PDA

View Full Version : Мушко-женске вибрације

Тара
12-11-08, 09:23
Мушко-женске вибрације

-Да ли је могуће само пријатељство између две особе различитог пола

Могу ли мушкарци и жене да буду само пријатељи? Највећи проблем, кажу стручњаци, у мушко-женском пријатељству представља секс. Када се јави сексуална привлачност, она представља претњу том пријатељству.

Стручњаци кажу да мушкарци и жене појам пријатељства не схватају и не доживљавају на исти начин. За жене се пријатељство заснива пре свега на поверењу, а ако је жена заљубљена, срећно удата и испуњена, свог мушког пријатеља неће видети као сексуални објекат.
Мушкарцима код жена са којима нису у сексуалном контакту ове ствари, као што је поверење, нису толико битне. Значајније је мушкарцу, нарочито ако сте сами и ви и он, да са вама има приснији па и сексуални контакт него обично пријатељство какво већ има са својим мушким пријатељима. Мушкарцима је некако увек и секс на памети, или бар негде у позадини сваке мушко-женске везе, а ако покушава да тај однос продуби и то је због потајне или отворене жеље да једног дана жена пријатељ постане његова боља половина.

С друге стране, када се ви свиђате некој жени, а она је веома квалитетна особа, са мноштвом особина које иначе веома уважавате код људског рода, може се десити и да такву жену пожелите за пријатеља. У том случају будите спремни да ће вам бити тешко. Јер, жонглирање између пријатељства и заљубљености или сексуалне привлачности може бити уистину тешко и ретко када ће то пријатељство потрајати или прерасти у право пријатељство.
У мушко-женском пријатељству чест је случај да неко од вас двоје глуми пријатељство. Иако постоје изузеци, таква су пријатељства, у стварном животу, заиста малобројна.

Такав однос је лако започети, али за његов опстанак важно је да обе стране искрено размишљају само о пријатељству.

Јер, постоји природна полна незаинтересираност између особа које се познају и друже од најранијег детињства, па у таквим случајевима једноставно заиста не постоји никакво интересовање за полни однос. Ту нема никакве генетске подлоге јер се таква незаинтересованост јавља код људи који се одувек познају али нису у крвном сродству. У свим осталим случајевима по правилу се ради о прикривеној сексуалној жељи до чијег остварења пут води кроз пријатељство.

Политика

Ово је једна од оних тема о којима се воде бескрајни разговори. Занима ме каква су ваша искуства и ваше мишљење на ову тему.

Мислим да је пријатељство уопште тешко остварити, и да је срећан онај ко нађе пријатеља без обзира на пол. Мушко-женска пријатељства су једнако тешко остварива као и женско-женска или мушко-мушка.

Гризли
12-11-08, 11:20
Moguce je, ako se sprijateljis sa vec udatom zenom.

Drugacije - tesko.

Громовник
12-11-08, 11:54
Може, ако је ружна као акреп.

Гризли
12-11-08, 11:57

Brate, takve ''vibracije'' su dvosmijerne.

Sta ako je ona ruzna, pa je tebi svejedno, a ti nisi pa se ona zaljubi u tebe?

Mozda ne bi samo ako si i ti ruzan, ali tada bi ''vreca nasla zakrpu'' i bili bi ste 1-1 , opet bi ste mogli (a vjerovatno i htjeli).

Тара
12-11-08, 12:02

Да ли то значи да само "ружне" имају толико среће да нађу пријатеље?:rolleyes:

Громовник
12-11-08, 16:24
Немогуће је лијепу жену гледати као пријатеља. Нису стари узалуд држали жене удаљене од мушкараца прије удаје. Знали су да је крв узаврела. Можда се може десити да је једно вријеме гледа као пријатељицу, али чим се она обуче мало изазовније, почеће је гледати као жену.

Легионар
12-11-08, 16:46
Немогуће је лијепу жену гледати као пријатеља. Нису стари узалуд држали жене удаљене од мушкараца прије удаје. Знали су да је крв узаврела. Можда се може десити да је једно вријеме гледа као пријатељицу, али чим се она обуче мало изазовније, почеће је гледати као жену.

То је тачно, али је немогуће и ружну.Кад би неки мушкарац могао да гледа ружну девојку као пријатељицу?Мушко-женско пријатељство је могуће САМО ако су једно према другом сексуално равнодушни.А то значи да се међусобно не привлаче али ни не ''одбијају''.

Аркона
12-11-08, 18:39
Мислим да је могуће... Зашто? Зато што и сам имам пар страшно блиских другарица са којима ми није ни пало на памет нешто да покушам.
Истина, било је случајева када се са некима нешто и десило...али ипак је чињеница да са некима не би никада.
Не зато што су ружне, напротив...једна је преслатка и презгодна, већ због тога што једноставно не постоји сексуална привлачност и ту се слажем са Легионарем. Сексуалност нема везе са љепотом или ружноћом...или је има или је нема, без обзира на физички изглед.

Ипак, постоји и она теорија...
"Остави најбољег друга и другарицу на каучу, закључај их, угаси светло, пусти музику... Ако се до ујутру ништа не деси,пријатељство постоји."

Све је то врло дискутабилно...и зависи од особе до особе ;)

Кнез Данило II
12-11-08, 21:24
Ја идем по овој логици...

Ако је преружна немогуће је пријатељство јер бежиш од ње ко ђаво од крста.

Ако је много лепа, онда покушаваш да ,,пријатељство'' злоупотребиш у друге сврхе...

Остале варијанте су ретке, верујте...

Serbska
13-11-08, 10:38
Musko - zensko prijateljstvo je moguce. Doduse, ja mogu da pricam samo sa svoje strane, jer ne znam sta se odvija u glavama muskih jedinki koje smatram prijateljima.

Sto se tice ove teorije:
"Остави најбољег друга и другарицу на каучу, закључај их, угаси светло, пусти музику... Ако се до ујутру ништа не деси,пријатељство постоји."
imam jednog prijatelja kod koga odem kad sam mnogo tuzna, otvorimo flasu rakije, ugasimo svjetlo i pustimo neki metal da dere dok ja pricam i praznim dusu... (mislim da on ukljuci trash i BM samo da me ne bi cuo dok pricam :D ) i nikada, ali bas nikada se nista nije desilo izmedju nas, pa cak ni najmanji znak zelje za nesto vise od prijateljstva... I ne, lik nije gej, a ja sam osoba prosjecne ruznoce :D ... Sto znaci, moguca su prijateljstva suprotstavljenih polova...

Можда се може десити да је једно вријеме гледа као пријатељицу, али чим се она обуче мало изазовније, почеће је гледати као жену.

A zar ne mozes da pogledas tu izazovno obucenu prijateljicu kao zenu, ali ne dozvolis da ti to pomraci um, vec dozvolis svijesti da kaze... "Stani malo Gromovnice, ona je prijateljica :D " i kontrolises svoje misli i seksualne nagone?
Ili su muskarci stvarno toliko drugaciji :rofl:

Боби
13-11-08, 11:05
Šta ti ja znam... valjda može, mada je malo teže. Prirodno je da čovek oseti seksualnu privlačnost kad se nalazi pored lepe devojke, e sad ako on vidi da je ta devojka samo za prijateljstvo raspoložena, nema tu dalje šta da se priča, treba da je ispoštuje. Opet, pitanje je i koliko neke cure sa svoje strane žele da budu ispoštovane. :D
Meni se desilo da me na jednoj žurci (dotadašnja) najbolja drugarica (prostite na izrazu) "zakrlja" iz čista mira. Ono, bio sam pijan i nisam se bunio, ali se prijateljstvo odmah poremetilo. Mislim, i dalje smo Ok, ali nije to to više.

A zar ne mozes da pogledas tu izazovno obucenu prijateljicu kao zenu, ali ne dozvolis da ti to pomraci um, vec dozvolis svijesti da kaze... "Stani malo Gromovnice, ona je prijateljica :D " i kontrolises svoje misli i seksualne nagone?
Ili su muskarci stvarno toliko drugaciji :rofl:
Ne može. :D

Фића
13-11-08, 11:19
Занимљив текст... и још занимљивија размишљања.
Само ћу написати да постоји оно несвесно у психодинамици (психоанализи).
;)

Громовник
13-11-08, 11:31
Па зато ја и не бирам никад пријатељице међу згодним женама, једноставно не могу.

Влада_нс
13-11-08, 11:55
Верујем да могу да постоје мушко женска пријатељства. Наравно, чим се јави и најмања помисао на нешто више то више није то.
Ако на женске особе гледамо само као на бића супротног пола са којима можемо да имамо сексуалне односе онда је пријатељство наравно немогуће.
Али када би на жене гледали као на равне нама, као на особу са којима можемо да поделимо све наше муке, да им поверимо тајне које девојци не би никада помињали, онда је ствар сасвим другачија.
По мом мишљењу је понекад жена бољи пријатељ од мушкарца. Поготово ако имам проблем са девојком. Пријатељица зна како жена размишља и може лакше да разуме неке ствари које жене раде.

cicamaca
17-11-08, 21:30
Ja ne verujem u musko-zenska prijateljstva, iako imam najboljeg druga od rodjenja, na koga gledam kao na brata. On je izuzetak , ali svi ostali su se pokazali kao prijatelji pod navodnicima, tako da sam maksimalno razocarana. Ovo je sve iz licnog iskustva.

cicamaca
18-11-08, 21:13
Iz licnog iskustva tvrdim da musko-zenska prijateljstva nisu moguca. Nailazila sam na mnoga razocaranja, jer sam mislila da imam puno drugova, a oni su to , u stvari, bili samo pod navodnicima...

Тијана
18-11-08, 22:00
Moguce je, ako se sprijateljis sa vec udatom zenom.

Drugacije - tesko.

Ни то ти није гаранција! То што је удата не мора да значи да ти не може завртети главу. Уколико ти се таква жена допадне као пријатељ, значи да ти се допада као особа, каква је личност, њене навике, хумор...а то врло лако може да прерасте у пожуду, а пошто је удата, претвара се у опсесију јер се заљубљујеш у жену коју не можеш имати, што те заправо још више пали!

Ја идем по овој логици...

Ако је преружна немогуће је пријатељство јер бежиш од ње ко ђаво од крста.

Ако је много лепа, онда покушаваш да ,,пријатељство'' злоупотребиш у друге сврхе...

Остале варијанте су ретке, верујте...

Тако некако! Мада оно у вези ружне девојке...то не мора да значи!

Sto se tice ove teorije:

imam jednog prijatelja kod koga odem kad sam mnogo tuzna, otvorimo flasu rakije, ugasimo svjetlo i pustimo neki metal da dere dok ja pricam i praznim dusu... (mislim da on ukljuci trash i BM samo da me ne bi cuo dok pricam :D ) i nikada, ali bas nikada se nista nije desilo izmedju nas, pa cak ni najmanji znak zelje za nesto vise od prijateljstva... I ne, lik nije gej, a ja sam osoba prosjecne ruznoce :D ... Sto znaci, moguca su prijateljstva suprotstavljenih polova...

Не мора да значи да му не пада нешто на памет, од куд ти знаш шта он сања! Можда једноставно баш под изговором, да не поремети пријатељство, па онда ништа не покушава, али зато се можда мучи са својим мислима кад је сам!

Ма , може постојати мушко-женско пријатељство, али је је природно да кад тад неке искре прораде, па или ће се то пријатељство пореметити кад неко од њих двоје пукне и покуша нешто, или неће нико ништа покушати али због неиздржљиве тензије која ће постојати, временом ће се то пријатељство гасити из простог разлога јер би било мучење!

Верзија мушко-женског пријатељства је могућа само у облику ретког виђања, односно да се дружење сведе на најмању могућу меру! Попијеш кафицу пар пута годишње са пријатељем / пријатељицом и то је то!:D

Гризли
23-11-08, 18:38
Ни то ти није гаранција! То што је удата не мора да значи да ти не може завртети главу. Уколико ти се таква жена допадне као пријатељ, значи да ти се допада као особа, каква је личност, њене навике, хумор...а то врло лако може да прерасте у пожуду, а пошто је удата, претвара се у опсесију јер се заљубљујеш у жену коју не можеш имати, што те заправо још више пали!

Zavisi od osobe do osobe. Neki se loze na takvo nesto, neki drugi ne.

Братислав
23-11-08, 19:28
Са свим бившим пријатељицама сам имао по нешто.Потискивао сам своје нагоне максимално,јер сам их имао што је нормално.Након годину,две,пет нешто мора да се деси!Кажем бившим јер сада немам ни једну!

Устанак
01-12-08, 00:28
Ma nema od toga nista.

Ne znam lika koji je pozvao neku ribu kuci a da nije hteo nesto, ili da je ova prihvatila a da nije htela nesto, i uopste takva je stvar. Muski se druze sa muskima, cicamace sa cicamacama :coolgleamA: to je tako i tako valjda i treba da bude nemam pojma. Mislim nemma ja nista protiv musko zenskog druzenja ali mi to nekako deluje malo cudno, al opet kazem, ako neko to ima/zeli, ja to podrzavam.

Jedino ono kao sto rece cicamaca bas da znas nekog od fazon rodjenja, pa da ga gledas kao brata/sestru, a i on/ona tebe, mada i to bi meni bilo sumnjivo :coolgleamA:

Громовник
02-12-08, 15:21
На послу сам имао једну колегиницу годину дана старију од мене. Он ја увијек мене посматрала као пријатеља, а мени је у глави једино летјела мисао како да је уловим. Ма какво црно пријатељство, кад погледам те крупне бадемасте очи и ту лепршаву косу, те сочне усне, а још је онако буцмастија и нижа од мене, наравно да не могу издржати. Нећу се смирити док не будем љубио те предивне усне. :rofl:

А имам и једну пријатељицу из средњошколских дана, ружњикава је и њу заиста гледам као сестру. И у средњој смо увијек били као брат и сестра.

БПС
03-12-08, 00:03
На послу сам имао једну колегиницу годину дана старију од мене. Он ја увијек мене посматрала као пријатеља, а мени је у глави једино летјела мисао како да је уловим. Ма какво црно пријатељство, кад погледам те крупне бадемасте очи и ту лепршаву косу, те сочне усне, а још је онако буцмастија и нижа од мене, наравно да не могу издржати. Нећу се смирити док не будем љубио те предивне усне. :rofl:

А имам и једну пријатељицу из средњошколских дана, ружњикава је и њу заиста гледам као сестру. И у средњој смо увијек били као брат и сестра.

Ма увек је за нас мушкарце било тешко бити "само пријатељ" са лепим девојкама. Знам по себи. :coolgleamA::D

Громовник
03-12-08, 16:01
Најбоља је она од Жељка Самарџића кад каже "нисам ти пријатељ ни брат, да своје ми тајне причаш ти, ал' могу ти кад год затреба поново бити љубавник".:rofl:
Уствари, можемо ја и она бити пријатељи, али само ако дијелимо исти кревет. Е онда ме слободно може бомбардовати својим женским глупостима колико хоће. :rofl:

Расен777
04-12-08, 18:33
Најбоља је она од Жељка Самарџића кад каже "нисам ти пријатељ ни брат, да своје ми тајне причаш ти, ал' могу ти кад год затреба поново бити љубавник".:rofl:Жена која има потребу за блискошћу и осећању припадности мушкарцу, реализује те потребе само на физичком плану, не трагајући за вишом сфером, док мушкарци такође радије прихватају неку забаву и површност у својој неспособности да буду нешто више. Тако да би се могло рећи да је Жељко опевао нашу свакодневницу. Од те силне љубави нема ништа, тј. од мотива велике већине тих тзв. забавних песама остало је само пуко задовољавање нагона и узајамна мастурбација погрешно називана љубављу.
Али шта онда, када мушкарац више ништа не осећа према жени са којом има децу (а свађе и остало што иде уз то штети само тој деци и њиховом одрастању) а не може да добије развод? Да ли треба да прекине свој природни инстикт? Или, када млада девојка, са рецимо једним или два детета, остане без подршке свога мужа, да ли то значи да она не сме да ствара још деце са другим мушкарцима, као што то библија тврди!? По библији тако нешто је "грех"!Причаш напамет. Православна Црква под одређеним условима дозвољава брак и до три пута (углавном у случају смрти супружника). Ништа више и не треба некоме ко нема ни мало самодисциплине и самосвести.

Неко би рек'о да је то све само ствар индивидуалног доживљаја, међутим ја сам мишљења да је сам тај приступ, у коме је свак' слободан да чини шта му је воља, погрешан јер креће од становишта да је човек ,,слободно'' и ,,независно'' биће већ од свог рођења, а не део једне органске целине којој дугује живот. У древној аријевској цивилизацији је неверна жена била протеривана из куће и извргнута руглу, док је на јудеизованом Западу то неки престижан лајфстајл и пожељан модел понашања који се јавно пропагира (пример: серија Секс и град која је увезена и код нас). Древни Аријевци су строго водили рачуна да супружници не буду у родбинској вези све до седмог колена (Најстарији закон Аријаца - Дуња Станишић-Матић), док је наша свакодневница све чешће родоскрнављење и злостављање (првенствено на ,,напредном'' Западу). Некада су у строго дисциплинованом подучавању деце најмлађег узраста незаобилазна била правила породичних обреда и однос према заједници (Основи ведске цивилизације - Макс Милер), док нам данас уче децу сексуалним слободама и томе како да се што пре супротставе родитељима који их угрожавају и ограничавају. (Намерно сам из ових неколико примера изоставио ставове Православне Цркве, који су иначе у сагласности са древним учењима по овим питањима, јер сам претходно цитирао двојицу родоверних чланова.) На нама је да се определимо чему тежимо. :cheers:

pivarabip
07-12-08, 21:38
Са моје стране гледишта човек може имати цицамацу за пријатељицу али, поново то али, то никад не може бити исти однос као са пријатељем. Ја са женама причам о тужним стварима и срањима која ми се дешавају а са мушкарцима о свему и свачему. Кад човек боље размисли цицамаце треба да се друже са цицамацам а мушкарци са мушкарцима, јер пријатељство иѕмеђу цицамаца и нас мушкараца никад не може да буде исто.

Aryan
17-12-08, 20:41
Nego, ima li veze previše feminizacije s potencijom?:coolgleamA:

FEMINIZAM I IMPOTENCIJA (http://sijelo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=372:feminizam-i-impotencija&catid=2:opcenito&Itemid=2)

Žene, spasite muškarce!:biggrinjester::cheers:

Громовник
27-12-08, 14:54
Сасвим је нормално да мушкарац осјећа потребу за женом, то је природа тако удесила.

M. M.
28-05-09, 17:55
Po mom iskustvu je moguce, ali par drugova koje imam su mi na pocetku druzenja otvoreno rekli da bi mogli da budu sa mnom da su neke prilike bile drugacije...
Mada je posle par godina takvog druzenja i to splasnulo u njihovim ocima.

Sto se mene tice, ako dozivim muskarca kao druga, ta prica je gotova, on je drug i to je kraj, tako cu ga gledati. Samo od njega zavisi - ako on mene ne dozivi samo kao drugaricu, onda je prilicno apsurdno druziti se.

Пчелица
28-05-09, 18:46
Po mom iskustvu je moguce, ali par drugova koje imam su mi na pocetku druzenja otvoreno rekli da bi mogli da budu sa mnom da su neke prilike bile drugacije...
Mada je posle par godina takvog druzenja i to splasnulo u njihovim ocima.

Sto se mene tice, ako dozivim muskarca kao druga, ta prica je gotova, on je drug i to je kraj, tako cu ga gledati. Samo od njega zavisi - ako on mene ne dozivi samo kao drugaricu, onda je prilicno apsurdno druziti se.

Наравно да је могуће. Али мислим да првенствено мора да се разграничи ко је пријатељ, а ко другар. Лично, другара имам мали милион, али правих пријатеља веома мало. И веома ми је драго због тога, немам изненађења никаквих.. па ни таквих, тог типа да морам размишљам да ли ћу неког свог пријатеља изгубити због неке његове глупости.. Зато и јесу пријатељи. :) Такво поверење верујем да се стиче и временом и узајамним давањем.. али и препознавањем приоритета. Ако је њему у интересу да ме изгуби као пријатеља на тај начин.. ми немамо више о чему да причамо. И то је то.

Фића
29-05-09, 12:31
Наравно да је могуће пријатељство, али... али, у почетку увек постоји "одмеравање", макар несвесно, или непризнавање себи да смо "одмерили" ту особу (потискивање:banghead:)...
да морам размишљам да ли ћу неког свог пријатеља изгубити због неке његове ГЛУПОСТИ..
Претпостављам да си била врло оштра и окрутна према онима који су нешто покушали:smash: Мислим да се за то не може рећи да је глупост, барем мени то никако не може бити глупост... јер "глупост је последица активности над којима смо имали контролу и утицаја":rolleyes:, а код заљубљивања нема контроле и утицаја!

Знате ли који је највећи страх код многих мушкараца - да ће бити одбијен од жене, тј. девојке. А код жена - да ће бити одбијена од мушкарца у којег је заљубљена. Особа која је одбијена се може запитати каква је она чим је одбијена, зар толико "не ваља", итд... или да се брани па да постане бесна на другу особу од које је одбијена, јавља се дрскост...

Све у свему, меркање увек постоји, једино када смо у периоду старости - онда нема...

M. M.
29-05-09, 16:02
Otkud znas da u starosti nema merkanja? :)
Ja mislim da sve godine imaju svoj ideal lepote, samo sto smo mi jos jako udaljeni od ideala lepote kod matorih ljudi, pa ne znamo. Ali videla sam par matorih ljudi koji su bas lepi; istina, lakse je biti lep sa 25 nego sa 75, ali ja sam pristalica teorije da lepota nije prolazna, vec samo menja oblik :D
A i zacrtala sam sebi da cu biti lepa matorka za kojom ce se svi penzosi okretati, haha.
Ali dobro, to nije tema...

Али мислим да првенствено мора да се разграничи ко је пријатељ, а ко другар.
Naravno, ja sam se pogresno izrazila kad sam rekla "drugovi". Mislila sam na prijatelje. Musko-zensko DRUGARSTVO je naravno moguce, mislim da to niko ni ne negira.

Пчелица
29-05-09, 17:47
Наравно да је могуће пријатељство, али... али, у почетку увек постоји "одмеравање", макар несвесно, или непризнавање себи да смо "одмерили" ту особу (потискивање:banghead:)...

Ех, сад.. Није неминовно, али сам приметила да доста мушкараца те гледа прво као жену/девојку, па тек онда слуша шта и о чему причаш. То је тачно, али верујем да ако се поставиш од првог момента "како треба", нећеш имати "већих проблема".. типа смарање по том питању.. Ово је из прве руке.. хехехе.. али..

Претпостављам да си била врло оштра и окрутна према онима који су нешто покушали:smash: Мислим да се за то не може рећи да је глупост, барем мени то никако не може бити глупост... јер "глупост је последица активности над којима смо имали контролу и утицаја":rolleyes:, а код заљубљивања нема контроле и утицаја!

Ја сам говорила о својим мушким пријатељима. И јесам била врло "окрутна" (како си ти то назвао).. према сваком свом пријатељу (ово подвлачим) који се понео на овакав начин. Јер то сматрам равно издаји. За мене су то ствари које се некако разграниче у самом старту, и наравно да то онда значи да ме је лагао и фолирао се сво време, а ја сам му веровала. Тешка сам по том питању. Али само када се тиче мојих пријатеља. Једном када проћердаш поверење.. код мене, нема назад.

Алекса
29-05-09, 19:23
Otkud znas da u starosti nema merkanja? :)

Да прекинемо полемику. ИМА. Тачка.

Добродошли у окрутни свет. :D

Громовник
29-05-09, 19:25
Ја бих волио имати што више згодних другарица, али ме нањуше као гладан пас комад меса. Осјете оне да их ја гледам као жене и онда ме избјегавају касније. Невјероватно је како жене имају интуицију.:rofl:

Пчелица
29-05-09, 19:56
Ја бих волио имати што више згодних другарица, али ме нањуше као гладан пас комад меса. Осјете оне да их ја гледам као жене и онда ме избјегавају касније. Невјероватно је како жене имају интуицију.:rofl:

А да ниси ти можда, којим случајем.. превише очигледан у својим намерама? :D