PDA

View Full Version : Свађа министара пацова

Страхиња-Бан
27-03-08, 19:51
ЖУЧНА РАСПРАВА НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ У ВЛАДИ

БЕОГРАД Ã¢â‚¬â€œ Министар за инфраструктуру Велимир Илић жестоко је данас пред новинарима извређао министра економије Млађана Динкића, што је изазвало општу пометњу и свађу међу министрима на конференцији за штампу после седнице Владе.

Динкић је на конференцији бранио став министара из редова Г17 плус и Демократске странке да не треба започети радове на аутопуту Хоргош-Пожега јер би то штетило грађанима Србије.

Такав став је, међутим, наљутио Илића, чије министарство стоји иза пројекта.

„Мени је јако ружно када најбољи министар финансија света прича глупости. Ја нисам финансијер, али само слушати глупости... Мука ми је”, рекао је Илић.

„Господине Динкићу, Ви сте тако овде причали као да смо ми мале Ђокице”, рекао је Илић и додао да је одрастао у грађевини и да му не може Динкић држати лекције.

Све време док је Илић говорио, Динкићу је било видно непријатно, али је успео да се уздржи од коментара.

Илићу је, после његовог „монолога”, само кратко одговорио: „Ко је мали, а ко велики не говори Илић, већ ће рећи грађани Србије”.

На конференцији за новинаре говорили су и министар за Национални инвестициони план (НИП) Драган Ђилас, министар за трговину и туризам Предраг Бубало и заступник државе за концесију Михајло Марковић.

Илић је неколико минута критиковао Динкића, рекавши да му је било мука слушати га и да „не би желео да више у Влади Србије икад буду неки приучени министарићи финансија”.

Динкићу је још поручио да своја предавања остави за студенте, јер ће после избора 11. маја, сигурно да се „врати у неку учионицу”.

Илић није поштедео ни министра финансија Мирка Цветковића, који није био присутан на конференцији.

Казао је да не може да схвати Цветковића који је најпре подржао почетак радова на аутопуту, а онда се, на данашњој седници владе, „повио” и гласао против.

Динкић је у једном моменту затражио да се конференција прекине, јер је сматрао да се ствар отела контроли. То су спречили новинари како би могли у наставку конференције да поставе питања.

У једном моменту за реч се јавио Михајло Марковић, на шта је реаговао Ђилас, тврдећи да се јавља иако му нико није поставио питање.

„Вас нико ништа није питао”, рекао је Ђилас.

Марковић је на то казао: „Али, ја сам најстручнији”, на шта је Ђилас иронично узвратио: „Да, да, јесте”.

Бубало је неко време покрио лице рукама, а онда је, одговарајући на питања новинара, индиректно критиковао колеге из ДС и Г17 плус што су одбили да одобре почетак радова на аутопуту.

Министар трговине је истакао да је на делу озбиљна инвестиција и да не може да прихвати да се она одлаже.

Он је рекао да су министар финасија Мирко Цветковић и потпредседник Владе Божидар Ђелић најпре пристали на почетак радова, а онда одустали.

„Заиста не знам које мрачне силе су се догодиле и утицале да се промени мишљење”, рекао је Бубало.

Ђилас је стао у одбрану Ђелића и Цветковића, колега из ДС-а, рекавши да они нису пристали на почетак радова и да су погрешно протумачени.

Бубало је затим рекао да би био „много срећнији да нема овде тумача онога шта су мислили и рекли Ђелић и ЦветковићÃ¢â‚¬Â, него да су они дошли и објаснили све.

„Сама чињеница да нису овде говори све. Тумача је нама доста у овој држави”, рекао је Бубало.

Министар за НИП је онда демонстративно устао, јер је сматрао да Бубало вређа његове колеге.

„Говорите о колегама у влади на ружан начин и ја ово нећу да слушам. Срам Вас било”, рекао је Ђилас и отишао са конференције.

Конференција за новинаре трајала је читав сат, од чега је готово половина времена отпала на свађу министара.
Бета

И на крају се десило ово

ВЛАДА НИЈЕ ДАЛА ОДОБРЕЊЕ КОНЦЕСИОНАРУ

БЕОГРАД Ã¢â‚¬â€œ Влада Србије на данашњој седници није прихватила предлог Министарства инфраструктуре да се концесионару за изградњу аутопута Хоргош-Пожега одобри започињање радова, сазнаје Бета.

Конзорцијум „Алпина-Пор”, са којим је склопљен концесиони уговор, имао је рок до 31. марта да достави потребне гаранције да ће обезбедити средства за укупну инвестицију.

Концесионар је понудио гаранције само за прву годину радова, који треба да почну 1. априла, што за већину чланова Владе није довољно за добијање сагласности да почну радови.
Бета

Побуњеник
27-03-08, 20:03
Купљење политичких поена...

Никола
27-03-08, 20:22
Обична простачина... Мисли да ће се тако приближити ''обичном'' народу... Будала... Као и сви остали у влади и на власти...:ack2:

Младен
27-03-08, 21:22
Укратко: лопов оптужује лопова да је крао.