PDA

View Full Version : Анкета - идеолошко усмерење

Алекса
29-11-08, 14:37
1. Дакле, какво је ваше идеолошко усмерење?

2. Ко су ваши идеолошки узори?

3. Која је идеја око које би се српски националисти могли окупити?

4. И најважније - да ли мислите да национални Срби могу, и како, без обзира на више него очигледне разлике да, као што је Недић причао, стану сви у један фронт?

Pobuna
29-11-08, 16:00
Немам никакво посебно идеолошко усмерење,чак шта више бежим главом без обзира од квалификовања себе разним идеологијама.Борим се за националну слободу српског народа и успостављање социјалне правде,па сам по томе ваљда национал социјалиста.

Моје мишљење је да је време идеологија прошло и да се Срби требају окупити око себе самих,да се окупе око новог српскох национализма и своје изворне традиције.
Тешко да национално свесни Срби могу сви стати у један фронт,јер многи не могу да одбаце своја догматска размишљања.

Младен
29-11-08, 19:01
1. Не бих могао да јасно дефинишем само једну идеологију, јер сам се трудио да преузмем најбоље из више сличних. Србски национализам са утицајем Светосавске духовности је укратко оно чега се сматрам следбеником.

2. Има их доста. Од домаћих Димитрије Љотић и Лазо М. Костић(има их још, али да не разводњавам), а од страних Примо де Ривера, Кодреану,Дерек Холанд и многи други.

3. Када би било ко знао одговор на ово питање, данас бисмо имали јак национални фронт :)

4. Волео бих, мада нас једино зло може да натера да се како-тако ујединимо(као нпр. '44.)

Blood_Of_Patriots_18/88
29-11-08, 21:48
Национал-Социалиста и то је то .Ко зна нешто о овоме знаће и моје идоле.Свако добро 88

Устанак
30-11-08, 11:25
1) Pa tesko je sve to jasno definisati ko sto su mnogi rekli, ali recimo srpski nacionalizam.

2) niko.

3) Novi Srpski Ustanak

4) Mora tako. Samo sloga Srbina Spasava (mada ja se ipak nadam da ce velika vecina stati pod okrilje jedne organizacije, kao npr. NSP)

Гризли
30-11-08, 20:14
Nacional-Socijalista

Radovan Karadzic, Adolf Hitler

3. Која је идеја око које би се српски националисти могли окупити? Minimum zajednickog cilja - Slobodna Srbija

4. И најважније - да ли мислите да национални Срби могу, и како, без обзира на више него очигледне разлике да, као што је Недић причао, стану сви у један фронт?
Samo ako nas neprijatelj direktno napadne, ognjem i macem, kao devedesetih. Sve dok nas budu komadali na parce, postepeno kao danas, naci ce se dovoljno budala koje ce biti glasnije nego pametnije, a to znaci totalno nejedinstvo.

Расен777
30-11-08, 23:10
Нисам потпуно идеолошки профилисан, али одређено усмерење имам - тзв. Трећи пут.
2. Ко су ваши идеолошки узори?Прво ми на ум падају Димитрије В. Љотић и Корнелије З. Кодреану. Има ту још људи, али мислим да нам је потребна нова аутохтона србска и словенска идеологија Трећег пута, а не лоше копије страних идеологија које углавном и немају адекватне одговоре на модерне изазове и одбрамбене механизме од подмуклих напада Непријатеља, тако да као такве немају много изгледа за успех и довољан револуционарни потенцијал, иако стоје на здравим основама.
3. Која је идеја око које би се српски националисти могли окупити? То је онај највећи заједнички делитељ, што би се рекло, дакле Светосавље.
4. И најважније - да ли мислите да национални Срби могу, и како, без обзира на више него очигледне разлике да, као што је Недић причао, стану сви у један фронт?Нисам од оних који сматрају да је неко свесрбско јединство предуслов за све, али наравно да га прижељкујем. Треба нам више активизма и рада, а што мање клеветања и критиковања других. Јер, на крају крајева, и они који греше у одређеним стварима чине грешке из најбоље намјере, те их не треба пљувати него братски указати на то. Треба почети говорити делима, а не слушати празнословља оних који у својој гордости мисле да су најпаметнији и оптерећивати се њиховим (не)радом.

Ненад
01-12-08, 08:33
Пример идеологије која можда може да одговори или да помогне при одговору на нека од ових питања би по мом мишљењу могао да изгледа овако:

Човек и жена било ког србског порекла и припадности - утемељеној на дугој и богатој историји србског народа, која се протеже из времена далеко пре христа и осталих религијозних основа - као на пример, србин-православац, србин-католик, србин-муслиман и србин било код другог порекла и припадности, у сагласности са законима природе су прво и увек СРБИН и СРБКИЊА, а свака друга класификација нижег реда је другог реда и до те мере је неважна да је готово ништавна.

Србин и Србкиња, прво вреднују и залажу се за заштиту србства, србског рода, порекла и србске расне припадности, апсолутну независност свих србских народа и свих србских земаља, поштовање правде и свих србских закона које су донели србски родољуби, а онда за све остало што доноси просперитет прво свим србима а потом нашој браћи и сестрама и нашим пријатељима.

Србски родољуби су против било каквог страног или домаћег утицаја који је у било којој мери штетан по србски народ, нарушавајући његово одржање, постојање и напредак. Србски родољуби су дужни да детаљно, конструктивно и на време идентификују и спрече потенцијалне обмане које су усмерене против србског народа и његовог одржања, постојања и напретка.

Шта ви мислите о овоме?

Кнез Данило II
01-12-08, 09:38

Као и код многих најједноставније благо речено антиглобалистички антиционистички, антипедерски, антилиберални, антидемократски, антикапиталистички, антикомунистички.............. ултра-национализам, подхрањен расизмом.

Има их достам не бих да занемарим оне из 19-ог века па на доле, али навешћу Димитрија Љотића, Милана Недића, Николаја Велимировића(због оне три књиге које сам прочитао што је написао) помало и Милана Стојадиновића, затим Ратко Младић, Радован Караџић

Једино Национал-Социјализам

Српски националисти то могу

Устанак
01-12-08, 22:24
A ti Aleksa ?

Алекса
01-12-08, 23:15
1. Већ пише - великосрпски хегемониста.

2. Х.С. Чемберлејн, и идеолози крви, тла и духа; Драгош Калајић; Љотић (донекле, значи изузимајући југословенство и, по мени, претеривање с вером, и одсуство расне мисли) . Верујем донекле у Словенство (уколико то значи Украјинце, Чехе, Словаке, Русе, Белорусе, нас и Словенце). Славено-Српско Родноверје, и прадомовину Хипербореју. Презиерм појам White Nationalist, због тога што је тотално деградиран на форумима попут Стормфронта.

3. Постављена је у виду слике у мом потпису. Као приде, не верујем у оно Европа Европљанима, већ у Европа најзаслужнијим Европљанима.

4. Могу, али ово није то време.

додатак - такође не верујем у сарадњу с покретима из нама непријатељских земаља, попут Бугарске, или Мађарске. Разлози су очигледни.

Воја
02-12-08, 00:29
1.Ја сам Српски националиста који се бори за Велику и економски самосталну Србију...Економски независну колико је то могуће,
јер ако зависимо од неког,поготово од неког ко нам је непријатељ или лажни пријатељ можемо увек пући...
2.Немам идеолошке узоре,трудим се да створим своју идеологију,
која би узела оно најбоље из успешних идеологија у прошлости...

3.Модерна "Немањићка" Србија,значи да Србија буде оно што је била у то време у Европи...

4.Могу,али ако се превазиђу ова оговарања и пљувања прво међу нама националистима,а колебљиви и остатак народа ће увек бити уз онога ко је снажнији и ко има јачу причу...

Братислав
02-12-08, 23:52
1.Националиста,у правом смислу те речи.Волети и бранити своје,поштовати туђе.
2.Немам их.
3.Мислим да се у самом питању прави подела код ионако превише подељених срба.Сматрам да Србији треба једна снажна десница.Знам многе људе које је срамота да кажу за себе да су националисти и патриоте,а антикомунистички су настројени.Потребан је широк консензус националних снага,да би се придобили и такви људи.У илегали и на маргини се ништа не постиже.
4.Одговорио сам делимично у претходном.

Неко је нешто причао о економски јакој и исто тако независној Србији.
БраЋо,морамо бити реални.Економски независна и развијена Србија је утопија,па најмање наредних 20.година.Шта је наша рззвојна шанса?Индустрију,готово и да немамо.Имамо веома скуп државни апарат.Постоје решења о којима су причали поједини из дос-а,која су реална и одржива,али чим су узјахали о томе нико ни речи.

Весели пламичак
03-12-08, 09:39

1. Најбоље бих то што сам дефинисао као '' расно свесни националиста '' .

2. Не везујем се много за неке идеолошке узоре, нити сам у стању да следим само једног од њих. Од свих поменутих би се могло узети по нешто.

3. Ако узмемо програме свих националних покрета и организација који овде делују можемо лако доћи до 80% циљева који су свима заједнички. Ако од тога остваримо макар половину можемо бити више него задовољни. И наравно наставити даље да се боримо. Србија Србима из ове две речи би се могао састојати програм и циљеви свих нас.

4. Постоји могућност. Не мислим да су овде проблем различитости у идеолошким ставовима већ у не слози и беспотребним сукобима унутар наших редова. Које не ретко изазива и нестручно руковођење...

Аркона
05-12-08, 02:44
1. Ако бих морао да дефинишем своју идеолошку оријентацију, вјероватно бих се сложио са Пламичком..."Расно свјесни националиста".

2. Немам. Али има довољно људи из прошлости од којих се може много тога научити.

3. Национална слобода! Слободна Србија.

4. У садашњем тренутку, много тешко...Без великог зла, скоро немогуће.
А и тада велики број људи гледаја превасходно личне интересе...

Србин
07-12-08, 03:28

1. Српски Национал Социјалиста. :zastava:

2. Велика већина Европских десничара, свако је паметан на свој начин, и ваља све прочитати.

3. Права идеја Национал Социјализма, а не холокауст верзија.

4. Нажалост убачени провокатори, ометају наше национално уједињење... Елиминисањем њих и људи којима је битна само лична промоција, све је могуће.

Громовник
07-12-08, 17:56
1. Само расно свјесни националиста без икаквих идеолошких усмјерења. Не мрзим ниједну расу и спреман сам за сарадњу са свим расно свјесним народима који држе до себе и који поштују закон мајке природе. Ствар за коју се највише залажем је забрана једног противприродног акта-расног мијешања.

2. Идеолошке узоре немам, јер ниједној идеологији не припадам, а међу истакнутим људима нема хероја, хероји су они који гледају смрти у очи, а не они који шаљу хероје у смрт.

3. Борба против западњачке диктатуре која понижава Србију годинама.

4. Сумњам да је то могуће, превише је младих Срба залуђено болештинама новог свјетског поретка.

Млађа
25-12-08, 15:13
НАШ ПУТ

КНЕЗ ПАВЛЕ, ДРАГУТИН ДИМИТРИЈЕВИЋ

УЈЕДИЊЕЊЕ ИЛИ СМРТ

НАРАВНО, ПОД УСЛОВОМ ДА СЕ ОДРЕКНУ СВОЈИХ ПАРТИЈА, ИДОЛА, И СТАНУ У ЈЕДАН СТРОЈ ПОД ЗАСТАВОМ СРПСКОГ УЈЕДИЊЕЊА

miletic
05-01-09, 12:39
Ове речи Војводе су сва моја идеологијаnG6aVR_riuE

Филип
09-01-09, 13:37
Браво Милетићу,диван човек,велик човек.
Браво Алекса за великосрпкси хегемонизам.Доста су нас оптуживали за хегемонизам хајде да им га заиста и пружимо.
Мислим да је то оно што нас је кочило у протеклом веку,непријатељи су упирали прст у нас отпужујући нас за нешто а ми смо дали цвет младости српске да им докажемо да то нисмо.И зато када нам кажу да смо агресори дајмо им агресију,када кажу да смо терористи онда их заиста и треба истерорисати.

СрбскаРаса
17-06-11, 22:52
-Радикал и Српски расиста.

-ДР. Војислав Шешељ, Петар Петровић Његош.

-тешко питање, има разних опција ал народ је различитог спектра идеолошке припадности..

-Не да могу, него морају! СРБИЈА СРБИМА СРБИН ЗА СРБИНА!

Pobuna
12-10-11, 18:40
Национал Социјалиста

Узори су ми Милан Недић,Лазар Прокић и остали који су писали и размишљали о односима између националног и социјалног.Хитлер и Гебелс свакако имају своје место међу њима али не могу рећи да су ми узори.Гебелс је написао неколико добрих текстова о НС и Хитлер је у својој књизи и у својим говорима имао шта паметно да каже.Такође велики човек кога поштујем је Доктор Вилијам Пирс,због његовог отвореног приљатељства према Србима и сјајним текстовима и говорима које писао-држао.
Узоре проналазим и у анти-комунистичким борцима из СДК и СДС,и они су моји узори као и Пуковник Мушицки али Ђујић и Ђуришић и остале праве четничке војводе које су спасавале народ од зла комунизма и усташког ножа.
Велики српски херој и узор ми је Михаило Обреновић али и Радован Караџић и Ратко Младић.

Срби се морају окупити око "пароле" Национална Слобода Социјална Правда јер Национал Социјализам представља идеално друштвено уређење.Сви Срби се морају окупити око ове идеје јер имамо пуно посла када дође време за обнову Српства и Србије.

Они који у својој лудости беже у загрљај анти фа комуно пацова само да би избегли етикету фашиста нису ништа бољи од ових поменутих.

Само искрени Националисти су потребни нашем покрету.Политички војници у борби за националну слободу и социјалну правду без компромиса.Не требају нам лажни националисти јеврејски увлакачи и режимске пудлице.

Принцип
13-10-11, 03:31
На неки начин фашиста. Сматрам да ако се сви ујединимо можемо постићи више него појединац. И сматрам да можемо без обзира на идеолошке разлике, ако ставимо Србију на 1. мјесто, постићи много...

Узори су ми Димитрије Љотић, Бенито Мусолини, свети владика Николај Велимировић, Корнелије Кордеану...

Слободна, здрава Србија - без разног шљама, као што су педери, сатанисти и остали.

Као што је неко већ рекао - кад заједнички нам непријатељ нападне, заједно ћемо се сви бранити, као 90их...

Маркан
13-10-11, 14:48
Кратко и јасно : СРПСКИ НАЦИОНАЛИСТА

Калки
13-10-11, 18:32
-Идеолошко опредељење
Расни националиста, Национал-социјалиста, Прави Србин-Сораб, Аријевски револуционар

-Ко су ваши идеолошки узори
Савитри Деви, Адолф Хитлер

Која је идеја око које би се српски националисти могли окупити?
СРБИ-СВИ И СВУДА!

И најважније - да ли мислите да национални Срби могу, и како, без обзира на више него очигледне разлике да, као што је Недић причао, стану сви у један фронт?

Морају, дакле могу. Ако не могу значи да не желе, и то је крај Срба.

Принцип
14-10-11, 04:32
Морају, дакле могу. Ако не могу значи да не желе, и то је крај Срба.
Ово си брате Калки у праву. ;) :zastava:

Werwolf
14-10-11, 22:06
1. Srpski nacionalista, nacionalni revolucionar blizak ideji srpskog NS

2.Milos Obilic, Car Dusan, Karadjordje , Milan Nedic, Kodreanu, od stranaca najvise 18 :coolgleamA:

3.SRBIJA SRBIMA je najveca ideja za okupljanje Srba i pored te NACIONALNA SLOBODA/SOCIJALNA PRAVDA, I UJEDINJENEJ, VELIKA SRBIJA!

4.Tesko ali kako kaze ovaj kalki, MORAMO!

Звер
21-11-11, 12:37
-Идеолошко опредељење
Па могло би се рећи да сам у неку руку фашиста

Свети Владика Николај Велимировић, Милан Недић, али могу да кажем да сам фанатични поштовалац лика и дела Ђенерала Драгољуба Михаиловића и Равногорског Покрета

-Која је идеја око које би се српски националисти могли окупити?
СВЕТОСАВСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ са додатком Расног Национализма

:zastava:

Обнова14
21-11-11, 13:25
-Идеолошко опредељење
Па могло би се рећи да сам у неку руку фашиста

Свети Владика Николај Велимировић, Милан Недић, али могу да кажем да сам фанатични поштовалац лика и дела Ђенерала Драгољуба Михаиловића и Равногорског Покрета

-Која је идеја око које би се српски националисти могли окупити?
СВЕТОСАВСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ са додатком Расног Национализма:zastava:

Поздрав брате Србине.
Чудно ми је да се неко изјашњава као фашиста а да је фанатични присталица Драже у Равногорске идеологије. Ипак је Дража био антифашиста и уз Енглезе и Американце. Мало ми је чудан тај избор. Некако то не иде заједно. Ипак је Дража био за Југославију и за западне силе. Не знам јеси ли ти прочитао закључке конгреса из села Ба и да ли схваташ шта је равногорство?
Све остало се слажемо. Морам да напишем још да треба да се уједињујемо против заједничких непријатеља, тако да моје писање немој схватити као прозивање и напад, мало је чудно мораш признати бити у исто време фашиста и равногорац. Четници они изворни јесу у неку руку били блиски фашизму али равногорство није.