View Full Version : Деришта
Ovo je jedna od ''onih tema'' u kojima pricamo o tome sta smo radili kad smo bili mali.
Sad cemo da pricamo o tome kakvu smo muziku slusali kad smo imali 12, 13, 14 godina.
Ajd' ko ce prvi?
PS. Budite iskreni :D
Их, ја се понадао да ћемо да причамо какве смо баксузлуке чинили као клинци. :D
Са десетак година - Хари Мата Хари, Магазин, Чорба и Бијело Дугме. Е онда сам почео жестоко да се примам на G`n`R. И то је било то. :)
Dobro, sa deset godima mi je bilo bas svejedno. U to vrijeme svi su slusali ''200 na sat u krivinu'' pa tako i ja :D
Kasnije, sa 13-14 vec sam bio jedino cupavo deriste u skoli.
Ova pjesma mi je bila omiljena.
http://www.youtube.com/watch?v=yjAZyqn1uQQ
Ovaj album im se pojavio godinu-dvije ranije i u to vrijeme je bio vrh vrhova.
Posle sam se bakcao sa Zabranjenim pusenjem, Blazom i Kljunovima, pa Ritmom Nereda, sve posle toga to sam ja danas.
Весели пламичак
24-05-09, 21:14
Ја сам одрастао уз турбофолк ( 91 - 95 ). Био сам тада још мали па нисам могао да идем на концерте, народна посела или месам. Да сам био старији вероватно бих био прави дизелаш, онако са каилом, упасаном кожном јакном у доњи део тренерке и слично... Сећам се да сам био у стању да данима седим, играм тетрис и слушам пинк радио. Сећам се да сам био веома несрећан што никако нисам могао да ухватим ТВ палму и завидео сам другарима који су је имали и по цео дан гледали спотове. У то доба су се канали хватали помоцу неке металне решетке која се окачи на прозор и повеже са телевизором. Највише сам волео Вики Миљковић, Јами и Ивана Гавриловића. Култна емисија ми је била минимаксовизија на тв политици а ону песму што су певали црнци на одјавној шпици сам знао напамет.
Сад сам нормалан, Богу хвала...
Од турбо фолка сам се отргао '95 када сам на ТВ случајно видео овај снимак:
http://www.youtube.com/watch?v=hN1jo_z8dKs
Даље је ишло у том правцу.
Добро, сконтали смо једну ствар.... старији сам од свих вас овде. И има да ме слушате од сад хехехехе.....:rofl: :rofl: :rofl:
http://www.youtube.com/watch?v=hN1jo_z8dKs
Даље је ишло у том правцу.
Уф... и дан данас имам гомилу бутлега Металикиних концерата, синглова и чега све не, на касетама...
Е да, имао сам и једну касету Плавог Оркестра. Оно "фа фа фашиста"... :rofl:
Фина тема, морам признати. Свака похвала!
Сада ћемо се мало одати колико смо матори:D, али ајде.....
У предшколском узрасту нисам имала пуно избора, мама ме је водила да слушам Брену:rofl:.
У прва три основне слушао се ју-поп, Црвена јабука, Хари Мата Хари, Плави оркестар....е онда се прешло на "тврђи" звук, Забрањено пушење:D....у међувремену се порасло и прешло у више разреде а Ганси су објавили свој првенац:hurray::hurray::hurray: који ми је и дан данас један од најомиљенијих албума свих времена.
Остало је историја:coolgleamA:
Добро, сконтали смо једну ствар.... старији сам од свих вас овде. И има да ме слушате од сад хехехехе.....:rofl: :rofl: :rofl:
Не трчи пред руду:rofl:
Већ кад спомињеш касете, мени је једна од омиљених била са музиком из Топ Ган филма. Преслушала сам је небројено пута. Јуууу...касете...
Имао сам исти развојни пут као брат Алекса,само што су после ганса дошли Рамонси.Гледало дете у трећем разреду "гробље кућних љубимаца" и одлепило.Мама му купила Браин Драин за рођендан,не слутећи у шта ће да израсте мала животиња.:)
Уф... и дан данас имам гомилу бутлега Металикиних концерата, синглова и чега све не, на касетама...
"фа фа фашиста"? Видим да у твом случају није деловало педагошки:D
Што се Металике тиче, кад сам био клинац мислио сам да је сврха мог рођења да соло из песме са линка чујем уживо. Остварило ми се 9 година касније, као матором коњу:D
Вампири су били закон :rofl: знао сам сваку њихову песму на памет...
http://www.blogger.ba/slike/83189.1356601.jpg
....у исто време, захваљујући филму Терминатор-2, купио сам прву оригинал касету Г"Н"Р, после тога иде Металика, Слејер, Пантера...итд. :D
Е па овако.
Прва мало озбиљнија фаза је био City Records крајем 90их, с обзиром да сам у то време био на почетку основне. Онда иде празнина од пар година и крећу равногорске, Никола Урошевић Геџа, Баја, Мића и остало :D Једно време чак и Београдски синдикат, али то је кратко трајало.
И ту смо, почело је са Револт БГДом, па Директна Акција, Провиђење и уопште скоро све са домаће РАЦ сцене, даље иде Сага, No remorse, Avalon, Aryan, Razors Edge и још брдо бендова које углавном и данас вртим.
Интересантна тема. Што се тиче музике прошао сам кроз разне фазе у приоду одрастања и слушао готово све музичке правце. Музика ми је до пре пар година била веома битна и док сам слушао одређену врсту музике обично сам био део те субкултуре и то је утицало и на моје одевање, понашање и начин живота. Када сам почео да се мало више занимам за музику прво што ме је привукло био је хеви метал. Слушао сам затим разне правце гитарске и рок музике од метала до панка а једно време сам се највише ложио на Нирвану. То је трајало до осмог разреда основне школе. Онда сам из исцепаних фармерица и црних мајица ускочио у тренерке. Почео сам да слушам ону чувену, језиву денс музику. Ал добро бар сам прескочио турбо фолк. То ме је држало до отприлике трећег разреда средње школе и тада прелазим на реп. Затим сам се пар година касније наложио на електронску музику пре свега психоделик тренс. Данас углавном слушам хаус и разне врсте патриотске музике од четничких песама до домаћих РАЦ бендова.
Zanimljiva tema.I ja sam bio jedino cupavo dete u osnovnoj skoli(sedmi i osmi),do treceg srednje sam slusao samo metal,nisam propustao nijednu svirku,posle sam poceo da slusam raznu muziku,i dan danas volim metal,bio sam jedno vreme skins,ali je to kratko trajalo.Sad sam dizel sto bi se reklo,makar po oblacenju a slusam mnogo razlicith zanrova muzike..
Вампири су били закон :rofl: знао сам сваку њихову песму на памет...
http://www.blogger.ba/slike/83189.1356601.jpg
Aleksandar Eraković Era, vokal »Vampira«, je vlasnik muzičkog studija »Rama lama« u Beogradu i pevač u tribute sastavu The Bestbeat, osnovanom 2005, koji izvodi muziku Bitlsa.
Dušan Pavlović, gitarista »Vampira«, je 2002. doktorirao na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti iz oblasti političke filozofije i političke teorije i od 2005. je docent na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Piše kolumnu za „Politiku. Wiki
E evo je za tvoje usi
http://www.youtube.com/watch?v=rwcwB0VUi04
Е, а кад сам ја био скроз клинац моји су стално слушали радио, и неку емисију Радио Београда, попут "Вечерња ревија жеља", "Весело вече", или тако нешто. Морам рећи да и дан данас памтим песме које су се тада вртеле на радију, попут ове:
u-xfS-3a8jM
Да,тема је супер...
Одувек сам имао чудан и занимљив смисао за музику...
са 5-6 година деда ми је купио Беат Стреет,
она касета где су песме: Опсесија,Где си ти (за ову другу нисам сигуран :) ) После тога Кнез,па једно време у периоду од 8-12 година Жељко Бебек,Валентино,Рибља Чорба,занимљиво је да никад нисам волео Дугме...:D После тога једно краће време Халиди и Митар...:D
А онда се десио преокрет када сам са 13 отишао на припреме са клубом у Бању Врујци,а следеће године у Мркоњић град,
где се упознајем са ликом и делом Баје Малог Книнџе...
И данас волим да га чујем понекад...
ова фаза је трајала најдуже,Баја и четници су ми били душевна храна до скоро,а сад слушам скоро све,не волим Метал једино...:cheers:
Ех.. где сви, ту и ја.. хехехе.. Морам да признам да сам судећи по свему, што се тиче музике имала среће.. И то све је верујем, стицајем околности, јер сам хтела или не потпала под утицај старије сестре (која је најдуже слушала метал од свих праваца) и старијег брата који је од када знам за себе слушао Оi! (:D).. То је време када нису постојале поделе међу скинсима попут ових данас.. У ствари, то је време када су настајале поделе.. дакле, за неке од вас давно прошло време. Да још мало дочарам.. доба када чизме (Мартине) ниси могао да купиш у радњи, већ ако си имао среће и наравно довољно пара, морао си да их наручиш директно из Лондона. :D Где сам ја сва поносна као килобер (илити дериште) по кући базала у братовљевим огромним чизмама и маштала како ћу једног дана и сама да их наручим из Лондона.. хахаха.. Ако тада нисам поломила врат, никад нећу..
Него, да се ватим на музику.. као и свака нормална сестра, тражила сам увек нешто да се разликујем од ње. Па тако сам све више од брата позајмљивала касете (да, да.. касете).. И то неке демо снимке, преснимљено по сто пута.. ју кад се сетим само, како сам ишта разумела одатле, немам појма.. Али то наравно не може да се мери са утицајем медија.. сећам се да је на трећем каналу пре подне (тачно до 12 часова) ишао програм МТВ на енглеском, који смо сестра и ја помно пратиле, само што тада нису биле чамуге и остали шљам.. већ је у то време био метал веома популаран. Како је то мој отац назвао "металургија".. Већ тада сам изражавала неки протест, више због сестре него због саме музике.. И почела да "не волим чупавце" и све више да "нагињем ћелавцима".. Некако су ми дугокоси типови били превише женствени.. :ack2: Народњаке сам, нормално, презирала.. Касније и дизелаше. Било је: или си дизелаш или си нормалан.. хахаха..
Касније је уследио неуспели покушај прилагођавања средини у гимназији.. Помало јадно за мој укус, али ето макар сам се потрудила.. :rofl: Тада сам слушала музику `70. и `80. то нам је била фора.. да изигравамо неке "несхваћене".. После тога сам најзад схватила да музика коју слушам, не мора уско бити везана за мој стил облачења. Коначно!!
Наравно, ваља споменути и то да сам одгајана у духу православља и веома израженог национализма. Учена да волим свој народ и своју земљу. Да не узимам туђе, али ни своје да не дам нипошто. Да мој образ нема цену..
Тако да све наредно што је уследило било је некако - нормално.. :coolgleamA:
Музика је увек била и биће, докле год постојим веома битан фактор у мом животу. Могла бих којечега да се одрекнем, али ње.. мислим да не.
.Да још мало дочарам.. доба када чизме (Мартине) ниси могао да купиш у радњи, већ ако си имао среће и наравно довољно пара, морао си да их наручиш директно из Лондона. :D
Пошто сам ја генерација Пчелицине сестре, сећам се врло добро како су се набављале Мартине:D. Мало је рећи да си имао среће ко си могао да их наручиш из Лондона. Био си срећан ако си могао да нађеш половне, веровали или не, и то све из Будимпеште.
Већ кад спомињемо одећу и обућу, сећам се да сам у 8 разреду носила беле дубоке пума патике, што је била у то време стандардна опрема сваког металца:D.
Tap011
Vrati bundu :D
http://www.youtube.com/watch?v=7QmDCjrAx5I
Пошто сам ја генерација Пчелицине сестре, сећам се врло добро како су се набављале Мартине:D. Мало је рећи да си имао среће ко си могао да их наручиш из Лондона. Био си срећан ако си могао да нађеш половне, веровали или не, и то све из Будимпеште.
Већ кад спомињемо одећу и обућу, сећам се да сам у 8 разреду носила беле дубоке пума патике, што је била у то време стандардна опрема сваког металца:D.
Јесте, касније су неки чак и ишли у Мађарску да купе нове.. хехе.. Наравно, уследило би поређење и констатација да су енглеске "боље".. :D
Даааа и пумине дубоке патике и оне уске фарке са ластексом.. :rofl: Страва.. на њих сам заборавила.. Јао морам ископати слике из тог периода, мало да се смејем..
Него Тара, не смем више.. испадосмо матори пун гас..
Јесте, касније су неки чак и ишли у Мађарску да купе нове.. хехе.. Наравно, уследило би поређење и констатација да су енглеске "боље".. :D
Даааа и пумине дубоке патике и оне уске фарке са ластексом.. :rofl: Страва.. на њих сам заборавила.. Јао морам ископати слике из тог периода, мало да се смејем..
Него Тара, не смем више.. испадосмо матори пун гас..
Испадосмо?Па и јесмо мало оматорили!Мени је драго када читам о оваквим стварима.Мислим да бих могао роман да напишем о себи на ову тему.Чини ми се да смо се ми више задовољавали малим стварима и све што смо радили је било далеко искреније и безазленије(можда звучи као стереотип,али стварно је тако).
Malo ostarili?
Vec se zalim na promaju, smetaju mi mala djeca, umjesto zabavnih emisija gledam skupstinu, umjesto dobrih trazim stedljiva kola.
Sta vise reci.
Што би моја добра другарица рекла: "Где су млади, ту је и зеза.. али, где су млади?!?!" :eek:
Добро де убедили сте ме.. јесмо матори.. ја хтела мало да нас извучем, али не иде. Ух, да не набрајам шта ми све смета.. :rolleyes: Постала сам право џангризало, све више увиђам неке ствари код себе које су ми иначе сметале код мојих матораца..
Али смо духом - веома млади.. понекад.. хахаха.. :D
Шалу на страну, срећом па познајем добру већину са форума.. Ми, "матори" смо сада у најбољим годинама. Још много шта нас чека у животу, што ме посебно радује.. понекад. :D
Ајде бре доста кукајте ко неке бабе овде. :D
Све је добро док има доброг пива и Еј-Си-Ди-Си - ја.
Bomv-6CJSfM
Bomv-6CJSfM
Доказ да смо бабе јесте чињеница да смо сада на форуму, а не на концерту горе поменуте групе:ack2:
Ма што се мене тиче, баш и није тако. Радни дан, и брдо ствари које никако нисам могао одложити. Поврх свега, не би ми изашло мање од 100 евра, а то ми се баш у овом моменту не допада ни мало.
А и они га претераше с ценама...
Ма што се мене тиче, баш и није тако. Радни дан, и брдо ствари које никако нисам могао одложити. Поврх свега, не би ми изашло мање од 100 евра, а то ми се баш у овом моменту не допада ни мало.
Eto vidis. Da si klinac prodao bi i bicikl i rolere samo da odes na AC/DC,sta kosta da kosta, makar posle do punoljetstva sipcio pjeske.
А ја идем на неку свадбу у суботу, тако да ми то стањило буџет за концерт
Eto vidis. Da si klinac prodao bi i bicikl i rolere samo da odes na AC/DC,sta kosta da kosta, makar posle do punoljetstva sipcio pjeske.
:rofl: :rofl: Upravo tako!!!
A ovaj Tap 011 sa prethodne strane - hahaha, koliko dugo to nisam cula...
Stvarno budi uspomene na detinjstvo :)
Dobro, sa deset godima mi je bilo bas svejedno. U to vrijeme svi su slusali ''200 na sat u krivinu'' pa tako i ja :D
Kasnije, sa 13-14 vec sam bio jedino cupavo deriste u skoli.
Ја сам одрастао уз турбофолк ( 91 - 95 ). Био сам тада још мали па нисам могао да идем на концерте, народна посела или месам. Да сам био старији вероватно бих био прави дизелаш, онако са каилом, упасаном кожном јакном у доњи део тренерке и слично... Сећам се да сам био у стању да данима седим, играм тетрис и слушам пинк радио. Сећам се да сам био веома несрећан што никако нисам могао да ухватим ТВ палму и завидео сам другарима који су је имали и по цео дан гледали спотове. У то доба су се канали хватали помоцу неке металне решетке која се окачи на прозор и повеже са телевизором. Највише сам волео Вики Миљковић, Јами и Ивана Гавриловића. Култна емисија ми је била минимаксовизија на тв политици а ону песму што су певали црнци на одјавној шпици сам знао напамет.
Сад сам нормалан, Богу хвала...
Е па овако.
Прва мало озбиљнија фаза је био City Records крајем 90их, с обзиром да сам у то време био на почетку основне. .
Да,тема је супер...
Одувек сам имао чудан и занимљив смисао за музику...
са 5-6 година деда ми је купио Беат Стреет,
она касета где су песме: Опсесија,Где си ти (за ову другу нисам сигуран :) ) После тога Кнез,па једно време у периоду од 8-12 година Жељко Бебек,Валентино,Рибља Чорба,занимљиво је да никад нисам волео Дугме...:D После тога једно краће време Халиди и Митар...:D
А онда се десио преокрет када сам са 13 отишао на припреме са клубом у Бању Врујци,а следеће године у Мркоњић град,
где се упознајем са ликом и делом Баје Малог Книнџе...
И данас волим да га чујем понекад...
ова фаза је трајала најдуже,Баја и четници су ми били душевна храна до скоро,а сад слушам скоро све,не волим Метал једино...:cheers:
Tap011
Vrati bundu :D
http://www.youtube.com/watch?v=7QmDCjrAx5I
Аууууууууууууууу децо....шта сте то слушали побогу?! Са таквом музиком коју сте слушали добро сте и нормални! :eek:
Па бре, кад сам била мала, нижи разреди основне био је неки поп 80-их, а од 5,6 разреда метал, прво хеви, треш, па после и дед, блек...ја сам у 7 разреду носила на екскурзију касете Металике,Ајрон Мејден,Антракс,Содом,Тестамент .... (извињавам се на ћирилици,али мрзело ме да мењам у латиницу само за називе група). У средњој школи је била дед метал фаза са мојим облачењем у црно (пуних 7 година само црно)....младост лудост:D Наравно и дан данас волим сву ту музику и волим да пустим нешто за моју душу!
.. доба када чизме (Мартине) ниси могао да купиш у радњи, већ ако си имао среће и наравно довољно пара, морао си да их наручиш директно из Лондона.
Ја сам имала среће , другарица из одељења је наручиа за њу али јој нису одговарале па их је продала мени!:D Боже колико сам морала те 90-е или 91-е да убеђујем родитеље да ми их купе! Није им било јасно шта ће ми такве чизме! Купила сам их тад у 8. разреду и носила док се нису распале, негде у 4. години средње када сам купила у БГ друге које нису биле ни принети оних које су стигле директно из Лондона!:(
Аууууууууууууууу децо....шта сте то слушали побогу?! Са таквом музиком коју сте слушали добро сте и нормални! :eek:
Ја сам имала среће , другарица из одељења је наручиа за њу али јој нису одговарале па их је продала мени!:D Боже колико сам морала те 90-е или 91-е да убеђујем родитеље да ми их купе! Није им било јасно шта ће ми такве чизме! Купила сам их тад у 8. разреду и носила док се нису распале, негде у 4. години средње када сам купила у БГ друге које нису биле ни принети оних које су стигле директно из Лондона!:(
Хахаха.. нормални.. :D Шалим се наравно..
Ја сам своје прве чизме купила исто у 8. разреду основне. Наравно, морала сам буквално да их "искукам".. Од тад, па све до данас (моји родитељи) их називају "оне твоје баканџе".. и веровали или не - још увек су живе. Ето, после 100 година.. И дан данас сматрам да су чизме убедљиво најбоља и најудобнија обућа, наравно пошто се формира спрам ноге, до тада.. :banghead: Ух, знају сви који су носили.. И сад носим мартине, али оне модификоване.. хехехе.. Тешко се одрећи старих навика.
Него, што се тиче АЦ(муња)ДЦ.. ужасно жалим што нисам могла да одем на концерт, али шта је ту је.. Видећу слике и снимке сутра од другара који су били.. :(
Auuu, bre ljudi ... ja mislio da sam ja mator ali svi ste me skoro zeznuli. Inace punim 26 za manje od mesec dana.
Kao klinac od 9-12 godina nisam slusao mnogo muziku. Kada je izasla "G'N'R - You could be mine" pesma za Terminator 2 na to sam se lozio neko vreme. Kasnije tek po koju pesmu od ove zabavne ... Ivan, Funky G i te ofucane gluposti. Kasnije u srednjoj sam bio rejver i isao na technokratia zurke skoro svaki vikend. Tek posle 18 sam poceo da budem mnogo selektivniji sto se muzike tice. Sada uglavnom slusam starije stvari i to strogo birane. Uglavnom slusam r'n'r domaci i strani.
Потписујем:D............. ggLbeVlvpKw
Па бре, кад сам била мала, нижи разреди основне био је неки поп 80-их, а од 5,6 разреда метал, прво хеви, треш, па после и дед, блек...ја сам у 7 разреду носила на екскурзију касете Металике,Ајрон Мејден,Антракс,Содом,Тестамент .... (извињавам се на ћирилици,али мрзело ме да мењам у латиницу само за називе група). У средњој школи је била дед метал фаза са мојим облачењем у црно (пуних 7 година само црно)....младост лудост:D Наравно и дан данас волим сву ту музику и волим да пустим нешто за моју душу!
Занимљиво је да у наше време :rolleyes: скоро нико није ни слушао народњаке. Сећам се оних споменара са гомилом питања, ретко ко би написао да слуша народњаке, тада су Брена и Мирослав Илић били главни ако се добро сећам. Мени је било страшно што су девојчице масовно слушале Њу Кидс Он Д Блок:D, мада ни ја њима нисам изгледала нормално:cheers:
Из свега што смо до сад написали, могу да закључим да сам на време музички одрасла тако да ме на срећу није захватио талас турбо-фолка.
Сад сам се сетила, народњаци које сам волела да чујем:D
8zBQRICHSTg
Што се тиче чувеног гледања МТВ-ја крајем 80тих на 3К, сећаш ли се Пчелице ова два хита из 89 :
qEx7pkmFc6s&featur
Кад сам видела овај спот први пут није ми било добро:blush5:
И други:
-1c14Z0YUTU
Мислим шта рећи:D
Занимљиво је да у наше време :rolleyes: скоро нико није ни слушао народњаке. Сећам се оних споменара са гомилом питања, ретко ко би написао да слуша народњаке, тада су Брена и Мирослав Илић били главни ако се добро сећам. Мени је било страшно што су девојчице масовно слушале Њу Кидс Он Д Блок:D, мада ни ја њима нисам изгледала нормално:cheers:
Из свега што смо до сад написали, могу да закључим да сам на време музички одрасла тако да ме на срећу није захватио талас турбо-фолка.
Управо тако! Тада су они који су слушали народњаке, били највећи џибери! Сад кад си поменула Њу Кидс Он Д Блок, боже како су ми биле смешне другарице које су лудачки волеле тај, назови бенд, куповале су Браво новине (тада, искључиво на немачком језику) па су скупљале постере и свака је имала неког свох омиљеног лика, па се једном једна моја другарица убедачила кад је прочитала да је један од њих нашао девојку, пала је у депресију , то су биле сузе крокодилске....не знам шта је мислила, ваљда да ћу једног дана њу оженити:D . И тако одем ја на неки рођендан а дотична група се пушта и игра се уз њихове кораке, а ја увелико размишљам о самоубиству због досаде!:rofl: И сваки пут када су куповале Браво новине имале су задатак да их донесу мени , не би ли им узела задње 2 стране, од прилике је ту био део о металу, наравно и кад случајно буде неки постер за мене, а да с друге стране не буде Њу Кидс или не знам Џејсон Донован...
Ееее кад се сетим....па су онда дошле оне ненормалне турбо фолк 90-е које су ми се гадиле! Катастрофа! Дилери,криминалци, лака зарада, турбо фолк музика, инфлација, празни рафови...нема екскурзија:(.....поремећај система вредности....ужас!
Што се тиче чувеног гледања МТВ-ја крајем 80тих на 3К, сећаш ли се Пчелице ова два хита из 89..
Мислим шта рећи:D
Их бре.. Д Кјур.. знам још неке којима је певач био ју, ју.. :D
А што се тиче Алис Купера.. сећам се да је његов штап био "главна награда" (ишло по свим радијима и ТВу) када је имао концерт.. еј бре.. штап!! :rofl: Сви су се ложили на ланце и катанце.. "Поизоооооооон.." хахахаха..
Али и све то ми је нормалније некако од оног чуда од "музике" који се задесио 90их година код нас.. Тако да не могу да осуђујем млађе, јер једноставно нису имали прилике да се упознају са нечим бољим. Морам признати да сам и сама имала утицаја на "неке клинце".. :rolleyes: и дан данас су ми захвални на томе.. Што ме посебно обрадује, сваки пут.. :cool:
Све је то супер, Кјур, Ганси, Алис Купер и тај фазон, али кладим се да без овога није могло:
http://www.youtube.com/watch?v=5oB0Vww_b1A
Сад сам се сетила, народњаци које сам волела да чујем:D
8zBQRICHSTg
Gdje nadje nezvanicnu himnu Bosne :rofl:
Ова тема ме је потакала да размишљам мало о детињству и одругим неким да кажемо стварима из медија које сам волела. Иако је тема кренула као музичка, мислим да би било занимљиво навести и филмове који су обележили наша детињства.
Први филм којег се сетим кад се сетим детњства је за мене непревазиђени Гуниси. Не знам колико сам га пута погледала, и дан данас га погледам с времена на време.
pWgc8Ute2tU
И једанa од мојих омиљених сецена:D:rofl::rofl:Q5UG7ISJfP0&feature
Чувени Гуниси....из видео клуба!:)
Па чувени серијали Ноћне море у улици Брестова (симпатични Фреди Кругер)....па Кућа 1 и 2 ....
http://www.youtube.com/watch?v=MQrYE97Oyf0&feature=related
U tom periodu, između 13 i 14 godina imao sam dosta....kontradiktorne ukuse, da tako kažem:D
Slušao sam od nekih old-school narodnjaka 70-80, koje je starija ekipa sa kojom sam se družio u to vreme gotivila, tipa Aca Ilić, Miroslav Ilić, Tozovac, Marinko Rokvić itd, do ekstremnih metala: Cannibal Corpse, Obituary, Sepultura, Deicide, Napalm Death...To sam uglavnom slušao kući jer niko od mojih poznanika nije voleo.
No, najviše sam se ložio na yugo pop-rock scenu, Riblja Čorba je bila zakon, ali i Bijelo Dugme, Doris Dragović, Alisa, Bajaga itd...
Nešto kasnije sam počeo da slušam punk-rock - Ritam Nereda, Atheist Rap, Partibrejkers, Zabranjeno Pušenje, Ramones, Motorhead, Životinje, Screwdriver, Brutal Attack, No remorse....
Ove sam pesme najviše gotivio kada sam bio klinac:
YELOGpPoAZg
OEXaknI4epQ
aYO9Wrb7V6Q&feature=related
I da ne zaboravim:
VDYhRrZW4pc
2rPJtiimtvw
mIZ6fgblosA
d3HNhu3Sq88
jC9sBc7o9nA
:D
Mnoge stvari i danas sa zadovoljstvom slušam...:) Nostalgija, šta li je...:cheers:
Ево га
L6GzVCYqoyY
Само за брата Алексу и Новака!
И дан данас се сећам тог дана,када сам први пут видео ово.Знао је мали Цабра да после овога,музика за њега неће више бити оно што је до тога дана била!
Ево га
http://www.youtube.com/watch?v=L6GzVCYqoyY
И дан данас се сећам тог дана,када сам први пут видео ово.Знао је мали Цабра да после овога,музика за њега неће више бити оно што је до тога дана била!
Ау, весеље... :cheers:
Знаш шта брате, кад сам ја ово први пут чуо, сећам се да сам се петљао с неким шпагетама. И дан данас мене Рамонси подсећају на шпагете. :rofl:
Ево га
http://www.youtube.com/watch?v=L6GzVCYqoyY
Одлична је ствар, а и филм је један од морбиднијих које сам тада као клинац гледао. Дуго сам га тражио на нету док нисам сконтао да је назив филма намерно граматички неправилан.
Ево једне од најјезивих сцена у историји кинематографије, бар по мом скромном мишљењу (не препоручујем родитељима) :
ZN6qKOIRL00
Иначе у годинама о којима овде причамо развио сам истанчан укус и за хорор филмове, који сам сачувао до данас
Чувени Гуниси....из видео клуба!:)
Па чувени серијали Ноћне море у улици Брестова (симпатични Фреди Кругер)....па Кућа 1 и 2 ....
Сад си ме подсетила са Улицом Брестова да је у селу био биоскоп наравно у Дому културе, где друго, где смо као клинци ишли да гледамо филмове сваке суботе. Сваки пролазник је могао по завршетку пројекције бар да наслути о чему се радило у филму јер су клинци по изласку из сале глуматали наоколо. Ево неких од ствари које сам први пут гледала у том биоскопу:
cz3gIi8sbG8Adgp0v_mfTkkgCwyHr7Fzs
Мој први филм који сам гледала у биџи био је "Бемикс бандити".. :D Тата ме је покупио после школе и одвео у биоскоп, како сам била срећна.. појма нисам имала о чему причају. А тек недавно сам видела да ту глуми Никол Кидман - наравно из клиначких дана.. ју једва се сетих како се зове..
Мој први филм који сам гледала у биџи био је "Бемикс бандити".. :D Тата ме је покупио после школе и одвео у биоскоп, како сам била срећна.. појма нисам имала о чему причају. А тек недавно сам видела да ту глуми Никол Кидман - наравно из клиначких дана.. ју једва се сетих како се зове..
Баш га скинула пре пар дана:D....после је тата мора да нам купи те чувене бицикле, и сећам се да нису баш били јефтини:smash:
Весели пламичак
05-06-09, 10:44
Neznam za vas ali ja i dalje eksperimentisem sa muzikama... Evo sad sam poceo da slusam country. Jedva da bilo sta znam o njemu, niti sam cuo nekoga da to slusa. Upalim neku radio stanicu na internetu koja to pusta i slusam po celi dan...
Neznam za vas ali ja i dalje eksperimentisem sa muzikama... Evo sad sam poceo da slusam country. Jedva da bilo sta znam o njemu, niti sam cuo nekoga da to slusa. Upalim neku radio stanicu na internetu koja to pusta i slusam po celi dan...
Од тако те врсте музике волим да чујем само Johnny Rebela и Youngland.. :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.