PDA

View Full Version : Енглеска премијер лига

Братислав
13-04-09, 20:19
Пратите ли Енглески фудбал?Интересује ме мишљење чланова форума о најјачим европским лигама,енглеској,шпанској,италијанској,немачк ој и француској,и имате ли неког посебног фаворита међу њима?

Новак
13-04-09, 20:36
Пратим италијанску, енглеску и шпанску. У Италији навијам за Лацио већ годинама, у осталим немам неког фаворита, с тим да сам наклоњенији клубовима у којима играју наши играчи (Манчестер УТД нпр, због Видића). Тренутно мислим да је бр 1 лига у Европи енглеска, али не беже далеко Шпанцима.

Братислав
13-04-09, 20:50
Већ дужи низ година редовно пратим европска лигашка такмичења,и морам да признам да су ми занимљивија од лиге шампиона.Такође,волим кад неки Фулам у премијер лиги рецимо,згази Мачестер или шпански Рекреативо као гост потуче до ногу Барсу.То је та неизвесност која не постоји у ЛШ!
Пошто сам одувек готивио неке осредње тимове,издвојићу неке такве,који по мом укусу играју најлепши фудбал.
Енглеска-Тотенхем
Шпанија-Еспањол(има лошу серију тренутно)
Италија-Удинезе
Немачка-Ајнтрахт
Француска-Лил(има најмање црнаца)

Братислав
13-04-09, 21:06
Пратим италијанску, енглеску и шпанску. У Италији навијам за Лацио већ годинама, у осталим немам неког фаворита, с тим да сам наклоњенији клубовима у којима играју наши играчи (Манчестер УТД нпр, због Видића). Тренутно мислим да је бр 1 лига у Европи енглеска, али не беже далеко Шпанцима.

Тачно је.Само код енглеза нема фолирања,опадања темпа у игри,то је типично за шпанце и италијане.Немци су исто добри, само што је за мене то превише "тврд" фудбал.Французи нису лоши,али је то постала црначка лига.
Како год да окренеш,енглези су број један у сваком погледу,само што ја не волим овај манекенски фудбал што промовишу Челзи и Манчестер,волим али кад дођу на неко вруће гостовање.Право да ти кажем није ми ни Ливерпул више симпатичан,и он је довео своју игру до ивице савршенства,и знам сваки пут шта је за очекивати од њега.
Кажем ти,највише уживам гледајући Тотенхем ,Манчестер Сити и Евертон,а знам и да "изађем" по који пут на њих.

Ксенофобија
14-04-09, 10:22
Енглеска-Тотенхем
Немачка-Ајнтрахт

Брате, где њих нађе, мајке ти? :biggrinjester:

Братислав
14-04-09, 13:46
Брате,годинама их пратим.Нису то "елитни" тимови,далеко од тога.Тотенхем има велику традицију,и свиђа ми се њихов начин игре.Сети се прошле сезоне кад су стартовали као последњи,а онда у другом делу такмичења отишли у европу,све утакмице у пролећном делу завршавале су се са 3+!
Франкфурт је друга прича,тај тим може сваког да изненади,прошле сезоне није имао значајнији успех.Већ неколико сезона се углавном бори за опстанак,и тотално је непредвидив.Волим такве тимове!

Ксенофобија
14-04-09, 22:40
Тотен'ам - Јеше
Ајнтрахт - Комуњаре
Говорим о навијачима ;)
А и како да навијаш за тим где игра Лука Модрић? :D

Basileus
14-04-09, 23:11
Тотен'ам - Јеше
Ајнтрахт - Комуњаре
Говорим о навијачима ;)

Тотенхам је један скроз јеврејски клуб. Не само да се навијачи сами називају као Јевреји (Yids), него су им и власници Јеше - то је компанија ENIC. А и председник клуба Daniel Levy је један од одабраних. Власништво те компаније је била раније и Славија из Прага. Њени навијачи су исто познати под надимком Јевреји.

Братислав
15-04-09, 00:21
Xenophobia@
Ја овде говорим о начину игре.Нисам поменуо тему о навијачима.