PDA

View Full Version : Соларијуми

Алекса
12-03-09, 21:47
Немачка забрањује младима употребу соларијума

Немачка влада забрањује коришћење соларијума особама млађим од 18 година. Казна за власнике салона који непоштују закон до 50 хиљада евра.
http://www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2009/03/12/210616/solarijum-w.jpg

Кабинет немачког канцелара Ангеле Меркел усвојио је нацрт закона који предвиђа забрану одласка у соларијум особама млађим од 18 година, због повећаног ризика од добијања рака коже, пише немачка штампа.

Немачко Министарство за заштиту животне средине припремило је законске предлоге како би се деца и омладина заштитили од тог ризика, пише штампа.

Законодавац је предвидео и казне за оне који не поштују закон и у своје салоне примају млађе од 18 година које се, како се наводи, крећу до 50.000 евра.

РТС

Ја се већ подуже времена свађам с једном пријатељицом око соларијума и његове штетности. И уосталом, није ми јасно ко мисли да ће бити лепши ако поцрни? :(

Хајдук
13-03-09, 03:17
Нисам никад ишао, ал оћу да пробам. Сви ми кажу да сам лепши кад поцрним.:D

Весели пламичак
13-03-09, 09:01
Лепа идеја. Мада има и супротних ставова по овом питању. Пре пар година сам прочитао да се на северу скандинавије препоручује излагање вештачком сунцу у зимским периодима, када су њихове ноћи дуге а дани кратки и облачни. И то не у '' естетске '' сврхе, већ здравља ради.