PDA

View Full Version : Једна (не баш сјајна) слика из окупираног Д

Воја
21-08-09, 16:53
Да,да добро сте прочитали драги моји пријатељи и саборци!
Ја сам се обрео у старом Српском граду Дубровнику у периоду од 26. до 31 јула.
На путу од Херцег Новог до улаза у Дубровник нисам имао никаквих значајнијих проблема.
Панорама Дубровника је фасцинантна, то је стари богати трговачки град, препун културно-историјских споменика и знаменитости. Налази се на фантастичном географском положају.
Из сваког дела града пружа се фантастичан поглед на кристално чисто море. Све је прилично уређено,сређено,регулисано високим казнама и наметима.

Али моју пажњу нису привукле те природне лепоте и разни споменици, и нисам због тога одлучио да ми ово буде дебитантски блог.
Оно што је мене заинтригирало је мржња.
Огромна количина мржње коју сте једноставно осећали у ваздуху. У неким моментима сам имао утисак да тамо чак и цвеће,дрвеће,па и животиње презиру све што је Српско, па чак и Црногорско.
На Милову жалост ни оно силно улизивање и извињавање Хрватима ништа није променило.

Током та 4. дана, сваки дан сам доживљавао разноразне директне или индиректне провокације од стране локалног становништва које чине махом покатоличени Срби.

Први детаљ који сам запазио десио се при самој вожњи до Дубровника. Негде на улазу у Дубровник аутобус Подгоричких регистарских ознака зауставио се на пешачком прелазу,а старији „господин“ који је прелазио је почео да пљује по аутобусу и да нам псује „све живо и мртво“ и „мајку Четничку!“ иако су у аутобусу били махом странци... Што он, наравно, није могао да зна...
При уласку у продавницу,ушао сам у краћи конфликт са „госпођом“ продавачицом, која ме је, кад је чула одакле сам, почастила са пар сочних псовкии реченицом: „Па шта си доша ође,иди на ваше Србијанско море“.
Дотичној наравно нисам остао дужан и рекао сам јој да је ово овде наше море и сам дошао по порез коју нису платили Цару Душану већ 630 година отприлике.
Таквих провокација сам у тих 4. дана доживео и превише да би их све набрајао овде, али највише ме је шокирао разговор са једном девојком из Хрватске,која је у време рата тек била рођена.
Она ме је најозбиљније питала Да ли је истина да се у Србији новорођенчадима у колевку ставља нож,и да се од малена уче да мрзе Хрвате?!

Наравно, овакво испирање мозга спроводе родитељи те деце, коју ја уопште не кривим што су таква, па зар могу да буду нормална деца кад су родитељи болесни?
Наравно сазнао сам много детаља о болести Хрватске нације која много више од нас користи таблете за смирење, углавном у комбинацији са алкохолом, па се дешавају потпуно ненормалне ситуације.

Током ватерполо утакмице Хрватска-Србија, схватио сам да са тим људима НИКАД неће моћи да се нормално разговара или сарађује,у неким кафићима су махали тзв. „Србосјековима“ и осталим предметима за мучење „Срба агресора“.
У тој и таквој атмосфери успели смо, уз доста среће, да узмемо и један „сувенир“ из Дубровника, велику Хрватску заставу коју смо донели овде.

Толико од мене, ако ће неко да ме критикује што сам био тамо, унапред да кажем да ми је драго што сам отишао, јер сам сад видео на делу све оно што су ми причали други људи,и сада знам да сам још одлучнији у борби за Националне интересе Српског народа!

Војислав Владимировић,
У Новом Саду 21.08.2009.

http://img269.imageshack.us/img269/3338/fotografija0023r.th.jpg

Гусар
22-08-09, 00:40
Secate se scene filma ,,Boj na Kosovu,, kada turski sultan Murat pita svog visokog oficira, nece li u toku bitke da se poturceni Srbi okrenu protiv njega, gde mu oficir kaze: ,,nece, najbolji turcin je poturceni Srbin,,. Tako vezano i za pokatolicene Srbe Dubrovcane, najbolji katolik je pokatoliceni Srbin. Sta da radimo Vatikan je kriv za sve.:mad:

Громовник
22-08-09, 12:47
Није Ватикан, него недостатак правог српског национализма. Никад у својој историји Ватикан није тражио од својих вјерника да мијењају национално име, нити Папу уопште занима које си ти расе или националне припадности. Ватикану је једино важно да си католик, да слијепо вјерујеш у библијске приче и наравно, да дајеш "светим поповима" паре за крштење, вјенчање, опрост гријеха и уопште, јер ко даје фратру, као да Богу даје.
Ватикан је само настојао да покатоличи Србе, а не да их претвори у нову нацију. То је мулти-култи религија која управо тежи истом циљу као и Нови Свјетски Поредак-анулирати разлику између свих раса и нација.

Ми смо вјековима запуштали западне српске земље и остављали их туђину на милост и немилост. Концентрисали смо се увијек само на ширење ка југу и на источне српске земље. И увијек смо српство поистовјећивали са православљем, иако је та религија чак потпуно страна српској души. Умјесто да је Душан повратио западне српске земље под српску контролу, он ишао на југ и освајао грчке територије. Ем смо Србе других вјера проглашавали изродима и отпадом, ем смо остатак национално свјесних Срба православаца остављали расрбљеним Србима католицима на милост и немилост.

Сад су највећи хрватски шовинисти Херцеговци. Највише се они кокоте неким хрватским домољубљем и осталим глупостима. А са Хрватима везе немају. Они се као позивају на то да западна Херцеговина говори икавицом, а то је обична подметачина. У западној Херцеговини само сеоски предјели ка граници са Далмацијом говоре икавски.
И ти крајеви су изворно припадали Далматинској Загори, па су касније припали Херцеговини.
И што је најважније, хрватски идентитет не потврђује икавски рефлекс јата, већ ЧАКАВСКИ ЈЕЗИК. Православни Срби икавци постоје још увијек у околини Ливна и Бенковца у Далмацији, а у историји их је било далеко више. Скоро цијела српска Босна у вријеме српских владара Котроманића је говорила икавским, а поносно су сви истицали да су Срби, што наравно и јесу били увијек.

Маркан
22-08-09, 13:27
Ја себи не стварам такве проблеме и питања, док год је РСК окупирана, ја тамо не идем на летовање....

Аркона
22-08-09, 15:29
И увијек смо српство поистовјећивали са православљем, иако је та религија чак потпуно страна српској души. Умјесто да је Душан повратио западне српске земље под српску контролу, он ишао на југ и освајао грчке територије. Ем смо Србе других вјера проглашавали изродима и отпадом, ем смо остатак национално свјесних Срба православаца остављали расрбљеним Србима католицима на милост и немилост.

То је суштина.
Али то смо препричали већ хиљаду пута. Вјера или религија, не смију бити препрека за стварање јаке, српске националне идеје, за почетак.