View Full Version : Хитлер?
А зашто величате Хитлера? Мислим знам да се борио за белу расу.. али је убијао Србе.. не разумем.. ?!?!
А да ти мало размислиш и дообро прочиташ форум прије него што поставиш овако глупо питање :rolleyes:
А да ти мало размислиш и дообро прочиташ форум прије него што поставиш овако глупо питање :rolleyes:
Можда зато што сам пре неки дан видела да овај форум уопште и постоји, па нисам стигла све да прочитам.. Стварно нисам успела за два дана да ишчитам све..
А и ја нисам упозната са национал социјализмом, па због тога и питам.. Извини, пошто стварно нисам знала да могу да питам нешто и да ми неко стварно објасни.. али ок..
Небитно.. кад ја стварно не разумем.. и не знам.. :confused::confused::confused:
А зашто величате Хитлера? Мислим знам да се борио за белу расу.. али је убијао Србе.. не разумем.. ?!?!
Na ovom forumu se vise raspravlja o drugim stvarima nego o Hitleru, ali ako hoces da znas, reci cu ti svoje misljenje.
Hitler nije ubijao Srbe. Ovde je u to vrijeme bio rat. Bilo je gusto kako god okrenes.
Prije nego sto je poceo rat, potpisan je sporazum sa Njemackom, sporazum koji je odavde sabotiran rusenjem vlade koja ga je potpisala, i ulicnim neredima, nekom vrstom ''petog oktobra''.
Taj sporazum nam je garantovao neutralnost u ratu i povoljnu trgovinu sa Njemackom. Njemacka je slicnim sporazumom sa Svedskom kupovala celik, od nas bi kupovali hranu.
Sam Hitler je Srbe smatrao jedinim drzavotvornim narodom na Balkanu, narodom koji zna sta je drzava i koji ce uvijek da je ima i da se za nju bori.
Rat je prljava igra, i tu svako svakoga moze da optuzi za bilo sta.
Ima jedan crni vic o tome kako se ko na Balkanu ponasa kada pocne rat.
U Sloveniji zapocnu ratnu proizvodnju
u Hrvatskoj potpisu pakt sa agresorom
U Bosni se pitaju ''Jel' ba, sta to bi?''
U Crnoj gori bjeze u planine
U Makedoniji mijenjaju prezimena
a Srbi se bore protiv agresora
Posle rata
Slovenci nastave mirnodopsku proizvodnju
u Hrvatskoj potpisu pakt sa pobjednikom
u Bosni se pitaju ''Jel' ba, sta to bi?''
u Crnoj Gori silaze sa planina i uzimaju ordenje
u Makedoniji vrate stara prezimena
a Srbi se pitaju ''Koji nas je djavo na ovo natjerao?''
E vidis, djavo koji je tada nas Srbe natjerao da ratujemo sjedio je u Londonu.
Taj londonski djavo nas je gurnuo u pakao, kako bi sebi ustedio vrijeme, jer je u to vrijeme pripremana invazija na Englesku. Mislili su valjda da ce kraljevina duze da izdrzi. Igrali su na kartu zrtava prvog svjetskog rata i uspjelo im je.
Posto drzava nije izdrzala, i posto je propala za 10 dana, Hrvati su potpisali pakt sa agresorom i poceli da rade to sto ti pripisujes Njemackoj i Hitleru. Tada su se Srbi digli na oruzje.
E da sad malo manem puku istoriju, ajde da ti kazem poneku manje poznatu cinjenicu.
Njemacka je do pojave Hitlera na vlasti imala najgori olos i teske lezilebovice. Bili su gori od Tadica , Draskovica i Sutanovca zajedno. Njemacka marka je bila gora od naseg dinara iz 1993.
Evo pogledaj na ovom primjeru koliko ti je maraka trebalo da kupis jednu uncu (par grama, ne znam tacno koliko je to) zlata
http://www.avidinvestments.com/inflation.jpg
Vojska im je bila u rasulu, porazena i osramocena u prvom svjetskom ratu.
Ljevicarske grupe su harale na sve strane, lupale su i ono malo sto su ljudi uspjeli da odrze, sve u cilju stvaranja sovjetske drzave Njemacke.
Nezaposlenost je bila ogromna.
1933. na vlast dolazi Hitler i od drzave u takvom jadnom stanju do 1939. stvara svjetsku silu prvog reda. Nezaposlenost je nestala, gradili su se putevi, nove kuce, razvijale nove tehnologije... Narod koji je bio u rasulu, podijeljen na bogate i siromasne ujedinio je da disu jednom dusom. E to je razlog zbog koga ja postujem Hitlera kao istorijsku pojavu i ideologiju koju je razvio, a ne zato sto su njemacki sljemovi bili najkulerskije dizajnirani u cijelom 2. svj. ratu kako to neki hoce da predstave.
Ziva ti meni bila.
Na ovom forumu se vise raspravlja o drugim stvarima nego o Hitleru, ali ako hoces da znas, reci cu ti svoje misljenje.
Hitler nije ubijao Srbe. Ovde je u to vrijeme bio rat. Bilo je gusto kako god okrenes.
Prije nego sto je poceo rat, potpisan je sporazum sa Njemackom, sporazum koji je odavde sabotiran rusenjem vlade koja ga je potpisala, i ulicnim neredima, nekom vrstom ''petog oktobra''.
Taj sporazum nam je garantovao neutralnost u ratu i povoljnu trgovinu sa Njemackom. Njemacka je slicnim sporazumom sa Svedskom kupovala celik, od nas bi kupovali hranu.
Sam Hitler je Srbe smatrao jedinim drzavotvornim narodom na Balkanu, narodom koji zna sta je drzava i koji ce uvijek da je ima i da se za nju bori.
Rat je prljava igra, i tu svako svakoga moze da optuzi za bilo sta.
Ima jedan crni vic o tome kako se ko na Balkanu ponasa kada pocne rat.
U Sloveniji zapocnu ratnu proizvodnju
u Hrvatskoj potpisu pakt sa agresorom
U Bosni se pitaju ''Jel' ba, sta to bi?''
U Crnoj gori bjeze u planine
U Makedoniji mijenjaju prezimena
a Srbi se bore protiv agresora
Posle rata
Slovenci nastave mirnodopsku proizvodnju
u Hrvatskoj potpisu pakt sa pobjednikom
u Bosni se pitaju ''Jel' ba, sta to bi?''
u Crnoj Gori silaze sa planina i uzimaju ordenje
u Makedoniji vrate stara prezimena
a Srbi se pitaju ''Koji nas je djavo na ovo natjerao?''
E vidis, djavo koji je tada nas Srbe natjerao da ratujemo sjedio je u Londonu.
Taj londonski djavo nas je gurnuo u pakao, kako bi sebi ustedio vrijeme, jer je u to vrijeme pripremana invazija na Englesku. Mislili su valjda da ce kraljevina duze da izdrzi. Igrali su na kartu zrtava prvog svjetskog rata i uspjelo im je.
Posto drzava nije izdrzala, i posto je propala za 10 dana, Hrvati su potpisali pakt sa agresorom i poceli da rade to sto ti pripisujes Njemackoj i Hitleru. Tada su se Srbi digli na oruzje.
E da sad malo manem puku istoriju, ajde da ti kazem poneku manje poznatu cinjenicu.
Njemacka je do pojave Hitlera na vlasti imala najgori olos i teske lezilebovice. Bili su gori od Tadica , Draskovica i Sutanovca zajedno. Njemacka marka je bila gora od naseg dinara iz 1993.
Evo pogledaj na ovom primjeru koliko ti je maraka trebalo da kupis jednu uncu (par grama, ne znam tacno koliko je to) zlata
http://www.avidinvestments.com/inflation.jpg
Ljevicarske grupe su harale na sve strane, lupale su i ono malo sto su ljudi uspjeli da odrze, sve u cilju stvaranja sovjetske drzave Njemacke.
Nezaposlenost je bila ogromna.
1933. na vlast dolazi Hitler i od drzave u takvom jadnom stanju do 1939. stvara svjetsku silu prvog reda. Nezaposlenost je nestala, gradili su se putevi, nove kuce, razvijale nove tehnologije... Narod koji je bio u rasulu, podijeljen na bogate i siromasne ujedinio je da disu jednom dusom. E to je razlog zbog koga ja postujem Hitlera kao istorijsku pojavu i ideologiju koju je razvio, a ne zato sto su njemacki sljemovi bili najkulerskije dizajnirani u cijelom 2. svj. ratu kako to neki hoce da predstave.
Ziva ti meni bila.
Хвала на помоћи.. :D:D ја стварно нисам знала, због тога и питам.. :blush5: Али мислим да иако није Хитлер крив, не мора толико у Србији да се велича.. ипак је Немац.. ја немам ништа против њих, него није Србин, на то мислим... :)
Можда зато што сам пре неки дан видела да овај форум уопште и постоји, па нисам стигла све да прочитам.. Стварно нисам успела за два дана да ишчитам све..
А и ја нисам упозната са национал социјализмом, па због тога и питам.. Извини, пошто стварно нисам знала да могу да питам нешто и да ми неко стварно објасни.. али ок..
Небитно.. кад ја стварно не разумем.. и не знам..
Слободно имаш права да поставиш питање у вези с форумом, док год је у складу с правилима форума. Верујем да ће ти сигурно неко одговорити, а и ако буде оштријих реакција, то је само из разлога што се људима смучило да стално изнова понављају исту причу... Дакле, пре било чега, представи се овде (http://www.gorandavidovic.com/forum/showthread.php?t=49&page=21&highlight=%26%231085%3B%26%231086%3B%26%231074%3B% 26%231080%3B+%26%231095%3B%26%231083%3B%26%231072% 3B%26%231085%3B%26%231086%3B%26%231074%3B%26%23108 0%3B), прочитај правила форума, па оно што је писано по форуму. Ако и тада има питања, биће нам драго одговорити.
Небитно.. кад ја стварно не разумем.. и не знам.. :confused::confused::confused:
Нема потребе за извињавањем...
Само прочитај досадашње теме у којима је писано о ономе што те занима, можда ћеш наћи одговор на твоје питање. Бар их на овом форуму има квалитетних.
Добро ти нама дошла, и свако добро ;)
Ок.. ево крећем на читање.. :)
Хитлер није био борац за бијелу расу. Зато што је небијеле Арапе, Шиптаре, па чак и црнце често слао да убијају Аријевце у оним државама које нису пристајале на пакт са њим. У Загребу су се грлили Хитлер, Павелић и арапски муфтија из Израела и смијали се над побијеним Србима.
Умјесто да је сарађивао са проњемачким снагама у Србији, са Недићем, са Љотићем, да су заједничким снагама уништили англофилно-стаљинистичку банду, он доводи обојене муслимане из Азије у НДХ да би убијали Србе.
Ха.. сад ми није јасно.. јесте ли или није убијао Србе??
У Загребу су се грлили Хитлер, Павелић и арапски муфтија из Израела и смијали се над побијеним Србима.
Ово је апсолутно нетачан податак. Нити је Хитлер икад био у Загебу, нити су се икад срели јерусалимски муфтија и Павелић.
Овај део форума служи за цивилизовану дискусију и сучељавање супротних мишљења, али тo не значи да треба да се служимо лажима.
Умјесто да је сарађивао са проњемачким снагама у Србији, са Недићем, са Љотићем, да су заједничким снагама уништили англофилно-стаљинистичку банду, он доводи обојене муслимане из Азије у НДХ да би убијали Србе.
Опет неистине. Сарадња са Недићем и Љотићем је постојала, али не знам шта значи ово са довођењем "обојених муслимана из Азије у НДХ"?
Део Форума Супротна мишљења служи за цивилизовану дискусију са онима који немају исто мишљење, а то подразумева аргументе.
Ово није део форума Историја где је пожељно наводити историјске изворе, али то опет не значи да неко пише историјски неутемељене бесмислице.
1 jeдини град бивше Краљевине СХС, Југославије или ех-СФРЈ који је Хитлер посетио је био Марибор.
2.већина тзв. антифа шири неистину да је Хитлер хтео да побије Јевреје,Роме и Србе. та изрека је из усташке идеологије где се у време НДХ но.1 за време Анте Павелића лепљени плакати на кафанама које су држали Хрвати,а текст је: Забрањен улаз Србима,Јеврејима,Циганима и псима
3 Хитлер је понудио и Кнез Павле потписао споразум о приступању Тројном пакту али Краљевина Југославија је имала тзв. повлашћен статус,да њена војска не иде у рат и да нема обавезе око испоруке јевреја Немачкој док у то време је Мађарска,Румунија и сви остали сателити су морали да испоручују Јевреје или да их ликвидирају на својој територији.
4 од тадашње власти се само захтевало -пролаз Немачких трупа у возу са спуштеним ролетнама и да око пруге у ширини 500 м нема никог - а трупе су пребациване за Грчку и Африку.Енглези су за 50 000 фунти стерлинга нашли неке будале да урлају 27марта и ____________________ остало знате
искористили су нас током рата па су нас после рата издали и увалили неког титу,несврстане,нову нацију југословене,братство и јединство исти ти унуци пилота чије су дедове неки брадати Срби из босне и тадашње Недићеве Србије спашавали од нациста у знак захвалности бомбардоваше све и дадоше шиптарима државу и ево ту смо . пред референдумом за независност Војводине.
оно што је јако битно за оне који се буне око нацизма, тзв. тековина борби против фашизма на овим просторима ... те тековине су први погазили одмах после рата управо они који су и победили Хитлера на западном фронту.Створећи гвоздену завесу , хладни рат и новог непријатеља СССР.
Хитлер није био борац за бијелу расу. Зато што је небијеле Арапе, Шиптаре, па чак и црнце често слао да убијају Аријевце у оним државама које нису пристајале на пакт са њим.
Ајде да оставимо по страни то што су Албанци били у италијанској интересној зони. Занимљив ми је онај део о Арапима и убијању Аријеваца. Ја сам на пример у рату у Ираку "навијао" за Ирак. Исто тако ће ми бити када избије рат у Ирану ближи било који ирански војник него амерички аријевац у служби ционистичког режима.
Пре неку годину сам читао како је Хитлер говорио о индијској СС дивизији (http://www.axishistory.com/index.php?id=1720) као о лошој шали, али у то време већ није било другог избора.
док у то време је Мађарска,Румунија и сви остали сателити су морали да испоручују Јевреје или да их ликвидирају на својој територији.
Нетачно. Мађарска је депортовала своје Јевреје тек пред крај рата. И дан данас има тих Јевреја по целом свету - Сорош или на пример апостол холокауста Ели Визел. У Итачији Јевреје нико није дирао. Хрватска је имала Јевреје у својој војсци, Павелићева жена је исто била Јеврејка. Ликвидирани су били већином само они Јевреји, који су подржавали партизане.
Нетачно. Мађарска је депортовала своје Јевреје тек пред крај рата. И дан данас има тих Јевреја по целом свету - Сорош или на пример апостол холокауста Ели Визел. У Итачији Јевреје нико није дирао. Хрватска је имала Јевреје у својој војсци, Павелићева жена је исто била Јеврејка. Ликвидирани су били већином само они Јевреји, који су подржавали партизане.
Da, to za jevreje u Italiji je sasvim tacno. Musolini im je zabranio masoneriju, ali im je dozvolio da pristupe Fasistickoj stranci.
E malo poznat podatak (ili podatak na koji nije obracano mnogo paznje) je taj da je vrhovni vladar NDH bio italijanski kralj.
NDH i Italija su imale odnos slican npr. Velikoj Britaniji i Kanadi. Vrhovni vladar Kanade je britanska kraljica, a Kanada je inace skroz nezavisna zemlja.
To je jedan od razloga zbog cega su ustase mogle da rade sta su htjele dalje od ociju Nijemaca, a i da drze Jevreje u vrhu vojske i drzave.
Drugi razlog je taj sto su Nijemci imali mnogo vecih problema na ruskom i na zapadnom frontu da bi sebi stvarali novog neprijatelja unistavajuci NDH. Pokusali su da smire ustase stvarajuci hrvatske SS jedinice, formacije pod njihovom stogom kontrlolom, ali bez mnogo uspijeha, kao i slanjem kozackih SS trupa na teritoriju NDH. Pokusali su cak i da promijene vlast u NDH, dovodeci hrvatske Nacional Socijaliste na vlast umjesto ustaskih glavesina, ali nije im uspjelo jer je puc otkriven i hrvatske NS vodje pohapsene od strane UNS (ustaske nadzorne sluzbe - tajne policije). Tada su Nijemci sve pustili niz vodu.
Da, to za jevreje u Italiji je sasvim tacno. Musolini im je zabranio masoneriju, ali im je dozvolio da pristupe Fasistickoj stranci.
E malo poznat podatak (ili podatak na koji nije obracano mnogo paznje) je taj da je vrhovni vladar NDH bio italijanski kralj.
Који је како се сећам после неколико дана напустио НДХ.
Хрватска је имала Јевреје у својој војсци
Имала је и Немачка Јевреје у својој војсци, или бар полу Јевреје. Ја сам на овом форуму поставио слике неких од њих, погледајте дискусију о Хришћанству у Трећем Рајху. Нирнбершки закони нису ни изблиза били тако рестриктивни како се то данас представља, чак могу рећи да су били прилично либерални по питању ко је Јеврејин.
Drugi razlog je taj sto su Nijemci imali mnogo vecih problema na ruskom i na zapadnom frontu da bi sebi stvarali novog neprijatelja unistavajuci NDH. Pokusali su da smire ustase stvarajuci hrvatske SS jedinice, formacije pod njihovom stogom kontrlolom, ali bez mnogo uspijeha, kao i slanjem kozackih SS trupa na teritoriju NDH. Pokusali su cak i da promijene vlast u NDH, dovodeci hrvatske Nacional Socijaliste na vlast umjesto ustaskih glavesina, ali nije im uspjelo jer je puc otkriven i hrvatske NS vodje pohapsene od strane UNS (ustaske nadzorne sluzbe - tajne policije). Tada su Nijemci sve pustili niz vodu.
Тачно, па нико не тврди да је и са Немачке стране текло баш све како је требало...
Srpkinjo,
A kakve veze ima Hilter sa bilo cim ? Ovo je (koliko ja vidim, tek sam se "uclanio"), cisto patriotski forum.
Najvise mrzim to kad neko krene da prica "nacionalisticki" i sa zdravom dozom rasizma, a odma ga gadjaju sa "e ali hitler je uradio ovo ili ono". Danas je hitler nebitan lik, i da je uradio ovo i da je uradio ono. Nije on izmislio ni nacije ni rase.Covek je radio za svoju zemlju, u to vreme, i to je to, i naravno borio se protiv svetskog jevrejstva na cemu mu svaka cast.
Prema tome i da je hitler bio i los i dobar, to danas nema nikakve veze. Danas je danas. Ali kad smo vec kod toga ipak nije bila nemacka tolika losa koliko se uci, jer kao sto mozda vec i znas, pobednici pisu istoriju (ali opet kazem i da jeste to nema nikakve veze sa ovim danas).
Inace po tvom nicku vidim da si nacionalsiticki nastrojena, a po meni, uz nacionalizam mora da ide odredjena doza rasizma. Ja prvi evo nisam u tom "arijevskom fazonu" (da se tako izrazim), ali svakako ne moze da srbin bude turcin, camuga, cigan ili kinez zar ne ? ? ? to je to otprilike i nema potrebe za vecim filozofiranjem. A ako postoji neki ponosni Srbin koji sebe moze da poistoveti sa takvima, onda taj ima mentalne probleme.
Svako dobro (ovo mi prvi post, prvo pa musko :cheers:)
Srpkinjo,
A kakve veze ima Hilter sa bilo cim ? Ovo je (koliko ja vidim, tek sam se "uclanio"), cisto patriotski forum.
Па због тога што, колико сам ја приметила, овде су углавном национал социјалисти..
Najvise mrzim to kad neko krene da prica "nacionalisticki" i sa zdravom dozom rasizma, a odma ga gadjaju sa "e ali hitler je uradio ovo ili ono". Danas je hitler nebitan lik, i da je uradio ovo i da je uradio ono. Nije on izmislio ni nacije ni rase.Covek je radio za svoju zemlju, u to vreme, i to je to, i naravno borio se protiv svetskog jevrejstva na cemu mu svaka cast.
Баш због тога питам, јер и ја чим почнем да причам, одма ме гађају са " Хитлер ово, оно".. А ја нисам баш много знала о томе, и да бих могла следећи пут нешто да им кажем у вези тога.. :D
Inace po tvom nicku vidim da si nacionalsiticki nastrojena, a po meni, uz nacionalizam mora da ide odredjena doza rasizma. Ja prvi evo nisam u tom "arijevskom fazonu" (da se tako izrazim), ali svakako ne moze da srbin bude turcin, camuga, cigan ili kinez zar ne ? ? ? to je to otprilike i nema potrebe za vecim filozofiranjem. A ako postoji neki ponosni Srbin koji sebe moze da poistoveti sa takvima, onda taj ima mentalne probleme.
Ја сам расиста.. :D:D
Blood_Of_Patriots_18/88
30-11-08, 20:21
Ja prvi evo nisam u tom "arijevskom fazonu" (da se tako izrazim),:biggrinjester:
Појасни тај ,,аријевски фазон" баш ме занима!Шта ти мислиш уопште да борба за своју расу није потребна браво дечко.Значи треба да пустимо разне цигане,црнце,мулате и остале да дивљају по Европи?дали си чуо за :Национална Слобода,Социална правда,Расни индетитет.Без расног индетитета угрожавамо ово остало .14/88 Вечна слава
Blood_Of_Patriots_18/88
E malisa "bez tela i maca" ajde nemoj da davis molim te :rofl:
Srpkinjo,
Pa ne znam ti kad pricas da li spominjes NS ili ne ? ako spominjes NS onda ce naravno da ti "podmetnu" hitlera, a ako ga ne spominjes a oni ga spomenu onda ih jednostavno pitaj o cemu pricaju i kakve to veze ima sa tim sto ti pricas :cheers:
I ako su ti s kojima pricas srpski nacionalisti ili imaju potencijala za to onda ih pitaj da li bi njima bilo svejedno da se neki obojeni predstavlja kao srbin, eto to ti je neki moj savet. Mada pazi imas i ljudi za koje "nema spasa" tako da mozes ti da im objasnjavas do sutra al od toga nema vajde, to gledas da izvalis na vreme.
Svako dobro
Ја сам ово питање поставила у теми "Питања у вези Национал-социјализма", па су модератори отворили тему "Хитлер?".. због тога све ово изгледа као питање што са патриотизмом нема везе..
I ako su ti s kojima pricas srpski nacionalisti ili imaju potencijala za to onda ih pitaj da li bi njima bilo svejedno da se neki obojeni predstavlja kao srbin, eto to ti je neki moj savet. Mada pazi imas i ljudi za koje "nema spasa" tako da mozes ti da im objasnjavas do sutra al od toga nema vajde, to gledas da izvalis na vreme.
Јао колико ме нервирају они "европејци".. они су најгори.. Са колико сам се људи ја расправљала и због Цигана и педера и тд... ужас..:D:D
Мане Роквић
01-12-08, 19:22
Не Хитлер,да идеологија(делимично).Нервира ме што данас ако не волиш комунисте,цигане,јевреје,педере већина заглупљених људи ће те одмах сматрати за "хитлеровца".Ако их Хитлер није волео,сад ја морам обавезно да их волим???
Хитлер,аустријски сељак,да није био председник државе завршио би у првој лудници.Имао је и велики комплекс од Срба из Првог светског рата,па није дозволио обнављање српске државе.Немци који су били на терену у бившој Југославији (пре свих Херман Нојбахер) згрожени усташким зверствима,залагали су се још 1942. за укидање или значајно смањење наказне НДХ и припајање источне Босне и Крајине Недићевој Србији,али је Хитлер то забранио.И све време је наговарао Италијане да прекину сваку сарадњу са "бандитима"(четницима) и окретао их против Срба.Такође,Хитлер је забранио уједињење Србије и Црне горе,иако су се Немци који су били на терену залагали за то.А када су црногорски четници преформирани у добровољачке одреде по споразуму Недића и Ђуришића,Хитлер је забранио да се зову српски,морали су да буду "црногорски".Хитлер је својом руком додао по једну нулу,за немачке одмазде јесени 1941.
Ја јесам присталица оних четника који су сарађивали пре свега са Италијанима,а онда и са Немцима,јер је то било у најбољем интересу српског народа,али моје мишљење је да само глуп Србин може волети Хитлера.
Ne znam, ja nisam neki uceni istoricar pa ne mogu da tvrdim i negiram neke stvari, a s druge Hitlera nisam poznavao, tako da ne mogu da znam sta je bilo u njegovoj glavi (niti me interesuje preterano).
Ns kao ideologija i dalje postoji, a verovatno je kod nekih ljudi postojala i pre Hitlera, samo je kod njega jednostavno dobila naziv NS.
To je i poenta price. Mislim da bi trebalo zaboraviti na koriscenje svastika, hitlera i slicno pri bilo kakvom razgovoru i slicno (ne kazem ni da ih NSP koristi posto uvek neko na forumu izvrce reci, samo kazem da ne treba u principu), niti ista od tih stvari sto bi moglo da dovede u situaciju da te vide kao "zlog nacistu".
Znaci furas svoj fazon, nacionalizam uz koji naravno ide i rasizam, i uopste ne razmisljas o NS, i pricas o tome kao da je najnormalnija stvar (sto i jeste!). U stvari ovo sto se ovde desava ja uopste ne smatram ekstremnim kako ljudi to inace nazivaju, nego se jednostavno ispostavilo da to ispada ekstremno u ovom svetu koji je otisao u k. (tako je normalno i legalno organizaovati gej paradu, gej brakove i USVAJANJE DECE, a maltene si terorista ako si nacionalista).
A inace, ako ti nekog moras da UBEDJUJES da smo mi razliciti od cigana camuga i slicno, onda to batali ustartu, kao sto sam ti vec rekao, probaj svakog Srbina da "preobratis" u zdrav razum, a ako vidis da je lik lud onda nemoj da gubis vreme.
Onaj Davidovic mi se sve vise i vise svidja. Opet sam negde citao nesto danas, i u fazonu pitali ga (ne znam ko i kad, nebitno), nesto u fazonu sta mislite o terminima fasizam, nacizam i slicno...a on kaze "ako niste culi, drugi svetski rat se zavrsio". Onda ga upitase "A da li ste vi rasista" - A covek odgovori "Zavisi sta mislite pod tim , nikog ne mrzim, ali verujem u razlike medju rasama". Svaka mu cast, takvi odgovori i treba da se daju.
E sad, ako nekom takav odgovor recimo nije dovoljan da uvidi da je recimo Davidovic u ovom slucaju normalan srpski nacionalista, a ne neki djavolak poslat iz pakla (a da pritom nije jevrej ili izdajica i da radi za pare, oni se ne racunaju jer oni vrlo dobro znaju ko je ko i sta je istina u stvari), onda stvarno sa takvim likom nema sta vise da se prica.
p.s.
Ne zaboravi da se danas pod rasizmom podrazumeva mrznja prema drugim rasama i neka ludacka zelja za "mucenjem i ubijanjem" svih koji nisu tvora rasa (zbog zog propagande), a ne ono sto jeste, a to je ljubav prema svojoj rasi i normalna zelja za njenim ocuvanjem, tako da gledaj to uvek da istaknes! Nemoj samo da kazes "rasista sam", nego i objasni.
Скренућу пажњу учесницима на овој дискусији на једну ствар. Овакве ствари:
моје мишљење је да само глуп или луд Србин може волети Хитлера.
Вређају многе Србе, поштоваоце идеологије Национал-Социјализма, који нису нити глупи нити луди. Доста је било прегањања и бесмисленог препуцавања по овом питању. Дискусија на ову тему биће отворена, али ће сваки наредни пост који садржи овакве констатације бити брисан. Ово је форум где нема нити лудака нити глупака. Слободни сте да изразите своје ставове, али без вређања и ниподоштавања. То важи за све.
Хитлер,аустријски сељак,да није био председник државе завршио би у првој лудници.
Хитлер никада није био сељак нити се бавио пољопривредом. Провери у било којој Хитлеровој биографији.
Имао је и велики комплекс од Срба из Првог светског рата,па није дозволио обнављање српске државе.Немци који су били на терену у бившој Југославији (пре свих Херман Нојбахер) згрожени усташким зверствима,залагали су се још 1942. за укидање или значајно смањење наказне НДХ и припајање источне Босне и Крајине Недићевој Србији,али је Хитлер то забранио.И све време је наговарао Италијане да прекину сваку сарадњу са "бандитима"(четницима) и окретао их против Срба.Такође,Хитлер је забранио уједињење Србије и Црне горе,иако су се Немци који су били на терену залагали за то.
Твој пост је пун јефтиних флоскула. Постоји гомила литературе о Хитлеровом односу према Југославији и Србима. Књиге о Стојадиновићу, Кнезу Павлу, Драгиши Цветковићу, ратни дневник врховне команде вермахта итд. Има доста људи који мисле како су Немци били опседнути мржњом према Србима. Чињеница је међутим да је балкански фронт био споредан у односу на остале. Немачки губитци су били занемарљиви, а вечином су били дело комуниста, не четника.
А када су црногорски четници преформирани у добровољачке одреде по споразуму Недића и Ђуришића,Хитлер је забранио да се зову српски,морали су да буду "црногорски".
По споразуму са Недићем је Павле Ђуришић своје четнике преформирао у одред Српског добровољачког корпуса. Црногорско име су носили само пред крај рата после споразума Ђуришића и Секуле Дрљевића, црногорског сепаратисте, који је за време рата био ван Црне Горе - прво интерниран од Италијана, после као гост код Павелића у НДХ. Није ту Хитлер никаква имена забрањивао ни измишљао.
Хитлер је својом руком додао по једну нулу,за немачке одмазде јесени 1941.
Сумњам да би се Хитлер бавио оваквим тактичким питањима баш у време офанзиве на источном фронту. Јел имаш неки извор?
А где ја спадам? :).. пошто не знам како да се дефинишем..:D:D
Овако.. не волим.. Шиптаре, Усташе, муслимане (и не волим баш друге вере), Цигане, (и остале који нису бели :D) педере, секташе, наркомане.. итд.
Многи би рекли да имам велики проблем, а? :blush5:
Пошто многе не волим.. :ack2: Знам да није баш хришћански, али шта ћу.. :blush5:
:nopity:
ne volim ni ja ,ali treba biti mudar u ovoj antisrpskoj zemlji i pobediti ih na diplomatski nacin.Deci su nam mozgove isprali, nista im ne znaci nacija ,stide se sto su SRBI, znam sve to ,radim u skoli.
Мане Роквић
01-12-08, 22:03
Скренућу пажњу учесницима на овој дискусији на једну ствар. Овакве ствари:
Вређају многе Србе, поштоваоце идеологије Национал-Социјализма, који нису нити глупи нити луди. Доста је било прегањања и бесмисленог препуцавања по овом питању. Дискусија на ову тему биће отворена, али ће сваки наредни пост који садржи овакве констатације бити брисан. Ово је форум где нема нити лудака нити глупака. Слободни сте да изразите своје ставове, али без вређања и ниподоштавања. То важи за све.
ОК,извињавам се,али моје мишљење је ДА идеологија,НЕ Хитлер.Пре рата је он тежио добрим односима са Србима и то је неоспорно.Само је Мусолинију приредио такав дочек као кнезу Павлу,а 1938. је рекао Стојадиновићу "Срби и Немци никада више неће бити непријатељи".1941. понудио нам је најбоље услове,које никоме другом није понудио.Што се мене тиче требало је не само да прихватимо те услове,него и да заједно са њим освајамо Африку.На велику жалост,Енглези,јевреји и комунисти су наместили пуч,а маса народа изманипулисана њиховом пропагандом полупала је немачку амбасаду.27.3.1941. је по мом мишљењу најцрњи дан новије српске историје,чије последице и данас осећамо.Након што су му Срби,још једном понављам НА ВЕЛИКУ ЖАЛОСТ,пљунули на отворену руку пријатељства,он се окренуо усташама,дао им НДХ и даље се зна како је било.
Мане Роквић
01-12-08, 22:22
@Basileus
Нисам мислио буквално сељак,него провинцијалац.
А извор за остало што сам написао су Самарџићеве књиге.Не свиђа ми се то што Самарџић пљује Љотића и Недића,али оно су чињенице.Из Берлина је увек стизала забрана за српске захтеве.Једно су Немци на терену у Југосавији који су били за решавање српског питања,а друго Хитлер који је имао комплекс из Првог св. рата и који је забрањивао преговоре са "бандитима".Знам добро шта је писало у дневницима Вермахта за четнике,недићевце и љотићевце са једне стране,а шта за усташе са друге стране.Немци у Југославији су морали у тајности од Берлина да снабдевају Србе (четнике) оружјем.И прочитај писма која је Хитлер слао Мусолинију како би окренуо Италијане против четника.
Спадаш у ред српских националиста. Никаква друга дефиниција нити класификација ти није потребна.
учити глувонемог да користи телефон или, учити слепог да мења канале на даљинском је исто као и објашњавати неким тзв. "просвећеним" ликовима да бити патриота или националиста није ништа лоше и да то нема везе са хитлером, јер није он измислио љубав према својој земљи и народу.:ack2::smash:
Hitler je svoju zemlju izvukao iz kandzi Jevreja,nudio je prijateljstvo Jugoslaviji ali Jevreji su srusili dogovor i prijateljstvo,on svakako nemoze biti junak za Srbe,srpski junak moze biti samo srbin(Nedic,Djujic,Djurisic,Musicki i mnogi drugi)
Одломак из књиге "Милан Недић" аутора Петра Мартиновић-Бајице:
"Председник југословенске владе Драгиша Цветковић је 25. марта 1941. године у Бечу потписао приступање Краљевине Југославије Тројном Пакту. Потписивању овог Пакта претходила је посета Кнеза Павла Берлину, у чију је част Адолф Хитлер приредио спектакуларан дочек у згради Рајхстага, не би ли га приволео на савезништво.
Пакт је садржао следеће одредбе:
а) Приликом приступања Југославије Тројном Пакту, влада Немачког Рајха, потврђује своју одлуку, да ће у сваком моменту поштовати интегритет и суверенитет југословенске територије.
б) Влада немачког Рајха потврђује споразум закључен између Влада сила Осовине и југословенске Краљевске Владе, да Ă¢â‚¬â€œ за све време трајања овога рата, Владе сила Осовине неће тражити пролаз, или транспорт за своје војске кроз југословенску територију.
ц) Владе Италије и Немачке изјављују, да неће тражити од Југославије никакву војничку помоћ.
- Политичари Југославије и највећи број војног вођства, били су за овај и овакав пакт.
Пакту се приступило, да би већ 27. марта 1941. године савез био прекинут од стране јудео-комунистичке банде. Ово је најнесрећнији и најкобнији дан у историји српског народа. Пучисти су успели у својој замисли 27. марта, што не служи на част ни војсци нити политичарима предратне Југославије. Злочин 27. марта кроз велику заблуду превазилази све познате злочине. Судије ће бити преживели Срби и Српкиње Ă¢â‚¬â€œ када се ослободе Титовог ропства.
Славити и у ма којој форми величати 27. март од стране националиста, то је Ă¢â‚¬â€œ најблаже речено велика заблуда, бесмислица и утопија.
Комунисти славе 27. март. Он је њихов и за њихов рачун је радио. Преко 27. марта Тито је победио и наш народ поробио.
Пакт је пао не због пакта као таквог, него због Немаца као противника комуниста, јевреја и масона. Што би реко Енглески уредник Дејли Мејла: Ă¢â‚¬Å“Напад на јевреје јесте најбољи начин да човек стекне непријатеље у целом свету.Ă¢â‚¬Â
Посета регентa Павла Карађорђевића Берлину:
http://img217.imageshack.us/img217/1551/adolfhitlerandprincepauax9.th.jpg (http://img217.imageshack.us/my.php?image=adolfhitlerandprincepauax9.jpg)
Павле Карађорђевић и Бенито Мусолини:
http://img217.imageshack.us/img217/5048/imgshowhc5gg5.th.jpg (http://img217.imageshack.us/my.php?image=imgshowhc5gg5.jpg)
http://img217.imageshack.us/img217/4536/imgshow1jl1ub4.th.jpg (http://img217.imageshack.us/my.php?image=imgshow1jl1ub4.jpg)
Потписивање Тројног пакта:
Цветковић и фон Рибентроп
http://img217.imageshack.us/img217/8020/pakt1ca2.th.jpg (http://img217.imageshack.us/my.php?image=pakt1ca2.jpg)
Ухапшеног Драгишу Цветковића спроводи пучиста Живан Кнежевић:
http://img217.imageshack.us/img217/8274/zivanknezevicdragisacvebs2.th.jpg (http://img217.imageshack.us/my.php?image=zivanknezevicdragisacvebs2.jpg)
Демонстрације 27. март 1941.
http://img217.imageshack.us/img217/8315/demonstracijepa2.th.jpg (http://img217.imageshack.us/my.php?image=demonstracijepa2.jpg)
Овако.. не волим.. Шиптаре, Усташе, муслимане (и не волим баш друге вере), Цигане, (и остале који нису бели :D) педере, секташе, наркомане.. итд.
Многи би рекли да имам велики проблем, а? :blush5:
Пошто многе не волим.. :ack2: Знам да није баш хришћански, али шта ћу.. :blush5:
Kada sam saznao za ovu ideologiju preko TV-a mislio sam da je glupost jer kako su tamo govorili "nacisti", siledzije, narkomani i jos prideva. Onda sam poceo da googlam i ustvari shvatio da ja pripadam tim "nacistima". Saznao sam sta znaci Nacional-Socijalista i jos mnogo toga sto se odnosi na ovu ideologiju. Naravno i ja imam neke zamerke ali ne mozemo mi sve menjati, uvek neki kompromis mora da postoji. SRBIJA SRBIMA :cheers:
ОК,извињавам се,али моје мишљење је ДА идеологија,НЕ Хитлер.Пре рата је он тежио добрим односима са Србима и то је неоспорно.Само је Мусолинију приредио такав дочек као кнезу Павлу,а 1938. је рекао Стојадиновићу "Срби и Немци никада више неће бити непријатељи".1941. понудио нам је најбоље услове,које никоме другом није понудио.Што се мене тиче требало је не само да прихватимо те услове,него и да заједно са њим освајамо Африку.На велику жалост,Енглези,јевреји и комунисти су наместили пуч,а маса народа изманипулисана њиховом пропагандом полупала је немачку амбасаду.27.3.1941. је по мом мишљењу најцрњи дан новије српске историје,чије последице и данас осећамо.Након што су му Срби,још једном понављам НА ВЕЛИКУ ЖАЛОСТ,пљунули на отворену руку пријатељства,он се окренуо усташама,дао им НДХ и даље се зна како је било.
Ne mogu da odolim a da ne odgovorim. Kao prvo zar ti smatras cetnike i komunjare ljudima ?? Oni su se ubijali medjusobno, to je toliko primitivno da ne znam. Znaci to je van pameti. Pobuna protiv potpisivanja sporazuma ne znam sto je nastala, moje misljenje je da su tu rusi ponowo upleli prste kao 99 godine (branice nas branice, a ja sam sedeo u podrumu i cekam zvuk sirene). 1804 kad je Karadjordje trazio pomoc od Rusa oni su je obecali i naravno nismo je dobili tako da ja u Ruse nemam poverenja. Pusti cetnike to je proslost, budi NACIONALISTA to je sadasnjost.
Hitler je bio veoma inteligentan covek. On je uspeo ono sto niko do sad nije. Prve pristalice je stekao u zatvoru a za vreme vladavine nije postojao covek koji nije radio. Svi su bili zaposleni i srecni zato su za njega i ratovali. Govori se da se ubio u jami kad su Rusi usli u Berlin, govorilo se da se bacio sa zgrade a u stavri taj lik je ziveo mnogo posle drugog svetskog rata na ALPIMA. To sto sam ovde procitao da je ubijao Srbe to je tacno ali do toga nebi ni doslo da se nismo bunili, mi se uvek bunimo i izvucemo deblji kraj. Da su izbrisani 27 i 28 mart iz kalendara da su ta dva dana svi Srbi prespavali i da se nista nije desilo sad bi smo bili jedna od vodecih sila u Evropi. Ali kao sto znamo ta dva danu su kobna za noviju istoriju Srpskog naroda. Samo je trebala njegova vojska da prodje kroz Srbiju prema Grcki i sve bi bilo ok.:coolgleamA:
Војвода Стреља
12-12-08, 21:00
Ne mogu da odolim a da ne odgovorim. Kao prvo zar ti smatras cetnike i komunjare ljudima ?? Oni su se ubijali medjusobno, to je toliko primitivno da ne znam. Znaci to je van pameti. Pobuna protiv potpisivanja sporazuma ne znam sto je nastala, moje misljenje je da su tu rusi ponowo upleli prste kao 99 godine (branice nas branice, a ja sam sedeo u podrumu i cekam zvuk sirene). 1804 kad je Karadjordje trazio pomoc od Rusa oni su je obecali i naravno nismo je dobili tako da ja u Ruse nemam poverenja. Pusti cetnike to je proslost, budi NACIONALISTA to je sadasnjost.
Да бар мало знаш историју не би тако причао о четницима и не би их стављао у исти кош са комунистима, а у рату је убијање сасвим нормална ствар. И немој само ону причу да нам Руси никад нису помогли јер то једноставно није истина, а 27.3.1941 Русија није ни постојала.
Чињеница је да је управо Хитлер одговоран за страдање бар око милион Срба.Где ће душа оном ко у Србији велича таквог човека?А то што смо ми требали да се предамо Немцима, веома слично је и данас.Да ли треба да се улизујемо американцима само да не би имали жртве?Разумем да се некоме свиђа национал социјализам али кад је реч о хитлеру, дела испред идеологије!
Војвода Стреља
22-02-09, 13:16
Да ли треба да се улизујемо американцима само да не би имали жртве?
Само политички слеп човек може да изједначава Трећи рајх и данашњу Америку. Да смо тада стали уз рајх били би део здраве, јаке Европе, са здравим размишљањима, и са таквим људима у њој а сада хоће да нас увуку у ЕУ која има визију слабе, понижене и болесне Европе, са таквим људима у њој.
Разумем да се некоме свиђа национал социјализам али кад је реч о хитлеру, дела испред идеологије!
Ја не спорим да је Хитлер имао лоших особина и да је имао грешака, али нико не може да спори да је Трећи рајх био одбрана од демократије са једне и комунизма са друге стране, други је проблем што се ми као нација нисмо снашли у том светском вихору, као што се много пута кроз историју нисмо снашли и политички нисмо били далековиди.
Чињеница је да је управо Хитлер одговоран за страдање бар око милион Срба.Где ће душа оном ко у Србији велича таквог човека?А то што смо ми требали да се предамо Немцима, веома слично је и данас.Да ли треба да се улизујемо американцима само да не би имали жртве?Разумем да се некоме свиђа национал социјализам али кад је реч о хитлеру, дела испред идеологије!
Malo mi je mrsko da se ponavljam, ali na slicna pitanja sam dao ovakve odgovore, na ovoj istoj temi.
http://www.gorandavidovic.com/forum/showpost.php?p=14144&postcount=4
http://www.gorandavidovic.com/forum/showpost.php?p=14228&postcount=14
Uopste nerazumem zasto se mi Srbi opterecujemo sa Hitlerom kad covek uopste nije vazan. Danasnji WN kao David Duke nisu NS, niti ih zanima Hitler. Zasto WN uopste mora da bude NS, mislim nemam ja nista protiv ljudi koji su NS ali nisu svi WN za centralizovanu drzavu i socijalizam.
Vecina Americkih belih nacionalista i rasista ne podnose ogroman drzavni aparat koji NS zahteva. Po mom misljenju beli ljudi najbolje napreduju u slododnoj sredini, gde drzavi nije dozvoljeno da se mesa ljudima u privatne stvari. Zar nam stvarno treba policijska drzava koja zavlaci svoj nos svugde i koja uzima narodu oruzije, zabranjuje knjige, pljacka narod kroz porez? Pa to imamo danas u ZOG okupiranoj Srbiji.
Drzava treba da sluzi samo da brani granice i da nedozvoljava obojenima da ulaze u nas zivotni prostor, TO JE SVE.
Ja imam poverenja u bele ljudi, mi nismo deca, mi mozemo samostalno da upravljamo nasim zivotima, da donosimo odluke za nase porodice i lokalne sredine, mi nismo mravi kao zuta rasa kojoj je potreban vodja i socijalisticki sistem.
Ja sam za sistem koji su uveli Americki 'Founding Fathers', oni su inace svi bili rasisti, a to je sistem prave slobode, u RASNOJ DRZAVI. Prava sloboda je Arijevski koncept i samo moze da uspe u rasno cistim belim drzavama. Svaki drugi sistem je za nize rase.
Samo da znate moj brat se deklarise kao NS i ja to postujem, iako se neslazemo oko Hitlera i njegove ideologije.
Важна је свака историјска личност, па и Хитлер.
Сваки хришћанин треба да стоји у ИСТИНИ и да правилно расуђује о разним предметима (верским, политичким, историјским...).
Веома је важно да се заузме правилан и истинољубив став према Хитлеру јер то има додирне тачке са нашом историјом.
Што се тиче твоје идеје о расној Држави, ту се не слажем али уважавам твоје мишљење.
Мој став је да Држава буде теократског карактера, са сталешким уређењем, и да се предност даје православним хришћанима а не по нацији или раси.
Наравно, расно-биолошка заштита нације се подразумева али пре свега је битно: духовна и морална снага нације.
Весели пламичак
01-04-10, 23:59
Мој став је да Држава буде теократског карактера, са сталешким уређењем, и да се предност даје православним хришћанима а не по нацији или раси.
Наравно, расно-биолошка заштита нације се подразумева
Црвено ти се коси са плавим.
Хитлер није био борац за бијелу расу.
Српски народ је био у таквом лавиринту 1941 - 1945 као ниједан други. Преко милион Срба у 2 св. рату је страдало од стране Павелићевих усташа који су де факто као били савезници рајха. Ни Недић ни Љотић нису били поклоници Хитлера ни те идеологије. Историјска судбина нашег народа је нажалост таква каква је....
superinternetman
02-04-10, 08:18
Ja sam ucijo u skolu da je Hitler bijo masovni ubica i hteo da eliminise sve zidove i cigane iz evrope (verovatno zato se nekima ovde i svica, i zato sto je bijo rasista) i hteo da je da osvoji "zivotni prostor" za nemce na prostoru rusije i u "Mein Kampf" on tvrdi da su ruski slaveni nega manje vredna rasa koja kroz bolshevizam izgubila vladajucu germansku inteligenciju (verovatno misli na careve i aristokratiju koja je bila dosta izmesana sa nemcima)
Наравно, расно-биолошка заштита нације се подразумева
Црвено ти се коси са плавим.Не коси се то.
На првом месту су православни хришћани Срби, па остали православни хришћани (других нација и раса) а затим Срби пагани (и атеисти,иноверци итд.) па остали пагани (и атеисти, иноверци, итд.) друге националности.
Ja sam ucijo u skolu da je Hitler bijo masovni ubica i hteo da eliminise sve zidove i cigane iz evrope (verovatno zato se nekima ovde i svica, i zato sto je bijo rasista) i hteo da je da osvoji "zivotni prostor" za nemce na prostoru rusije i u "Mein Kampf" on tvrdi da su ruski slaveni nega manje vredna rasa koja kroz bolshevizam izgubila vladajucu germansku inteligenciju (verovatno misli na careve i aristokratiju koja je bila dosta izmesana sa nemcima)То што смо учили у школи- безвредно је.
"Дрво се по плоду познаје", каже Јеванђељска реч.
Да ли је Хитлер истребљивао Србе (и остале Словене) у окупираним територијама. Одговор: није, а могао је да је заиста хтео.
Ко би га спречио у том периоду?...
Он јесте наређивао "100 за једног убијеног" али зашто су наши шумари изазивали беспотребно војнике Вермахта?.. Зарад енглеско-масонских интереса?! ...Тих истих покварених енглеза који су нас и гурнули у тај рат са Хитлером?...Или, за интересе сатанских бољшевика?..Тих истих бољшевика који су убијали на милионе хришћана широм Русије (и даље)!
Питај старије београђане да ли је било више слободе у Београду за време или после нацистичке окупације.
Што се тиче "животног простора": врати се у 1917.годину када је Лењин први најавио да ће Русија бити само "база за светску реолуцију". Дакле, бољшевици су први најавили "турнеју" по свету!...
А да не помињем англосаксонске империјалисте који су вековима држали пола човечанства у колонијама и експлоатисали све живо.
И сада је проблем када Хитлер хоће да за свој народ обезбеди "животни простор"?!
Уосталом, нас (Србе) тај Други светски Рат није требао уопште да занима, ми смо требали да будемо неутрални а Велики нека ратују међусобно. Али, имали смо лудаке на власти и енглеске плаћенике...
Весели пламичак
02-04-10, 10:16
Ja sam ucijo u skolu da je Hitler bijo masovni ubica
Ништа необично, сви смо ми исту историју учили. Ону коју су нам наметнули победници рата. Тако у њој пише да је онај који је Србима нудио мир 25 3 1941 био масовни убица, а да су они који су нас у рат увукли 27 3, после за савезништво наградили бомбардовањем 1944 и црвеном окупацијом 1945, за њих пише да су били хумани и племенити људи, антифашисти...
Питај старије београђане да ли је било више слободе у Београду за време или после нацистичке окупације.
Мом оцу је један стари испричао причу из рата да је док смо били под немцима владао мир и строга дисциплина,да су немци били културна и дисциплинована војска, а да када су нас руси ослободили (ако се уопште то може назвати ослобађањем) завладао хаос ...да су руси ушли као распуштена банда, да су радили шта су хтели, пљачкали,силовали жене,отимали шта је ко хтео!
док немачки војник није смео ни да помисли на тако нешто...то је неоспорива чињеница...
комедија је да се чак и у партизанским филмовима немци приказују као људи са дисциплином, зар то није реалност?
а сад што се тиче односа Срба према Немцима ја ипак мислим да је у неку руку оправдан...прошло је 20 година од првог светског рата у коме су јуришали на нас, како су Срби који су изгубили очеве,синове... могли да се осећају када неко изговори шваба,окупација..?
Било је довољно да неко каже немци су стрељали 20 Срба цивила,опет хођеју да нас окупирају и освоје.ма неће шваба жито да ми гази :zastava:
ма могу све да нас побију али ми се не предајемо и не преговарамо! :zastava:
И никога више неби занимало за шта се они у ствари боре и свако би их мрзео.
И они који су данашњи НС би се у огромном броју осећали тако и делили то мишљење да су рођени у то време и на другом месту.
Рецимо на селу, без основног образовања, да су радили пољопривреду и желели само свој мир.
и зато мислим да не треба нико да им суди што нису прихватили немце,а и онај који јесте није смео јер би аутоматски постао домаћи издајник и радила би секира :D
(ово се односило на народ,не политичаре)
Наше претке није интересовала ни политика Србије, што се може видети у делу ''Чујте Срби'' (као што се Срби и данас не интересују) а још мање НС.
то је неко моје мишљење укратко о тим појединим питањима која спомињу у овој теми..
(Већ осећам како ће неко напуцава да нисам у праву око овога, око онога... :D )
superinternetman
03-04-10, 09:43
Ништа необично, сви смо ми исту историју учили. Ону коју су нам наметнули победници рата. Тако у њој пише да је онај који је Србима нудио мир 25 3 1941 био масовни убица,
Зар си ти убедјен да Хитлер није бијо убица, да логори нису постојали, да је Хитлер бијо за мир а не за рат? Засто је ондаг напо пољску, русију, цеску? Јер ти мислис да су га савесници натерали на то? И ако то мислис откуд знас? Ја незнам зато сто нисам бијо уцесник, ја само знам ста сам науцијо у сколи, кроз књиге, тв, интернет итд. Судеци по данасњим присталицама Хитлера он јесте бијо расиста и убица, јер те исти људи који вицету "Хеил Хитлер" убиједу "обојеног" или упалиду синагогу, они јавно изказиваду да оцеду да протераду небеле људе и зидове из европе. И мене су присталице Хитлера напали овде у аустрији кад сам изасо у град и хтели да ме претуку. Да он није бијо убица него за мир засто би га ондаг ти људи волели?
а да су они који су нас у рат увукли 27 3, после за савезништво наградили бомбардовањем 1944 и црвеном окупацијом 1945, за њих пише да су били хумани и племенити људи, антифашисти...Нису ни они били племенити, али ми је дразе да су савесници победили рат него да је Хитлер. Ко зна где би му бијо крај!
У односу на остале политичаре (државнике) тог времена, Хитлер се најпоштеније и најискреније односио према нама!...
Он је отворено рекао шта жели.
Друга је ствар што смо ми имали болеснике од 27.марта који су нас гурнули у катастрофу и на нај-безобразнији и нај-подмуклији начин изазвали гнев Хитлерове Немачке.
Сети се само оних прича одмах након 27.марта 1941.године у којима наши пучисти шаљу депешу Хитлеру и кажу да се "још увек држе одредби из потписаног протокола са Тројним пактом" и да је "Београд-небрањени град". Страшно...
Пљуну у лице Хитлера, зарад енглеско-масонских интереса, а онда му љигаво тврде да се држе свега потписаног...
KbRZVKW_oQY&feature=related
...има тога још... али најбитније је прочитати Љотићева писма Кнезу Павлу!
Zar si ti ubedjen da Hitler nije bijo ubica, da logori nisu postojali, da je Hitler bijo za mir a ne za rat? Zasto je ondag napo poljsku, rusiju, cesku? Jer ti mislis da su ga savesnici naterali na to? I ako to mislis otkud znas? Ja neznam zato sto nisam bijo ucesnik, ja samo znam sta sam naucijo u skoli, kroz knjige, tv, internet itd. Sudeci po danasnjim pristalicama Hitlera on jeste bijo rasista i ubica, jer te isti ljudi koji vicetu "Heil Hitler" ubijedu "obojenog" ili upalidu sinagogu, oni javno izkazivadu da ocedu da proteradu nebele ljude i zidove iz evrope. I mene su pristalice Hitlera napali ovde u austriji kad sam izaso u grad i hteli da me pretuku. Da on nije bijo ubica nego za mir zasto bi ga ondag ti ljudi voleli?
Nisu ni oni bili plemeniti, ali mi je draze da su savesnici pobedili rat nego da je Hitler. Ko zna gde bi mu bijo kraj!Па наравно да је убица неко ко наређује убиства по логорима (и слично томе) али није он једини кривац и није главни кривац за тај Рат.
То су изазвали јудејци-ционисти још раније (1933. године у Базелу). Очигледно да ниси упознат са узроцима Другог светског рата, о Версајском уговору и о положају Немачке у то време...
Иначе, Немачка је имала историјско право да заузме неке територије у Пољској и Чешкој (и још неким земљама) јер се раније на тој територији налазило Немачко Царство.
И ми Срби имамо историјско право на Крајине у Босни, Хрватској, итд.
Nemacka vojska nije porazena u I sv. ratu, kad je potpisano primirje u novembru 1918 nijedan saveznicki vojnik nije bio na tlu Nemacke, kapitulacija je usledila kasnije u Versaju, gde su Nemackoj oduzete velike teritorije. Peta kolona je odradila svoj deo posla.
Браћо мени ту неке ствари нису јасне. Бјеле сам расе али ми хитлер није у срцу. Упознат сам са животом и недјелом његовим. Да није омогућио хрватским усташама да имају државу и да им није дао за право да слободно убијају мој народ и да није одлучио да уништи моју (бијелу,православну,славенску браћу )можда би и мени био у срцу. Овако ми све то није нимало јасно.
Браћо мени ту неке ствари нису јасне. Бјеле сам расе али ми хитлер није у срцу. Упознат сам са животом и недјелом његовим. Да није омогућио хрватским усташама да имају државу и да им није дао за право да слободно убијају мој народ и да није одлучио да уништи моју (бијелу,православну,славенску браћу )можда би и мени био у срцу. Овако ми све то није нимало јасно.
Sta tebi smeta Hitler? Koje je on ucinio nedelo? Ovo sto pises da je omogucio ustasama da imaju drzavu nije tacno. Takve su bile istorijske okolnosti. Hitler je vise puta hteo da rasturi tu NDH koju je smatrao privremenom jer nije imao izbora.
Hitler je istorijska licnosat kojoj Srbi nemaju sta da zameraju, ako mu ti zameras NDH, onda si u zabludi.
Истина је да је хитлер понудио у то време , почетком другог рата краљевини југославију,нај повољнији уговор о проласку своих трупа према ссср-у. Срби су били ти кои су тај уговор или савез одбили. Глупа политика,истина. Истина је да ван оквира своих ратни закона њемачка војна команда није вршила одмазде према србима. Познати су ми и случајеви , из мог ближег окружења , када су њемачки војници одводили на љечење поједине рањене србе и враћали их изњечене. Наводно је и сам хитлер изјавио да су га срби два пута за срце ујели а ако те неко за срце уједе онда логично звучи закључак да и он није био емотивно равнодушан према србима. Да оправдам сам чин бомбардовања београда његовом љутњом према србима,немогу. Да оправдам убијање мог народа од стране бугарски,хрватски и мађарски фашиста његовом равнодушношћу према нама. Немогу. У то време ни једна влада ни држава није постојала на овим теренима без одобрења самог хитлера. Да је брате како кажеш "покушао "да обори павелићеву власт у тој држави он би то и учинио . Ту силу од војске приликом проласка кроз србска мјеста гдје су војно доминирали четници ради њихове сигурности пратили су њемачки војници. Зар нису такав јад од државе могли да обуздају и зар им је та сила била толико неопходна. Знали су ида су хрватски комунисти главни хушкачи и извршиоци диверзија на њемачке мање војне формације. Није им то сметало да се у пар наврата удруже са њима против четнички јединица. Зар је та љутња оправдање за све оне милионе срба које побише са прећутним благосовом твораца тих влада. Тај сплет хисторијски околности створи управо та власт и тај режим. А замисли брате да твоја породица замјери се неком моћнику и да тај каже неким твоим комшијама да их слободно и несметано могу убијати. Били се ти приклонио том моћнику или би остао уз своју породицу. Били ти тај моћник био у срцу. Кажу да је и броз био добар. Могао је убијати и јести малу дјецу али ето није. Ако је мјерило за нормалност прихватање таквог човјека у срце ја се добровољно искључујем из нормална свијета. Ни као вјерник ни по свом свјетовном виђењу овог свијета и историјски истина немогу да прихватим такав став. Једина ми је утјеха што мислим да дјелимо исту љубав према србству и што нам је по том питању заједнички циљ.
Истина је да је хитлер понудио у то време , почетком другог рата краљевини југославију,нај повољнији уговор о проласку своих трупа према ссср-у. Срби су били ти кои су тај уговор или савез одбили. Глупа политика,истина. Истина је да ван оквира своих ратни закона њемачка војна команда није вршила одмазде према србима. Познати су ми и случајеви , из мог ближег окружења , када су њемачки војници одводили на љечење поједине рањене србе и враћали их изњечене. Наводно је и сам хитлер изјавио да су га срби два пута за срце ујели а ако те неко за срце уједе онда логично звучи закључак да и он није био емотивно равнодушан према србима. Да оправдам сам чин бомбардовања београда његовом љутњом према србима,немогу. Да оправдам убијање мог народа од стране бугарски,хрватски и мађарски фашиста његовом равнодушношћу према нама. Немогу. У то време ни једна влада ни држава није постојала на овим теренима без одобрења самог хитлера. Да је брате како кажеш "покушао "да обори павелићеву власт у тој држави он би то и учинио . Ту силу од војске приликом проласка кроз србска мјеста гдје су војно доминирали четници ради њихове сигурности пратили су њемачки војници. Зар нису такав јад од државе могли да обуздају и зар им је та сила била толико неопходна. Знали су ида су хрватски комунисти главни хушкачи и извршиоци диверзија на њемачке мање војне формације. Није им то сметало да се у пар наврата удруже са њима против четнички јединица. Зар је та љутња оправдање за све оне милионе срба које побише са прећутним благосовом твораца тих влада. Тај сплет хисторијски околности створи управо та власт и тај режим. А замисли брате да твоја породица замјери се неком моћнику и да тај каже неким твоим комшијама да их слободно и несметано могу убијати. Били се ти приклонио том моћнику или би остао уз своју породицу. Били ти тај моћник био у срцу. Кажу да је и броз био добар. Могао је убијати и јести малу дјецу али ето није. Ако је мјерило за нормалност прихватање таквог човјека у срце ја се добровољно искључујем из нормална свијета. Ни као вјерник ни по свом свјетовном виђењу овог свијета и историјски истина немогу да прихватим такав став. Једина ми је утјеха што мислим да дјелимо исту љубав према србству и што нам је по том питању заједнички циљ.
Pored svih problema koje Srbi imaju ti se uhvatio za Hitlera. Pusti to sad ko ga voli neka ga voli ko ga ne voli neka ne smara druge.
Mozemo o istorijskim cinjenicama ako hoces. Necu da te ubedjujem , meni je Hitler pozitivna istorijska licnost a tebi nije i sta se tu moze.
Neka nam zajednicko bude SRBIJA SRBIMA!!!!
Pored svih problema koje Srbi imaju ti se uhvatio za Hitlera. Pusti to sad ko ga voli neka ga voli ko ga ne voli neka ne smara druge.
Mozemo o istorijskim cinjenicama ako hoces. Necu da te ubedjujem , meni je Hitler pozitivna istorijska licnost a tebi nije i sta se tu moze.
Neka nam zajednicko bude SRBIJA SRBIMA!!!!
Слажем се брате.
СрбскаРаса
17-06-11, 21:56
Не треба величати Хитлера, не знам ни што је он толико битан нама, он и свастика, па имамо ми толико културе и наших славних предака, Хитлер је злочинац и припадник немачког народа, германац, ми смо словени, шта се диже прашина око њега гледај свој народ своја посла!
Ako jednoga dana u Srbiju dođe Michael J Fox sa svojom Dolorian (popularni vremeplov iz osamdesetih) pa se neko od nas vrati u 1941-u, tada, i samo tada ćeš dobiti tačan odgovor na postavljeno pitanje. Do tada, imaš izbor, kao i svi ostali, da veruješ u ono što ti najviše odgovara. Istoriju su vazda pisali pobednici, a od skora, ekspanzijom interneta i popularizacijom Wikipedia-e i sličnih 'free add on' kolevki saznanja, može da je piše ko god, i kako god hoće... :) Ne bi me čudilo da naši potomci, recimo generacija 2382, jednoga dana pronađe poslednju štampanu kopiju knjige 'Gospodari Prstenova' pa osnuje potpuno novi pogled na svet, zasnovan na 'istorijskim činjenicama zapisanim u tom 'velikom istinitom delu' - if U know what I mean... :coolgleamA:
Ako jednoga dana u Srbiju dođe Michael J Fox sa svojom Dolorian (popularni vremeplov iz osamdesetih) pa se neko od nas vrati u 1941-u, tada, i samo tada ćeš dobiti tačan odgovor na postavljeno pitanje. Do tada, imaš izbor, kao i svi ostali, da veruješ u ono što ti najviše odgovara. Istoriju su vazda pisali pobednici, a od skora, ekspanzijom interneta i popularizacijom Wikipedia-e i sličnih 'free add on' kolevki saznanja, može da je piše ko god, i kako god hoće... :) Ne bi me čudilo da naši potomci, recimo generacija 2382, jednoga dana pronađe poslednju štampanu kopiju knjige 'Gospodari Prstenova' pa osnuje potpuno novi pogled na svet, zasnovan na 'istorijskim činjenicama zapisanim u tom 'velikom istinitom delu' - if U know what I mean... :coolgleamA:
Jel Hitler ima veze s 100 Srba za jednog Nemca?
Jel Hitler ima veze s 100 Srba za jednog Nemca?
To sto si ucio u skoli o 100 Nemaca za 1 Srbina je obicna komunisticka propagadna koja je uzela maha i posto se kao laz ponovila 10000000 puta svakom od nas postala je "istina".
Nakon izbijanja ustanka u Srbiji 1941 i nakon kasapljenja ubijenih nemackih vojnika iz zasede, komandant nemacke vojske za Srbiju je izdao naredjenje da se uzimaju taoci i da se za svakog ranjenog vojnika pod komandom Wermachta ubije 100 taoca a za ranjenog 50.
Nigde ne postoji naredba 100 Srba za 1 Nemca. Jer ne radi se o Srbima samo nego o taocima koji su uzimani od onih za koje se sumnjalo da vole komuniste ili Engleze a bilo je tu raznih ne samo Srba. A opet za Vermaht su se borili i drugi a ne samo Nemci.
Tako se desavalo da se cak za ubijenog srpskog agenta ili zandara streljaju taoci ili za ubijenog Rusa iz Ruskog zastitnog korpusa.
Najveca streljanja su bila u Kragujevcu i Kraljevu i tamo je streljano vise hiljada ljudi od kojih su vecina bili nevini. A opet sa druge strane komunsiti su pobili deset puta vise Srba nego Nemci pa opet niko to ne uci u skoli nego samo lupetaju o 100 Srba za 1 Nemca
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.