View Full Version : ФИЛМ О ЈАСЕНОВЦУ
Ustaška fabrika smrti u Jasenovcu radila je pune četiri godine. Žrtve su ubijane na najsvirepiji način, tako da su za Jasenovac, čak, i nemački oficiri govorili da je nadmašio pakao.
- Jasenovac je najveće srpsko stratište. Ovim filmskim projektom bi se na razumljiv, ubedljiv i umetnički snažan način osvetlio jedan deo srpske istorije i srpskog stradanja, o kojem i dan-danas vladaju oprečna i osporavana mišljenja - rekao je, za “Novosti”, Dodik i dodao da je sa predsednikom Tadićem dogovoreno da se za ovaj poduhvat odvoje značajna sredstva,
kako bi se angažovali najpoznatiji svetski filmski stvaraoci.
Kao jedan od mogućih tumača glavne uloge, pominje se Robert de Niro, koji je u više navrata izražavao poštovanje prema srpskom narodu. Poznato je, inače, De Nirovo oduševljenje uspesima srpskih sportista, pre svega pobedama naših tenisera.
извор (http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=12&status=jedna&vest=134980)
шта мислите о овоме ?
Мислим да би много корисније било снимити такав филм о Космету...
Ништа не може ни не смије бити важније о доказивању истине о Јасеновцу коју си Јосип Броз и комунисти сакрили од свијета. Захваљујући српским комунистима, истина о Хрватима је остала сакривена од цијелог свијета и вријеме је да се разоткрије и да се коначно цијели свијет увјери у праве особине Хрвата. Преко медија се Хрвати покушавају приказати као западњачки орјентисани европејци, а у суштини би се могли до земље савити пред дивљим племенима Нигерије и Конгоа.
Сад кад су "чачнули мечку", како кажу стари, тачније, сад кад су лицемјерно оптужили Србију за "геноцид" над њима, вријеме је за контраударац.
Додик би пре свега требао да реши питање како задовољити жељу Срба у РС да се коначно споје са матичном земљом Србијом, уместо тога да се бави кинематографијом. Ја сам врло скептичан за пројекте у којима се ангажују људи попут Тадића и стручњаци из Холивуда као што је јеврејин Спилберг.
Лепа идеја, мада сумњам да ће реализација бити аутентична.
С обзиром да ће играти Роберт Де Ниро, мислим да ће филм бити реалан, јер знамо колики је Де Ниро симпатизер Срба и Србије
линк (http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,12,30,,146855.jl)
Predsjednik Vlade republike Srpske, Milorad Dodik pamtit će 2008. godinu kao najbolju do sada. U intervjuu za Press Online, Dodik je izjavio kako vjeruje da je ove godine Republika Srpska uspjela povratiti dostojansto i suvrenitet u okviru Daytonskog sporazuma. Također, objasnio je kako je suradnja sa Srbijom u vrlo dobrim odnosima.
- Važnom obavezom ove generacije političara smatramo nastavljanje rada na zajedničkim projektima. Tako smo se predsjednik Srbije Boris Tadić i ja dogovorili osnivanje zajedničkog odbora za snimanje velikog filmskog projekta 'Jasenovac' u kojem će se očuvati pažnja na najgore mjesto genocida nad Srbima u novijoj povijesti - rekao je Dodik.
Dodik se osvrnuo i na svjetsku krizu za koju vjeruje da će zaobići Republiku Srpsku koja će u 2009. godini biti političko, socijalno i ekonomski stabilna.
U intervjuu Dodik je spomenuo i predstavnike međunarodne zajednice objasnivÅ¡i kako nije on taj koji stvara probleme te da je uvijek otvoren za dijalog. Uz to, negirao je bilo kakvu mogućnost gaÅ¡enja entiteta Republike Srpske.
- Imaju ljudi pravo na snove, ali mnogi snovi se ne ostvaruju. RS ne može biti ugaÅ¡ena - zaključio je Dodik.
објавио и јутарњи;)
Кад би то била истина о снимању филма то би било фантастично.Него је то један чист политички маркетинг од стране Додика.Свет би требао да зна
праву истину Јасеновца,јер су већ почеле бело светске фукаре да окрећу
тачне бројеве жртава.
Мане Роквић
03-01-09, 16:10
Додик би пре свега требао да реши питање како задовољити жељу Срба у РС да се коначно споје са матичном земљом Србијом, уместо тога да се бави кинематографијом. Ја сам врло скептичан за пројекте у којима се ангажују људи попут Тадића и стручњаци из Холивуда као што је јеврејин Спилберг.
Тако је! Додик је за време рата шверцовао дуван,а сад глуми патриоту.С обзиром ко би да прави тај филм,вероватно ће се више бавити наводним страдањем јевреја,"рома" и хрватских анти-фашиста у НДХ,којег у ствари није ни било,него стварним геноцидом над Србима.
Било би много добро кад би се снимио такав филм,само што ће бити врло тешко да се скупи 50 милиона, колико мора да кошта филм који би био озбиљан.
Било би много добро кад би се снимио такав филм,само што ће бити врло тешко да се скупи 50 милиона, колико мора да кошта филм који би био озбиљан.
Ако треба, нека се организује акција и сви ћемо скупити, барем толико дугујемо нашој измасакрираној браћи и сестрама. Али ипак мислим да је лако скупити ту суму ако се влада Србије одлучи на такав корак. Није за Владу 50 хиљада еура ништа, али за народ итекако јесте, јер у име истине вриједи поклонити и цијело богатство.
Ja mislim da sam cuo da je vec placeno,mada nisam siguran.
U svakom slucaju podrzavam tu ideju, mada mi je sumnjivo sto ce bas spilberg to da rezira :rolleyes:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.