View Full Version : Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA
ORCA
http://www.orca.org.rs/index.htm
,
Весели пламичак
18-03-09, 19:37
Ништа против права животиња, али протих ове нво имам доста тога... Између осталог, често стављају права животиња изнад права људи, поготово у ситуацијама када животиња напада човека. Финансирају се са истих јасала, са којих се финансирају квирија, грин пис, хелсиншки одбор... Идеологија им је потпуно идентична као и целом невладином сектору, само се то не примећује толико као код осталих збо тога што обично говоре о псима или о предностима синтетичких материјала у односу на природну кожу.
ORCA
http://www.orca.org.rs/index.htm
Јел та организација још активна? Видим на њиховом сајту да је последња актуализација направљена 2005. године...
Ја лично имам врло позитиван став према животињама и природи. Мислим да би сваки националиста требао да брине о природној средини и животињама које у њој живе. То су нам оставиле претходне генерације исто као културу, књижевност и славну прошлост.
Ретко ко данас зна да су међу првим законима уведеним у Немачкој после 1933. били баш закони о заштити природе и правима животиња. Окрутност према животињама се санкционисала затвором или депортацијом у концентрациони логор и новчаном казном.
Апсолутно сам за очување природе и животиња у њима, али џабе ти што ћемо заштити мечке ако број абортуса и даље расте.
Апсолутно сам за очување природе и животиња у њима, али џабе ти што ћемо заштити мечке ако број абортуса и даље расте.
Слажем се, али мислим да те две ствари иду заједно. Постоји једна изрека која каже да ко не воли животиње, тај не воли ни људе. У временима општег расула, не дисциплине и хаоса (у којем живимо данас) пате и људи и животиње. Када ће се створити једно здраво друштво, тада ће се побољшати живот и једних и других.
Ретко ко данас зна да су међу првим законима уведеним у Немачкој после 1933. били баш закони о заштити природе и правима животиња.
Ти закони су постојали још у древном Египту тако да није та Немачка измислила топлу воду...
Душанов законик,члан 199.:
"И ако коњ липше у коме селу,а не буде га село убило ни одагнало,но умро од Бога,да не плате ништа"
Из овога се јасно види да у Србији није било дозвољено насилно убијање корисних домаћих животиња,попут коња...Тако да понављам,требамо се само вратити Српским коренима и Србија ће поново бити рај на земљи као што је била у својим "царским" годинама...
Ти закони су постојали још у древном Египту тако да није та Немачка измислила топлу воду...
Нисам ни рекао да су први пут уведени у Немачкој. Такви закони су постојали у Индији већ у трећем веку пре Христа. Тада су ти закони били базирани на религијским или привредним основама (пасус о коњима у Душановом законику, заштита шума у разним државама...).
Весели пламичак
19-03-09, 15:56
Пре Цара Душана, законе о заштити животне средине донео је и Краљ Урош и то по питању уређења рударства у то доба...
Kviz za ljubitelje zivotinja
http://www.fotorola.com/uploads/a8f13b9c1b.jpg
Постоји једна изрека која каже да ко не воли животиње, тај не воли ни људе.
Ispitivanja ubica po zatvorima su dokazala da njih 75% ima istoriju mucenja zivotinja!!!
Tako da je ta izreka potpuno tacna.
A posto sam licno upoznala jednog mucitelja zivotinja, nazalost sam imala priliku da se uverim da ni prema ljudima nije nista bolji.
Ali opet postoji razlika izmedju zlocinackog izivljavanja nad nezasticenom zivotinjom i ubijanja stetocine ili besnog psa. Koliko ja znam danasnji zakoni o pravima zivotinja to ne razdvajaju jasno.
Финансирају се са истих јасала, са којих се финансирају квирија, грин пис, хелсиншки одбор...
Ovo je nazalost tacno.
Велики сам љубитељ животиња,од малена сам се трудио да заштитим животињу када је неко повређује међутим сумљам да је овима то циљ.Нарочито што им је вођа балија са сорошовог списка.
По мом мишљењу њима је циљ да дају животињама већа права како би укинули наша,и уоште овај "хумани"однос према животињама какав форсира нови светски поредакл (попут хуманог клања )још један вид извртања правих вредности и увођења декадентног система.
Humano klanje, jel to ono da se svinje uspavjuju ili sta vec?
A cula sam i ideju da treba svinjama da se kupuju nekakve igrackice, ne znam zasto...
Meni je to sve neprirodno.
Kao da u danasnjem svetu neko bolje zna nesto o zivotinjama i o prirodi, nego sto su znali ljudi pre 500 ili 1000 godina??? Gluposti. Kad je priroda u pitanju, tu ne treba NISTA MENJATI, vec samo CUVATI.
Северна Звезда
01-05-09, 22:03
Велики сам љубитељ животиња,од малена сам се трудио да заштитим животињу када је неко повређује међутим сумљам да је овима то циљ.Нарочито што им је вођа балија са сорошовог списка.
По мом мишљењу њима је циљ да дају животињама већа права како би укинули наша,и уоште овај "хумани"однос према животињама какав форсира нови светски поредакл (попут хуманог клања )још један вид извртања правих вредности и увођења декадентног система.
Ево погледај овај документарац. Узео је неке ситне награде али удара у срж. Када погледаш филм схватићеш да је хумано клање прави избор.
Волео би сви ви да погледате овај документарац. Сви сте ви овде снажни и храбри и нема у овом документарцу ништа што се не ради свугде у свету. "Уживајте".
http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.