View Full Version : Укида се рекреативна настава
По писању Политике (http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Rekreativna-nastava-izbrisana-iz-shkolskih-planova.sr.html), од следеће године биће укинута рекреативна настава за основце.
За мене је ово још један од неразумљивих потеза Министарства просвете. Сви смо ми ишли на рекреативну наставу и школу у природи и знамо колико је то битно за децу, поготово што се ради о ђацима нижих разреда, ако се не варам.
Већина деце се тад први пут одваја од родитеља и одлази на пут "самостално", што је веома битно за одрастање малог човека.
Ма шта ће клинцима право дружење,природа. Кад лепо могу, по цели дан(док им очи не испадну) да се "друже" на Фејсбуку.:banghead:
Све би било добро да ,,рекреативна'' и ,,настава у природи'' одавно нису средство за узимање дневница, а и често се дешавало да школа има договор са одређеном агенцијом, тако да децу сместе у најгоре могуће хотеле, а по солидним ценама. Ово говорим из личног искуства.
Сви смо ми ишли на рекреативну наставу и школу у природи и знамо колико је то битно за децу, поготово што се ради о ђацима нижих разреда, ако се не варам.
Да, ишли смо. За многе генерације су доживљаји са школа у природи тема разговора до дана данашњег и доносе са собом многе лепе успомене. Међутим, изгледа да је данас дошло неко друго време. Уместо спорта, путовања кроз природу и здравог развоја за децу треба дати паре Циганима за станове.
По писању Политике (http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Rekreativna-nastava-izbrisana-iz-shkolskih-planova.sr.html), од следеће године биће укинута рекреативна настава за основце.
За мене је ово још један од неразумљивих потеза Министарства просвете. Сви смо ми ишли на рекреативну наставу и школу у природи и знамо колико је то битно за децу, поготово што се ради о ђацима нижих разреда, ако се не варам.
Већина деце се тад први пут одваја од родитеља и одлази на пут "самостално", што је веома битно за одрастање малог човека.
Одлука јесте неразумљива, и очигледно су је донели они који незнају да је већини деце то и једина прилика да оду негде ван куће. Јесте настава скупа, али...снађу се родитељи, а уз какве муке, то само они знају.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.