstva
Šokiran što je njegov sin dobio sedam godina robije, Srđan Veličković, otac Stefana Veličkovića osuđenog za učešće u napadu na navijača francuskog “Tuluza“ Brisa Tatona, obratio se pismom predsedniku Srbije. U dopisu dostavljenom na adresu Predsedništva, Srđan Veličković zatražio je reakciju prvog čoveka države.
„Poštovani predsedniče, molim vas da iskoristite vaše ustavno pravo i time spasite čast sudstva i države Srbije“, stoji u pismu koje je Veličković uputio predsedniku Tadiću.
Osuđeni u slučaju Taton: Presudila politika, a ne pravo!
„Ukinite presudu Apelacionog suda u predmetu javnosti poznatom kao 'Bris Taton'. Poštovani predsedniče, tvrdim vam da je ova presuda doneta bez materijalnih dokaza da se na Obilićevom vencu desilo teško ubistvo u saizvršilaštvu. Najubedljiviji dokaz za to je presuda nad mojim sinom Stefanom Veličkovićem, kojem ni sud ni tužilaštvo nisu uzeli u obzir nepobitne materijalne dokaze da uopšte nije bio prisutan dešavanjnima koja su prouzrokovala pogibiju pokojnog Tatona, čijim roditeljima i čitavoj francuskoj javnosti ovim putem iskazujem najdublje saučešće.“
Veličković dalje u pismu predsedniku Borisu Tadiću podseća da se u vreme dešavanja sukoba navijača na Obilićevom vencu njegov sin nalazio na sasvim drugom mestu u gradu, gde mu je saobraćajni milicioner napisao kaznu za nepropisno parkirano vozilo. Sudu su, podsetio je Veličković, dostavljeni materijalni dokazi – zapisnik o nepropisno parkiranom vozilu, svedočenje službenog lica o identifikaciji, službena potvrda MUP-a o verodostojnosti isprave i izjave prisutnih svedoka prilikom pravljenja zapisnika.
„Želim da ne budem pogrešno shvaćeni da ovim putem dam punu podršku Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima i službama u suzbijanju nasilja i kriminala na svim nivoima, ali isto tako moram da napomenem da je ustavna dužnost istih da se u tom procesu, kao i u svakom drugom, poštuje zakon i materijalna pravda, što u ovom slučaju nije ispoštovano“, zaključuje Srđan Veličković u pismenom obraćanju predsedniku Srbije.
Kako su reagovali ostali roditelji navijača "Partizana", kojima je danas saopštena presuda Apelacionog suda, pročitajte OVDE!
S media
Николић о пресудама у случају Татон
Првом пресудом убицама француског навијача Бриса Тетона Србија се удварала ЕУ, а другом, којом су казне преполовљене, исказује бес, каже председник СНС-а Томислав Николић. Како је могуће да у једном правосудном систему двојица судија различито размишљају, упитао Николић.
Лидер Српске напредне странке Томислав Николић оценио је да се првом пресудом убицама француског навијача Бриса Тетона Србија удварала ЕУ, а да другом, којом су казне преполовљене, исказује бес.
"Када треба под хитно да уђемо у ЕУ осудимо их на хиљаду година, а када се посвађамо са ЕУ смањимо им казну на пола", рекао је Николић на оснивачкој скупштини Покрета за привредни препород Србије.
Шеф напредњака запитао је како је могуће да у једном правосудном систему двојица судија различито размишљају и да би разлику у пресуди од неколико година било могуће разумети.
"Који судија је сад ту покварен, онај који их је први пут осудио или онај који је смањио казну", додао је Николић поручујући да се држава "не може водити нити удварањем нити исказивањем беса".
Апелациони суд у Београду преполовио је казне осуђенима за учешће у убиству француског држављанина Бриса Татона у Београду 2009. године, преиначивши пресуду Вишег суда којом су били осуђени на укупно 240 година затвора.
Правоснажном пресудом Апелационог суда 14 нападача на Татона добило је укупно 149 година затвора, објављено је на сајту тог суда.
линк...
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/1034772/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%9B+%D0%BE+ %D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D 0%B0+%D1%83+%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%98%D 1%83+%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD.html
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.