PDA

View Full Version : Дечији писац легализује дрогу

Фића
02-12-08, 15:31
Дечији писац легализује дрогу
http://i350.photobucket.com/albums/q431/filipsrpski/BLOG-1.jpg

Полако али сигурно разни умоболници успевају да дођу до изражаја. Педери и разни анархисти су одавно у центру пажње, а следећи су наркомани који траже легализацију „лаких“ дрога. Ето, и то ће постати „борба за слободу грађана, њихову слободу изражавања и слободу избора“. Пре свега, ти пацијенти позивају на реформе „канабис закона“.
„Ако је Јамајкански Национални институт за ментално здравље успео да покаже позитивне ефекте марихуане и да не постоји повезаност њене употребе са криминалним понашањем, зашто се у Србији забрањује“ - питају се корисници „лаких“ дрога. „Ако је велики ‘миротворац’ (иначе присталица идеје црначке супермације) Боб Марли дувао, зашто се код нас забрањује тако нешто. У неким државама се вутра користи у медицинске сврхе, негде је то народни лек. И Србија треба да легализује 'лаке' дроге..."
Дакле, нормално је да деца у школским двориштима „варе“, да учитељица пред час „спржи“ мало вутре, да лекари „дувају“, да се полицајци и војници „наваре“, да председник и остали политичари конзумирају „лаке“ дроге...
Они се питају зашто се не легализује „лака“ дрога кад је већ алкохол дозвољен и кад га клинци све више користе у великим количинама. Уместо да се ради на томе да се алкохол забрани малолетним лицима, они би још да легализују неке „лаке“ дроге. Њима није јасно зашто се омладини дозвољава да пропада од алкохола, а не дозвоља да пропада од дроге. Кад нам деца већ пропадају, да пропадају до краја. Слична прича је и за антидепресиве – кад људи већ пропадају, да пропадају до краја. Страшно!
Ти корисници „лаких“ дрога (наркомани) су покушали да организују такозвани „Марихуана марш“ у Београду, али је то пропало јер су страховали да ће проћи као геј парада 2001. године, где су српски националисти успели да спрече да настрани блокирају центар града где би изводили све и свашта тамо.
Иначе, познати писац Давид Албахари је први покренуо питање легализације марихуане у Србији (Југославији). Занимљиво је да Давид Албахари пише књиге и за децу. Баш се види да воли омладину и да јој жели добро. Питам се да ли би он својој деци дао да дувају?

Филип З.
уторак, 2. децембар 2008.

.

Panonac
05-01-09, 07:40
Žmurećki bi pogodili da tako neÅ¡to može da predloži samo jevrejin.

Устанак
05-01-09, 17:13
I sam sam hteo da otvorim temu oko vutre, ali ajde da se nadovezem ovde kad ste vec poceli.

U principu mi nije jasno cemu tolika buka oko vutre ? Ja u stvari vutru uopste ne smatram drogom recimo, za mene je mnogo veca droga alkohol na koji covek em moze da se navuce, i tad se ne zna dal je gori alkohol ili heroin, em ce da pravi sranja.

Ja inace ne podnosim alkohol i ponekad varim, mada ono evo sad recimo nisam vario jedno dobra dva meseca, znaci nisam neki rastaman, ali ne vidim sto se dize tolika buka oko toga, a recimo alkohol se ne spominje nigde. Kakve ima veze sta je danas legalno a sta nije ? Danasnji zakon nije pravda u svakom slucaju. Kakve veze ima sto je alkohol legalan a vutra nije, tosigurno ne cini alkohol boljim.

Naravno nisam ja neki pobornik duvanja ili sta ja znam, ali hocu da kazem da mislim da se u tome jako preteruje, i ta se generalno stvara slika (i to ne samo na ovom forumu, nego inace) da srpski nacionalista treba da bude neko ko dize 100kg na bencu, trci 10km svako jutro, i cita 5 knjiga mesecno. Mislim to je smesno, nepotrebno i mislim da odvraca ljude.

Jos sam cuo i neke izjave u fazonu "mislio sam da su ovi ok, al onda sam cuo/video da duvaju". Mislim smesno. Kad se radi radi se, kad se zeza zeza se, i svako ima neke svoje sklonosti. Ja kao sto sam rekao ne podnosim alkohol, i sad recimo od mene ispada bolji neko ko cesto cirka jel alkohol je "ok", ali mnogo je los onaj sto se ponekad naduva. Nebuloza.

Vutra moze da se legalizuje ili ne, i dalje ce isti broj duvati, mozda cak i manje ako se legalizuje jer sigurno ima dosta ljudi koji duvaju da bi "bili u ilegali", to vazi i za drogu, i za alkohol.

Znaci samo zelim da ukazem na to da ljude ne treba olako otpisivati, i da nije sve crno-belo. Niti verujem da svako ko duva slusa boba marlija i zeli da bude camuga, ja u stvari ne znam nijednog, a znam mnogo ljudi koji duvaju. A da, kad sam vec kod toga da znam mnogo ljudi koji duvaju, mogu slobodno da dodam i da ona prica "prvo ide vutra pa onda heroin" je najveca nebuloza od svih. Mislim sigurno ima takvih slucajeva, ali to moze da se kaze za bilo koji opija, pa i alkohol, znaci ufazonu "smorio ga alkohol, probao je dop". znaci svako razmislja svojom glavom (ili ne razmislja) i ne moze se jedna stvar tako kriviti zbog neke druge.

bogsvarog
05-01-09, 18:18
Давид Албахари (рођен 15. марта 1948. у Пећи) је српски писац јеврејског порекла који тренутно живи у Калгарију у Канади. Албахари углавном пише романе и кратке приче које су често аутобиографске. Такође је и преводилац са енглеског језика.
Тачно је да тако нешто може да предложи само жидов или расни мешанац! Најгоре је то што су веома утицајни и што такав један предлог лако може да се усвоји у демократско-либералној скупштини Србије!

Млађа
05-01-09, 19:48
НАравно да ће он покушати да трује легално нашу дцу, док своју чувају и уче како да униште све гоје

bf_109_g6
05-01-09, 20:51
drzava treba da ide u pravcu da postepeno zabranjuje alkohol i duvan ,a ne da dodaje josh jednu legalnu laku drogu ;) . inache ,iako je istina da je marihuana po nekim svojstvima manje shtetna od duvana ili alkohola , ipak je jasno da THC (aktivni sastojak marihuane ) duzim koriscenejem ostavlja posledice na mozak . osim toga , pored fizioloshke , osobe koje koriste marihuanu trpe i drushtvene posledice (smanjena sposobnost donoshenja odluka , bezvoljnost ,pasivnost .... ) ...

Алекса
05-01-09, 21:09
Ja inace ne podnosim alkohol i ponekad varim, mada ono evo sad recimo nisam vario jedno dobra dva meseca, znaci nisam neki rastaman, ali ne vidim sto se dize tolika buka oko toga, a recimo alkohol se ne spominje nigde. Kakve ima veze sta je danas legalno a sta nije ? Danasnji zakon nije pravda u svakom slucaju. Kakve veze ima sto je alkohol legalan a vutra nije, tosigurno ne cini alkohol boljim.

Господе Боже... :eek:

Устанак
05-01-09, 21:55
drzava treba da ide u pravcu da postepeno zabranjuje alkohol i duvan

Zasto bi to radili ? Otkud tebi recimo pravo da nekom zabranis da pije ili radi bilo sta sto mu se radi, ukoliko pritom naravno ne maltretira nekog drugog ?

Ljudi nisu roboti i vole da se opuste i provedu, ne vidim zaista sta je lose u tome. E sad ako je neko alkos ili narkoman, to je vec druga prica, ali opet, i to je izbor, i sta neko radi u svojoj privatnoti (ukoliko naravno ne maltretira nekog) mislim da ne bi trebalo da ulazi u domen "prava".

Zato mi je uvek bilo smesno kad npr. postoji neki narkoman, pa sad svi krive dilera. Pa taj diler ne tera nikog da kupuje od njega, vec njega ljudi traze. Isto je i za alkohol, cigare i bilo sta drugo.

Jos recimo da se zabrani i sex ukoliko nije u planu da se dobije dete, pa da zaokruzimo pricu. A i moglo bi da se odredi i vreme kad sme i TV da se gleda :D Ma da se odredi vreme za sve, zasto da ne ? :mad:

Млађа
05-01-09, 22:13
Vutra moze da se legalizuje ili ne, i dalje ce isti broj duvati, mozda cak i manje ako se legalizuje jer sigurno ima dosta ljudi koji duvaju da bi "bili u ilegali", to vazi i za drogu, i za alkohol..

Па да...тако се почиње, па че на крају легализовати и хероин па и педерске бракове, а оно што у Србији ваља, тј спорт, се запоставља. Тако да ће неки надувани родитељ бити равнодушан, јер је наварен, када му син доведе дечка на гајбу па се и венча тим скотом

Братислав
05-01-09, 22:31
Vutra moze da se legalizuje ili ne, i dalje ce isti broj duvati, mozda cak i manje ako se legalizuje jer sigurno ima dosta ljudi koji duvaju da bi "bili u ilegali", to vazi i za drogu, i za alkohol.

Само бих се са овим делимично сложио.
Можеш упорећивати алкохол и марихуану само када је разваљиваље у питању.Шта је са људима који попију чашицу две,који имају границу и при том се лепо осећају?Ниси варио два месеца?Ај пробај две године па да видиш онда колики си растаман?

bf_109_g6
05-01-09, 23:41
Zasto bi to radili ? Otkud tebi recimo pravo da nekom zabranis da pije ili radi bilo sta sto mu se radi, ukoliko pritom naravno ne maltretira nekog drugog ?

1. osobe pod dejstvom alkohola,duvana ,marihuane ili nekog drugog opojnog sredstva nemaju slobodnu volju . one su pod kontrolom narkotika , i kao takve su poput deteta - moraju se staviti pod kontrolu radi njihove i bezbednosti drugih :rolleyes:

2. sve vrste zavisnosti ugrozavaju druge -aktivno ili pasivno . od pushaca koji truje sebe i okolinu i opterecuje budzet zdravstva , preko pijandure koji je pretnja u saobracaju i rastura porodicu , do narkomana koji pljachka da bi imao pare za drogu .

Устанак
06-01-09, 10:54
Ne znam ko je rekao prvo se krece sa legalizovanjem marihuane, pa sa pederskim brakovima. To je smesno. Kakve veze to ima jedno sa drugim ?

i kakve veze ima razvijanje sporta sa travom meni nije jasno, zasto bi jedno sprecavalo drugo ?

A naravno i da nema mesta pricati o legalizovanju heroina, jer vutra i heroin su dve razlicite kategorije, niti jedno vodi ka drugom! (isto bi se pricalo i za alkohol da nije legalizovan).

Uostalom, ja nisam ni rekao nista pro u vezi legalizacije (mada nisam ni protiv), samo mi nije jasno u cemu je problem i razlika dal neko "duva" ili ne. Ja sam iz BG recimo i zaista retko koga znam da je skroz cist, ako nista onda makar pije, a kako je taj bolji sto pije od ong sto recimo duva to mi nikako nije jasno. Mada opet, ne kazem ni da bi trebalo oduzeti alkohol, naravno da ne, kao sto sam vec rekao ljudi nisu roboti voli da se opuste ovako ili onako i jednostavno nisu roboti opet kazem.

to da nemaju slobodnu volju, mislim ono, ne znam sta da ti kazem, jer ne znam o cemu pricas, malo mi to deluje kao preterivanje. Ako neko pije, pusi itd. ne znam kako to utice na bilo sta drugo (osim ako nije alkos, narkoman i sl.). Ista vrsta zavisnosti moze da se prenese i na komp, tv itd.

E da, inace znam dosta likova koji su u fazonu "samo pijem i nista vise", i to su uglavnom navijaci, koji su inace vrlo agresivni i kad malo popiju uvek bude neko sranje. Eto malo poredjenja kakav je legalan alkohol, mada opet kazem, to je do coveka i naravno da ga ne treba zabraniti.

A i za kraj za ono pijandure i narkomane, sa tim se slazem, naravno ali nije svako pijandura ili narkoman ko nesto koristi, tako da ne znam ni koja je poenta te price. I narkoman je onaj koji koristi npr. heroin a ne recimo travu. Ja znam neke narkomane to je zaista strasno, ali i to je izbor coveka, mada nije mi jasno cemu ta uporedjivanja trave sa heroinom, pederskim brakovima i slicno.

Nego sad ispade kao ja neki pobornik duvanja i treba svi da duvaju, naravno da ne :D Mislim cisto da me ne razumeju ljudi pogresno. Samo licno ne vidim problem u tome da li neko pije ili ne, duva ili ne, pusi ili ne itd. i da ne treba ljude otpisivati zbog toga, kao sto sam vec rekao ono u fazonu da sam par puta cuo/video "za one sam mislio da su ok al sam ih onda video da vare".

Ako je poenta cele price NSP i uopste srpskog nacionalistickog pokreta da se Srbija oslobodi okupatora i izdajnika, da se razvije, da se poboljsa kvalitet zivota prtosecnog Srbina (i to ne totalnim eliminisanjem svih opijata nego platama malo vecim od golog minimuma), i uopste da se srpskoj zastavi vrati sjaj, to je dobro, a ako je cilj pravljenje zatvora u kome covek nece moci da se opusti to je onda vec druga prica.

Млађа
06-01-09, 13:41
1. osobe pod dejstvom alkohola,duvana ,marihuane ili nekog drugog opojnog sredstva nemaju slobodnu volju . one su pod kontrolom narkotika , i kao takve su poput deteta - moraju se staviti pod kontrolu radi njihove i bezbednosti drugih :rolleyes:

2. sve vrste zavisnosti ugrozavaju druge -aktivno ili pasivno . od pushaca koji truje sebe i okolinu i opterecuje budzet zdravstva , preko pijandure koji je pretnja u saobracaju i rastura porodicu , do narkomana koji pljachka da bi imao pare za drogu .

Тотално си у праву...од прве до последње...ПОДРЖАВАМ

Ne znam ko je rekao prvo se krece sa legalizovanjem marihuane, pa sa pederskim brakovima. To je smesno. Kakve veze to ima jedno sa drugim ?
i kakve veze ima razvijanje sporta sa travom meni nije jasno, zasto bi jedno sprecavalo drugo ?

Ја сам рекао у понављам да пропала друштва, нестале нације почињу са тиме, као Холандија, Белгија...Циљ и јесте да се тиме уништи све национално једног народа, а затим обичном џанкију није уопште битно шта се дешава у држави, зашто нација губи опстанак, битно му је само да се навари или среди. Видимо да си веома упознат како терминолошки тако и практично са опијатима, али мислим да си погрешно место изабрао за пропагирање било каквих опијата, лаких или тешких

Ako je poenta cele price NSP i uopste srpskog nacionalistickog pokreta da se Srbija oslobodi okupatora i izdajnika,

Наравно да јесте, ти издајници и окупатори и уништавају српску здраву омладину, трују западном џанки и геј пропагандом, и увек ће се борити против тога

Једном ЏАНКИ, УВЕК џанки!!!

Братислав
06-01-09, 15:17
A naravno i da nema mesta pricati o legalizovanju heroina, jer vutra i heroin su dve razlicite kategorije, niti jedno vodi ka drugom! (isto bi se pricalo i za alkohol da nije legalizovan).

Пријатељу,обе ствари воде ка хероину када се злоупотребљавају.Са свих страна сам окружен људима који су причали или причају исто што и ти.Много њих је тотално пролупало,преко ноћи чини ми се,а неких више и нема.Осетио сам благодети свих тих ствари на својој кожи.Не би требало да оправдаваш конзумирање траве и да правиш паралелу са алкохолом.Марихуана је можда мање штетна по организам,али ја не знам ни једног човека који стално вари,а да није пробао хероин или макар да нема жељу да га проба!

Фића
06-01-09, 18:46
...a recimo alkohol se ne spominje nigde.
У овом блогу се баш спомиње алкохол, вероватно ниси прочитао... ево, цитираћу један део:
"Они се питају зашто се не легализује „лака“ дрога кад је већ алкохол дозвољен и кад га клинци све више користе у великим количинама. Уместо да се ради на томе да се алкохол забрани малолетним лицима, они би још да легализују неке „лаке“ дроге. Њима није јасно зашто се омладини дозвољава да пропада од алкохола, а не дозвоља да пропада од дроге. Кад нам деца већ пропадају, да пропадају до краја. Слична прича је и за антидепресиве – кад људи већ пропадају, да пропадају до краја."

...Zasto bi to radili ? Otkud tebi recimo pravo da nekom zabranis...
У томе јесте проблем! У блогу сам баш споменуо овакво рашмишљање, прочитај почетак блога - само се тражи "слобода грађана, слобода изражавања и слобода избора"...

Занимљиво је одакле нам стижу све те појаве, и ко нам се бори и залаже за "слободу грађана, слободу изражавања и слободу избора"!

Ти се питаш какве везе има легализација марихуане са легализацијом педерских бракова. Па има! Све се то подваљује од стране истих, и све то под оним чувеним изговором да је то "слобода грађана, слобода изражавања и слобода избора"!

ali i to je izbor coveka
Знаш, ја ти не могу забранити да се алкохолишеш или да вариш, да "цепаш ексере", пајдо или ко зна шта... ти можеш и да скочиш са Бранковог моста, ако си то наумио. Баш сам за Нову годину гледао како су се два маторца напила и хтели су да се покољу у једном кафићу, а не могу да стоје на ногама како треба. Неки их раздвајају, а неки стоје са стране и умиру од смеха! Ја нити сам их раздвајао, нити ми је било смешно. Били су јадни.

Споменуо си да је избор човека да ли ће да буде наркоман или алкохоличар. Замисли следећу ситуацију: У будућности, твоје дете гледа пуно разних филмова у којима се узима ЛСД као најнормалнија ствар за забаву. И тако, твоје дете се накупује тога, оде у своју собу и почне да узима то са својим друштвом као што се ради у кул филмовима.
Да ли би тада мртав ладан рекао да је то његов (или њен) избор?

Још једном ћу поновити да нам се све и свашта намеће под изговором да је то "слобода грађана, слобода изражавања и слобода избора", а права сврха тога је нешто сасвим друго!

.

Устанак
06-01-09, 19:36
Prvo i osnovno, ja uopste nisam imao nameru da propagiram koriscenje droga (niti to radim).

Drugo, nemam ja 12 godina pa sam kao juce video dzoint pa sad pricam kako je to "kul". Ja evo npr. imam 22 godine, a droge su u ovom ili onom smislu oko mene od moje 14-te, ako ne i ranije, imao sam milion "sansi" da postanem narkoman i slicno pa nisam, znaci to je individualna stvar. I to uopste nije uticali na moj zivot, zdrav sam, prav sam, uskoro zavr4savam faks (cak i ranije nego sto bi trebalo), a ljude koje inace znam da vare i s kojima se druzim ili su mi poznanici znam zasigurno da zbog toga nemaju privatnih problema (osim sto ih cima murija bez razloga). e sad ako neko duva od jutra do sutra onda jebiga, ali i to je izbor, znaci ne treba zbog toga generalisati.

I ne verujem da ce gledanjem filmova o lsd-ju neko misliti da je normalno da se to radi, mislim debila ima a ko tako razmislja nema mu spasa, tako da uopste ne vidim poentu cele rasprave.

Onda ta "prava gradjana" o kojima se prica, koji traze ovo ili ono, ja zaista ne znam kakve veze ima to sto sam ja rekao sa nekim pokusajima da se izopacene stvari priznaju kao normalne (pederski brakovi i slicno). I nije mi jasno kako je to sto sam ja rekao da nemam nista protiv vutre povezano sa takvim stvarima, al ajde.

Inace ne volim mnogo da se prepirem po forumima posto stalno neko izvrce stvari i prica neku svoju pricu da bi ispao pametan, i na ove stvari odgovaram iz prostog razloga sto je ispalo da sam ja ovde dosao da "propagiram koriscenje droga", mislim smesno. A ako neko ima dete koje ima problem sa drogom, neka okrivi malo sebe kao roditelja kao i to dete sto ocigledno nema dva grama mozga, a ne tv i sta ja znam. ajde malo kad su tu problemi i kad se trazi krivac da se krene od sebe, a ne od tamo nekog televizora i filmova.

to me podseti na onu pricu o igrici GTA, neki mali mentol igrao GTa i kao "do jaja" i ode i napravi neko sranje, i posle kaze video to u igrici. I sad treba da se zabrani ta igrica jer je mali ocigledno retardiran ? Ista je stvari sa travom i sa bilo cim drugim.

A ti fico sta si hteo da kazes time da su se dva matorca napila pa htela da se pobiju stvarno mi nije jasno ? Jel sad treba da se zabrani i alkohol zato sto neko napravi sranje kad se napije, ne razumem ?

Opet ponavljam svako razmislja svojom glavom i kada se trazi krivac treba krenuti od sebe i svojih pa tu malo razmisliti, a i ne mesati babe i zabe (iliti u ovom slucaju vutra i pederizam :ack2: )

Фића
06-01-09, 22:10
Prvo i osnovno, ja uopste nisam imao nameru da propagiram koriscenje droga (niti to radim).)
Можда ниси имао намеру, али тако некима изгледа (по питању марихуане). Разлика је у томе што неки сматрају марихуану дрогом, док ти не.

Drugo, nemam ja 12 godina pa sam kao juce video dzoint pa sad pricam kako je to "kul". Ja evo npr. imam 22 godine, a droge su u ovom ili onom smislu oko mene od moje 14-te, ako ne i ranije, imao sam milion "sansi" da postanem narkoman i slicno pa nisam, znaci to je individualna stvar. I to uopste nije uticali na moj zivot, zdrav sam, prav sam, uskoro zavr4savam faks (cak i ranije nego sto bi trebalo), a ljude koje inace znam da vare i s kojima se druzim ili su mi poznanici znam zasigurno da zbog toga nemaju privatnih problema (osim sto ih cima murija bez razloga).
Лепо је то што ниси постао наркоман с обзиром на окружење у којем си живео, али зар човек уопште треба да спомиње како није постао наркоман, тиме да се похвали?

I ne verujem da ce gledanjem filmova o lsd-ju neko misliti da je normalno da se to radi, mislim debila ima a ko tako razmislja nema mu spasa, tako da uopste ne vidim poentu cele rasprave.
Има таквих, чудо је тај утицај телевизије, филмова, спотова, музике...

Onda ta "prava gradjana" o kojima se prica, koji traze ovo ili ono, ja zaista ne znam kakve veze ima to sto sam ja rekao sa nekim pokusajima da se izopacene stvari priznaju kao normalne (pederski brakovi i slicno). I nije mi jasno kako je to sto sam ja rekao da nemam nista protiv vutre povezano sa takvim stvarima, al ajde.
Баци поглед на мој претходни пост. Ево укратко - обрати пажњу на то одакле стиже сва та "мода" и ко нам се бави тим "правима и слободом грађана";) И то доста говори.

Inace ne volim mnogo da se prepirem po forumima posto stalno neko izvrce stvari i prica neku svoju pricu da bi ispao pametan, i na ove stvari odgovaram iz prostog razloga sto je ispalo da sam ja ovde dosao da "propagiram koriscenje droga", mislim smesno. A ako neko ima dete koje ima problem sa drogom, neka okrivi malo sebe kao roditelja kao i to dete sto ocigledno nema dva grama mozga, a ne tv i sta ja znam. ajde malo kad su tu problemi i kad se trazi krivac da se krene od sebe, a ne od tamo nekog televizora i filmova.
to me podseti na onu pricu o igrici GTA, neki mali mentol igrao GTa i kao "do jaja" i ode i napravi neko sranje, i posle kaze video to u igrici. I sad treba da se zabrani ta igrica jer je mali ocigledno retardiran ? Ista je stvari sa travom i sa bilo cim drugim.
Наравно, човек треба прво од себе да крене. Мада, дошло је такво време да су родитељи посвећени послу, а детету не могу да ускраћују неке ствари (где ће ићи са пријатељима, шта ће гледати и слушати итд.), јер ће испати лоши и строги родитељи. Зато треба друштво да буде одговорно и да ради на томе да се ствари попут дрога, алкохола, дивљања на ТВ-у, итд... што више смање. И надам се да ти нико није извртао оно што си писао, једноставно постоје супротна мишљења и о томе се пише.

A ti fico sta si hteo da kazes time da su se dva matorca napila pa htela da se pobiju stvarno mi nije jasno ? Jel sad treba da se zabrani i alkohol zato sto neko napravi sranje kad se napije, ne razumem ?
Чисто онако, безвезе, кад се већ спомиње претеривање у алкохолу. Ја попијем пиво у кафићу или са пријатељима, али не да "исперем муку". Нажалост, има оних који због алкохола губе главу, уништавају породице, итд... зато треба радити на смањивању алкохола, забрани малолетницима, а не да се уводи и коришћење марихуане!

.

Устанак
07-01-09, 14:37
Можда ниси имао намеру, али тако некима изгледа (по питању марихуане). Разлика је у томе што неки сматрају марихуану дрогом, док ти не.

Pa sta ja da radim s tim kako kome sta izgleda. Propagiranje bi znacilo da ja govorim da to treba da se koristi, a moja poenta je bila jednostavno da ne vidim problem u tome da li neko duva ili ne. Ako ti nije jasna razlika izmedju te dve stvari, ne znam kako da ti pomognem.

Лепо је то што ниси постао наркоман с обзиром на окружење у којем си живео, али зар човек уопште треба да спомиње како није постао наркоман, тиме да се похвали?

O cemu pricas rodjeni ? E si pobenavio malo ? A sto se tice okruzenja, ziveo sam u okruzenju u kom zivi 90% grada Beograda (ili ceo grad? )

Нажалост, има оних који због алкохола губе главу, уништавају породице, итд... зато треба радити на смањивању алкохола, забрани малолетницима, а не да се уводи и коришћење марихуане!

O tome sam vec pricao, a mrzi me da se ponavljam, tako da cu samo reci "blah". U stvari sve sam vec rekao, nego se to izvrce i pogresno tumaci tako da se vrtimo u krug, tako da na ovu temu ne mogu vise da pisem.

Samo jos da kazem da mogu i ja da nekog izbodem kuhinjskim nozem, mada nisam siguran da bi zbog toga trebali da predjemo svi na plastiku (a mozda bih cak mogao i plasticnim!).

Фића
08-01-09, 11:05
O cemu pricas rodjeni ? E si pobenavio malo ? A sto se tice okruzenja, ziveo sam u okruzenju u kom zivi 90% grada Beograda (ili ceo grad?
Иако си дошао са глупавом причом о дувању, ја сам покушао фино да ти одговорим а ти си још и дрзак!

А те твоје јадне и већ одавно испуцане приче о тешком детињству због гагнстерског окружења на улицама Београда препричавај твојим ортацима а не мени овде на овом форуму!

Propagiranje bi znacilo da ja govorim da to treba da se koristi, a moja poenta je bila jednostavno da ne vidim problem u tome da li neko duva ili ne. Ako ti nije jasna razlika izmedju te dve stvari, ne znam kako da ti pomognem.
O tome sam vec pricao, a mrzi me da se ponavljam, tako da cu samo reci "blah". U stvari sve sam vec rekao, nego se to izvrce i pogresno tumaci tako da se vrtimo u krug, tako da na ovu temu ne mogu vise da pisem.
Ма благо теби што не видиш проблем да ли неко дува или не!
И тебе нико не тера да пишеш овде.

Братислав
08-01-09, 12:15
Drugo, nemam ja 12 godina pa sam kao juce video dzoint pa sad pricam kako je to "kul". Ja evo npr. imam 22 godine, a droge su u ovom ili onom smislu oko mene od moje 14-te, ako ne i ranije, imao sam milion "sansi" da postanem narkoman i slicno pa nisam, znaci to je individualna stvar. I to uopste nije uticali na moj zivot, zdrav sam, prav sam, uskoro zavr4savam faks (cak i ranije nego sto bi trebalo), a ljude koje inace znam da vare i s kojima se druzim ili su mi poznanici znam zasigurno da zbog toga nemaju privatnih problema (osim sto ih cima murija bez razloga). e sad ako neko duva od jutra do sutra onda jebiga, ali i to je izbor, znaci ne treba zbog toga generalisati.

Не постоји старосна граница за навлачење на хероин.Знам људе који су се навукли у тридесетим годинама,што је чист производ десетогодишњег константног коришћења марихуане.Наравно то важи за људе који немају неко звање,немају сталан посао,везу и имају превише слободног времена и безброј проблема наравно које не умеју или не могу да реше.Немам никакве предрасуде према уживаоцима марихуане,одрастао сам и живим у таквом окружењу,неко време је и оно било део мене.Млад си момак,и у твојим постовима сам препознао ставове неких људи који нису више самном у овом или оном смислу,па се само зато понекад јавим.