View Full Version : Блек
Ксенофобија
24-03-08, 21:39
Пошто је овде поменут известан број нс бендова, ред би био да отворимо и тему за блек метал бендове који доста добро представљају цело аријевско културно наслеђе...
Дакле слушате ли блек, народе? Ја лично преферирам источне бендове типа Nokturnal Mortum, Темнозор, Сварга и сл. Е сад, можда се ова тема неће допасти неким људима хришћанске вероисповести јер је за њих све то секта али јебига...
Xenophobia - Triumph Of Spirit :coolgleamA:
http://youtube.com/watch?v=nqLJZhJlzyA
www.thepaganfront.com
доста добро представљају цело аријевско културно наслеђе...
Нешто нисам сигуран да је урликање, вриштање и кркљање (уз комплетан look&feel) део Аријевског културног наслеђа.
Чак напротив, убеђен сам да је то својствено неким другим расама и народима, који се и дан-данас јуре примитивним оружјима...
Добровољац 18
24-03-08, 22:14
Нешто нисам сигуран да је урликање, вриштање и кркљање (уз комплетан look&feel) део Аријевског културног наслеђа.
Чак напротив, убеђен сам да је то својствено неким другим расама и народима, који се и дан-данас јуре примитивним оружјима...
Svaka ti je kao Njegoseva! Pozdrav rode!:cheers:
Нећемо сада да се вређамо.......О укусима не вреди расправљати. Омиљени бенд ми је Бурзум,рани BATHORY и Dark funeral.Од домаћих Тhe Stone (погледај текст мог потписа) i May result. Поред Блека слушам и класичну музику,гусле и РАЦ.
Нећемо сада да се вређамо.......
Ко се вређа?
О укусима не вреди расправљати.
Слажем се.
Ко се вређа?Нешто нисам сигуран да је урликање, вриштање и кркљање (уз комплетан look&feel) део Аријевског културног наслеђа.Управо су већина Блек метал бендова допринели томе да се људи окрену старим Аријевским обичајима,традицијама и не-материјализму. Тешко да ће један "модерни" белац разумети њихову поруку.
Управо су већина Блек метал бендова допринели томе да се људи окрену старим Аријевским обичајима,традицијама и не-материјализму.
Апсолутно нетачно. Од свих људи које знам (а знам их доста), а који су се окренули тим вредностима, ни један није кренуо "тим путем" због "музике" (:rolleyes:) у којој се вришти, кркља и урличе...
Уосталом, нека се неко и увреди, али ја ово морам да кажем - јадан онај који се окреће Аријевској традицији и обичајима преко (било какве врсте) музике, а не преко књига, класичне културе и историје...
Тешко да ће један "модерни" белац разумети њихову поруку.
Не разумем је ни ја, ја сам навикао на Индо-Аријевски високи говор, а не на неартикулисане гласове... :rolleyes:
Уосталом, нека се неко и увреди, али ја ово морам да кажем - јадан онај који се окреће Аријевској традицији и обичајима преко (било какве врсте) музике, а не преко књига, класичне културе и историје...Музика је само једна врста пропаганде.Наравно да уз одрђену литературу постајеш бити свестан чињенице да си део једне Аријевске породице.И опет понављам:О укусима не вреди расправљати.
Пропаганда је за масе - јадан је онај који је део масе.
Ја овде и не расправљам о укусима, већ само наводим чињеницу да кркљање & co. није и не може бити представник Аријевског културног наслеђа и традиције...
Serbian Nationalist
25-03-08, 11:54
ја не могу да смислим блек метал, имам доста нс песама у том правцу али прво тешко је разумљиво а и тактови су само удри ко дивљак, што нас доводи до урликања... а и имена БЛЕК :))
ја не могу да смислим блек метал, имам доста нс песама у том правцу али прво тешко је разумљиво а и тактови су само удри ко дивљак, што нас доводи до урликања... а и имена БЛЕК :))
Текстови понекад могу бити јако добри..али музику не могу да сварим колико год се трудила....није то за мене...
Ксенофобија
25-03-08, 14:37
Наравно да је музика питање укуса и да се не допада свима, али доста пажње се мора посветити тексту песме, нарочито ако он проповеда идеологију, религију итд. Зато мислим да је веома глупо називати блек метал дивљачком музиком (као што је реп нпр.) и неевропском као што је музика Баје Малог Книнџе која је по мени чист исламски звук
мислим да је веома глупо називати блек метал дивљачком музиком (као што је реп нпр.) и неевропском као што је музика Баје Малог Книнџе која је по мени чист исламски звук
Својствено није припадницима Аријевске расе нити је икад било да своју уметност изражавају урликањем, кркљањем и вриштањем. То је цела поента приче. Није довољно да у твојим венама тече Аријевска крв, без Аријевског (креативног) духа се не разликујеш много од других раса (ово сам генерално рекао)...
Блек метал садржи многе поджанрове, то је свима надам се јасно. Даље, музика би требало на првом месту да буде уметност, а на другом месту може послужити у пропагандне сврхе, мада то није поента музике, боље је да се усмери у благо образовном правцу.
Ја, иако сам Православац волим да слушам блек метал, али не наравно све и свашта, и у том правцу као и у сваком другом постоје добре и лоше групе. Блек може бити изразито квалитетан и самим тим може имати велику уметничку вредност! Поновићу мој став који сам изнео у теми о НФронту - не треба бити конзервативан кад је музика у питању! Да смо сви конзервативни, и дан данас би свирали "камен о камен" техником :D Поента је да се не краде туђи мелос, а не да се конзервира свој. :)
Блек метал правац у себи садржи бројне групе које могу бити различите како идеолошки тако и музички, не може се генерализовати.
Хтео бих да кажем пар речи о томе да ли би мени као Православцу требали сметати текстови (хипотетички говорим) неке групе која на први поглед има текстове против хришћанства. Ово је врло осетљиво питање и захтева дубљу анализу! Али ево укратко... Углавном, све озбиљније групе своју критику хришћанства базирају на критици Римокатоличке јереси и у већини ствари могу бити и јесу У ПРАВУ. Међутим, као што знамо РМК и Православно хришћанство није исто, тако да... закључите сами. Римокатолици имају другачију предсатву Бога од Православца итд, то је већ друга тема... ;)
Ја, иако сам Православац волим да слушам блек метал, али не наравно све и свашта, и у том правцу као и у сваком другом постоје добре и лоше групе.
ti si totalno kontroverzna lichnost ... :biggrinjester:
black metal kao pravac zahteva od izvodjacha solidno muzichko zanatsko umece (nije kao punk :p ) . usled toga ,malo je kvalitetnih bendova ,a mnogo vishe onih koji samo urlaju i maltretiraju gitare .
dodushe ,mislim da treba izdvojiti rane radove varga vickernesa ,gde je sa malo tehnike i opreme uspeo da proizvede interesantne koncepte.
Ксенофобија
25-03-08, 17:27
Својствено није припадницима Аријевске расе нити је икад било да своју уметност изражавају урликањем, кркљањем и вриштањем. То је цела поента приче. Није довољно да у твојим венама тече Аријевска крв, без Аријевског (креативног) духа се не разликујеш много од других раса (ово сам генерално рекао)...
у реду, ако ти смета вриштање, ти слушај некога ко има умилан глас. Ни ја нисам неки љубитељ тих вокалних ''егзибиција'' али понекад овакво извођење уме веома добро да пропрати песму и учини је складном...
Ma pusti čoveka,njemu je Kurt idol! Verovatno su mu i gusle urlikanje!
Ma pusti čoveka,njemu je Kurt idol! Verovatno su mu i gusle urlikanje!
О коме причаш? :rolleyes:
http://www.fotorola.com/uploads/fb8e5d3618.jpg
http://www.fotorola.com/uploads/082b98da27.jpg
http://www.fotorola.com/uploads/4de42e1305.jpghttp://www.fotorola.com/uploads/e2f7fae47f.jpg
http://www.fotorola.com/uploads/6b49fd7cc5.jpg
http://www.fotorola.com/uploads/dc4fcc8e99.jpg
http://www.fotorola.com/uploads/5165c08e12.jpg
...и тако даље...
Метал повремено слушам, али блек не. Никако нисам успео да се пронађем у томе.
...и тако даље... Од Graveland-а имам нажалост само један албум Will Stronger Than Death који сам скидао 6 сати преко обичне конекције.Воља....
О коме причаш? Како си се само пронашао у мојој реченици...:p :D
Како си се само пронашао у мојој реченици...:p :D
Откуд ти то?
ti si totalno kontroverzna lichnost ... :biggrinjester:
Пре бих рекао - личност без предрасуда :D, не волим генерализације (осим ако постоји добра поента за генерисање истих), а волим да анализирам ствари, тј. простудирам, па тек онда да доносим закључке. ;)
Блек метал је фантастичан музички правац, генерално, док се о појединачним групама могу водити различите дискусије.
Од Graveland-а имам нажалост само један албум Will Stronger Than Death који сам скидао 6 сати преко обичне конекције.Воља....
Немам ни ја бог зна шта више, имам два оргинала које сам нашао у Србији, и имам још два пирата још из доба пиратерије, у Промигу, ко је из НСа знаће хаха
Задња слика, обрнути крстови...:mad:
Poneki bend moze da se probere... Ono urlikanje udje u usi nakon nekog vremena, pa postanes zavistan od njega :D
Poneki bend moze da se probere... Ono urlikanje udje u usi nakon nekog vremena, pa postanes zavistan od njega :D
И ти слушаш то урлање, само нећеш да признаш... :p
Владимир_СМ
27-03-08, 21:52
Па ако је већ реч о Блеку могу рећи да сам га слушао само 4 године!
Задња слика, обрнути крстови...Ако ћемо тако онда ни крст у исправном положају није ништа друго него само симбол на коме је наводно убијен Исус.Иначе велики Римљани у то време никада нису ни користили крстеве него справе у облику великог слова Т, тако да....
Ако ћемо тако онда ни крст у исправном положају није ништа друго него само симбол на коме је наводно убијен Исус.Иначе велики Римљани у то време никада нису ни користили крстеве него справе у облику великог слова Т, тако да....
За тебе можда и не представља ништа, али за мене и за остале Православне хришћане Крст представља много, много више и обрнути крст нас директно вређа. Али као што рекох горе, разумем поједние групе зато што је већина оријентисана на анти-римокатоличанство, међутим нико им није крив што се не информишу даље. Додуше римокатолици су криви, зато и ми Православни испаштамо :mad:
Узгред, Свароже, прочитао сам књигу коју си ми послао.
Зависи , како које блек метал извођаче. Осим разлика у квалитету звука, у овоме огранку је могуће пронаћи свакојаке "лудаке" којима је битније да изгледају шокантније и антихришћански, укључујући и њихове садржаје текстова, од стварног квалитета музике и одабира речи. Такође, ту су и они други које радо слушам...
Ако ћемо тако онда ни крст у исправном положају није ништа друго него само симбол на коме је наводно убијен Исус.Иначе велики Римљани у то време никада нису ни користили крстеве него справе у облику великог слова Т, тако да....
А који су то велики Римљани???
Ако је по твоме, онда су само за Христа правили крст, а за остале Т...:rolleyes:
Da je ubijen kojim slucajem u vreme giljotina, da li bi onda oko vrata nosio minijaturnu giljotinu,ne razumem....Postujem ljude koji su casni,posteni i veruju u Isusa ali kada vidim taj simbol onda mi pripadne muka jer su ti ljudi neinformisani....
Da li je Before God blek metal? :D
Da je ubijen kojim slucajem u vreme giljotina, da li bi onda oko vrata nosio minijaturnu giljotinu,ne razumem....Postujem ljude koji su casni,posteni i veruju u Isusa ali kada vidim taj simbol onda mi pripadne muka jer su ti ljudi neinformisani....
Ако дозволиш, замолио бих те две ствари. Ја твоје речи не схватам као увреду зато што си управо ти тај који је слабо информисан, али неко други може врло лако да се осети увређеним. Да, замолио бих те да се информишеш и да поштујеш Србе Светосавце. Па није ваљда и Свети Сава био неинформисан или можда Свети Владика Николај? Не разумем одакле ти смелости на тако нешто да индиректно указујеш.
Jel' ko slusa Wolf's Hunger?
Po meni to je (bio) najbolji BM bend u Srbiji.
Dobra svirka, dobri tekstovi i manje arlaukanja nego kod drugih.
Нису лоши,добра им је она Крв моја српска,само не могу да разумем текст песме у Огњу...
Pa malo bolje se razumeju reci nego u drugim BM bendovima :)
Колико ја познајем те металце и по неком мом виђењу, већина њих су углавном јако фини(да не кажем помало повучени), онако, добри ликови....а слушају ту по мени мало агресивнију музику(барем тако мени звучи)...док они који слушају, на пример хаус, фенси зику, гранд,...ту можеш наћи неупоредиво више дилеја и шабана.
Металце које познајем, углавном су супер ликови....
Једина мана им је што немају баш пуно девојака, то јест металки:D!
А што се тиче блек метала, деси се да ми се и понешто одатле свиди.;)
Наравно, то су ми другари, није баш блек ал добро, последње остварење је врхунац и нажалост дефинитивно последње што ћемо од њих чути како ствари теку :(
Знам да су многи људи бесни на њих због неких њихових ставова, али верујте да су момци праве патриоте и нема разлога да ико пљује по њима као што сам видео по форумима, поготово за оне који их нити познају лично.
ССербиан, да имаш оргинал разумео би ;)
Ево, написао сам ти текст
У огњу ћете горети
Јер древна крв још у нама ври
Пламени барјак Сварогов
На ветру још ври
Нек вам ватра кости ждере
У прах претвори
Нак вам ватра кости ждере
У огњу ћете горети
Најгласнији крик нек се сада заори
Мој глас је глас проклетих
Сунце и небо сте скрили
Децу од мајки из руку сте чупали
Наравно, то су ми другари, није баш блек ал добро, последње остварење је врхунац и нажалост дефинитивно последње што ћемо од њих чути како ствари теку :(
Знам да су многи људи бесни на њих због неких њихових ставова, али верујте да су момци праве патриоте и нема разлога да ико пљује по њима као што сам видео по форумима, поготово за оне који их нити познају лично.
ССербиан, да имаш оргинал разумео би ;)
Ево, написао сам ти текст
У огњу ћете горети
Јер древна крв још у нама ври
Пламени барјак Сварогов
На ветру још ври
Нек вам ватра кости ждере
У прах претвори
Нак вам ватра кости ждере
У огњу ћете горети
Најгласнији крик нек се сада заори
Мој глас је глас проклетих
Сунце и небо сте скрили
Децу од мајки из руку сте чупали
Тако значи,дајеш Скинети копије а не оргинале,ццц...
Дискове што сам делио су оргинали наравно, само ако имаш ај диск није ми јасно како неразумеш текст јел су тамо исписани текстови свих песама.
Немам диск,нарезао сам песме на цд...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.