PDA

View Full Version : Укида се рекреативна настава

Тара
11-02-09, 16:35
По писању Политике (http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Rekreativna-nastava-izbrisana-iz-shkolskih-planova.sr.html), од следеће године биће укинута рекреативна настава за основце.
За мене је ово још један од неразумљивих потеза Министарства просвете. Сви смо ми ишли на рекреативну наставу и школу у природи и знамо колико је то битно за децу, поготово што се ради о ђацима нижих разреда, ако се не варам.
Већина деце се тад први пут одваја од родитеља и одлази на пут "самостално", што је веома битно за одрастање малог човека.

miletic
11-02-09, 17:45
Ма шта ће клинцима право дружење,природа. Кад лепо могу, по цели дан(док им очи не испадну) да се "друже" на Фејсбуку.:banghead:

Младен
11-02-09, 18:22
Све би било добро да ,,рекреативна'' и ,,настава у природи'' одавно нису средство за узимање дневница, а и често се дешавало да школа има договор са одређеном агенцијом, тако да децу сместе у најгоре могуће хотеле, а по солидним ценама. Ово говорим из личног искуства.

Basileus
11-02-09, 18:36
Сви смо ми ишли на рекреативну наставу и школу у природи и знамо колико је то битно за децу, поготово што се ради о ђацима нижих разреда, ако се не варам.

Да, ишли смо. За многе генерације су доживљаји са школа у природи тема разговора до дана данашњег и доносе са собом многе лепе успомене. Међутим, изгледа да је данас дошло неко друго време. Уместо спорта, путовања кроз природу и здравог развоја за децу треба дати паре Циганима за станове.

Валкира
04-04-09, 08:34
По писању Политике (http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Rekreativna-nastava-izbrisana-iz-shkolskih-planova.sr.html), од следеће године биће укинута рекреативна настава за основце.
За мене је ово још један од неразумљивих потеза Министарства просвете. Сви смо ми ишли на рекреативну наставу и школу у природи и знамо колико је то битно за децу, поготово што се ради о ђацима нижих разреда, ако се не варам.
Већина деце се тад први пут одваја од родитеља и одлази на пут "самостално", што је веома битно за одрастање малог човека.

Одлука јесте неразумљива, и очигледно су је донели они који незнају да је већини деце то и једина прилика да оду негде ван куће. Јесте настава скупа, али...снађу се родитељи, а уз какве муке, то само они знају.