PDA

View Full Version : Звиждуци Мадони у Румунији

Обнова14
28-08-09, 01:07
Zvižduci Madoni zbog podrške Romima
28. avgust 2009. | 01:31 | Izvor: Beta
Bukurešt -- Organizacija za zaštitu prava Roma u Rumuniji pozdravila poruku koju je pop-zvezda Madona uputila na koncertu u Bukureštu protiv diskriminacije Roma.

Deo publike ju je zbog toga izviždao. "Cenimo stav aktivistkinje za ljudska prava, Madone i njenu poruku smatra korakom unapred u borbi za promociju jednakosti ljudi, bez obzira na rasu, etničku, versku i seksualnu pripadnost", navodi se u saopÅ¡tenju te organizacije.

Madona je tokom sinoćnjeg koncerta napravila pauzu da bi izrazila protest i "tugu" zbog diskriminacije Roma i dodala "da niko ne treba da bude diskriminisan".

Hiljade ljudi, od 60.000 koliko je prisustvovalo koncertu u Bukureštu, zviždalo je posle toga na šta Madona nije reagovala.

U Madoninoj pratećoj grupi na koncertu bili su i muzičari Romi i jedan romski igrač. Koncert je održan nedaleko od palate bivÅ¡eg rumunskog diktatora Nikole ČauÅ¡eskog.

U Rumuniji zvanično ima oko 500.000 Roma, ali se smatra da je njihov stvarni broj oko dva miliona.

Румуни добро знају шта значи имати "ромски проблем". Мислим да сам негде читао да цигана има близу 2.500.000 у Румунији.

Новак
29-08-09, 23:36
Овде се може погледати снимак догађаја:

http://www.youtube.com/watch?v=rZzwv44EZJ0

Е сад,да ли маса звижди мадони или на тај начин изражава своје негодовање против "дискриминације" просудите сами.

Громовник
30-08-09, 00:10
Мени више упада у очи што је 60. хиљада људи дошло да слуша једну обичну галамџију која нема ни гласа ни слуха ни дара за музику. Зар је модерном човјеку оволико испран мозак и зар овако мало цијени истинске вриједности? Имам неколико другарица са којима сам учио у средњој школи, говоре течно енглески језик и пјевају и играју боље од ње. Мене не иритира она, већ ови јадници који троше тешко зарађену цркавицу да слушају њено драње и галаму и који јој ОМОГУЋАВАЈУ ДА ОД ЊИХОВЕ РЕТАРДИРАНОСТИ ЖИВИ КАО БУБРЕГ У ЛОЈУ. Да модеран човјек није упао у провалију изврнутих вриједности новог свјетског поретка, не би било ни оваквих трагикомичних ствари.

M. M.
30-08-09, 14:24
Е сад,да ли маса звижди мадони или на тај начин изражава своје негодовање против "дискриминације" просудите сами.

Било би јако пријатно изненађење да Мадонине овчице за шишање звижде против пропагирања "људских права"... Али ми је све нешто јако сумњиво.

Зар је модерном човјеку оволико испран мозак и зар овако мало цијени истинске вриједности?

Најгора ми је била нека наша гуска из публике чији је коментар о концерту изашао у дневнику: "Мадона је велики ENTERTAINER". Нисам знала да ми у сербиан ленгуиџу немамо одговарајућу реч...