PDA

View Full Version : Ђелић могући кандидат за премијера

Тара
24-03-08, 12:57
Божидар Ђелић је изјавио да је у групи људи о којима се у ДС-у размишља као о могућим кандидатима за премијре Србије.
Гостујући синоћ у емисији „Хало, председниче“ ТВ Панонија, подпредседник Владе Божидар Ђелић рекао је да је рано говорити о томе шта ће бити после избора, али је указао на то да ДС жели скупштинску већину, јер је то гаранција да ће Србија имати стабилну владу. Говорећи о постизборним коалицијама, Ђелић је објаснио да је апсолутно искључена сарадња са Српском радикалном странком, док је могућа са СПС-ом, али мало вероватна.
„ДС у будућој влади неће препустити никоме премијерску функцију.“
А што се тиче ДСС-а Ђелић је изјавио да је добродошла у новој влади само ако промени садашњи курс и уколико се јасно изјасни за пут у Европу.
(извор ФоНет, Тањуг)

http://www.fotorola.com/uploads/279f681a63.jpg (http://www.fotorola.com/)

Весели пламичак
24-03-08, 13:51
Slabi su s kadrovima... Imali su onog ludog Zivkovica a sada ovog...

Младен
24-03-08, 14:49
Шутановац се показао као највећи ''стручњак'' за све могуће делатности, кад би њега изабрали, то би био прави погодак(уз концерт Мирослава Илића) :D Шалу на страну, мене плаши чињеница да је вукодлак поново у трци и то баш са плаво-жутима. Једноставно је неуништив, док рецимо, све за собом уништава.

Добровољац 18
24-03-08, 18:13
Situacija nje uopste naivna. Ovi bre cega se god dohvate uniste.Jos koja godina sa njima i Srbija moze komotno da stavi katanac....:confused:

bogsvarog
25-03-08, 13:08
SIROMA

Božidar Đelić juče objavio imovinsku kartu, prijavio kuću na Senjaku, stan na Zvezdari, akcije i svega 73.000 evra uÅ¡teđevine (?!)

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić javno je juče objavio svoju imovinsku kartu, u kojoj piÅ¡e da od nekretnina poseduje stan od 66 kvadrata na Zvezdari i kuću od 425 kvadrata na Senjaku. Đelić tvrdi da ima 3.000 akcija u investicionom preduzeću „Haus of Jurop invest“ u Holandiji, ar Å¡ume u Crnoj Gori i „jugo“ kabriolet kupljen 2002. godine. U imovinskoj karti takođe stoji da Đelićeva uÅ¡teđevina iznosi 73.000 evra, na računima u Francuskoj (LCL banka) i Srbiji (Meridijan banka), i 3.250 dolara na računu u Kaliforniji.

- Sve Å¡to imam stekao sam izvan politike. Od bavljenja politikom ne očekujem nikakvu korist, jer nikada nisam ni tražio da mi se obračuna dnevnica. Deo svoje plate dajem fondu „Dr Zoran Đinđić“, a drugi deo nezbrinutoj deci sa Kosova - istakao je Đelić.

Kako kaže, njegovo obrazovanje - tri zavrÅ¡ena fakulteta u Francuskoj i dva magistarska stepena na Harvardu - omogućilo mu je da radi u prestižnim svetskim firmama i bankama, gde je i stekao novac.

- Radio sam sedam godina kao partner i suvlasnik u najvećoj konsalting firmi na svetu „Mekinzi“, u kojoj je moja plata iznosila 150.000 evra godiÅ¡nje. Posle izlaska iz vlade Zorana Živkovića zaposlio sam se u najvećoj banci u Evropi Kredi agrikol, u kojoj sam bio jedan od 50 direktora sa platom od 250.000 evra godiÅ¡nje - objasnio je Đelić.

Pored stana i kuće koje poseduje, Đelić živi kao podstanar na Senjaku jer u njegovom stanu od 66 kvadrata u opÅ¡tini Zvezdara žive nećaci, a kuću od 425 kvadrata na Senjaku daje pod zakup, od kojeg mesečno, kada se odbije porez, dobija 3.000 evra. Kuću od 425 kvadrata je, kako tvrdi, platio 685.000 evra, a kredit je otplatio otpremninom u visini četiri njegove godiÅ¡nje plate, dobijenom od Kredi agrikola.

Međutim, ostaje nejasno kako je Đelić vilu na jednoj od atraktivnijih gradskih lokacija uspeo da kupi tako jeftino, s obzirom na to da agenti za prodaju nekretnina samo plac na Senjaku procenjuju na nekoliko miliona evra.

Vicepremijer je od onih koji ga napadaju zatražio da objasne kako su bez ijednog dana radnog staža izvan politike stekli velike stanove i imovinu i naglasio da je dokumentaciju za sve što poseduje predao nadležnim organima.

- ReÅ¡io sam svoje materijalno stanje i neću sve Å¡to imam ostaviti isključivo svojoj deci. Nameravam da osnujem zadužbinu kako bih pomogao mladim i talentovanim ljudima u Srbiji. Moja motivacija za bavljenje politikom je želja da pomognem mojoj zemlji i ljudima u njoj da žive bolje - kaže Đelić.

Republički odbor za reÅ¡avanje o sukobu interesa je na sednici 29. juna 2007. godine zaključio da je Đelić prijavio sve podatke o imovini i da nije u sukobu interesa.

KUD SE DEDE 11 MILIONA?

Božidar Đelić je joÅ¡ jednom ponovio da nikada nije dobio 11 miliona evra koji se pominju u javnosti, kao i da je obelodanjivanjem svoje imovinske karte hteo da prekine „prljavu kampanju koja se protiv njega vodi“.
- Želim da javno kažem Å¡ta posedujem, za Å¡ta imam uredne papire i plaćen porez i da pokažem da nisam lopov, već da sam sve stekao svojim radom - istakao je Đelić.
http://www.kurir-info.co.yu/clanak/kurir-25-03-2008/siroma

Младен
25-03-08, 15:15
Не зна човек ко је сиромашнији од наших политичара. Како нас није срамота, ми се башкаримо, а они људи морају да дижу кредит да би купили станове.

Весели пламичак
25-03-08, 16:45
Upravo sam cuo na vestima da je ovaj manijak, izdvojio 500 miliona dinara iz naseg budzeta za pomoc licima ciganske nacionalnosti.

Никола
25-03-08, 17:53
Upravo sam cuo na vestima da je ovaj manijak, izdvojio 500 miliona dinara iz naseg budzeta za pomoc licima ciganske nacionalnosti.

:eek: ... Купује циганске гласове...

Скинета
25-03-08, 18:02
Savet za poboljšanje položaja Roma
25. mart 2008. | 14:43
Savet za unapređenje položaja Roma održao konstitutivnu sednicu i razmotrio obaveze koje bi trebalo da ispuni.

Predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma Božidar Đelić rekao je novinarima posle sednice da će do leta biti razrađena serija programa koji će omogućiti da se za romsku populaciju ove godine izdvoji oko 500 miliona dinara.

http://www.b92.net/info/vesti/u_fokusu.php?id=26&start=0&nav_id=290799

bogsvarog
25-03-08, 19:24
da se za romsku populaciju ove godine izdvoji oko 500 miliona dinara. Čime su oni to zaslužili!? Klanjem Srba kroz čitavu istoriju joÅ¡ od vremena kada su se ovde doselili zajedno sa Turcima! Kljanjem Srba u Jasenovcu,silovanjem na stotine naÅ¡iÅ¡ žena...Čime su to zaslužili!?

Ja znam barem 20 SRPSKIH porodica koji su stupili u brak i kojima je svaki dinar potreban a posla skoro i da nema!

Добровољац 18
25-03-08, 19:59
Čime su oni to zaslužili!? Klanjem Srba kroz čitavu istoriju joÅ¡ od vremena kada su se ovde doselili zajedno sa Turcima! Kljanjem Srba u Jasenovcu,silovanjem na stotine naÅ¡iÅ¡ žena...Čime su to zaslužili!?

Ja znam barem 20 SRPSKIH porodica koji su stupili u brak i kojima je svaki dinar potreban a posla skoro i da nema!

Ima brate posla,ali su u ovoj zemlji svi drugi vazniji nego Srbi...... Srbin u Srbiji je gradjanin drugog ili cak trceg reda... Vise se paznje poklanja i psima lutalicama i azilima za zivotinje nego nasoj raseljenoj braci iz Krajine i sa Kosova.

Гризли
26-03-08, 20:44
Ja bih volio da njega izaberu za kandidata.

Bozu gulikozu niko ne voli, to bi im bilo politicko samoubistvo.

Тара
27-03-08, 16:32
За многе смо мислили после неких потеза да су извршили политичко самоубиство, али на жалост изгледа да је "политичка реанимација", наизглед већ отписаних политичара, више него успешна у Србији. Тако да се не бих превише надала да ће Божа и другари тек тако отићи са сцене, иако би било лепо.