PDA

View Full Version : Чили и мед за енергију

Тара
25-03-08, 21:38
http://www.fotorola.com/uploads/eeb90bb0dc.jpg (http://www.fotorola.com/)

Сви смо ми уморни и напросто не можемо да живнемо. Кашичица меда, чили и прави захвати акупресуре трикови су који ће вам помоћи да обновите вашу енергију и елан.

Важно је знати да се 70 одсто имунитета стиче у цревима захваљујући бактеријским групама које подстичу здравље. Осим тога, здрава пробава јача и снагу учинка и поспешује лепо расположење. Зато бечки стручњаци препоручују да неко време сваког јутра узимате једну до две шоље пробиотског јогурта.

Ако вам је брзо потребна снага, мед је чудесно оружје. Мед делује умирујуће и брзо ствара нову енергију. Сасвим је довољно узети једну кашичицу меда дневно. Ово наравно не важи за дијабетичаре.

Елан можете поспешити и масажама са етеричним уљима. Кад ујутро након туширања утрљлате сува стопала уљем рузмарина, подстаћићете циркулацију. Остатак тела намажите уљем кантариона, јер то зглобове и мишиће одржава у форми.

Из традиционалне кинеске медицине веома је делотворна акупресура. Седите, затворите очи и тачно на корен носа са обе стране ставите оба средња прста. Благо притисните пет секунди, направите паузу и више пута поновите.

Неупадљива масажа и за досадне седнице на послу је следећа: масиратје прво палцем и кажипрстом десне руке ивицу увета од горе на доле више пута. Затим левом руком поновите то на левом увету.

Ово сигурно успева: малу чили папричицу котрљајте језиком и благо грицкајте, а затим је одмах извадите из уста. Љута супстанца капсаицин у мозгу утиче на ослобађање хормона среће ендорфина.

(извор Б92)

Тара
25-03-08, 22:05
Надам се да неки од нас имају још неке традиционалне "рецепте" за обнову енергије, подизање елана и лучење ендорфина и да ће их радо поделити са осталима :party:

Весели пламичак
26-03-08, 08:36
Ovo je jako cudno sto cu reci. Ja i jos jedan moj poznanik smo osetili poboljsanje raspolozenja od belog luka.
Kome smeta zadah neka ga proguta umesto da zvace.

Младен
26-03-08, 14:56
Чоколада може да поврати енергију, мени рецимо чоколадица од неких 30ак грама сасвим солидно помогне. Наравно, све зависи колики је напор у питању.

Весели пламичак
26-03-08, 16:25
Ja sam izvalio da planinari cesto koriste bonzitu u takvim situacijama. A vido sam i na nekim saitovima o biciklizmu da se preporucuje.

Никола
26-03-08, 19:22
Ja sam izvalio da planinari cesto koriste bonzitu u takvim situacijama. A vido sam i na nekim saitovima o biciklizmu da se preporucuje.

Ја је таманим...Плава, зелена, чоколадна, црвена, розе, жута... Свеједно... :D

Р4тн1к
26-03-08, 20:08
Скривена порука се увек крије у текстовима преузетих са Б92. ;)
У тексту се помињу извесни захвати акупресуре, па сам поводом тога решио да поставим следећи линк:

http://www.speedyshare.com/341999232.html

Др Ворен Питерс, Мистична медицина

Какве се опасности крију у позадини акупунктуре, акупресуре, хомеопатије, иридологије и других сродних вештина.

Тара
26-03-08, 22:35
Наравно да се крије, увек се крије....али:
Неупадљива масажа и за досадне седнице на послу је следећа: масиратје прво палцем и кажипрстом десне руке ивицу увета од горе на доле више пута. Затим левом руком поновите то на левом увету.

па зар није симпатично, седе министири и трљају уши...можда и помогне ;)

Весели пламичак
27-03-08, 09:26
Jednom su me kao malog vodili na neku azijatsku medicinu ( akupunktura ) ono sa zabadanjem igala u telo. Nista ja tu posebno nisam osetio ni bolje ni gore...

Р4тн1к
27-03-08, 16:49
Наравно да се крије, увек се крије....али:

па зар није симпатично, седе министири и трљају уши...можда и помогне ;)

И то што кажеш, можда и помогне.... ;):D

bf_109_g6
27-03-08, 22:16
shto se tiche akupunture i tih tachaka , kinesko-japanska tradicionalna medicina preporuchuje blagu masazu vratnih zila (s obe strane) za popravljanje raspolozenja i bolje varenje.

ja sam to probao na nekim osobama i pali - uvek pochnu da se smeju kad im se to uradi ... :biggrinjester: