View Full Version : Изговори, изговори
Колико је тешко рећи истину? Колико често се служимо ткз. „белим лажима“ у разним ситауцијама и сегментима живота, све у циљу да не повредимо некога или да не испаднемо лоши? То није ништа ново, сви то радимо, научени смо од малих ногу.
У ову категорију „белих лажи“ спадају и изговори. Наравно, и њих можемо сврстати у више категорија, од оних чувених везаних за кашњење до још чувенијих зашто не можемо да изађемо с неким....
Оно што ме интересује је у којим ситуацијама најчеће користите изговоре, који су ваши најбољи изговори, како се решавате особа с којима вам се не излази или како се вадите кад касните.....да ли оправдавате изговоре или мислите да треба сасути истину у очи па шта буде....
Весели пламичак
31-03-08, 10:15
Koliko se lako izgovore, toliko se lako i razotkrivaju pa se postavlja i pitanje koliko uspeha ( a koliko stete ) zaista postizemo koristeci ih.
Moj najcesci izgovor je: Nisam pri parama. Posto je to neki najcesci zahtev okoline na koji nailazim.
weisse_wolfe
31-03-08, 11:11
Ја на захтеве околине у последње време одговарам "немам времена ни живаца" кад год треба нешто да се уради:D.
Владимир_СМ
31-03-08, 11:24
Мени је тренутно најтеже да нађем добар изговор када не дођем у школу :D
Морам признати да ја нисам баш нешто оригинална и инвентивна по том питању и да користим најобичније старе изговоре типа не осећам се добро, боли ме глава, женски проблеми......:rofl:
Мислим да је што једноставнији и што ближи истини изговор најмање подложан откривању. Ако се "не осећам добро" било би најбоље да искулирам кући и избегнем евентуалне нежељене сусрете:blush5:
Владимир_СМ
31-03-08, 18:41
Мени је најбољи изговор за школу до сада БИО САМ КОД ДОКТОРА :biggrinjester:
Мој став о изговорима и лажима, зависи и од њихове "тежине", а такође и намере / узрока. Некада сам за а често против јер је искреност нешто што веома ценим. Ипак, лаж коју сам често примењивала као клинка јесте лаж ради "мира" и избегавања неугодних беспотребних ситуација. На пример, у потпуности сам заборавила потопити неколико ствари на прање, без обзира што су ме моји укућани замолили.Мама ме зове телефоном, " Да ли си потопила оне мајце што сам те замолила, да изађу флеке док не стигнем кући?" и зачује мој одговор "Наравно да јесам", где по прекиду разговора сипам прашак и моментално потапам мајце, те све бива у реду, као да ме није подсетила. Да сам рекла истину,пошто ни она није савршена као ни ја, само би било љутње, придиковања, полемике око моје неодговорности и стварања беспотребне тензије!:D
Тренутно је ''мрзи ме''... :ack2:
Може бити, а не мора да значи. Користим га ових дана, а и иначе :)
Natalija14/88
12-04-08, 15:38
heh...zenski problemi...
Natalija14/88
12-04-08, 15:40
ne mogu sad...mrzi me...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.