View Full Version : Велика Србија, стварност или мит?
Разговор академика Чедомира Поповића за НИН из 2007.
http://www.sendspace.com/file/4vgcug
А то што су Срби увек били мета напада и сатанизације није производ њихове великосрпске политике, бећ двају других интереса: великих сила због њихове стратешке позиције, а суседа због сметње да задовоље своје освајачке и великодржавне апетите и шовинистичке намере. Зато ће за њих Србија бити велика, ма колико била мала.
Хвала Ацо за ову тему, премештена је у идеолошки део.
Велика Србија је појам који постоји у туђинским главама, али је нама више него битан. Просто, постоји само Србија, која је, у било ком смислу, нашим непријатељима велика. Велика Србија је квалитативно различита од великих Бугарске, Хрватске, Албаније, итд итд. Управо због тога ми смо за њих великосрби. Али то није ствар које се морамо стидети већ напротив. Тешко да ће се за неке причати да су великохрвати или великобугари или великошиптари, чак и ако буду заузимали веће територије од саме Србије. У природи саме синтагме великосрпски хегемонизам лежи један велики комплекс, о коме може да се напише један повећи научни елаборат. Када се Црна Гора буде отргла из мафијашких канџи Миловог режима и поново спојила са Србијом, када Србија прими под своје окриље Републику Српску и почне да буде активнија у Јужној Србији, тада ће све антисрпске звери до неба вриштати о великосрпском хегемонизму. Али то није наш проблем, јер је то наш циљ и наше природно и историјско право, и ми ћемо се за то борити.
Хвала Ацо за ову тему, премештена је у идеолошки део.
Велика Србија је појам који постоји у туђинским главама, али је нама више него битан. Просто, постоји само Србија, која је, у било ком смислу, нашим непријатељима велика. Велика Србија је квалитативно различита од великих Бугарске, Хрватске, Албаније, итд итд. Управо због тога ми смо за њих великосрби. Али то није ствар које се морамо стидети већ напротив. Тешко да ће се за неке причати да су великохрвати или великобугари или великошиптари, чак и ако буду заузимали веће територије од саме Србије. У природи саме синтагме великосрпски хегемонизам лежи један велики комплекс, о коме може да се напише један повећи научни елаборат. Када се Црна Гора буде отргла из мафијашких канџи Миловог режима и поново спојила са Србијом, када Србија прими под своје окриље Републику Српску и почне да буде активнија у Јужној Србији, тада ће све антисрпске звери до неба вриштати о великосрпском хегемонизму. Али то није наш проблем, јер је то наш циљ и наше природно и историјско право, и ми ћемо се за то борити.
Ово си одлично написао.Основно питање је колико то Србија треба да буде мала да не би била велика.Мислим да оно што је основно је да треба садашњу Србију да обновимо у сваком смислу,јер већ годинама трулимо изнутра и ако се ускоро нешто не промени бојим се да ћемо још више назадовати.
Никако да разумем, коме то тренутно неодговара да Србија врати своје стварне границе? Зашто се тежи да нам се ускрати излаз на море?
Зашто Војводина и Косово и даље имају АП испред свог имена када је јасно да је то посткомунистички продукт који тежи да нас и даље разбија?
Где је Америма логика да подржавају арбанашку империју дроге на Балкану (кад боље размислим ово питање је прилично логично)? Косово је уједно и богат извор руда, једно богатство злата, сребра, уранијума (некада је злато било светска валута, сада нафта, а ускоро уранијум по мени).
Браћо и сестре клоните се Raiffeisen банке, виза за (С)арбанију се једино у њој може уплатити, знајте одмах колико је сати!
Не само да неће постојати Србија у својим историјским границама, већ неће више уопште бити ни Срба ни Србије ако већина национално свјесних људи и даље буде мислила да се Србија може сама изборити са многобројним и вишеструко јачим непријатељима и да је за спас и повратак Србије у саму елиту довољно поставити на власт људе који брину за Србију. А то не само да не би било довољно, него би још више разбијеснило наше непријатеље. Изоловали би нас, увели нам санкције и вратили нас у камено доба, а можда би нам још који пут послали "милосрдног анђела" и побили још српске дјеце да би нас "демократизовали". Ето то би се десило кад би Србија без ичије помоћи покушала пружити отпор масонској тиранији.
Е, па који је онда начин да Србија опет буде оно што је некад била?
Увијек од памтивијека важи правило да се слабији увијек удружују како би били јачи. То је начин на који опстају и вукови. Сами су потпуно немоћни, али у чопору су непобједиви. Знам да смо ми Срби по природи часни индивидуалисти, као и наши древни преци, али индивидуализам више не даје никакав плод, јер у Новом Свјетском Поретку важи једино правило ПОЛАРИЗАЦИЈЕ и чопоративне борбе. Нови Свјетски Поредак изискује поларизацију из које ће се родити само двије велике супротстављене силе, а у свој тој збрци, не можеш остати неутралан, јер на крају ће остати само двије крајности, а ти можеш одабрати само једну.
Ако желимо да се прво сачувамо, а онда да вратимо изгубљено, прво морамо тражити заштиту већег, а ко ће нас боље штитити него наша крвна браћа Руси? Русија још није у пуној снази, то се види и у унутрашњим ратовима које води са сепаратистима и у којима гине много руских војника, али иде ка томе да буде опет најјача. И у томе је нико не може зауставити.
Зато Америка настоји окупити што више држава на своју страну. Чак јој је и једна Албанија пријеко потребна, јер у овом хаосу, нијансе ће одлучити побједника. Једно зрно пшенице може превагнути на ваги, баш као што и један војник може направити разлику између побједе и пораза. Зато се не смијте и не спрдајте што Америка прима у своје окриље Хрватску, Албанију и остале мале НАТО државице.
Србија без Русије нема будућности. Ако то не схватимо, можемо се поздравити са државом. Србија има врло битан географски положај, ко овлада Србијом, овладао је Балканом. Зато је и настоје ослабити.
Рекох, сами не можемо ништа, али управо Србија може бити најбитнији фактор у побједи силе свјетлости над силом таме ако се уједини са братском Русијом. Баш то зрно пшенице које сам споменуо у горњем пасусу, управо симболизује који би био значај Србије ако би се ујединила са великом Русијом.
СрбскаРаса
17-06-11, 22:34
СРБИЈА ЧЕКА ШЕШЕЉА :zastava:
Громовниче, изгледа да један део Срба чека Шешеља, сотера, месију, спаситеља, да се вазнесе на небеса, па ондаК да васкрсне овде негде и да оствари на терену Велику Србију :D
Морам мало да се нашалим, таки сам :cool:
Нема никакве Србије без Срба, а нама не треба велика територија, већ "велики" Срби, бар ја тако мис`им ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.