View Full Version : Прича о визама само пред изборе
Страхиња-Бан
28-03-08, 17:10
РЕН:КРАЈЕМ АПРИЛА РЕДОСЛЕД МЕРА ЗА УКИДАЊЕ ВИЗА СА СРБИЈОМ
БРДО КОД КРАЊА – Европска комисија ће до краја априла утврдити редослед мера за укидање европских виза за грађане Србије, а Европска унија ће после избора у Србији поздравити ону владу која ће радити на европској будућности Србије.
То је данас, на почетку заседања шефова дипломатија ЕУ, на Брду код Крања, изјавио европски комесар за проширење Оли Рен.
Рен је рекао да је српска влада доказала своју ефикасност „јер је делотворно водила преговоре о Споразуму о стабилизацији и придруживању који су технички окончаниâ€Â.
Рен је истакао и да не види зашто би Европска унија ометала процес српских парламентарних избора и на територији Косова, будући да план Мартија Ахтисарија предвиђа „повлашћене односе†српске косовске заједнице са Србијом.
Рен је навео да Србија има огромне „економске и интелектуалне потенцијале који само треба да буду ослобођениâ€Â.
Бета
Рен је навео да Србија има огромне „економске и интелектуалне потенцијале који само треба да буду ослобођени”.
Пресељавају наше најпаметније људе код њих... :mad:
Весели пламичак
29-03-08, 08:36
Vize... Video sam veliki broj demokratske omladine koji zivi u zabludi o tome kako ce kad se ukinu vize moci da putuju po evropi...
http://www.argus.co.yu/
Evo odite na ovu adresu. I videcete kako se i sada moze putovati po evropi. Sta oni misle da je problem sto viza kosta nekih 60 evra. Ako vec imam 500 za put ( posto tamo moram da jedem nesto sto nije iz kante i da spavam negde drugde osim na ulici ) onda je logicnao da mi ni tih 60 ne predstavlja problem. Demokrate i liberali, omladina ne putuje po evropi ne zato sto nemamo vize nego zato sto nemamo novca za putovanja!
Српски Патриота
30-03-08, 02:01
У потпуности се слажем са тобом брате.Ако имас за пут и све остало имас и за визу.
Рен је навео да Србија има огромне „економске и интелектуалне потенцијале који само треба да буду ослобођениâ€Â.
Преформулисаћу: ИСКОРИШЋЕНИ!! Наравно у њихову корист, јер њих за нас, благо речено баш нешто заболе уво, као што смо и до сада имали прилике да се уверимо. :mad:
Ако од нечега немају корист, и то дебелу корист, не баве се тиме.. Свесни смо ми својих потенцијала и без њих..
Владимир_СМ
30-03-08, 11:35
Наша земља је свесна потенцијала који има наша омладина..А што се тиче виза то је све празна прича..Управу сте то што кажете да није проблем до визе него до ПАРА!
Страхиња-Бан
30-03-08, 16:17
Nakon ovog sastanka sa ministrima EU, Vuk Jeremić je na novinarskoj konferenciji rekao da je Srbija spremna za potpisivanje SSP, kao i da bi EU uskoro, možda već krajem aprila, mogla da uvede ukidanje viza, tj. oslobađanje viznog režima za Srbiju.
Oli Ren je u petak na brifingu za novinare najavio i mogućnost da EU, do kraja aprila, pripremi plan-predlog za ukidanje viza, koji bi mogao biti Å¡to pre usvojen, joÅ¡ pre predstojećih parlamentarnih izbora u Srbiji.
Upravo to ukidanje viza bi moglo da bude glavni predizborni podsticaj i pomoć proevropskim snagama u Srbiji.
sa B92
Ево ово је доказ да се та прича око виза тиче само избора, СРС неће моћи да парира интелигентно овој причи, а могли би јер ће их то коштати доброг изборног резултата. Председничке изборе су одлучиле мањине а ове републичке ће одлучити визе.
Нисам хтео да отварам нову тему. Какве су ово будалаштине, као сад пре избора се сетили. Да навукку падавичарску омладину да гласа за про-ЕУ странке ДС листу, ЛДП и слично.
ЧЕТИРИ ОБЛАСТИ НА „МАПИ ПУТА†ЕУ ЗА УКИДАЊЕ ВИЗА СРБИЈИ
БРИСЕЛ Ã¢â‚¬â€œ Пут до укидања „шенгенских виза†за грађане Србије води преко испуњења услова дефинисаних у четири области, и преко примене постојећих споразума о визним олакшицама и о реадмисији, стоји у „мапи пута†за либерализацију визног режима, коју ће потпредседник Европске комисије Жак Баро 7. маја у Београду представири српским званичницима.
У том документу, у који је Танјуг има увид, дефинишу се конкретне мере које Србија мора да усвоји да би српски држављани били ослобођени визног режима за улазак у земље Уније.
Коначна верзија тог документа усаглашена је ове седмице на састанку Комитета за западни Балкан Савета ЕУ.
Уколико Београд прихвати понуђену платформу, разговори о визној либерализацији би могли да почну одмах, а циљ је да сви услови буду испуњени током 2009. године.
Мере укидања виза би ступиле на снагу у случају да Савет ЕУ квалификованом већином гласова држава чланица одобри предлог о визној либерализацији, који би Европска комисија изнела по испуњењу свих критеријума предвиђених у „мапи путаâ€Â.
У одсуству Споразума о стабилизацији и придруживању са Србијом, извештавање о напретку процеса ће бити обезбеђено постојећим оквиром „појачаног сталног дијалога†између Београда и Брисела.
Танјуг
На такве уцене може да пристане и да их пропагира само ова издајничка власт без трунке поноса, која не може да обезбеди својим грађанима нормалан и достојанствен живот, већ обећава визне олакшице и остале глупости, као да је наш народ жељан туристичких путовања. Веома добро се зна шта ће се десити уколико се либерализује тај визни режим, а ко не зна може лепо да види на примерима Пољске, Бугарске, Румуније....Из земље ће отићи сав способан, здрав, млад и школован кадар, а у земљу ће се увозити циганштура (тај процес је већ почео).
Пуно буке ни око чега!!!
Није ми само јасно како народ наседа на ове будалаштине:
„мапи пута” за либерализацију визног режима, коју ће потпредседник Европске комисије Жак Баро 7. маја у Београду представири српским званичницима.И ајде сви да гласамо, моћићемо да изађемо из Србије.
Желела бих да потсетим да је стављање на "белу шенген листу" било могуће још пре извесног времена, ако се добро сећам ради се о периоду од две године, и да је у питању била техничка ствар а не политичка, што доказује ово напрасно мењање докумената. Међутим , некако је то било гурнуто под тепих, ваљда се чекао погодан тренутак да се извуче као адут. А где ћемо боље време за то него сад. Све оно што се дешава са Косовом и Хагом не иде у прилог проевропским партијама, тако да су морали да извуку овај адут.
Веома добро се зна шта ће се десити уколико се либерализује тај визни режим, а ко не зна може лепо да види на примерима Пољске, Бугарске, Румуније....Из земље ће отићи сав способан, здрав, млад и школован кадар, а у земљу ће се увозити циганштура (тај процес је већ почео).По статистикама у Италији је 2006. године било око 560.000 легално пријављених Румуна i 100.000 Пољака као радне снаге.
Претпостављам да је тако и у осталим западним земљама ЕУ.
Да ли и нас то чека?
300.000 легално пријављених Румуна
Исправка цигана из Румуније...
Углавном су цигани из Румуније тамо, што нажалост изазива неосновану мржњу Италијана према Румунима...
Што се тиче ове ствари са визама...
Ево имам могућност да одем било где у Европу, чаки у САД...
Али нема се пара за то :)
Исправка цигана из Румуније...
Углавном су цигани из Румуније тамо, што нажалост изазива неосновану мржњу Италијана према Румунима...Жао ми је, али мораћу да те исправим, у питању су баш Румуни и то доста квалификованих радника почевши од медицинскиког особља, инжењера па на даље. Имају чак и своју политичку партију, il Partito dei Romeni in Italia- IdentitÃÂ* Romena - PIR, тако да не можемо рећи да се углавном ради о циганима.
То што румунски цигани праве велике проблеме у Италији, типа оног ужасног убиства у Риму прошлог лета, изазива код Италијана осећање да су сви Румуни цигани, па се тако и односе према њима.
Жао ми је, али мораћу да те исправим...
Знам за ту партију, извини тотално сам погрешно разумео твој пост :D
изазива код Италијана осећање да су сви Румуни цигани, па се тако и односе према њима.
Сличан проблем ћемо имати и ми...
Ево већ свуда по Европи хрватски националисти шире приче како смо ми цигани и како нисмо Славени јер имамо претежно турску крв...
Има дебила који падају на такве приче...
Прича са визама је актуелна већ осам година и то баш пред сваке изборе,а визни режим нам неће укинути скоро јер ми очигледно као народ и нација некоме сметамо.Лоби је чудо,а против нас Срба су се удружила два лобија јеврејски и шиптарски,лепо све пише у протоколу сионских мудараца и управо нам се то и дешава.
chak i da ukinu vize , mi cemo to 10-struko platiti . pored najavljenog i zapochetog vracanja roma i albanaca u srbiju , tu je i pitanje tog novog biometrichkog chipa (za koji smo dobili pohvalu :rolleyes: ).
josh nije recheno koji ce to biometrijski podaci biti upisani ,da li ce biti ugradjen RFID chip i sl ...
У Београд данас стиже Жак Баро, потпредседник европске комисије задужен за транспорт из разлога што треба да се представи "мапа пута" за либерализацију визног режима.
Baro u razgovoru za "Blic" nije želeo da komentariše najave srpskih zvaničnika da će do kraja godine biti ukinute vize za građane Srbije koji žele da putuju u države potpisnice Šengenskog sporazuma.
On je kazao da će "to zavisiti od mogućnosti Srbije da ispuni norme koje su postavljene u "mapi puta" koji je izradila Evropska komisija", kao i da "ne postoje rokovi za ispunjavanje uslova predviđenih tim dokumentom".
"Napredak Srbije biće praćen tokom dijaloga o viznim olakšicama. Brzina kretanja u smeru ukidanja viza zavisiće od napretka u ispunjavanju uslova", naveo je Baro.
Potpredsednik Evropske komisije rekao je da će "u odnosu na napredak koji Srbija bude ostvarivala, Evropska komisija redovno izveštavati Evropski savet o primeni "mape puta" i ovaj proces će omogućiti Komisiji da u odgovarajućem trenutku Savetu da predlog za ukidanje viza građanima Srbije".
Baro je rekao da će Evropski savet biti taj koji će "doneti odluku o ukidanju viza građanima Srbije".
Петодневне визе:rolleyes:
Односно, од данас већ четвородневне визе...
Рок им истиче по закључаним изборним местима.
Ambasada Grčke u Beogradu je, kako je rečeno agenciji Beta, i pre jučerašnje najave počela da primenjuje odluku o viznim olakšicama za određene grupe građana, a ona je sada proširena i na nove dve kategorije građana.
U ambasadi, međutim, preciziraju da vizne olakšice ne važe za građane Srbije koji putuju u Grčku kao turisti.
"Turističke vize ne spadaju u ovu odluku", napomenuto je u ambasadi i rečeno da procedura za dobijanje turističke vize ostaje ista, a taksa za izdavanje vize se plaća do 35 evra, u zavisnosti od načina putovanja.
Толико о "бесплатним" визама...
Главни фазон је тај да дају бесплатне визе онима који ретко путују...
Нпр студенти... А онима којима то стварно и треба (пословни људи, туристи) наплаћиваће... Исто је то било и прошле године у ово време...
Тотално иста прича..
Ljoticevac
08-05-08, 13:55
Ovo je jedna velika prevara, kao i sve ostalo o cemu se sada prica, kao i fijat i ostale koje pominju da ce docu, zahvaljujuci DS naravno!:rolleyes:
Ja koliko znam kada se vize daju besplatno , one se daju svima, a ne kao sto su rekli mladjima od 25 posebno:rolleyes:! Mislim da je svima jesno o cemu se ovde radi i kako se bore zuti svim sredstvima za glasove!
Tuzno i smesno kako varaju naivan narod!
Маркетинг, пропаганда, лаж... Све у циљу нове владе на челу са ДС-ом. Овиме желе да делују на неодлучан слој бирача, да гласа за ДС. Пошто се и један део ДССа прелио у ДС, сад желе још како би у новој влади видели своје људе. А ако загусти, сви функционери ДСа и њихови министри имају норвешке пасоше које су добили када су продавали Мобтел. Наравно, тих пара нигде нема.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.