View Full Version : Вртићи..
Сматрам добрим ову одлуку за "продуженим" радом вртића, али у исто време и жалосним, јер је овакав режим рада данас неопходан сваком родитељу који има дете овог узраста. Самим тим се показује колико мало времена родитељи уствари проводе са својом децом, због посла и обавеза које им "одузимају" буквално цео дан.
Vrtići će raditi od 07 do 18 časova
PredÅ¡kolske ustanove u Beogradu imaće novo radno vreme - od 07 do 18 časova, saopÅ¡teno je iz gradskog Sekretarijata za dečju zaÅ¡titu koji je usvojio, na sastanku sa aktivima direktora predÅ¡kolskih ustanova, odluku o novom radnom vremenu vrtića.
"Sagledavajući realne potrebe roditelja odlučili smo da predÅ¡kolske ustanove ubuduće rade od 07 do 18 časova, a ne od 06 do 17. Na ovaj način ispoÅ¡tovali smo zakonsku proceduru o jedanaestočasovnom radnom vremenu, ali i izaÅ¡li u susret roditeljima koji rade do 17 časova", izjavila je sekretarka za dečju zaÅ¡titu Ljiljana Jovčić.
Osim toga, u predÅ¡kolskim ustanovama će biti organizovana i dežurstva za roditelje koji ranije odlaze na posao da bi mogli bez brige da ostavljaju decu u vrtićima.
Страшно је што родитељи морају да се убијају од посла да би приуштили бољи стандард својој породици.
Ово не би био проблем да је садржај у вртићу квалитетнији.
Страшно је што родитељи морају да се убијају од посла да би приуштили бољи стандард својој породици.
Тара, само бих те исправио... Не "бољи стандард", већ пуко преживљавање, за велику већину српских породица, на жалост...
Није ријеткост да један од родитеља или чак и оба, морају да раде по два посла да би омогућили пристојан живот себи и својој дјеци...
Оваква одлука вртића је позитивна и за родитеље и за дјецу, са те стране, али бојим се да ће се тек у пубертету и адолесцентском периоду показати последице тога што дјеца све мање и мање проводе времена са својим најближима...
... Не "бољи стандард", већ пуко преживљавање, за велику већину српских породица, на жалост...
Није ријеткост да један од родитеља или чак и оба, морају да раде по два посла да би омогућили пристојан живот себи и својој дјеци....
То се намерно тако и ради. Направе кризу у држави тако да морају оба родитеља да раде од јутра до мрака, децу нема ко да чува и васпитава и ту одмах ускаче држава у "помоћ", да од њих направи будуће зомбије и послушнике.
Погледајте данашњу децу ништа не знају, не умеју чак ни да се играју. Кад одрасту тек ништа неће знати, јер ће им и кроз школовање загадити њихов млади мозак да не размишљају ниочему.
Таква деца, а будући одрасли људи загађеног мозга су савршени послушници наших непријатеља. То се намерно и плански ради. То је данашњица.
Њима не требају паметни, јер са са њима тешко манипулише, него глупи са којима је моного лакша манипулација.
ст...
Није ријеткост да један од родитеља или чак и оба, морају да раде по два посла да би омогућили пристојан живот себи и својој дјеци...
...
Бојим се да ће у будућности бити све мање породица у којима раде оба родитеља. Не зато што неће бити потребе, већ зато што неће бити посла.
Бојим се да ће у будућности бити све мање породица у којима раде оба родитеља. Не зато што неће бити потребе, већ зато што неће бити посла.
Мислим да грешиш. Биће посла, само што ћемо у том случају радити за џабе без икакве новчане надокнаде илити плате. Имаћемо гори статус од робова у НСП-у, ако се овако настави.
Паразити морају од нечега живети, а то неће моћи ако ми не будемо радили. Тако да ће они убирати приход, а ми ћемо имати једно велико НИШТА од свега тога. И морамо им вратити огроман новчани дуг који смо им дужни као држава од силних кредита и презадуживања.
За сада нам још дају неки минималац(онима који још раде), или боље рећи мрвице од зараде па се може једва некако преживети, али у будуће нећемо имати ни тај минималац који нам сада тренутно дају.
Мислим да грешиш. Биће посла, само што ћемо у том случају радити за џабе без икакве новчане надокнаде илити плате.
Мислим да смо у праву и ти и ја.
Имаћемо гори статус од робова у НСП-у, ако се овако настави.
Пази,ако ти админи протумаче скраћеницу погрешно, нај...о си:D
Пази,ако ти админи протумаче скраћеницу погрешно, нај...о си:D
Хехе, неће. Знају админи на шта сам мислио.
Оваква одлука вртића је позитивна и за родитеље и за дјецу, са те стране, али бојим се да ће се тек у пубертету и адолесцентском периоду показати последице тога што дјеца све мање и мање проводе времена са својим најближима...
Ако погледаш мало боље видећеш да се већ сад осећају последице. Сва истраживања говоре да су нам деца иако у многим стварима по прилично напредна за своје године, заостају у у неким најприроднијим елементима од моторике до најобичније дечије креативности.
Више ни не знају да се играју ако им не даш у руке готову играчку.
Самим тим то повлачи да губе креативност и постају роботизовани. Једноставно деца се уче да не мисле.
О моралним и етичким вредностима не треба ни да се прича. На крају деца и родитељи постају странци који се у опште не познају.
Слажем се.
А ту онда долази до овога о чему је Феникс већ причао... Отуђеном од родитеља, дјетету се нуде тренутно привлачније ствари, интернет, игрице...касније "добар провод", дрога...уз константно испирање мозга.
Добијени производ је зомби који ће да ради од јутра до сјутра, обесправљен на свим пољима а миран и нечујан.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.