PDA

View Full Version : Sasvim prirodno: "Medvedi više ne plešu"

bogsvarog
15-02-09, 20:46
Sasvim prirodno: "Medvedi više ne plešu"
nedelja, 08. feb 2009, 18:27 rts

Posle putopisa po Tadžikistanu, Jovan Memedović se vraća naÅ¡im, sasvim prirodnim temama. DoduÅ¡e, ova tema je vrlo neprirodna.

Reč je o viÅ¡egodiÅ¡njem mučenju medveda koji pleÅ¡u po vaÅ¡arima Å¡irom Srbije. Romi iz Požarevca i KruÅ¡evca konačno su predali svoje mečke u ruke veterinara i zaÅ¡titnika prirode.

Uz pomoć Ministarstva zaÅ¡tite životne sredine i strane fondacije, medvedi su privremeno premeÅ¡teni u Bugarsku, gde je izgrađen specijalizovani azil za medvede koji viÅ¡e ne pleÅ¡u.

Autor emisije ispratio je ključne trenutke oproÅ¡taja od stare tradicije koja u danaÅ¡nje vreme viÅ¡e nije imala nikakvog smisla. Akcija oduzimanja i preseljenja medveda uspeÅ¡no je zavrÅ¡ena čime je stavljena tačka na jednu prirodnu katastrofu i ljudsku bruku.

Dokumentarac mozete preuzeti ovde. (http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/41641/Sasvim+prirodno:+%22Medvedi+vi%C5%A1e+ne+ple%C5%A1 u%22.html)

Veceras je bio i drugi deo emisije. Uzasno je kako su cigani maltretirali ove jadne zivotinje! Da postoji zakon, ovi neljudi bi odgovarali pred sudom, a ovako, nastavice i dalje od lopovluka da zive! Ako mogu ovako sa zivotinjom da postupaju, zamislite sta bi tek sa ljudima, kada bi im se za to, naravno, ukazala prilika!? Jedna od retkih emisija zbog kojih upalim zidoviziju (TV).

Panonac
16-02-09, 07:40
Gledao sam - STRAÃ…ÂÂ*NO. Zamislite ti cigani stalno pričaju kako žive od tih medvedica a drže ih u krajnje nehumanim uslovima na otvoreom prostoru i u prljavÅ¡tini. Taj narod ne zaslužuju ni malo samilosti i poÅ¡tovanja kad se tako ponaÅ¡a. I sami žive u đubretu koje čekaju da im drugi skloni kao oni ispod Gazele gde su neki dan odneli zamislite čak 200 tona.
Nama očigledno trebaju bolji zakoni i sramota je da nam iz EU dolaze i reÅ¡avaju probleme.
Birokratija nam se niÅ¡ta nije popravilia iako smo se zvanično reÅ¡ili komunizma ali u praksi ipak nismo.

Гризли
16-02-09, 21:41
Mene jedino zanima gdje oni pronalaze te medvjede?

Весели пламичак
24-02-09, 12:44
Имам обичај кад год видим ( НВО ) Оркине активисте за заштиту права животиња да их упитам, шта раде по питању едукације циганских мечкара.

Фића
24-02-09, 18:14
Mene jedino zanima gdje oni pronalaze te medvjede?
Мислим да је Касандра стигла из Македоније, ако се добро сећам...

Гризли
25-02-09, 22:06
Mislio sam gdje ih cigani hvataju? Kako im to polazi za rukom?

Весели пламичак
28-02-09, 09:45
Сећам се једног вица... О она два муслимана... Гледају они авионе на аеродрому и питају се како терористи киднаљпују онолики авион. Долази трећи и каже им да се то дешава горе на небу када је авион много мали.

Вероватно и међеде ухвате кад су мали. Постоји и систем са '' пијаним бундевама '' када се може ухватити и одрасли међед, али кад се истрезни може бити чупаво...